Windows XP kérdések VII.
Elküldve: 2009. 07. 13. 09:21
Nekem külön merevlemezre lesz telepítve a Linux.
A grub szerkesztésére vannak egészen jól érthető források, igaz ez még Vistával példálózik, de a root "számok" az érdekesek:
Így a rendszereket a következő sorrendben és helyekre telepítsd:
-1- Windows XPSP2 (hd0,0) első winchester első (aktív) kötete
-2- Windows Vista (hd0,1) első winchester második kötete
-3- Ubuntu Linux (hd1,0) második winchester első kötete
Amikor a Linuxot telepíted húzd le az első wincester táp és adatkábelét, így a Linux a Grubot a második winchesterre fogja telepíteni. Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy a
/boot/grub/menu.lst
fájlt neked kell utólag a konfigurációnak megfelelően módosítanod, valami hasonlóra:
sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst-backup
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
default 1
timeout 10
title Microsoft Windows XPSP2
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
title Microsoft Windows Vista
root (hd0,1)
makeactive
chainloader +1
title Ubuntu, kernel 2.6.17-10-generic
root (hd1,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.17-10-generic root=/dev/sda5 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.17-10-generic
quiet
savedefault
boot
title Ubuntu, kernel 2.6.17-10-generic (recovery mode)
root (hd1,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.17-10-generic root=/dev/sda5 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.17-10-generic
boot
title Ubuntu, memtest86+
root (hd1,0)
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet
boot
Ha így nem menne, akkor a Windowsokra vonatkozó szakaszokat, módosítsd így:
title Microsoft Windows XPSP2
map (hd1) (hd0)
map (hd0) (hd1)
savedefault
makeactive
chainloader (hd0,0)
title Microsoft Windows Vista
map (hd1) (hd0)
map (hd0) (hd1)
makeactive
chainloader (hd0,0)
A Grub program "elérhető" az Ubuntu Live CD-iről, illetve, azt hiszem a Hiren' Boot CD-ről is, az MBR szerkesztésére is ezek adják a egyik megoldást.
Mivel ez XP-s fórum épp, itt be is fejezem és ha telepítettem már ... "visszatérek" az eredményekkel.
Jól megfogalmaztad a lényeget!
Elküldve: 2009. 07. 13. 10:07
Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 20:18
NetMeeting csak vészesetre. D-Voicer demo, de teljes értékű, csak van benne 1 banner reklám. A teljes értékű Pro sem támogatja a szöveg/fájl/képátvitelt. Meg nincs linuxos verziója se. De párszáz Kbyte-os, igénytelen kis progi, bármelyik win (linux-os wine) környezetben elmegy, telepíteni-regelni nem kell. Biztonsági kockázatot nem hordoz magában. Használni se nehéz, a fogadó félnek elküldöd emailban egy batch fájl kíséretében. Bár nyilván, a Skype azért előnyösebb.
Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 13. 10:09 -kor
Elküldve: 2009. 07. 13. 10:22
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 10:07
A D-Voicert még megnézem, hátha. Szimpatikusak a Portable programok.
Elküldve: 2009. 07. 13. 11:14
Elküldve: 2009. 07. 13. 11:25
Idézet: brd - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 11:14
Kedves Brd!
Az előzménynek tekintetében azt hiszem egyértelmű, hogy ez csak egy példa, a Grub szerkesztésre és nem a telepítésre.
Teljesen egyértelmű, hogy nem kell lehúzott HDD-vel telepíteni, mert az bonyolultabb, ezt az idézet - jó, bocs, kimaradtak a "" jelek - közli is
Elküldve: 2009. 07. 13. 15:43
Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 12., vasárnap - 0:08
A vipre-t én is (próbáltam) telepíteni. Állítólag felment, de aztán újraindításnál nem találtam a Program Files-ban. Arra gondoltam daemonizálja magát is
Most hogy mondod megnéztem és tényleg nem találom a start menüben, de ikonkát kipakol jobb alulra és onnét érhető el. A telepítésével különösebb gondom nem volt, ez a kikapcsolós dolog is megszűnt magától, de összességében véve eléggé megfogja a rendszert. Gondolom az aktív védelem ügyködik, de feltűnő, ahogy programindításkor elgondolkozik (feltételezem vizsgálgat). A gyorskeresése meg horror, 156 perc volt a 400-500 giga, mi lenne itt a rendes keresésnél. Virusbusterben is volt aktív védelem, de az valahogy gördülékenyebben működött. De mivel legális, használom és reménykedek vmi gyorsulásban...
Elküldve: 2009. 07. 13. 18:19
Idézet: Orgi - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 15:43
Nem. Nekem a Program Files-ban sem jelent meg! És valamely folyamata futott a háttérben. De nem tette le magát ikonba sehová - észrevettem volna, az asztali ikont megnyomván újra szerette volna telepíteni magát. Kétszer is próbáltam telepíteni, olvasd el az előzményeket. Nem szeretnék a Vipre-vel foglalkozni, annyit nem ér meg szerintem. Örülök,hogy valakinek már van "sikerélménye".
Nem tudom, hogy mire gondolsz a "legális" szó használatával? Persze legális a program (Antivírus és AntiSpyware) és 15 napig teljeskörűen használhatod ... esetleg utána is
Ennyiben legális.
Az említett gyors keresésre még a Sunbelttől
A remény soha nem hal meg ...
Elküldve: 2009. 07. 14. 00:56
Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. júl. 13., hétfő - 19:19
Ennyiben legális.
A legális szó használatával arra gondolok, hogy legális, megvásárolt 1 éves licensz, munkahely biztosítja a dolgozók számára. Programok telepítése/eltávolítása menüben megjelenik. Gyűrjük egymást, biztos fejlesztik...
Szerkesztette: Orgi 2009. 07. 14. 01:00 -kor
Elküldve: 2009. 07. 14. 08:25
Idézet: Orgi - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 0:56
Hm, nálam biztosan volt valami ütközés. Pedig lefuttattam előtte a tisztító programját is. 400KB virtuális Windows a vírusoknak, bugokkal, meglepő és új ötlet
Sok sikert a használatához!
Elküldve: 2009. 07. 15. 20:54
Tudja vki, hogy XP-n egyes gépeken ha több Excel dokumentumot nyitok meg, nem egymás mellé teszi, hanem csak egy db Excel "csíkot" látok.
Hogy lehetne ezt beállítani?
Segítséget köszönöm!!!
Elküldve: 2009. 07. 15. 21:01
Idézet: Linett - Dátum: 2009. júl. 15., szerda - 21:54
Tudja vki, hogy XP-n egyes gépeken ha több Excel dokumentumot nyitok meg, nem egymás mellé teszi, hanem csak egy db Excel "csíkot" látok.
Hogy lehetne ezt beállítani?
Segítséget köszönöm!!!
Az Excelben kell beállítani, egy pipa kell a "Windows in taskbar" elé...
Elküldve: 2009. 07. 16. 11:04
Windows XP pro. Sp2 alatt az automatikus lejátszást hogyan kell letiltani simán regedittel (minden segéd program nélkül)? Avagy, melyik bejegyzést kell átállítani?
Tudom google és egyéb, ami meg volt, csak itt-ott a válaszban vagy segédprogram használat is volt (Tweak), vagy az MS saját oldalát böngészve le kellene tölteni egy file-t, és utánna leírja mit kell, a problémám ezzel, hogy a kérdéses gépen nincs net és nincs vírus mentes pendrive-om, hogy rátegyem. A kérdés mondhatnám úgy is szólhatna, hogy egy friss telepítéses gépen van-e mód az automatikus lejátszás tiltására mindenféle file feltétele nélkül vagy minden képpen kell-e az MS file?
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."
Elküldve: 2009. 07. 16. 15:45
Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 11:04
Windows XP pro. Sp2 alatt az automatikus lejátszást hogyan kell letiltani simán regedittel (minden segéd program nélkül)? Avagy, melyik bejegyzést kell átállítani?
Tudom google és egyéb, ami meg volt, csak itt-ott a válaszban vagy segédprogram használat is volt (Tweak), vagy az MS saját oldalát böngészve le kellene tölteni egy file-t, és utánna leírja mit kell, a problémám ezzel, hogy a kérdéses gépen nincs net és nincs vírus mentes pendrive-om, hogy rátegyem. A kérdés mondhatnám úgy is szólhatna, hogy egy friss telepítéses gépen van-e mód az automatikus lejátszás tiltására mindenféle file feltétele nélkül vagy minden képpen kell-e az MS file?
Autoplay off
A commenteket nézegesd, ott van gpedit.msc-ből hogyan.
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2009. 07. 18. 18:59
Idézet: Daihelyon - Dátum: 2009. júl. 16., csütörtök - 11:04
- HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/Currentcontrolset/Services/Cdrom kulcs
- Az Autorun duplaszó értékét 0-ra módosítsd.
Elküldve: 2009. 07. 18. 20:11
Elküldve: 2009. 07. 18. 20:18
Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. júl. 18., szombat - 21:11
Olvasd végig a kulcsot, kapsz választ a kérdésedre
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 07. 18. 22:22
Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 18., szombat - 20:18
Épp ezért kérdeztem.
Elküldve: 2009. 07. 19. 07:37
Elküldve: 2009. 07. 19. 07:47
Idézet: KaLeun - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:37
start menü, futattás: control userpasswords2 és ott kiszeded a pipát az egyszem négyzetből, ezután kéri a bejelentkeztetni kívánt felhasználónevet-jelszót.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 07. 19. 08:10
Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 8:47
Ez már megvolt. Most sikerült az üdvözlőt kikapcsolni a "Felhasználói fiókok" -> "A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megvátoztatása" -> "Az üdvőzlőképernyő használata" pipával.
De, az Asp.net fiók jelentkezne be így automatikusan (már letöröltem a fiókot). Aki tudja, hogy kell kilőni ezt a fiókot az ne tartsa vissza.

Súgó
A téma zárva.