HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#5301 Felhasználó inaktív   vika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 28. 18:45

Sziasztok!

1 felhasználó van rendszergazda joggal, de ismerősvéletlen a felügyeleti eszközökben letiltotta a rendszergazdát (a súgót, vendégetis), mégegy fiók van szintén rendszergazda joggal, nem használatos, onnan semlehet javítani. Az alkalmazásokat nem lehet aktiválni, és a mappákatáthelyezni, másolni, menteni nem lehet.

#5302 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 28. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: vika - Dátum: 2012. 12. 28. 19:45

1 felhasználó van rendszergazda joggal, de ismerősvéletlen a felügyeleti eszközökben letiltotta a rendszergazdát

Nem szedett be valami vírust (véletlenül) ?

Felügyeleti eszközök --> Számítógép kezelés --> Helyi felhasználók és csoportok --> Felhasználók --> Rendszergazda

Kép

vedd ki a pipát
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5303 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 30. 07:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 12. 28. 19:28

Nem szedett be valami vírust (véletlenül) ?

Felügyeleti eszközök --> Számítógép kezelés --> Helyi felhasználók és csoportok --> Felhasználók --> Rendszergazda

Kép

vedd ki a pipát

Ha nincs joga hozzá, akkor az sajnos nem fog menni, sikeresen kizárta magát. Ha van jogköre bejegyezni ütemezett feladatot, akkor létrehozhat a system felhasználóval egy parancssort (vagy talán a psexec is jó lehet: PSEXEC -i -s -d CMD) és onnan indítva a gpeditet, már vissza tudja állítani a jogokat, fiókot. Ha nincs joga, akkor Hirens boot cd, rajta regedit, és aztán szépen előkotorni a policies kulcsokat, de egyelőre ezeket nézzük meg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5304 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 14:23

Miért nem szereti az XP a serviwin.exe-t?

ez a program jó ideje rajta van a gépen. Valamikor működött is.
(a feladata amúgy:
"ServiWin utility displays the list of installed drivers and services on your system.")

Most, amikor el akartam indítani azt mondja az XP, hogy
Kép

Némi kínlódás után úgy döntöttem, hogy letöltöm a programnak a legújabb verzióját.
Ez szintén csak a fentebb látható három file zipelve.
De nem tudom kicsomagolni, mert akármivel és akárhova is próbálom csak a .chm és a .txt íródik ki.
Persze egy másik gépen csont nélkül megy.

Azt is megpróbáltam, hogy azon másik gépen a serviwin.exe-t kiírtam abcd.exe néven egy pen-drive-ra, de ezt sem tudom rámásolni a gépre: "Cannot read".

Virusirtó nem fut a gépen (valamikor volt NOD32, de most nincs), és az új serviwin.exe jócskán különbözik a régitől: 30.208 ill. 42.592 byte.

Szóval akkor most mi is van?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: malvin 2013. 02. 17. 14:50 -kor

#5305 Felhasználó inaktív   Laci_L 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 16:40

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2013. 02. 17. 14:23

... Szóval akkor most mi is van?

Rendszergazdai jogokkal léptél be a Win-be?

Nekem simán működik, a Virustotal gyakorlatilag tisztának látja.

#5306 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Laci_L - Dátum: 2013. 02. 17. 15:40

Rendszergazdai jogokkal léptél be a Win-be?

Természetesen.

És azóta csináltam még egy "érdekes" kísérletet:
ha a zip-ben átnevezem a serviwin.exe-t mondjuk serviwin.xxx-re, akkor az kinyerhető, és pl. TC view-val meg is nézhető.
De ha visszanevezem serviwin (vagy akármi más) exe-re, akkor már "nincs engedélyezve a hozzáférés", még egy sima View-ra sem.

A vírusírtót azért emlegettem, mert a NOD32-nek voltak nagyon furcsa dolgai.
El tudom képzelni, hogy valamikor, amikor még élt, egyszer csak úgy dötött, hogy ez a program vírus,
és ezt valahová nagyon "bedrótozta". Annyira, hogy ez még az új exe-re is hatással van. Az "xxx"-re viszont nincs, mivel az nem végrehajtható.

Szerkesztette: malvin 2013. 02. 17. 21:54 -kor

#5307 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 17. 22:21

Akkor csinalj belole abc.exe-t :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5308 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 00:44

Adva van egy XP SP3 Profos gép, meg egy Windows 7 Prof 64 bites is. Rajta 2-3 rendszergazdai fiókkal, abból az egyik az enyém, ez a fiókom le is van jelszavazva. Viszont mikor a többi felhasználó van a gépnél, a fiókomba hiába nem tudnak belépni, a merevlemezen törölgetni szoktak a dolgaimból, csak úgy unalomból barmolnak bele, hogy száradna le a rühes kezük. Le szeretném védeni a vinyán a saját mappámat, hogy ne férjenek hozzá.

Igen ám, de nem tudom tőlük elvenni a hozzáférést a mappámra, mert írja Win, hogy a Felhasználók -> Hitelesített Felhasználók -> Rendszergazdák csoportoknak én is tagja vagyok, és ha elveszem a hozzáférést ezektől a csoportoktól, akár csak egytől is, akkor közli, hogy azzal én sem tudok hozzáférni a mappához, és valóban, ha leokézom, akkor a mappa tartalmát csak linuxos liveCD-vel tudom elérni. Szóval itt az a dolog specialitása, hogy a többi felhasználó is rendszergazda.

Csak a TrueCrypt a megoldás, van megcsinálható Win alatt is valahogyan? Nem kell erős védelem, szükségtelen erős titkosítás, csak ne férjenek hozzá olyan szabadon, erőfeszítés nélkül. Nincs rajta kényes-titkolandó adat, meg olyan fontos sem, sőt a felhasználók sem értenek annyira a géphez, de nem akarom, hogy unalomból törölgessenek a gépről (mikor 400 GB szabad hely van, és kemény 10 gigát se foglalok mindössze). Sajnos nem ismerem őket, ők más napokon használják a gépet, és nem tudom nekik megüzenni, hogy anyjuk szaros picsáját törölgessék, ne az én cuccaimat, mentéseimet, jogtiszta programjaimat.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5309 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 01:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 03. 07. 00:44

Igen ám, de nem tudom tőlük elvenni a hozzáférést a mappámra, mert írja Win, hogy

Itt van az, h (legalábbis az NTFS rendszernél) más a tulajdonos és más az engedélyek.
A tulajdonosi részben a rendszergazdák is egyenként nevesített személyek.
Így meg tudod csinálni, h egyedüli tulajdonossá teszed magadat és miután kitiltottál mindenki mást, tulajdonosi jogon férsz a könyvtárhoz. Ezután jön a jelszavas védelem.
Ez addig védelem ameddig a hernyóskodó rá nem jön, h rendszergazdaként tud a könyvtáradban tulajdonjogot csinálni magának és ezután jogosultságokat adni magának.
Jahno panaszkodott, h egyes júzereknek sikerült kizárniuk (Őt, mint rendszergazdát) a könyvtárukból. Ekkor gondoltam ezt végig.
Kérlek, jelezz vissza, ha jól gondoltam.

Szerkesztette: Gyula2222 2013. 03. 07. 02:01 -kor

#5310 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 09:24

Kösz a választ. Próbáltam ezt a saját tulajdonba vételt is, de lehet valamit nem jól csináltam, megpróbálom megint, mert a neten is tényleg azt írják, hogy ez lesz a megoldás, el kell venni a többiektől a tulajdont.

Nekem ez tökéletes lenne. Tudom, hogy elvileg bármelyik rendszergazda vissza tudja venni a tulajdont, de mint írtam, annyira szerintem nem ért a géphez a többi felhasználó, egyik sem valami Hacktion-figura. Iskolai gép, csak azért kap mindenki rendszergazdai jogot, mert olyan hálózati és egyéb dolgokat futtatnak rajta tanulásképpen, amihez rendszergazdai jog kell.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5311 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 03. 07. 09:24

Kösz a választ.

Ki kell kapcsolni az egyszerű megosztást.
Ekkor lehet előcsalogatni azt az ablakot amelyből a tulajdonosság és a jogosultságok kezelhetők.

#5312 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:10

Viszont hiába te vagy a tulaj, mivel rendszergazda mindenki, ezért saját tulajdonba veszi és onnantól megint azt töröl amit akar.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#5313 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 03. 07. 16:10

Viszont hiába te vagy a tulaj, mivel rendszergazda mindenki, ezért saját tulajdonba veszi és onnantól megint azt töröl amit akar.

Másik admint ki kell baszni a gépről, ha jön sírni, akkor ki kell oktatni, hogy mifene. Igaz a koncepciót nem értem, mi ez a közös gép, de ilyenolyan szoftverek, meg miazmások?
Make love not Wor.

#5314 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 03. 07. 16:27

Másik admint ki kell baszni a gépről, ha jön sírni, akkor ki kell oktatni, hogy mifene. Igaz a koncepciót nem értem, mi ez a közös gép, de ilyenolyan szoftverek, meg miazmások?

Azt mondta, ezek iskola gépek amelyeken többen okítanak és ehhez kell nekik a rendszergazdai jog.
Ebből adódóan, csak a fájlrendszer egy részéből lehet (szabad) kicseszni őket.
És meg lehet azt is tenni, h a könyvtárat (vagy alkönyvtárát) láthatatlanná tenni számukra.
Egy látszólag üres könyvtárat valószínüleg nem lesz ingerenciájuk a tulajdonukba venni.

#5315 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 17:56

Szerinted az, aki eljut a vérpistike 2.0 szintig, hogy kikapcsolja a simple file sharing-ot, és saját tulajdonba veszi a könyvtárat, azt el tudod rettentetni azzal, hogy rejted a tartalmát?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#5316 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 07. 16:45

Azt mondta, ezek iskola gépek amelyeken többen okítanak és ehhez kell nekik a rendszergazdai jog.

Akkor viselkedjen a többi is, vagy mittomén, ne már nem lehet megfejteni a dolgot, vagy van egy felelőse. Le kell húzni a power gombot és beletenni egy levelet, kicsukni a jelszavukat, mittomén.
Make love not Wor.

#5317 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 07. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 03. 07. 12:49

Ki kell kapcsolni az egyszerű megosztást.
Ekkor lehet előcsalogatni azt az ablakot amelyből a tulajdonosság és a jogosultságok kezelhetők.

Nincs bekapcsolva az egyszerű fájlmegosztás, a megosztott mappák miatt. Elő tudom hozni a Biztonság fület, ott elérem a jogosultságokat.

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 03. 07. 16:10

Igen, vissza tudja venni a tulajdont, de nem fogja. Nem haragosom, meg nem is ért hozzá annyira. Nem vagyunk ellenségek, nem is ismerem őket, sem ők engem. Nem hinném, hogy rosszindulatból vagy bosszúból törölgetnének, de szerintem csak unatkoznak, aztán néha ránéznek a törlés gomba, hogy milyen jól lehet rajta rugózni és komplett alkönyvtárakat a levesbe söpörni.

A jogot nem akarom tőlük megvonni, mert ha elveszem, akkor a tanárnál siránkoznak, ha gyakorlaton nem megy valami, aztán azt meg rajtam verhetik le. Nekem ez elég lesz, hogy saját tulajdonba veszem, és elejét vesszük a kísértésnek. Unatkozzanak máson, túrják az orrukat, vagy játszanak online, esetleg Pasziánszozzanak. Érdekel is engem.

Mondjuk az egész nem is olyan fontos, mert van, hogy néha a tanár, vagy a rendszergazda is olyan lábbal kel fel, bemegy, és minden gépre felhúz egy új image-t (még csak nem is friss) netről az összes gépre, aztán megy minden a levesbe, az összes partíció. Szóval nagy védelem nem kell, csak ne unatkozzanak már a hülye kölkei, amíg nem jön egy nagy imagevisszahúzás.

Szerkesztette: Raynes 2013. 03. 07. 18:56 -kor

#5318 Felhasználó inaktív   asoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 03. 19. 22:47

üdvözletem mindenkinek!

egy olyan kérdéssel fordúlnék hozzátok, problémával hogy a mai nap is 8 és 11 között 1677 sikertelen bejelentkezés volt a gépemre távoli asztalon rengeteg felhasználói nevekkel, felsorolok párat: user 1,2,3,4,5 admin, administrator ezekből rengeteg, owner, test 1,2,3,4, david, john, a. stb.. hogyan tudnám ezeket kivédeni? router mögött vagyok, de ugye a 3389-es port át van irányítva a gépemhez. tűzfallal ki lehet szürni? kérem segítsen aki tud. fogalmam nincs hogy milyen ip-röl, a router logbejegyzéseiben nincs ilyesmi, így le se tudom tiltani az ipjét. meg am sem érnék sokat vele. gyanakodni nem gyanakszom senkire, mert mindenkivel jóban vagyok. és ahogy látjátok is, magyar nevekkel nem próbálkozott, külföldi ismerősöm meg főleg nincs. esetleg vírus is lehet?

#5319 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 19. 22:58

Üzenet megtekintéseIdézet: asoth - Dátum: 2013. 03. 19. 22:47

hogyan tudnám ezeket kivédeni? router mögött vagyok, de ugye a 3389-es port át van irányítva a gépemhez. tűzfallal ki lehet szürni?

Nem tudod kiszűrni, de ezért is szoktam mondani, hogy a 3389est nem forwardoljuk ki. Vagy tedd VPN mögé, vagy logmein, vagy valami egyéb opció. Ami ki van nyitva, azzal a férgek mindig is próbálkozni fognak. Ha egy adott helyről használnád, akkor routeren ki lehet szűrni. Ráadásul így a bejelentkezőablak folyamatos rángatásával még a sávszéled is zabálják.
Make love not Wor.

#5320 Felhasználó inaktív   asoth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 03. 19. 23:30

sulibol szoktam csak használni megvan az ip-is, hogyan tudnám akkor kiszürni hogy csak onnan engedjen?

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 03. 19. 22:58

Nem tudod kiszűrni, de ezért is szoktam mondani, hogy a 3389est nem forwardoljuk ki. Vagy tedd VPN mögé, vagy logmein, vagy valami egyéb opció. Ami ki van nyitva, azzal a férgek mindig is próbálkozni fognak. Ha egy adott helyről használnád, akkor routeren ki lehet szűrni. Ráadásul így a bejelentkezőablak folyamatos rángatásával még a sávszéled is zabálják.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.