HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2901 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 07. 10:34

Nem kevered véletlenül a hyper-threading és multithreading fogalmakat?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2902 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 07:56

Sziasztok,
új vírusírtót telepítettem (legális Sunbelt Vipre) és frissítettem a Daemon tools lite-t és azóta nem hajlandó kikapcsolni a gépem. Start menü/leállításnál hiába nyomok leállítást, semmi reakció. Úgy emlékeztem, ha a power gombot megnyomom röviden akkor is kilép, de úgy se történik semmi. Csak nagyon kutyafuttában volt időm megnézni még, de azért nem hiszem, hogy több percet kelljen várni... nincs vmi ötletetek? Nem tudom, melyik programhoz lehet köze, de daemonnal sose volt gondom, míg ez a Vipre annyira nem tetszik már így 1 nap után se.

#2903 Felhasználó inaktív   Kápont 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 09. 09:05

Sziasztok!

Távsegítséget szeretnék létrehozni két XP-s gép között a messengeren keresztül. Akárhogy állítgatom és/vagy kapcsolom ki a tűzfalat és a NOD32-t, a felkérés elfogadása után mindig a "Nem létesíthető kapcsolat a távsegítséghez, mert a távoli számítógép DNS-neve nem oldható fel." üzenettel vagyok elküldve a herótba...

Van valami ötlet?

(Lehet, hogy a Voda net a hibás?)

Köszi előre is!

#2904 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 09. 09:19

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 8:56

Sziasztok,
új vírusírtót telepítettem (legális Sunbelt Vipre) és frissítettem a Daemon tools lite-t és azóta nem hajlandó kikapcsolni a gépem. Start menü/leállításnál hiába nyomok leállítást, semmi reakció. Úgy emlékeztem, ha a power gombot megnyomom röviden akkor is kilép, de úgy se történik semmi. Csak nagyon kutyafuttában volt időm megnézni még, de azért nem hiszem, hogy több percet kelljen várni... nincs vmi ötletetek? Nem tudom, melyik programhoz lehet köze, de daemonnal sose volt gondom, míg ez a Vipre annyira nem tetszik már így 1 nap után se.

Hát...próbáld meg először az egyiket levenni, majd ha nem segít, a másikat. Csak meglesz az ok :-) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2905 Felhasználó inaktív   Kápont 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 07. 09. 09:29

Idézet: Kápont - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 9:05

Sziasztok!

Távsegítséget szeretnék létrehozni két XP-s gép között a messengeren keresztül. Akárhogy állítgatom és/vagy kapcsolom ki a tűzfalat és a NOD32-t, a felkérés elfogadása után mindig a "Nem létesíthető kapcsolat a távsegítséghez, mert a távoli számítógép DNS-neve nem oldható fel." üzenettel vagyok elküldve a herótba...

Van valami ötlet?

(Lehet, hogy a Voda net a hibás?)

Köszi előre is!

Megoldottam. :)

A voda net volt a hibás.

#2906 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 14:42

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 10:19

Hát...próbáld meg először az egyiket levenni, majd ha nem segít, a másikat. Csak meglesz az ok :-) .

Hát ha a Vipre az, akkor kb tökönszúrom magam :)

#2907 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 09. 15:38

miért/mitől lehet/van az, hogy ha egy usert törlök és azt mondom tartsa meg a fájlokat akkor csak egy üres könyvtárat hoz létre az asztalon? és a fájlok törölve lesznek..
általában rednesen megcsinálja, de többszöt get back data volt a megoldás

valszeg köze van ahhoz, hogy az adott user át lett nevezve
ez bug lenne?

#2908 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 11. 22:59

Idézet: McMester21 - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 12:55

Köszönöm szépen a válaszokat

Én meg annyit tennék hozzá, hogy a Win7 fog az XP "előtt" erőszakosan elindulni. Én sem telepítettem még, de ugyanez a célom, ugyanígy ... és már alaposan utána olvastam.

#2909 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 11. 23:08

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 7:56

Sziasztok,

Ideje tökönszúrnod magad ...  :Đ
A vipre-t én is (próbáltam) telepíteni. Állítólag felment, de aztán újraindításnál nem találtam a Program Files-ban. Arra gondoltam daemonizálja magát is  :cool: , mint a vírusokat. De nem. Háttérben futott az egyik folyamata. Teljes törlés után rendszertisztitás, még TuneUp-al is, és gondoltam megér egy próbát. Nem  :mad: . nem indul automatikusan, nem működik, nem vizsgál ... Amikor indítanám, újra meg újra be akarja állítani magát és újra letölteni a 124 M adatbázist. Ilyen vírusirtóm még nem volt és nem is lesz ... szerintem te is felejtsd el ezt a legújabb és leggyorsabb marhaságot, szerintem teli van buggal.  :offtopic:

#2910 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 11. 23:09

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 11., szombat - 22:59

Én meg annyit tennék hozzá, hogy a Win7 fog az XP "előtt" erőszakosan elindulni. Én sem telepítettem még, de ugyanez a célom, ugyanígy ... és már alaposan utána olvastam.

Vagyis - állítólag - a Win7 rátelepszik majd az XP-re. Mármint miután telepítetted mindhárom rendszert és elindítod a gépet.  :D

#2911 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 11. 23:26

Sajna körbeböngésztem a fórumcímeket és nem találta másik helyet a kérdésemnek:
A Skype-ot használnám ill. telepíteném. Milyen biztonsági beállításikat kell eszközölni a telepítés után? (a 3.8-as verzió tetszene, mert a legújabbról sok jót nem hallok, legalábbis, az a híre, hogy eltűnt belőle sok minden, jó kis beállítás. Azt hiszem a 3.8 már ugyanolyan biztonságos, mint a 4.1.
Innen töltöttem le
Olyanokra gondolok, hogy megosztás tiltása, ismeretlenektől való hívásfogadás tiltása ... és arra, hogy hogyan állítsam be, hogy ne kapjak be egy vírust (vagy többet)? utóbbiak a leglényegesebb kérdések.

Előre is köszönöm.

#2912 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 08:52

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 8:56

Úgy emlékeztem, ha a power gombot megnyomom röviden akkor is kilép, de úgy se történik semmi.

Hány másodperc volt az a röviden?

Idézet: Kimarite

A Skype-ot használnám ill. telepíteném. Milyen biztonsági beállításikat kell eszközölni a telepítés után? (a 3.8-as verzió tetszene, mert a legújabbról sok jót nem hallok, legalábbis, az a híre, hogy eltűnt belőle sok minden, jó kis beállítás. Azt hiszem a 3.8 már ugyanolyan biztonságos, mint a 4.1.

A 4.1 új főverzió a 3.8-hoz képest. Illik a legújabbat használni, ha már biztonságot szeretnél.

#2913 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 09:42

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 8:52

Idézet: Kimarite

A 4.1 új főverzió a 3.8-hoz képest. Illik a legújabbat használni, ha már biztonságot szeretnél.

Én is így gondolom, de úgy láttam a kiadási megjegyzésekben, hogy BIZTONSÁGI szempontból a 4.1 nem előrelépés a 3.8-hoz képest. Csak kényelmi megoldásokat fejleszttetek, azt is úgy, hogy "kényelmetlenebb" használni. De, az is lehet, hogy tévedek és többet tudsz?!

#2914 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 10:00

# Verzió követés
A Skype program folyamatos fejlesztés alatt áll. Célszerű mindig a legfrissebb változatot használni.
# Ha a várt siker elmarad, ne add fel! Látogasd meg a Hasznos tanácsok menűpontot, vagy vedd igénybe a keresőt!

Persze, igazad lehet, most nézem megint .. mivel már annyira nem tudok angolul, Így
:cool:

Igazából arra lennék kíváncsi, hogy valaki, aki használja a Skype-ot, legyen az a 4.1-es, mit állít be a program beállításoknál, hogy ne jöhessen be vírus vagy hasonló. Olyasmiket például, hogy megosztás letiltása, stb., mint a MSN-nél. tehát csak úgy egy-két mondatban. Meg fogom szerintem érteni  :D
Van tűzfalam és víruskeresőm a NOD32 (aktív böngészőnek beállítom, a Skype-ot, eddíg oké).
De magában a Skype-ban mit CÉLSZERŰ beállítani?
Csak telefonálásra fogom használni, másik Skype felhasználó felhívására.
Sajnos nincs más program, amivel ingyen lehet telefonálni, a Pidgin is a Skype API pluginját használja, tehát ugyanazt a protokolt, hiszen, nem nyílt a forráskód ...)

Üdvözlettel és várva a választ  :respect:

#2915 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 11:21

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 10:42

Én is így gondolom, de úgy láttam a kiadási megjegyzésekben, hogy BIZTONSÁGI szempontból a 4.1 nem előrelépés a 3.8-hoz képest. Csak kényelmi megoldásokat fejleszttetek, azt is úgy, hogy "kényelmetlenebb" használni. De, az is lehet, hogy tévedek és többet tudsz?!

Annyit tudok, hogyha már egy sor kódnyit is javítottak valamin, már érdemes.

#2916 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 12:06

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 11:00

Igazából arra lennék kíváncsi, hogy valaki, aki használja a Skype-ot, legyen az a 4.1-es, mit állít be a program beállításoknál, hogy ne jöhessen be vírus vagy hasonló. Olyasmiket például, hogy megosztás letiltása, stb., mint a MSN-nél. tehát csak úgy egy-két mondatban. Meg fogom szerintem érteni  :D
Van tűzfalam és víruskeresőm a NOD32 (aktív böngészőnek beállítom, a Skype-ot, eddíg oké).

Nézd végig a beállításokat, annyi mindent nem lehet állítani. Például, ha nem kell, hogy csak partnerlistákon lévők tudjanak rádírni tiltsd le. Ilyesmik.

#2917 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 12:33

Nálam Skype 4.0 van telepítve. Alapból soha nem nyitja meg az elküldött fájlt automatikusan. Annyira nem féregtanya, mint az MSN. Semmi komplikált védelmi beállítás nincs erre. Be lehet állítani, hogy kérdezzen fájlfogadás előtt:

Eszközök -> Beállítások -> Szöveges üzenetek -> Üzenetváltási beállítások -> Részletes beállítás -> Ha fájl érkezik -> Válasszon mentésre egy mappát (bejelöl)

Ha rendes és friss adatbázisú a vírusirtó, az mindenképp megfogja a rosszindulatú mellékleteket, akár kézzel nyitod meg, akár automatikusan.

Sajnos nincs más program, amivel ingyen lehet telefonálni,

Ott van még a NetMeeting. Meg a D-Voicer, ezt még telepíteni se kell és IP:porttal kell meghívni a másik felet, igaz nem tud szöveget, fájlt és videót küldeni, de még regisztrálni se kell hozzá. Csak telefonálásra jó. Aztán úgy tudom, hogy már támogatja a Google Talk és a Yahoo Messenger is a VoIP-t.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 12. 12:35 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2918 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 15:47

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 12:33

Nálam Skype 4.0 van telepítve. Alapból soha nem nyitja meg az elküldött fájlt automatikusan. Annyira nem féregtanya, mint az MSN. Semmi komplikált védelmi beállítás nincs erre. Be lehet állítani, hogy kérdezzen fájlfogadás előtt:

Eszközök -> Beállítások -> Szöveges üzenetek -> Üzenetváltási beállítások -> Részletes beállítás -> Ha fájl érkezik -> Válasszon mentésre egy mappát (bejelöl)

Ha rendes és friss adatbázisú a vírusirtó, az mindenképp megfogja a rosszindulatú mellékleteket, akár kézzel nyitod meg, akár automatikusan.

Ott van még a NetMeeting. Meg a D-Voicer, ezt még telepíteni se kell és IP:porttal kell meghívni a másik felet, igaz nem tud szöveget, fájlt és videót küldeni, de még regisztrálni se kell hozzá. Csak telefonálásra jó. Aztán úgy tudom, hogy már támogatja a Google Talk és a Yahoo Messenger is a VoIP-t.

Miközben olvastam a Skype-os hozzászólásokat, már majdnem beledörgöltem a topiba, hogy mégis mi a ménkű biztonsági aggályok akadhatnak a Skype körül? Hiszen, ha jól tudom, ez az egyetlen a régiek közül, amelyik megőrizte szüzességét...
És akkor látom, hogy na igen, fájlok küldése / fogadása.

Hát aki ezek miatt aggódik, az soha ne helyezzen pendrájvot az USB portba, flopit, CD-t /DVD-t a meghajtóba, és kerülje a SD/MMC kártyák / mobiltelefonok, kamerák és fényképezőgépek csatlakoztatását is, mert fájlok ezeken is vannak, és akkor vagy következetesek vagyunk, vagy akkor mi van?

Vagy képzeljük el, hogy bármilyen üzenetküldő / E-mail kliensről legyen szó, csak akkor foglalkozunk linkekkel, mellékletekkel, ha azon felül, hogy ismerjük, aki küldte, a levél érkezése várható volt, számítunk a csatolmányra. Ezen túl pedig minden mehet a nul: -ba. A húdedari / nagyon kúúl / vazzedejó / és nagyon tuti kis vidámságok / isteni bölcseletek / meghökkentő fotók és kis haszontalan filmecskék is.

Ha ez a dolog rendben van, akkor a Skype biztonsági besorolása nem lehet kérdés.
Nem úgy az MSN, vagy akár a Yahoo Messenger. Előbbi folyamatos céltáblája a rosszfiúknak, mivel elterjedt, az M$ a gazdája, és minden kiskorú meg láma ezt ismeri meg először, a kliense legtöbbször adott az Windowsok alatt.

Yahoo Messenger csak azért gyanús (azon túl, hogy évekkel ezelőtt volt egy Yahoo Tools nevet viselő malware is, most meg u.e. nevet használja a kliens is, szóval ez azért kap rossz pontot, mert a technológia, amit használ, az támadható felületet jelent. Ingyombingyom csicsamicsák, szmájlik, és ActiveX komponensek. Ja, és ha jól tudom, magyar felülete nincs.

A Skype "puritánsága" pont ennek az ellentéte, ha úgy nézzük. És mondjuk nem kell fájlok küldésére használni ez telefon, és kész.

Google Talk a legújabb versenyző. Még ez is szűz , mondhatni, de elég fiatal is. Előnye, hogy tkp. minden gépről használható, amelyik az Internethez csatlakozik, nem is kell telepíteni jószerivel semmit.
És profilunkat tárolja a rendszer, bárhonnan u.a. fiókot használhatjuk. Biztonságát növeli, hogy Google nem továbbítja a futtatható csatolmányokat, még gmail útján sem, még úgy sem, hogy az be van zippelve. A futtatható fájlokat csak kiterjesztés átnevezésével lehet továbbítani.
(Mondjuk ez az OE alapbeállítása is, minden kuncsaftom első dolga, hogy kikapcsolja, vagy kikapcsoltatja velem.)
Újabban támogatja a webkamera használatát is.

Szóval válogatni lehet, és ha szaporodnak a fiókok, akkor biza keresgélhetünk az olyan kliensek között is, amelyik egy felületen kezeli összes fiókunkat...

#2919 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 12. 19:18

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 12:33

Köszönöm az infokat  :cool:  :respect:

A NetMeetingnek sajna megszűnt a támogatása, így nem fogom használni, a D-Voice demo. A G-Talk-ot használtam, jónak tartom, g-mail.com-os e-mail cím kell hozzá, de néha ütközik a tűzfallal. Nem nálam, hanem a másik félnél.
Mindezeknél az a probléma, hogy én tudom telepíteni, de a "másik" fél nem  :)  sajnos. A távoli hozzáférést semmiképpen nem engedélyezném (NetMeeting)! Bár a NetMeeting.en kívül bizony szükség lenne rá, hogy valakinek néha segítséget nyújtsak ...
És a Pidgin-t és használtam már.
Az EyeChatball, a Grub, a SpeekFreely és a PicoPhone megnézendő "felfedezések, melyeket az imént tettem.
Mindenképpen a legegyszerűbb GUI-val rendelkező progit telepítem és ez a Skype lesz  :D gondolva a "másik félre", az ő "hozzá nem értésére".

Karikaturák magyar szerzőktől:
Kassowitz Félix

Tettamanti Béla

Világökörség Karikatúra Magazin/ magyar és külföldi karikaturák

:oops:

#2920 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 08:05

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 11., szombat - 23:09

Vagyis - állítólag - a Win7 rátelepszik majd az XP-re. Mármint miután telepítetted mindhárom rendszert és elindítod a gépet.  :D

Nem telepszik rá, csak felveszi bootmenübe az XP-t, mint ahogy minden MS oprendszer bevett "szokása", hogy régebbi kiadású oprendszerekkel bootmenüt képez.

A Vista/Win7 telepítő XP esetében is lecseréli a bootszektort, a kernelindító programot, amellett lehetővé teszi az XP ntldr betöltését is. Írd ide ha tudsz jobb megoldást... mondjuk, vannak más lehetőségek is, csakhogy egy ilyen laikusok részére készült kereskedelmi terméknél sokmindenre tekintettel kell lenni és az optimális megoldást megtalálni.

Linux másképp oldja meg, ilyen esetben csak a szabvány MBR-kód megtörésével tud "befurakodni" a Windowsok elé, ezért is kell utoljára telepíteni. Vagyis a bootfolyamatot az aktív partíció helyett átirányítja a Lilo vagy GRUB kernelindítóhoz, melyet az MBR-szektor és az első partíció kezdete között található 62 üres szektorba tud elhelyezni.

Ha Linux után telepítesz Windowst, a telepítő visszacsinálja a szabvány MBR-kódot (mivel nem tesz különbséget vírusok és LiLo/GRUB között, ez nem is dolga, mert a hozzáértő és okos Linux felhasználó dolga, hogy rendezze az ügyet), ilyenkor a Linux kerneltöltő kiesik a bootfolyamatból.

Idézet

Én sem telepítettem még, de ugyanez a célom, ugyanígy ... és már alaposan utána olvastam.

Aha... az soha nem árt.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.