HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2921 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 13. 09:21

Nem tudok más megoldást, egyszerűbbet.
Nekem külön merevlemezre lesz telepítve a Linux.
A grub szerkesztésére vannak egészen jól érthető források, igaz ez még Vistával példálózik, de a root "számok" az érdekesek:
Így a rendszereket a következő sorrendben és helyekre telepítsd:
-1- Windows XPSP2 (hd0,0) első winchester első (aktív) kötete
-2- Windows Vista (hd0,1) első winchester második kötete

-3- Ubuntu Linux (hd1,0) második winchester első kötete

Amikor a Linuxot telepíted húzd le az első wincester táp és adatkábelét, így a Linux a Grubot a második winchesterre fogja telepíteni. Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy a
/boot/grub/menu.lst
fájlt neked kell utólag a konfigurációnak megfelelően módosítanod, valami hasonlóra:

sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst-backup

sudo gedit /boot/grub/menu.lst

default 1
timeout 10

title Microsoft Windows XPSP2
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1

title Microsoft Windows Vista
root (hd0,1)
makeactive
chainloader +1

title Ubuntu, kernel 2.6.17-10-generic
root (hd1,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.17-10-generic root=/dev/sda5 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.17-10-generic
quiet
savedefault
boot

title Ubuntu, kernel 2.6.17-10-generic (recovery mode)
root (hd1,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.17-10-generic root=/dev/sda5 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.17-10-generic
boot

title Ubuntu, memtest86+
root (hd1,0)
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet
boot

Ha így nem menne, akkor a Windowsokra vonatkozó szakaszokat, módosítsd így:
title Microsoft Windows XPSP2
map (hd1) (hd0)
map (hd0) (hd1)
savedefault
makeactive
chainloader (hd0,0)

title Microsoft Windows Vista
map (hd1) (hd0)
map (hd0) (hd1)
makeactive
chainloader (hd0,0)

A Grub program "elérhető" az Ubuntu Live CD-iről, illetve, azt hiszem a Hiren' Boot CD-ről is, az MBR szerkesztésére is ezek adják a egyik megoldást.
Mivel ez XP-s fórum épp, itt be is fejezem és ha telepítettem már ... "visszatérek" az eredményekkel.

Jól megfogalmaztad a lényeget!

#2922 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 13. 10:07

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 20:18

A NetMeetingnek sajna megszűnt a támogatása, így nem fogom használni, a D-Voice demo.

NetMeeting csak vészesetre. D-Voicer demo, de teljes értékű, csak van benne 1 banner reklám. A teljes értékű Pro sem támogatja a szöveg/fájl/képátvitelt. Meg nincs linuxos verziója se. De párszáz Kbyte-os, igénytelen kis progi, bármelyik win (linux-os wine) környezetben elmegy, telepíteni-regelni nem kell. Biztonsági kockázatot nem hordoz magában. Használni se nehéz, a fogadó félnek elküldöd emailban egy batch fájl kíséretében. Bár nyilván, a Skype azért előnyösebb.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 13. 10:09 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2923 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 10:22

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 10:07

D-Voicer demo, de teljes értékű, csak van benne 1 banner reklám. A teljes értékű Pro sem támogatja a szöveg/fájl/képátvitelt. Meg nincs linuxos verziója se. De párszáz Kbyte-os, igénytelen kis progi, bármelyik win (linux-os wine) környezetben elmegy, telepíteni-regelni nem kell. Biztonsági kockázatot nem hordoz magában. Használni se nehéz, a fogadó félnek elküldöd emailban egy batch fájl kíséretében. Bár nyilván, a Skype azért előnyösebb.

A D-Voicert még megnézem, hátha. Szimpatikusak a Portable programok.

#2924 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 11:14

Kimarite, nem vitatkozni akarok (még :D) de az általad vázolt megoldásnak mi előnye van a nem lehúzott HDD-vel való Linux telepítéssel szemben (persze azt kivéve, hogy nem kell a "bonyolult" kézi grub telepítéssel foglalkozni)?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2925 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 11:25

Idézet: brd - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 11:14

.... de az általad vázolt megoldásnak mi előnye van a nem lehúzott HDD-vel való Linux telepítéssel szemben (persze azt kivéve, hogy nem kell a "bonyolult" kézi grub telepítéssel foglalkozni)?

Kedves Brd!
Az előzménynek tekintetében azt hiszem egyértelmű, hogy ez csak egy példa, a Grub szerkesztésre és nem a telepítésre.
Teljesen egyértelmű, hogy nem kell lehúzott HDD-vel telepíteni, mert az bonyolultabb, ezt az idézet - jó, bocs, kimaradtak a "" jelek - közli is  :) 

#2926 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 15:43

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 0:08

Ideje tökönszúrnod magad ...  :Đ
A vipre-t én is (próbáltam) telepíteni. Állítólag felment, de aztán újraindításnál nem találtam a Program Files-ban. Arra gondoltam daemonizálja magát is  :cool: , mint a vírusokat. De nem. Háttérben futott az egyik folyamata. Teljes törlés után rendszertisztitás, még TuneUp-al is, és gondoltam megér egy próbát. Nem  :mad: . nem indul automatikusan, nem működik, nem vizsgál ... Amikor indítanám, újra meg újra be akarja állítani magát és újra letölteni a 124 M adatbázist. Ilyen vírusirtóm még nem volt és nem is lesz ... szerintem te is felejtsd el ezt a legújabb és leggyorsabb marhaságot, szerintem teli van buggal.  :offtopic:

Most hogy mondod megnéztem és tényleg nem találom a start menüben, de ikonkát kipakol jobb alulra és onnét érhető el. A telepítésével különösebb gondom nem volt, ez a kikapcsolós dolog is megszűnt magától, de összességében véve eléggé megfogja a rendszert. Gondolom az aktív védelem ügyködik, de feltűnő, ahogy programindításkor elgondolkozik (feltételezem vizsgálgat). A gyorskeresése meg horror, 156 perc volt a 400-500 giga, mi lenne itt a rendes keresésnél. Virusbusterben is volt aktív védelem, de az valahogy gördülékenyebben működött. De mivel legális, használom és reménykedek vmi gyorsulásban...

#2927 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 13. 18:19

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 15:43

Most hogy mondod megnéztem és tényleg nem találom a start menüben, de ikonkát kipakol jobb alulra és onnét érhető el. A telepítésével különösebb gondom nem volt, ez a kikapcsolós dolog is megszűnt magától, de összességében véve eléggé megfogja a rendszert. Gondolom az aktív védelem ügyködik, de feltűnő, ahogy programindításkor elgondolkozik (feltételezem vizsgálgat). A gyorskeresése meg horror, 156 perc volt a 400-500 giga, mi lenne itt a rendes keresésnél. Virusbusterben is volt aktív védelem, de az valahogy gördülékenyebben működött. De mivel legális, használom és reménykedek vmi gyorsulásban...

Nem. Nekem a Program Files-ban sem jelent meg! És valamely folyamata futott a háttérben. De nem tette le magát ikonba sehová - észrevettem volna, az asztali ikont megnyomván újra szerette volna telepíteni magát. Kétszer is próbáltam telepíteni, olvasd el az előzményeket. Nem szeretnék a Vipre-vel foglalkozni, annyit nem ér meg szerintem. Örülök,hogy valakinek már van "sikerélménye".
Nem tudom, hogy mire gondolsz a "legális" szó használatával? Persze legális a program (Antivírus és AntiSpyware) és 15 napig teljeskörűen használhatod ... esetleg utána is  :)
Ennyiben legális.
Az említett gyors keresésre még a Sunbelttől  :down:  sem vagyok kíváncsi  :confused:

A remény soha nem hal meg ...  :D

#2928 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 00:56

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 19:19

Nem tudom, hogy mire gondolsz a "legális" szó használatával? Persze legális a program (Antivírus és AntiSpyware) és 15 napig teljeskörűen használhatod ... esetleg utána is  :)
Ennyiben legális.

A legális szó használatával arra gondolok, hogy legális, megvásárolt 1 éves licensz, munkahely biztosítja a dolgozók számára. Programok telepítése/eltávolítása menüben megjelenik. Gyűrjük egymást, biztos fejlesztik...

Szerkesztette: Orgi 2009. 07. 14. 01:00 -kor

#2929 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 08:25

Idézet: Orgi - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 0:56

A legális szó használatával arra gondolok, hogy legális, megvásárolt 1 éves licensz, munkahely biztosítja a dolgozók számára. Programok telepítése/eltávolítása menüben megjelenik. Gyűrjük egymást, biztos fejlesztik...

Hm, nálam biztosan volt valami ütközés. Pedig lefuttattam előtte a tisztító programját is. 400KB virtuális Windows a vírusoknak, bugokkal, meglepő és új ötlet  :)
Sok sikert a használatához!

#2930 Felhasználó inaktív   Linett 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 15. 20:54

Sziasztok!

Tudja vki, hogy XP-n egyes gépeken ha több Excel dokumentumot nyitok meg, nem egymás mellé teszi, hanem csak egy db Excel "csíkot" látok.

Hogy lehetne ezt beállítani?

Segítséget köszönöm!!!

#2931 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 15. 21:01

Idézet: Linett - Dátum: 2009. júl. 15., szerda - 21:54

Sziasztok!

Tudja vki, hogy XP-n egyes gépeken ha több Excel dokumentumot nyitok meg, nem egymás mellé teszi, hanem csak egy db Excel "csíkot" látok.

Hogy lehetne ezt beállítani?

Segítséget köszönöm!!!

Az Excelben kell beállítani, egy pipa kell a "Windows in taskbar" elé...
Kép
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2932 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 11:04

Kérdésem a következő:
Windows XP pro. Sp2 alatt az automatikus lejátszást hogyan kell letiltani simán regedittel (minden segéd program nélkül)? Avagy, melyik bejegyzést kell átállítani?

Tudom google és egyéb, ami meg volt, csak itt-ott a válaszban vagy segédprogram használat is volt (Tweak), vagy az MS saját oldalát böngészve le kellene tölteni egy file-t, és utánna leírja mit kell, a problémám ezzel, hogy a kérdéses gépen nincs net és nincs vírus mentes pendrive-om, hogy rátegyem. A kérdés mondhatnám úgy is szólhatna, hogy egy friss telepítéses gépen van-e mód az automatikus lejátszás tiltására mindenféle file feltétele nélkül vagy minden képpen kell-e az MS file?
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#2933 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 16. 15:45

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 11:04

Kérdésem a következő:
Windows XP pro. Sp2 alatt az automatikus lejátszást hogyan kell letiltani simán regedittel (minden segéd program nélkül)? Avagy, melyik bejegyzést kell átállítani?

Tudom google és egyéb, ami meg volt, csak itt-ott a válaszban vagy segédprogram használat is volt (Tweak), vagy az MS saját oldalát böngészve le kellene tölteni egy file-t, és utánna leírja mit kell, a problémám ezzel, hogy a kérdéses gépen nincs net és nincs vírus mentes pendrive-om, hogy rátegyem. A kérdés mondhatnám úgy is szólhatna, hogy egy friss telepítéses gépen van-e mód az automatikus lejátszás tiltására mindenféle file feltétele nélkül vagy minden képpen kell-e az MS file?

Autoplay off

A commenteket nézegesd, ott van gpedit.msc-ből hogyan.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2934 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 18. 18:59

Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 11:04

Kérdésem a következő:

- HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/Currentcontrolset/Services/Cdrom kulcs
-  Az Autorun duplaszó értékét 0-ra módosítsd.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2935 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 18. 20:11

Az az USB-t is tiltja?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#2936 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 18. 20:18

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. júl. 18., szombat - 21:11

Az az USB-t is tiltja?

Olvasd végig a kulcsot, kapsz választ a kérdésedre :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2937 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 18. 22:22

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 18., szombat - 20:18

Olvasd végig a kulcsot, kapsz választ a kérdésedre :) .

Épp ezért kérdeztem. ;)

#2938 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 19. 07:37

Hogy lehet az Üdvözöljük képernyőnél kiküszöbölni azt, hogy ne kelljen rákattintani a felhasználó ikonjára? (jelszó nincs) Tehát minden beavatkozás nélkül az asztal jöjjön be.

#2939 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 07:47

Idézet: KaLeun - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:37

Hogy lehet az Üdvözöljük képernyőnél kiküszöbölni azt, hogy ne kelljen rákattintani a felhasználó ikonjára? (jelszó nincs) Tehát minden beavatkozás nélkül az asztal jöjjön be.

start menü, futattás: control userpasswords2 és ott kiszeded a pipát az egyszem négyzetből, ezután kéri a bejelentkeztetni kívánt felhasználónevet-jelszót.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2940 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 19. 08:10

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:47

start menü, futattás: control userpasswords2 és ott kiszeded a pipát az egyszem négyzetből, ezután kéri a bejelentkeztetni kívánt felhasználónevet-jelszót.

Ez már megvolt. Most sikerült az üdvözlőt kikapcsolni a "Felhasználói fiókok" -> "A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megvátoztatása" -> "Az üdvőzlőképernyő használata" pipával.
De, az Asp.net fiók jelentkezne be így automatikusan (már letöröltem a fiókot). Aki tudja, hogy kell kilőni ezt a fiókot az ne tartsa vissza.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.