HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2821 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 15. 11:03

Idézet: sQr` - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 2:01

Mivel már újra belefutottam, gondoltam segítséget kérek...talán újra...

"A telepítőcsomagot nem lehet megnyitni.Ellenőrizze, hogy a csomag létezik-e, és van-e hozzáférési engedélye, vagy lépjen kapcsolatba az alkalmazás forgalmazójával, és ellenőriztesse, hogy a csomag érvényes Windows Installer telepítőcsomag-e."

Néhány telepítőnél ezt a hibaüzenetet kapom és sehogy sem tudom megoldani. Legújabb, naprakész SP3-as XP...

a win könyvtárban van egy setupapi.log
telepítsd ami nem megy; elvileg a hibát beleírja ebbe a fájlba - nézd meg!

#2822 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 11:17

Abba a fájlba semmit nem írt bele. :/

Lefuttattam többször is. De az utolsó bejegyzés majd egy hetes.
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#2823 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 15:16

Idézet: gene - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 10:23

tudtok ajánlani freeware ghost progit xp-hez? Ki szeretném próbálni a win7-et, de ha nem jönne be, akkor visszatenném a "régi win xp-met".

DriveImage XML.

Szerkesztette: dash 2009. 06. 15. 15:18 -kor

For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#2824 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 01:24

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 21:44

...

Törölted? Úgy érted, hogy a szolgáltatások közül? Kiszedted őket a registryből, vagy hogy? Bár gyanítom, nem így érted. :D
Inkább arról van szó ugye, hogy a hálókártyáknál található listából szedted ki? Onnan tényleg nem javasolt (csak a pipákat kiszedni azokról a hálózati kapcsolatokról, ahol nincsen rá szükség. Ha viszont így csinálod, akkor ugyan valóban nyitva lesznek a portok, de nem az adott (a gépen kívüli) IP címeken, hanem csak a local network számára.
Érdemes kimenő irányban is lezárni a nevezett portokat, csak a nagy tiltogatás közben arra figyelj, hogy legalább az 53-as portra mindneképpen kijusson az svchost, mert különben nem lesz internetelérés (nem lesz névfeloldásod). A WU-hoz, ha jól emlékszem, a 443-as, 80-as, esetleg 445-ös port kell, de csak kifelé mindegyik! Az időszerver, időszerver (és protokollfüggő), a mostanság legelterjedtebb (és a windowsba épített) (s)ntp-s megoldás a 123-as udp-n duhajkodik, de befelé ez sem kell (csak ha nem tudja a tűzfalad felismerni, hogy milyen forgalom megy kifelé rajta, és hogy arra jön válasz, de ez ritka).
A windows tűzfal befelé ugyanúgy működik, mint minden más rendes tűzfal: alapból minden port tiltva van, persze a kivételeknél van pár kivétel, de ha azokat kiveszed, akkor már örülhetsz.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2825 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 01:28

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 6:55

Registryben sikerült az userinit kulcstól megvonnom a rendszer jogát. Ilyen gyorsan még nem kellett nekiállnom egy újratelepítésnek :D
(bár utólag belegondolva, a sam adatbázist csak kicserélhettem volna konzolról :think: :legyint: )

:D
A másik gépbe gyorsan HDD-be, majd ott megnyit registry, aztán jogokat ad, nem volt megoldás? Esetleg a valamilyen, előre elkészített WindowsPE bootolása, akár CD-ről, és ugyanezt eljátszani?
Vagy a rendszervisszaállításból, ill. lastknowngood helyről lehetett volna még visszabányászni a jó változatot. ;)

#2826 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 01:32

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 10:26

:nevet2:

brd köszönöm! :respect:

Én nem mondtam, hogy a registrybe mássz bele, továbbá azt sem, hogy rosszul csináld. :lama: :D
Minden ilyen általános tanács Use Your Own Risk, de gondoltam, ezt nem kell mindig külön kikötni. ;) Arról nem is beszélve, hogy "csak" egy fórumon vagyunk, tehát nem feltétlen kell szentírásnak venni valamit, amit valaki itt ír.

#2827 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 12:05

Idézet: brd - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 2:24

.....

Köszönöm tisztelt brd ezt a mindenre kiterjedő és alapos választ! :respect:

Most hogy lefuttattam pár tűzfaltesztet, már megnyugodtam a Win tűzfalát illetően (is). :)

#2828 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 17:21

Valakinek van valami ötlete hogy a profilhelyet hogyan lehet kibővíteni, illetve ami jobb, megszüntetni?
Most kellett egy bootolási probléma miatt nyomnom egy "Javítás"-t XP Home-on, és azóta jelez, hogy x kilobájttal léptem túl a megengedett profilhelyemet (amit egyébként 10 megában határoz meg), és addig nem engedi (szabályosan) leállítani a gépet, amíg le nem törlöm a dolgokat. Ez ugyabár ki van zárva, de az is, hogy minden egyes alkalommal a power gombot kelljen használnom a gép kikapcsolásához. Azt tudom, hogy XP Pro-ban van egy olyan pont a Vezérlőpult --> Felügyeleti Eszközök részben, hogy "Group Policies" (nemtom hogy van magyarul, csak angol leírásokat találtam), de ez Home-ban nincs ott.
Igazából fura is ez az egész, mert amióta megvan a gép, vagyis 5 éve, azóta XP Home van rajta, és eddig még nem is tudtam, hogy ez a profilhely beállítás létezik.
Lehetséges, hogy egy SP3 javítana a dolgon? Vagy van más módja is, lehetőleg kétes registry kulcs módosítások nélkül?

#2829 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 21:49

Hmm... így elsőre kvótakezelés (meghajtón jobbgomb, Kvóta fül), bár az a Home-ban asszem' nincsen...
Mi a pontos hibaüzenet, és mikor írja ki?

#2830 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 23:30

Kvótakezelés nincs kipipálva.

Kép

Így néz ki a hibaüzi. Bejelentkezés utén megjelenik egy piros körben egy fehér X (mint a képen is) az óra melletti gyorsindítóban. Ha ki akarok jelentkezni, ki akarom kapcsolni a gépet, stb., akkor jelenik meg az ablak, egy darabig számol, majd ezt írja ki, és nem engedi, hogy kijelentkezzek.

proquota.exe néven fut a feladatkezelőben, kilőhető, de minden bekapcsoláskor újra megjelenik.

#2831 Felhasználó inaktív   meszi160 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 08:52

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nekem service pack nélküli xp telepítőlemezem van, az sp2-t mindig win telepítés után szoktam rátenni. Most rátenném az sp3-at, ilyenkor elég azt feltelepíteni a szűz xp-re, vagy az sp1-et, sp2-t fel kell rakni előtte? Köszönöm előre is.

Szerkesztette: meszi160 2009. 06. 19. 08:53 -kor

#2832 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:03

Tudtommal nem fog menni csak maga az SP3, kell neki egy korábbi SP is, nincs minden integrálva az SP3-ba.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2833 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:45

A Windows XP Service Pack 3 (SP3) tartalmazza az operációs rendszerhez kibocsátott összes korábbi frissítést. A frissítés néhány új funkciót is tartalmaz, amelyek azonban nem befolyásolják számottevően az operációs rendszer használatát.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2834 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 12:50

Idézet: Superion - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 23:30

Kvótakezelés nincs kipipálva.

Kép

Így néz ki a hibaüzi. Bejelentkezés utén megjelenik egy piros körben egy fehér X (mint a képen is) az óra melletti gyorsindítóban. Ha ki akarok jelentkezni, ki akarom kapcsolni a gépet, stb., akkor jelenik meg az ablak, egy darabig számol, majd ezt írja ki, és nem engedi, hogy kijelentkezzek.

proquota.exe néven fut a feladatkezelőben, kilőhető, de minden bekapcsoláskor újra megjelenik.

Erre az első reakcióm az volt, hogy ez mi*asz (mintha sosem láttam volna még ilyet), aztán rájöttem. :D

Elvileg itt vannak a beállítások, ízlés szerint állítsd át, de registry szerkesztéses móka, ha azt nem akarod, akkor nincs ötletem, (alapból üres, itt a System alatt, csak az alapértelmezett kulcs van):

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
EnableProfileQuotaREG_DWORD0|1 - This setting turns profile quotas on or off.
ProfileQuotaMessageREG_SZ - Default: "You have exceeded your profile storage space. Before you can log off, you need to move some items from your profile to network or local storage."
MaxProfileSizeREG_DWORD0x12C-0x7530 - Default: 0x7530 - This setting specifies the quota size in kilobytes.
WarnUserREG_DWORD0|1 - This setting specifies weather to warn the user as soon as the profile exceeds the quota; not to wait until the user attempts to log off. In addition, it specifies weather to keep prompting the user to reduce the profile size at the interval set in WarnUserTimeout.
WarnUserTimeoutREG_DWORD0x0-0xFFFFFFFF - Default: 0xF - This setting specifies how often the Warning dialog appears if the WarnUser setting above is turned on.

#2835 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 16:26

Sziasztok. Arra a furcsa dologra lettem figyelmes, hogy nem működik a másolás ha csak egyszerűen megfogom a file-t s áthúzmo egyik ablakból a másikba, a desktopra  vagy a kukába. TC alatt ilyen gond nincs. XP prof SP3-at használok v.5755. Valaki tudja mi a megoldás erre a bugra?

#2836 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 00:58

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 10:45

http://support.microsoft.com/kb/322389

"Megjegyzés: A Windows XP Service Pack 3 telepítéséhez a számítógépen telepítve kell lennie a Windows XP Service Pack 1a vagy a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagnak."
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#2837 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 08:28

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 1:58

Idézet

A Windows XP Service Pack 3 a legutóbbi aktuálisan támogatott szervizcsomagig visszamenőlegesen összegző jellegű, ami azt jelenti, hogy a Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagban szereplő összes javítást tartalmazza. Ha már telepítette a Windows XP Service Pack 3 (SP3) szervizcsomagot, akkor nincs szükség a Windows XP SP2 telepítésére.

Megjegyzés: A Windows XP Service Pack 3 telepítéséhez a számítógépen telepítve kell lennie a Windows XP Service Pack 1a vagy a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagnak.

Idézni teljesen érdemes  ;)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2838 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 21. 09:08

Idézet: brd - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 2:28

:D
A másik gépbe gyorsan HDD-be, majd ott megnyit registry, aztán jogokat ad, nem volt megoldás? Esetleg a valamilyen, előre elkészített WindowsPE bootolása, akár CD-ről, és ugyanezt eljátszani?
Vagy a rendszervisszaállításból, ill. lastknowngood helyről lehetett volna még visszabányászni a jó változatot. ;)

Lastknowngood nem működött, másik gép volt, de laptopvinyóátalakító nem, winPE nem volt nálam, csak a telepítőm pendrive-on :D , rencervisszaállítóoz meg csak kellett volna a gui, addig nem jutott el :Đ Wizard hugának a gépe volt, jól sikerült első szerelés volt :D Végülis alig egy óra volt megrakni úgy, hogy pendrive boot-tól készen működött minden és adatok is helyükre kerültek, nem nagy vérveszteség, néha ilyen is kell :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2839 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:19

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 8:28

Idézni teljesen érdemes  ;)

Már bocs, de mi van? Nem értem most mit akarsz mondani.  :think:  Inkább összefoglalom, hogy képben legyél:
A srác azt kérdezte, hogy sima SP nélküli winre hogyan lehet rávarázsolni az SP3-at, az SP3 előtt kell-e telepíteni előzőleg kiadott SP-t. Ott van a megjegyzés részben, hogy kell.
Amit te kiemeltél az idézetben, az azt mondja, hogy ha már felraktad az SP3-at, akkor UTÁNA nem kell felrakni az SP2-t. Hát ez eléggé természetes, szerintem ilyesmin senki nem is gondolkodik - rohadtul nem lenne logikus SP3 után SP2-vel bíbelődni...  :Đ

#2840 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 20:15

Idézet: brd - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 12:50

Erre az első reakcióm az volt, hogy ez mi*asz (mintha sosem láttam volna még ilyet), aztán rájöttem. :D

Elvileg itt vannak a beállítások, ízlés szerint állítsd át, de registry szerkesztéses móka, ha azt nem akarod, akkor nincs ötletem, (alapból üres, itt a System alatt, csak az alapértelmezett kulcs van):

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
EnableProfileQuotaREG_DWORD0|1 - This setting turns profile quotas on or off.
ProfileQuotaMessageREG_SZ - Default: "You have exceeded your profile storage space. Before you can log off, you need to move some items from your profile to network or local storage."
MaxProfileSizeREG_DWORD0x12C-0x7530 - Default: 0x7530 - This setting specifies the quota size in kilobytes.
WarnUserREG_DWORD0|1 - This setting specifies weather to warn the user as soon as the profile exceeds the quota; not to wait until the user attempts to log off. In addition, it specifies weather to keep prompting the user to reduce the profile size at the interval set in WarnUserTimeout.
WarnUserTimeoutREG_DWORD0x0-0xFFFFFFFF - Default: 0xF - This setting specifies how often the Warning dialog appears if the WarnUser setting above is turned on.

Köszi a segítséget, lecsekkolom.
Mindenesetre ha nem merem bütykölni, az sem baj, úgyis szar már ez a merevlemez, lesz helyette új, és azon meg nem lesz ez a probléma.

Szerkesztette: Superion 2009. 06. 21. 20:16 -kor

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.