HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2701 Felhasználó inaktív   akita 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 16. 09:39

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 19:28

Ne használj másolt XP-t és akkor nem lesz gondod vele.

majd egyszer...de nem MOST :)  most a problémát kell megoldanom ami zavar :)
"Lenni, vagy nem lenni"
"Bátraké a cseresznye!" és mindenkinek legyen szemcserés a papja :) !

#2702 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 10:55

Régebben volt az a vírus, ami 1 perctől számolt vissza, aztán nullánál jött a restart.
Tudja valaki, hogy mi a megoldás erre?

#2703 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 11:50

http://www.google.com/search?hl=hu&q=sasse...eres%C3%A9s&lr=

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2704 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 12:40

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 12:50

Köszi! Közben meglett ha minden igaz, de ha mégse javult meg, akkor körülnézek a linkeken! :)

#2705 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 12:44

Az első a Blaster worm volt, a sasser később jött. Végülis mindegy, a leállás NEM a vírus célja, a Blaster sima DDOS támadó volt, csupán elcseszték a kódot, ezért állt le az egyik svchost. Emiatt indult újra az xp (tehát ez mellékhatás). Hivatalosan a windowsupdate.microsoft.com (vagy hasonló) címet támadta volna (asszem valamikor 2003. augusztus 11 után nem sokkal).

Az első variáns a 135-ös netbios porton jött be. Ha az ember letiltotta a fájl- s nyomtatómegosztás, s az ms networks ügyfelet, már védett is volt. A későbbi variánsok más (hasonló szolgáltatásokhoz tartozó) portokra jöttek be.

Blaster Wiki.

Sasser Wiki.

ps.: ha kilövöd a "megfelelő" svchost.exe-t, akkor ugyanezt az újraindulást tudod produkálni bármelyik eredeti XP-n.

ps/2.: majd Eleanor kollégával megyek sörözni. :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 05. 18. 12:45 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2706 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 12:46

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 13:40

Köszi! Közben meglett ha minden igaz, de ha mégse javult meg, akkor körülnézek a linkeken! :)

Service Pack 1-et ha felraksz, akkor OK. Értelemszerűen egy frissített gépen esélye sincs. De Sp1 kell. Akkoriban jelent meg egyébként, az MS azt nyilatkozta, hogy amikor kitört a Blaster, MÁR megvolt a windows update oldalon a javítás, elvben letölthetően. Csak ennek ellenére valahogy gyanúsan sokan ették meg ezt a worm-ot. Én is... :)

Szerkesztette: Warrior 2009. 05. 18. 12:51 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2707 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 19:39

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 17:13

RamDisk Plus 9.0.3.0
512-es 8800GT-m van nem tudom ez számít-e.

ja és a PAE nincs bekapcsolva

'hát ezen a gépen nem működik ez sehogyan sem. :) De biztos jó a program. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2708 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 17:30

Sziasztok!

Biztosan volt már szó róla. Közvetlen fagyásnál van valami log file az xp-nek, ahová
bejegyez valamit újraindulásnál? Egy ideje fagyogat a gépem, de érdekes csak rá kis időre, ha
elindítom a µTorrent-et. Elméletileg spy nincs a gépen, sem egyéb. Remélem nem hw-hiba lesz.
Újrahúzni meg lusta vagyok a windózt, hogy ezt kiszűrjem.
Valami egyéb ötletetek? Köszi.
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#2709 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 17:49

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 21:34

http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;156669

Ettől függetlenül, szerintem driver gond is lehet, és nagy eséllyel VGA...

Kaptt az XP egy repairt, de megmaradt ez a hiba. :(

#2710 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 19:22

Esetleg ez alapján próbáld meg elemezni a dump file-t. Ez az elemzés nekem eddig mindig segített, amikor hasonló "érdekes" problémák jelentkeztek (főleg akkor, amikor nem is írt ki a BSOD ("kékhalál") képernyőn drivernevet.

#2711 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 23:16

Idézet: brd - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 19:22

Esetleg ez alapján próbáld meg elemezni a dump file-t. Ez az elemzés nekem eddig mindig segített, amikor hasonló "érdekes" problémák jelentkeztek (főleg akkor, amikor nem is írt ki a BSOD ("kékhalál") képernyőn drivernevet.

Helló, köszönöm szépen. Csináltam egy ilyen tesztet, de hát nem lettem okosabb. :o nem igazán értem, hogy mi micsoda.

Kép
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#2712 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 23:55

Az !analyze -v kimenete lenne az érdekes igazából.

#2713 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 00:46

Üdv!

Az a gondom, hogy a monitor nem megy le készenléti állapotba, 20 perc után, ahogy az Energia beállításoknál be van állítva.
Nem tudom melyik processz fogja hogy nem tud lemenni.

Van valami ötlet hogy ezt hogyan derítésem ki, hogy melyik folyamat akadályozza hogy a monitor készenlétbe kapcsoljon? (Azon kívül, hogy egyenként elkezdem a prcesszeket kikapcsolgatni..... Ugyanis már próbáltam egy párral és egyik se jött be.)

Windows XP SP3.

Kösz!
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2714 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 09:48

Idézet: batagy - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 1:46

Üdv!

Az a gondom, hogy a monitor nem megy le készenléti állapotba, 20 perc után, ahogy az Energia beállításoknál be van állítva.
Nem tudom melyik processz fogja hogy nem tud lemenni.

Van valami ötlet hogy ezt hogyan derítésem ki, hogy melyik folyamat akadályozza hogy a monitor készenlétbe kapcsoljon? (Azon kívül, hogy egyenként elkezdem a prcesszeket kikapcsolgatni..... Ugyanis már próbáltam egy párral és egyik se jött be.)

Windows XP SP3.

Kösz!

Nálam a Google Chrome csinálja ezt. Ha az van megnyitva és aktív, akkor nem megy le stby-ba a monitor.

#2715 Felhasználó inaktív   Win-T 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 22. 14:51

Sziasztok!

Újra kellett telepítenem az XP-t és most a SATA vinyómat nem látja a rendszer. A lemezkezelőben ott van, de van 'Lemez1' dinamikus néven de van rajta egy nagy sárga felkiáltójel azt írja, hogy 'Idegen'.
Egy dolog van amit tudok vele csinálni, ha jobb klikkelek rá az egyetlen lehetőség a 'Konvertálás alaplemezzé' parancs. Azt szeretném megkérdezni, hogy szabad nekem arra klikkelni, hogy újra használni tudjam? Három partícióra van osztva ez a winchester és nem szeretném ha elrontanék és ezáltal elvesztenék róla valamit.

Másik fórumon javasolták, hogy a BIOS-ban az AHCI módot állítsam IDE-re. Bios-t megnéztem, ott a 'SATA AHCI Mode' disabled-re van állítva (AHCI a másik opció IDE nincs). De ez jónak kéne, hogy legyen hiszen a BIOS-ban nem állítottam át semmit, és eddig is így működött.

Másik javaslat volt, hogy Idegen lemezek importálása parancsot futtassam. Én is emlékszem, hogy kellene valami ilyesminek lennie, mert tavaly nyáron jártam így egy másik géppel, hogy SATA vinyót raktunk bele és valami ilyesmit kellett nyomni hozzá, hogy működjön, de most nálam nincs sehol ilyen parancs.

Van még valakinek valami más ötlete, hogy hogy az úristenbe tudnám újra használhatóvá varázsolni ezt az átkozottat?  :confused:

Szerkesztette: Win-T 2009. 05. 22. 14:57 -kor

#2716 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 15:11

Fel kell telepíteni XP-re a SATA drivert, hogy müködjön.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2717 Felhasználó inaktív   Win-T 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 22. 15:21

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 15:11

Fel kell telepíteni XP-re a SATA drivert, hogy müködjön.

Akkor én nem értem milyen drivert kellene még felraknom. Az alaplap CD-jén csak a chipset drivert, audio és lan drivert találom. Van egy SATA driver de az SCSI-hez vagy mihez és nem is telepedik fel.
Az eszközkezelőben van két ilyen eszköz: Intel® ICH9 2 port Serial ATA Storage Conroller 1 és 2. Akkor elvileg a driver fent van nem?

Erről az alaplapról van egyébként szó, ha valaki tudna linket adni, ha valamilyen egyéb driver kéne még nekem azt megköszönném: http://href.hu/x/937h

#2718 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 09:30

Idézet: brd - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 23:55

Az !analyze -v kimenete lenne az érdekes igazából.

Szia! Köszi a tippet, de valahogyan nem tudom megnyitni. Lehet, hogy gyk. vagyok ;-o

Kép

Szerinted mi a retekrépát csinálok rosszul? Jó a parancssorom, így kell beírni? Köszi.

Egyébként gyanakszom, hogy a frissített  ESS4.0 fagyassza ki a torrentet, ha elindítom, mert csak akkor resetel a gép. Ezért gyanítok SW ütközést.

#2719 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 23. 10:16

Idézet: yogibear974 - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 10:30

Szia! Köszi a tippet, de valahogyan nem tudom megnyitni. Lehet, hogy gyk. vagyok ;-o

Kép

Szerinted mi a retekrépát csinálok rosszul? Jó a parancssorom, így kell beírni? Köszi.

Egyébként gyanakszom, hogy a frissített  ESS4.0 fagyassza ki a torrentet, ha elindítom, mert csak akkor resetel a gép. Ezért gyanítok SW ütközést.

Erre engednek következtetni a dump-ban látható filénevek is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2720 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 11:56

Lehet nem ide kellene de most nem találtam jobb helyet.
Letöltött anyagok rar-ból  kicsomagoláskor mindíg vannak hibás fájlok. Ujra letöltve általában jó, de nem szeretném állandóan letöltögetni. Winrar más verziójával is ugyanez a helyzet. Máshol letöltve kicsomagolásnál nincs hiba. Mi lehet a gond?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.