HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#4981 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 13. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 13. 17:47

Gyonyoru... Bar itt tiz percrol irnak, nekem meg csak 10 masodperc van, raadasul patch kedd utan ket-harom hettel jelentkezett a problema (es csak egyetlen gepnel), de nagy valoszinuseggel ez lesz az. Koszi. Akkor dotnet4 melle ez is megy tiltolistara...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4982 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 09:15

Ezért érdemes megnézni a telepítés előtt, milyen frissítések vannak. A múltkori patch kedden én ezért is szórtam ki kettőt, az egyik ez az office addon volt.
"Légy szerény mint én..."

#4983 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 09:40

Hat igen, de egyreszt a juzer gepen felmegy ami felmegy, masreszt naivan ugy gondolnam, hogy ilyen gyoker hibaval nem adnak ki egy frissitest.
Amugy tenyleg ez volt a hunyo. Es most megyek, megkeresem, le tudom-e tiltani valahogy ennek a szarnak a telepuleset az osszes gepen :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4984 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 14. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 05. 10. 12:39

Nem az a bajom, hogy a korlátozott user nem tud módosítani, az rendjén van. Az dühít, hogy az admin sem tud módosítani a korlátozott user nevében, és csak jogosztás-visszavétellel lehet megoldani néhány alapvető dolgot. Szégyen.

döbbenet. :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4985 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2011. 07. 14. 10:15

Ezért érdemes megnézni a telepítés előtt, milyen frissítések vannak. A múltkori patch kedden én ezért is szórtam ki kettőt, az egyik ez az office addon volt.

Ha meglesem, hogy elmúlt 10 évben 2szer szoptam patch miatt, egyik mondjuk 1 órás probléma volt, ezzel még nem szoptam, de tegyük fel, hogy 20 perces lesz, akkor az legyen 1.5 óra. 10 év alatt mennyit lehetne előre utánaolvasni a patcheknek, vagy kipróbálni? Az 1 órás ráadásul olyan SQL-es kellett, aminél még a programozó is agyalt a témán. tudom, gondolkozzunk nagyválallatiban, legyen tesztkörnyezet, basszunk el fél évet 1-1 patch teszteléssel.
Make love not Wor.

#4986 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 14. 11:14

Ha meglesem, hogy elmúlt 10 évben 2szer szoptam patch miatt, egyik mondjuk 1 órás probléma volt, ezzel még nem szoptam, de tegyük fel, hogy 20 perces lesz, akkor az legyen 1.5 óra. 10 év alatt mennyit lehetne előre utánaolvasni a patcheknek, vagy kipróbálni? Az 1 órás ráadásul olyan SQL-es kellett, aminél még a programozó is agyalt a témán. tudom, gondolkozzunk nagyválallatiban, legyen tesztkörnyezet, basszunk el fél évet 1-1 patch teszteléssel.

Fenét. Csak egy-egy nem biztonsági frissítés olyan hibát javít, amire lehet, hogy a felhasználási szokásokat figyelembe véve az adott rendszeren nem lesz szükség.

#4987 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 11:00

"A számítógép megkönnyíti azoknak a munkáknak az elvégzését, amik számítógép nélkül nem is léteznének."
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#4988 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 14. 10:46

döbbenet. :Đ

Ne poénkodjál vazze :reklamacio: Még most böki a csőröm. Inkább fogd a partvist és takarítsad a spamokat, brekegd le a spambotokat, hátha elszégyellik magukat.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4989 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 07. 14. 12:00

"A számítógép megkönnyíti azoknak a munkáknak az elvégzését, amik számítógép nélkül nem is léteznének."

:offtopic: A program pedig az a valami, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4990 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 14. 16:59

:offtopic: A program pedig az a valami, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja. :smoker:

A szoftver a számítógép azon része, amit szidni lehet. A hardver meg az, amit ütni is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4991 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 21:41

Tudtok még ilyen elmésségeket? :)

#4992 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 15. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2011. 07. 14. 22:41

Tudtok még ilyen elmésségeket? :)

Hogyne.
Didyman-re reagálva:
"A szoftver a számítógép azon része, amit szidni lehet. A hardver meg az, amit ütni is."
Volt idő, mikor kellett is.
Egykori - sorrendben első - főnököm mesélte, a Minsk-32 szgép kapcsán, amin annó vitézkedtem.
Bedöglött, hívták akit kellett. Kijött, pötyögött a pulton, körbejárt (csinos, szobányi méretű teremről volt szó, kétszer akkora mint a mostani lakásom, benne a kandallónyi méretű perifériák mellett úgy cirka 6-7 böhöm "gardrób" szekrénnyel). Egyik szekrényt kinyitotta, és valahova odacsapott egy spéci gumikalapáccsal. Vissza a pulthoz, újabb pötyögés, és a gép működött. Ezekután kiállított egy pofátlanul magas számlát (bár nem mi fizettük, de akkor is).
Fönököm mondja neki, hogy ne már, egy ilyen kisebb rúgásért ennyi lóvé? A csávó azt felelte:
A kalapácsütés ingyen volt, fizetni azért kell mert tudtam, hogy hová kell ütni...

#4993 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 15. 11:02

Ez régi történet, mesélik ugyanezt autószerelővel is...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#4994 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 15. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 07. 15. 12:02

S mivel autó hamarabb volt, már csak azt a kovácsot kell megtalálni, aki még tudott lovat patkolni… :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4995 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 15. 11:22

Mink órással ismerjük :-)
Make love not Wor.

#4996 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 15. 11:48

Tisztában vagyok vele. Azóta magam is hallottam már többször, többféle változatban.
Egykori főnökömnek sok hibája volt, de abszolute szavahihető ember, és nem anekdótaként adta elő, hanem állította, hogy megtörtént.
Dehogy, nem gondolom, hogy tőle származna az eredeti történet. Azt gondolom, hogy a technikai haladás kezdetén többször is megtörténhetett valami hasonló sztori ilyen-olyan szerkezetekkel.
Én magam évekkel később voltam a tanúja hardveres kollégáim hibaelhárítási módszerének. Mikor R-10-es gépekre DMA-s perifériákat készítettek (diszk, magnó), én írtam a tesztprogramot hozzá. Szerintük túl jó lett, sűrűn hibáztak az eszközök. A javítás első körben mindig úgy nézett ki, hogy a hiba jellegétől függően a megfelelő nyákot kissé megkocogtatták, és újabb teszt, és csak ezután mértek. De nem ritkán volt olyan is, hogy megjavult, és az a fránya kontakt többet nem jött elő.

Sajnálom, hogy belementem, marhára off lett az egész, bocsi érte.

#4997 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 15. 14:52

A csöves korszakban praxis szerű volt a készülékek oldalbacsapása.
Ma is praktikus hibahely behatárolási módszer a megmozgatás, panel gyűrögetés.
A leggyalázatosabb hibák a láthatatlanul leromló kontaktusokból (tönkremenő forrasztásokból) eredő a legváltozatosabb hibajelenségeket produkáló elváltozások.
És remélem, nem köveznek meg érte, berakok egy linket (számítástechnikai vonatkozása is van).
http://radicalpuzzle...uves-video.html

#4998 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 15. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 07. 15. 15:52

És remélem, nem köveznek meg érte, berakok egy linket (számítástechnikai vonatkozása is van).
http://radicalpuzzle...uves-video.html

Kövezünk érte bizony. A hávéesvén csak éljen a fácsebukk, milyen szépen csillog az új szifon, a felhőben a jövő, a negyedik mobilszolgáltató ajnározása, jönnek a zUFókok, TOR foreva, dögöljenek a cionisták, kinek van erősebb procija és egyéb elmés témájú dolgokat lehet csak publikálni. Az általad linkelt szar a világgal foglalkozik, aztán nem jó senkinek, még a végén valakire ragad valami :-D Visszaveted a színvonalat, nem illik ez az új arculatba :reklamacio: Szépen állj be a sarokba önként!
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4999 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 15. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 15. 12:22

Mink órással ismerjük :-)

Mifelénk televíziókészülék volt az alany.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5000 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 15. 21:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 07. 15. 17:55

... Szépen állj be a sarokba önként!

:offtopic: És leülhetsz; elégtelen... :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 15. 21:54 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.