HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1681 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 20. 16:51

Idézet: mikike - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 9:49

Olyat szeretnék kérdezni, ha van egy előre telepített laptop, amin van egy hidden partíció helyreállításra, akkor azt hogyan lehet előhozni?
Eddig Alt+F10-re jött elő, de a Vista helyett feltettem egy XP-t a rendszerpartícióra (a hiddent nem bántottam) és azóta nem jön elő sehogy, egyből az XP indul el.

Sajna de bántottad mivel felraktál egy xp-ét és ezzel máris törölted a helyreállitást lehetöségét is. mivel a rendzerperticióra tetted az xp-t ahol a vista volt, és ezek egy partición nem müködnek, ezért az xp törölt minden vistás dolgot.

Szerkesztette: pappas 2008. 11. 20. 16:53 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1682 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 18:54

a kutyafáját!
ezek szerint akkor most már törölhetem a hidden particíót is, mert soha többe nem tudok életet lehelni bele?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1683 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 20. 23:13

Idézet: mikike - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 18:54

a kutyafáját!
ezek szerint akkor most már törölhetem a hidden particíót is, mert soha többe nem tudok életet lehelni bele?

Ha van recovery cd, akkor arról újrahúzod a gépet.
Ha nincs, akkor szétnézel a gyártó oldalán, Acerhez találtam egész  jó helyreállítót, bár az Vistás gép volt, és miután a lemezkiírás, és újrahúzás megtörtént, ott ugrált a kis ablak az óránál, hogy jó lenne most egy recovery lemezt (2db dvd) elkészíteni...

Egy Hiren, vagy UBCD segítségével akár még egyéb megoldáshoz is juthatsz.
Ha XP-t és Vistát együtt akarsz használni, akkor kétfelé partícionált vinyóra, és XP->Vista sorrendre lesz szükséged.

Szerkesztette: csozsi 2008. 11. 20. 23:16 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1684 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 10:49

Üdv.

A következő problémába ütköztem. Adott egy gép amibe van 2 vinyó. Egyik rendszer több particióval másik adat. Eljött az idő, egy reinstall-ra. Azonban az XP CD nem akar boot-olni. Azaz elindul, hogy új HW keresése, aztán kis cursor és kész. Próbáltam eredetivel, annak a biztonsági másolatával, de ugyanaz. Win2000 linux install CD-k elindulnak, XP nem. Ha azonban beteszek egy teljesen üres vinyót, akkor az XP is elindul....
Mi a szösz lehet? :think:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1685 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 12:06

Idézet: mikike - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 9:49

Olyat szeretnék kérdezni, ha van egy előre telepített laptop, amin van egy hidden partíció helyreállításra, akkor azt hogyan lehet előhozni?
Eddig Alt+F10-re jött elő, de a Vista helyett feltettem egy XP-t a rendszerpartícióra (a hiddent nem bántottam) és azóta nem jön elő sehogy, egyből az XP indul el.

Az Alt+F10-es helyreállító program egy része az MBR-ben csücsül, az figyeli a billentyűzet lenyomást és indítja el a D2D Recovery partíciót is (az XP telepítésekor ez sérül, de a helyreállító partíció nem). Keress rá a D2D lehetőség visszaállítására a neten...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1686 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 12:28

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 11:49

Üdv.

A következő problémába ütköztem. Adott egy gép amibe van 2 vinyó. Egyik rendszer több particióval másik adat. Eljött az idő, egy reinstall-ra. Azonban az XP CD nem akar boot-olni. Azaz elindul, hogy új HW keresése, aztán kis cursor és kész. Próbáltam eredetivel, annak a biztonsági másolatával, de ugyanaz. Win2000 linux install CD-k elindulnak, XP nem. Ha azonban beteszek egy teljesen üres vinyót, akkor az XP is elindul....
Mi a szösz lehet? :think:

Akkor tapasztaltam ilyet amikor az XP előtt/mellett linux is járt a gépen, amíg az a vinyó is a gépben volt amit linuxszal partícionáltak, hasonlóan állt meg a telepítő, ott elég volt az MBR-okat újraírni egy Win9x-es bootfloppyval, és megoldódott a probléma.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1687 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 14:46

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 12:28

Akkor tapasztaltam ilyet amikor az XP előtt/mellett linux is járt a gépen, amíg az a vinyó is a gépben volt amit linuxszal partícionáltak, hasonlóan állt meg a telepítő, ott elég volt az MBR-okat újraírni egy Win9x-es bootfloppyval, és megoldódott a probléma.

Itt is van mellette Linux. Azonban a win98-as mbr újraírás nem lehetséges, mert SATA a vinyó... :(
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1688 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 16:00

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 15:46

Itt is van mellette Linux. Azonban a win98-as mbr újraírás nem lehetséges, mert SATA a vinyó... :(

Ha nem AHCI-ben, hanem IDE módban van a vezérlő (amúgy alapból az XP sem menne fel) a Win9x látja/kezeli a SATA eszközöket...

#1689 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 16:25

Hi!

Nem konkrétan winhez kapcsolódik de win alapú progi kéne nekem, ami file név alapján tud keresni, illetve listázni.
Tehát arra gondolok, hogy van egy mappám, ami tele van mindenféle file-al, és akkor kéne nekem egy olyan kis programocska, amit elindítok, bejön egy ablak vagy vmi, és akkor mondjuk beütöm az "A" betűt, és automatice kilistázza az összes A betűvel kezdődő filet ami van a mappában.
Van ilyen progi?
DVDre kéne rátennem, szóval méret mind1 végülis. :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1690 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 16:44

Parancssorba (cmd):
dir a*.* /b

De bármelyik commander klón (pl. TC) tud keresni, listázni egy adott mappán belül, akármilyen szűrési szempont alapján.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1691 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 16:49

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 16:44

Parancssorba (cmd):
dir a*.* /b

De bármelyik commander klón (pl. TC) tud keresni, listázni egy adott mappán belül, akármilyen szűrési szempont alapján.

és ezt dvd-re hogy pattintom fel?
illetve olyan esetleg létezik amit asztali DVD játékossal is tudok használni?
Tehát vmi alap dvd szerkesztő amivel lehet olyan menüt gyártani amiben lehet keresni file név alapján? :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1692 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 17:21

Total Commandert vagy FreeCommandert csak rámásolod könyvtárastól a DVD-re. Ha windows-os felhasználónak szánod PC-re, akkor neki is lesz parancssora. De egy linuxosnak is, mert minden opendszernek megvan a saját "parancssora", shellje, benne listázó és rendező parancsokkal. Csak legfeljebb máshogy hívják, de ez legyen a célszemély gondja.

Mi lenne a DVD tartalma? Képek? Zenék? Videók?
Asztali lejátszónál nehezebb. Video DVD-hez csinálhatsz abc sorrendbe rendezett menüt, de biztos nem kis munka. Néhány asztali lejátszó tud képes/zenés DVD-nél egyéni szempont szerint rendezni: fájlnév szerinti abc sorrendben, tartalom szerinti rendezés, méret vagy időpont szerinti. A lejátszó árfekvésétől, tudásától függ. Ezt nem láthatod előre és nem tudod befolyásolni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1693 Felhasználó inaktív   cba010 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 25. 02:17

Sziasztok!

A windowsomat tartottam karban ez a leírás segítségével:

LEÍRÁS

Ami extra volt és eddig még nem nagyon csináltam az a leírás utolsó oldalán felsorolt szolgáltatások letiltása.

Ezután újraindítottam a gépet és szinte minden betű (parancsikonok nevei, jobbklikknél levő helyi menü, jobb lent az idő, firefox fülek betűi, néhány honlapon levő szöveg is, stb...) olyan lett, mintha félkövér lenne.

Ez nem is zavar annyira, de ami a legnagyobb baj, hogy most a jobbklikkre bejövő helyi menüben értelemszerűen nem különül el az amúgy vastagítással megjelölt funkció, ami azt jelzi, hogy duplabalklikkre mit csinál az adott file.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy melyik beállítással szúrhattam el ezt a dolgot? Mindent nagyon alaposan áttanulmányoztam és egyszerűen nem tudok rájönni, mi miatt történhetett mindez és miért nem tudom visszacsinálni.

Az asztalon jobbklikk - tulajdonságok -  megjelenés - speciálisnál található dolgokban nincs hiba.

Boccs, ha így hajnali 2kor kicsit kaotikusan írtam le a dolgot, remélem azért érthető a gondom.

Előre is köszönöm a segítséget!

#1694 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 13:36

Nem olvastam végig, csak átfutottam, de remélem, a 10-es ponthoz hasonló ordas hülyeségből nincs túl sok benne.
Valószínű, hogy a megjelenítés panel, megjelenés fülén és/vagy ugyanitt a speciális gombra kattintva megjelenő panelen állítottál be félkövér betűtípust mindenre. A legegyszerűbb, ha a megjelenítés panel, témák fülén a témát visszaállítod az alap XP-sre. Persze ekkor az összes, itt a megjelenítés panelen beállított dolog visszaáll az alapra.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1695 Felhasználó inaktív   cba010 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 13:44

Írtam is az eredetiben: "Az asztalon jobbklikk - tulajdonságok -  megjelenés - speciálisnál található dolgokban nincs hiba.". Sajnos tényleg nem. De még éjszaka próbálgattam visszaállítani mindenféle alapértelmezett témára, de sajnos egyik se segített :(

A 10es ponttal mi a nagy probléma? Nem állítottam be, épp azt akartam megcsinálni, amikor jött ez a probléma aztán inkább nem csináltam tovább semmit, de el tudod mondani, hogy miért ne állítsam át?

Persze a fő kérdés továbbra is az eredeti gondom marad, sajnos nem sikerült még mindig megoldani a dolgot, bár már kezdem megszokni, de azért elég dühítő...  :(

szerk.: L2 cache témáról találtam fórumot, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet.

Szerkesztette: cba010 2008. 11. 25. 13:48 -kor

#1696 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 14:54

Ha netán kihagytad a 11.-es pontot (Rendszervisszaállító letiltása) akkor esetleg használhatod is...  ;)

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 11. 25. 14:56 -kor

#1697 Felhasználó inaktív   cba010 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 15:50

Ahh, az már nagyon régóta ki van lőve. A nagy része ezeknek már régebb óta nincs bekapcsolva. Ami jelentősebbet tegnap csináltam, az a fájlok indexelésének kikapcsolása (meghajtón jobbgomb - tulajdonságok és alul pipa) és a 21es pontban felsorolt szolgáltatásokat letiltottam. Persze előtte alaposan átolvastam őket de egyiknél se éreztem olyat, hogy veszélyes lenne tiltani, iletve ezeket vissza is állítgattam próbaképp, h átha akkor megjavul a dolog, de naná, hogy nem javult. Egyszerűen elképzelésem sincs, mi lehet a gond, mert semmi olyanba nem túrtam bele szerintem, aminek ilyen hatása kéne, hogy legyen.

#1698 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 19:19

Felesleges volt a file-okra kikapcsolni az indexelést, elég lett volna a szolgáltatást letiltani, ha már annyira zavart. ;)

L2 téma: egy mai gépnél annak a beállításnak egyszerűen nincs szerepe, mert az a probléma, ami miatt nem tudta egyes gépeknél lekérdezni, nem létezik.

Az eredeti kérdésedhez: nem lehet, hogy a Cleartype bekapcsolásától érzed úgy, hogy félkövér betűtípus van mindenhol? Ez esetben használd a beállításához ezt, vagy kapcsold ki.

A rendszervisszaállítást, nem igazán értem, miért kell kikapcsolni, nagyon sok esetben jól jöhet, szerintem sokaknak elég lenne csak kisebbre venni a fenntartott területet...

Szerkesztette: brd 2008. 11. 25. 19:21 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1699 Felhasználó inaktív   cba010 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 25. 21:13

Hehe, sikerült megoldani. Valami oknál fogva a betűtípusok között csak a félkövér tahoma maradt meg, a normál nem és ezért a normál helyett is félkövért jelenített meg. Betűstílusváltással jöttem rá, a tahoma betűstílus újra felmásolásával pedig sikerült visszacsalni az eredeti állapotot.

viszont ez a cleartype jó cucc, sikerült sokkal barátságosabb, olvashatóbb szöveget varázsolnom vele, köszi szépen! És mindenkinek köszönöm a segítséget!

#1700 Felhasználó inaktív   Spiggy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:57

Sziasztok.

Volna egy hatalmas problémám, és remélem lesz aki tud segíteni rajtam. Szóval a gond, hogy kissé haldoklott a gépem, ezért újratelepítettem a windowst.Tiszta telepítéssel kezdtem. SP3-as windows xp pro carloscát tettem fel.Fel is ment rendben, semmi gond nem volt vele... egész addig míg fel nem tettem a videókártya drivert. Amint megvolt, lekapcsolt a monitor, és onnantól se kép, se hang...nem volt választás, jött az F8, és csökkentett mód..lekaptam a drivert, szépen indult a gép...ekkor már automatikusan telepítette a videokari drivert, most nem volt baj, egész addig, míg a 640x480-at át nem akartám állítani valami láthatóra /mellesleg megjegyzem, ha neten akartam mondjuk böngészni, vagy szöveges fileban, akkor az egér görgetésére kb úgy reagált a gép, mintha képregény lenne/. Szóval felbontás állítása után megint meghalt az egész gép...ismét jött a csökkentett mód. Gondoltam, biztosan az SP3 a baj.Feltettem SP2-es windowst...és mit ad ég, az a rendszer, és az a driver, ami korábban jó volt, már nem jó... Bármi 5letet szívesen vennék.

A gép:

Alaplap:
      CPU típusa                                        AMD Sempron, 1833 MHz (11 x 167) 2600+
      Alaplap neve                                      Asus A7N8X-X  (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
      Alaplapi lapkakészlet                          nVIDIA nForce2 400
      Rendszer memória                                  1792 MB  (DDR SDRAM)
      BIOS típusa                                    Award (08/04/04)
      Kommunikációs port                                Kommunikációs port (COM1)
      Kommunikációs port                                Kommunikációs port (COM2)
      Kommunikációs port                                ECP nyomtatóport (LPT1)

Megjelenítés:
      Videokártya                                    ATI Radeon 9550 / X1050 Series  (128 MB)
      3D gyorsító                                    ATI Radeon 9550 (RV350)
      Képernyő                                          Plug and Play monitor [NoDB]  (171016843009)

Előre is köszi.Spiggy
Spiggy

"Életem a száguldás, -mondta a csiga- és bedöntött a kanyarba... "

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87