HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1781 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 18. 10:50

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 16:19

Mostanában valahogy elég gyakran belefutok a biztonsági rések problémájába, ...

Router mögött nyugisan felrakhatod a gépet netre, auto update lefut, oszt kész. Ha minimum sp1 fenn van, akkor router sem kell. Csak semmi hülyeséget nem kell csinálni, csak frissíteni, oszt jó.

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 18. 10:53 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1782 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 11:44

Idézet: INT21H - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 11:04

Sziasztok!

Ha már a security updateknél tartunk: ha telepítek egyet automatikus frissítéssel, akkor XP-n 15 percenként fog kukorékolni, hogy indítsam újra a gépet.

Nem lehet ezt valahogy permanensen lelőni? (Újraindítás nélkül :Đ)

Pont ezt akartam kérdezni.Most ki kellett állnom a kocsival ez a tróger meg addig restartolt, futó alkalmazások persze bezárva.
Meg amúgy is zavaró, hogy beadja a panelt x időközönként.
Valami olyasmi beállítás kellene, hogy panel bejön és üzen - megvannak a frissítések, tudjak róla, hogy a következő alkalommal aktivizálódik vagy valami.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1783 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 18. 12:32

Sziasztok!

Lassan aktuális a rendszerem újratelepítése, és szeretném máshogyan is konfigurálni.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megoldani az XP telepítést úgy, hogy már telepítéskor a Program Files mappát egy másik partícióra irányítsam át? Van erről valami kis leírás? Vagy lehet, hogy meg lehet oldani a telepítés elején egy billentyűparancsal?

Ha tudtok segíteni, előre is köszönöm!

Sziasztok.
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#1784 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 14:53

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 12:44

Pont ezt akartam kérdezni.Most ki kellett állnom a kocsival ez a tróger meg addig restartolt, futó alkalmazások persze bezárva.
Valami olyasmi beállítás kellene, hogy panel bejön és üzen - megvannak a frissítések, tudjak róla, hogy a következő alkalommal aktivizálódik vagy valami.

Én anno egyszer szopltam vele, win2k3-ban. Nem volt szabad restartolni, mert dolgoztak benne 1 csomó userek. Napersze windows update felment, fel-felbukkant az ablak. Mi, sysadminok meg konzolban nyomtuk. Addig nem is volt gond, amíg egy kattintásnál, épp az OK-gomb fölé állva, s megnyomva a bal egérgombot, azt vettem észre, hogy mintha egy másik ablak is villant volna, s arra nyomtam valamit... A szerver indult újra, a mosoly ráfagyott a képemre. Isteni volt az MS. Akkor bizony nagyon kellett volna 1 olyan megoldás, hogy ezt a fel-felugró ablakot lelőni hogy lehet, de mérgünkben nem tudtunk (már) foglalkozni vele. Nem tudja az MS, hogy szerver esetén nem "ugyanúgy" kéne viselkedni, mint asztali gépnél. Sysadmin csak nem olyan hülye, hogy ne tudja megállapítani mi a helyzet. Ja, meg ezek a rögtön előtérbe ugró ablakok. Van 1 csomó user, aki a billentyűzetet nézve nem veszi észre, hogy 1 ideje már "üresben" gépel, mert bejött előre valami ablak. Erre tuti van megoldás, de azért szerintem alapból "úgy" kéne mennie, csak nem fogom minden leütésnél figyuzni a screen-t. De hiába minden, ha egy fent említett véletlen kattintás beüt, az ellen SEMMI sem véd, hiába a rutin, meg minden. Hisz elvben bármilyen ablak felugorhat, előtérbe. Ez pedig van, akit zavar. Aki már megszopta miatta.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1785 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 19:52

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 14:53

...elvben bármilyen ablak felugorhat, előtérbe. Ez pedig van, akit zavar. Aki már megszopta miatta.

Ismerős a probléma, hihetetlenül bosszantó bír lenni!
Sajna megoldást nem tudok rá, legföljebb minél kevesebb "önfejű" program futtatása. A baj az, ha muszáj őket használni :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1786 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 20:31

Idézet: INT21H - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 9:04

Sziasztok!

Ha már a security updateknél tartunk: ha telepítek egyet automatikus frissítéssel, akkor XP-n 15 percenként fog kukorékolni, hogy indítsam újra a gépet.

Nem lehet ezt valahogy permanensen lelőni? (Újraindítás nélkül :Đ)

Kilõni nem lehet, de az ismétlési idõközt be lehet állítani 1 és 1440 perc között.

Start -> Futtatás -> gpedit.msc

Számítógép konfigurációja -> Felügyeleti sablonok -> Windows-összetevõk -> Windows Update

Itt kell az "Újbóli rákérdezés az újraindításra ütemezett telepítéseknél" beállítást engedélyezni, és megadni a max. 1440 percet.

#1787 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 22:33

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 11:44

Vezerlopultban az Automatikus Frissitesnel allitgathato a dolog. Vagy nem ilyenre gondoltal?

#1788 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 22:36

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 23:12

Mert 4122 találat volt security update-re :D
Bogarásszon az, kinek 6 anyja.

SP3 utan nincs olyan sok.
Raadasul, aki elhanyagolja a windows-at meg is erdemli. :D
Altalaban az MS minden honap elso keddjen adja ki a frissiteseket.

#1789 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 23:25

Idézet: Miki - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 23:33

Vezerlopultban az Automatikus Frissitesnel allitgathato a dolog. Vagy nem ilyenre gondoltal?

Azt már én is megtaláltam korábban. ;) Frissítse csak magát, jogtiszta.Csak az zavar, hogy a biztonsági frissítések letöltése után folyamatosan újra akarja indítani magát.Bead egy ablakot és 4 perc körüli időről visszaszámol.Ma pont volt egy ilyen.
Flaszlo leírta a megoldást.Szerintem az lesz az.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1790 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 02:11

Idézet: Miki - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 22:36

SP3 utan nincs olyan sok.
Raadasul, aki elhanyagolja a windows-at meg is erdemli. :D
Altalaban az MS minden honap elso keddjen adja ki a frissiteseket.

Elhanyagolja??????????? Ezt így konkrétan kikérem magamnak. Ember, tudatosan, rövid pórázon tartom... ezért is van benne szándékosan letiltva minden automatikus baromság, és helyette tiszta mentés róla... Viszont a nyavalyának van kedve minden első kedden azt bújni, hogy miket adott ki az ms... annyira már nem érdekel.

Szerkesztette: alvaro 2008. 12. 19. 02:13 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1791 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 07:42

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 23:25

Azt már én is megtaláltam korábban. ;) Frissítse csak magát, jogtiszta.Csak az zavar, hogy a biztonsági frissítések letöltése után folyamatosan újra akarja indítani magát.Bead egy ablakot és 4 perc körüli időről visszaszámol.Ma pont volt egy ilyen.

Mér nem létezik egy expert polici, ami mondjuk RG fiók alatt automatikusan aktív és mentesit ok/cance gomboktól, meg tyű, exe,vírusfuttatniakarod kérdésektől meg ilyen indíccs újrabazmegektől? Tudjon má róla, hogy hozzáértővel van dóga, oszt ne baszogassa ilyenekkel :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1792 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 07:45

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 2:11

Elhanyagolja??????????? Ezt így konkrétan kikérem magamnak. Ember, tudatosan, rövid pórázon tartom... ezért is van benne szándékosan letiltva minden automatikus baromság, és helyette tiszta mentés róla... Viszont a nyavalyának van kedve minden első kedden azt bújni, hogy miket adott ki az ms... annyira már nem érdekel.

Ez olyan kettős dolog, autofrissítéssel jöhet bármi és akármi, változik a rendszer, szemetelődik, satubbi, meg wga. Ügyfeleknél, ahol nem eredeti, tiltom is, mert user első dolga elfogadni a wga-t, azt hiszi, attól lesz eredeti :D .Saját gépeimen is csak szervizcsomaggal frissítek jellemzően. Kritikus, engem/warezolt ügyfelet érintő frissítést le szoktam szedni, ilyenekre figyelek, de a foltok nagy észe egyéb utakon eleve máshogy meg van kerülve/ki van zárva. legál xp-k frissüljenek automatikusan, az a dolguk, egy gonddal kevesebb nekem, azok kapnak évente tervezett karbantartást, takarítással, bootvis-szel, elég, ha akkor látom, ügyfél sem panaszkodik rá.
Mondjuk Sp3 előtti időkben már rámjárt a para, hogy ez nem fair, ennyire nem frissíteni a netezős vasat, de aztán elmúlt, nincs vírus/kém/rootkit, nem vették át az irányítást a gépem felett, meg gyors a gépem, ennyi.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1793 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 09:14

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 8:42

Mér nem létezik egy expert polici, ami mondjuk RG fiók alatt automatikusan aktív és mentesit ok/cance gomboktól, meg tyű, exe,vírusfuttatniakarod kérdésektől meg ilyen indíccs újrabazmegektől? Tudjon má róla, hogy hozzáértővel van dóga, oszt ne baszogassa ilyenekkel :Đ

Ez sem egy rossz gondolat. :)
A MS meg valószínűleg nem nézi ki a dolgozóból (talán magából kiindulva :cool: ), hogy hozzáértő userrel van dolga - legalább olyan szinten, hogy az első üzenet mondanivalóját fölfogja.
Inkább a gépre bízza.Biztos ami .... bizonytalan.

Bravo

#1794 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 09:30

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 10:14

...
Inkább a gépre bízza. ...

Hát ez az, itt bukik el a dolog alapvetően: a gép nem gondolkodhat az ember helyett, csakis a munkát könnyítheti. De "bizonyos" operációs rendszerek pedig igenis mintha helyettünk "akarnának" gondolkodni... A sok "segítséggel" pedig éppenhogy megnehezítik a munkát.

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 19. 09:32 -kor

#1795 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 09:47

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 10:30

Hát ez az, itt bukik el a dolog alapvetően: a gép nem gondolkodhat az ember helyett, csakis a munkát könnyítheti. De "bizonyos" operációs rendszerek pedig igenis mintha helyettünk "akarnának" gondolkodni... A sok "segítséggel" pedig éppenhogy megnehezítik a munkát.

Hát ja.Ennél jobban én se tudtam volna megfogalmazni. :up:
Az xpsp3 abszolút öntevékeny biztonsági frissítés ügyében.Tegnap bezárta a cad-et, meg minden egyebet és vidáman restartolt.
Tényleg, annyi lenne csak az egész, hogy legál lévén tegye a dolgát, de legyenek a beállítások könnyen elérhetők, módosíthatók.

Bravo

#1796 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 09:51

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 10:30

Csak ehhez érteni kell (valamit)....  és mennyi is az az ázalék?  :think:  ;)

(Aki egyetemi jegyzet szinten akar megítélni általános iskolai olvasókönyvet, az rossz olvasószemüveggel tapogatózik.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1797 Felhasználó inaktív   culuska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 09:55

Sziasztok! Miért van az, hogy a Firefox csak egy szálon engedélyezi a letöltést? Előre is köszi!

#1798 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 10:28

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 23:25

Csak az zavar, hogy a biztonsági frissítések letöltése után folyamatosan újra akarja indítani magát.Bead egy ablakot és 4 perc körüli időről visszaszámol.Ma pont volt egy ilyen.

Majd este tolok registrymodositast erre, az otthoni gepemen van. En beallitottam 12 orara, aztan ugathat :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1799 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:12

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 10:51

Csak ehhez érteni kell (valamit)....  és mennyi is az az ázalék?  :think:  ;)

(Aki egyetemi jegyzet szinten akar megítélni általános iskolai olvasókönyvet, az rossz olvasószemüveggel tapogatózik.)

Hát igen, ha meg oda engedjük zülleni a PC-ket, hogy sima "háztartási" gépekké váljanak, akkor számoljunk azzal, hogy lesznek (egyre idegesítőbb, és primitívebb) hibáik.

Arról, hogy az ember látóköre szűkül, csak maga az ember tehet. A gép csak teszi azt, amire programozták. Tudom, nem kell a rébusz.

Egyébként az infótechnika felnőttjei szemével is érdekes lehet látni: ha az embernek éles a látása, attól még tévedhet.

Vagy miről beszélek? Még elveszítem a fonalat. :think:  :)

#1800 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:19

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 10:47

Hát ja.Ennél jobban én se tudtam volna megfogalmazni. :up:
Az xpsp3 abszolút öntevékeny biztonsági frissítés ügyében.Tegnap bezárta a cad-et, meg minden egyebet és vidáman restartolt.
Tényleg, annyi lenne csak az egész, hogy legál lévén tegye a dolgát, de legyenek a beállítások könnyen elérhetők, módosíthatók.

Speciel a szó nélküli restart asszem akkor "él", ha az automatikus frissítések úgy vannak konfigurálva, hogy auto letöltés ÉS telepítés legyen. Ekkor nem kérdez.

:offtopic: Eleanor kollégának: csak filozófia, de elvben megismerhető egy rendszer. Mármint ami a hétköznapi működésének az apróbb részleteit jelenti - tehát CSAK felhasználói szinten. De akkor abból tényleg magas szintű szakértelem lesz. S még mindig csak hétköznapi szinten ismerjük a működést. Kérdem én: viheti-e a szoftver készítője a felhasználókat "rossz" irányba (persze mi az a rossz irány)? Másik: ha a rendszer primitív funkciókra épül, s primitív emberek használják, akkor a felmerülő problémák is primitívek lesznek-e? Ezek teljesen értelmetlen kérdések.

Csak azt akartam mondani, hogy a rendszer egyszerűsödésével párhuzamosan a fejek is lustulnak. S erről nyilván nem tehet a gép. De stratégiai következményeit nap mint nap látjuk. A gépek egyre gyorsabbak és egyre kihasználatlanabbak lesznek.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.