HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2781 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 04. 18:56

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 9:29

Próbáld meg ezt: Extract and create CAB files with Alpha ZIP. Lehet, hogy más van hozzárendelve a .cab fájlokhoz(?)...

Azt hiszem az kimaradt a korábbi hsz.-ból, hogy a táp is új.
Köszönöm a tippeket.
Az a gond, hogy nem látom előre a .cab állományokat. Tegnap is letöltöttem egy trial programot ami egy .exe állomány és telepítésnél kiírta, hogy a kabinet állomány hibás. Másik gépre simán felment, pedig ugyanazon programokat tartalmazza. Néztem a fájl társításoknál, hogy mihez van rendelve, de nem volt a listában a .cab kiterjesztés.

#2782 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 21:23

Idézet: 3DFan - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 19:56

Köszönöm a tippeket.
Az a gond, hogy nem látom előre a .cab állományokat. Tegnap is letöltöttem egy trial programot ami egy .exe állomány és telepítésnél kiírta, hogy a kabinet állomány hibás. Másik gépre simán felment, pedig ugyanazon programokat tartalmazza. Néztem a fájl társításoknál, hogy mihez van rendelve, de nem volt a listában a .cab kiterjesztés.

mit írt ki pontosan? netán error 1335?

csak mert ilyen probléma van a neten (can't install program, stb) és a megoldás is ott lehet valahol.
(esetleg a windows installert kell lecserélni / frissíteni. mert az exe / msi / installálható fileokban szokott benne lenni a cab file.)

Szerkesztette: des 2009. 06. 04. 21:33 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2783 Felhasználó inaktív   kissv 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 04. 22:29

Sziasztok!

Első ízben írok a fórumba és előre is hálás vagyok minden segítségért, amit majd kapok. Egy olyan problémával szembesültem, hogy van egy teljesen vírusos meghajtóm egy winchesteren, ez a Windows-t tartalmazó partíció. Az ezen létrehozott felhasználói fiók jelszóval védett, és mielőtt formattálom az egész partíciót, szükségem lenne az Asztalon és a Dokumentumok mappában lévő adatokra. A partíción telepített Windows-t képtelenség bármilyen üzemmódban is működésre bírni, ha pedig máshonnan indítom a Windows-t és betallózom a vírusos winchester tartalmát, akkor Access Denied hibaüzenet jön fel a személyessé tett mappák (ld. Asztal, Dokumentumok, stb...) megnyitásának kísérletekor. A kérdésem az, hogy tudtok valami olyan módszert ajánlani, amivel még formattálás előtt le tudnám menteni ezeket az adatokat a gépről?

Előre is köszi.

V.

#2784 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 04. 22:43

Idézet: kissv - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 22:29

Első ízben írok a fórumba

Első közelítésben másik rendszerről indítva egy vírusirtást javallok.
Akár másik winchester, de lehet pendrájvos vagy cd rendszer is.
Szerintem jó az F-Secure trial verziója az irtásra.

#2785 Felhasználó inaktív   kissv 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 04. 22:57

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 22:43

Első közelítésben másik rendszerről indítva egy vírusirtást javallok.
Akár másik winchester, de lehet pendrájvos vagy cd rendszer is.
Szerintem jó az F-Secure trial verziója az irtásra.

Lefuttattam már a vírusirtást Avast 4.8-cal és potom 82 vírust szedett le, de ezek után sem indult el a Windows. Mennyi esély van rá vajon, hogy az F-Secure ténylegesen megtalálja az(oka)t a vírus(oka)t, ami miatt nem indul a rendszer, ha a mostani irtó nem találta meg? Érdemes próbálkozni?

#2786 Felhasználó inaktív   kissv 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:25

Idézet: kissv - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 22:29

Első ízben írok a fórumba és előre is hálás vagyok minden segítségért, amit majd kapok...

Úgyis megfogalmazhatjuk a problémát, hogy vajon létezik-e olyan megoldás, amivel egy másik Windows-ról el tudom érni, hogy bekérje a rendszergazdai jogosultságot védő jelszót, amivel aztán hozzáférhetővé válnak a személyessé tett fájlok.

#2787 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:52

Keveset tudok a titkosításokról, ahhoz érdemében mástól kaphatsz felvilágosítást.
Ha "csupán" jogosultsági kérdés, akkor idegen rendszerből is elérhetővé tehető. Nem is olyan régen ezen a fórumon is esett szó a hogyanról.
Ha maga az állomány is kódolt, ahhoz a kódkulcsot is ki kell nyerni.
Az F-Securet azért javasoltam, mert nekem eddig mindent megfogott, és idegen adathordozót is megtisztított.
Ha kártevőmentes a winchestered, akkor valószinüleg azért nem indul, mert átírtak valamiket a kártevők és/vagy a vírusirtód beletörölt.
Elvileg egy javítótelepítés rendbehozza anélkül, h az adataid, beállításaid elvesznének (persze nem kizárt, h már az a rész is sérült).
Mielőtt a javítótelepítéssel próbálkoznál, érdemes egy mentést csinálnod akár valamilyen direkt mentőprogram segítségével.

#2788 Felhasználó inaktív   kissv 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 05. 08:56

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 8:52

Keveset tudok a titkosításokról, ahhoz érdemében mástól kaphatsz felvilágosítást.
Ha "csupán" jogosultsági kérdés, akkor idegen rendszerből is elérhetővé tehető. Nem is olyan régen ezen a fórumon is esett szó a hogyanról.
Ha maga az állomány is kódolt, ahhoz a kódkulcsot is ki kell nyerni.
Az F-Securet azért javasoltam, mert nekem eddig mindent megfogott, és idegen adathordozót is megtisztított.
Ha kártevőmentes a winchestered, akkor valószinüleg azért nem indul, mert átírtak valamiket a kártevők és/vagy a vírusirtód beletörölt.
Elvileg egy javítótelepítés rendbehozza anélkül, h az adataid, beállításaid elvesznének (persze nem kizárt, h már az a rész is sérült).
Mielőtt a javítótelepítéssel próbálkoznál, érdemes egy mentést csinálnod akár valamilyen direkt mentőprogram segítségével.

Először is nagyon köszönöm a segítséged. A Windows install CD-vel próbáltam javítást végezni, de nem használt, illetve ugyanarra a meghajtóra telepítettem egy másik windows-t, hátha felülírja, de nem. Másik windows-ként kezd el futni, de még mindig nem érem el a jelszavas fiók fájljait. Hogy keressek rá (milyen kulcsszóval) a fórumban arra, amit említettél az idegenrendszerből történő eléréssel kapcsolatban??

#2789 Felhasználó inaktív   kissv 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 05. 10:11

Idézet: kissv - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 8:56

Először is nagyon köszönöm a segítséged. A Windows install CD-vel próbáltam javítást végezni, de nem használt, illetve ugyanarra a meghajtóra telepítettem egy másik windows-t, hátha felülírja, de nem. Másik windows-ként kezd el futni, de még mindig nem érem el a jelszavas fiók fájljait. Hogy keressek rá (milyen kulcsszóval) a fórumban arra, amit említettél az idegenrendszerből történő eléréssel kapcsolatban??

Közben megtaláltam a megoldást, köszönöm szépen! Az adott mappának a tulajdonosát kell átállítani a tulajdonságok --> biztonság --> advanced -- > tulajdonos fülön. Ezzel minden fájl és az egész mappa elérhető lesz.

#2790 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 13:22

Sziasztok!

Egy láma kérdésem lenne. Egy barátomnak újra kéne telepíteni az xp-jét, de nincs optikai meghajtója. Eddig én mindig beraktam simán a telepítőcd-t, és kész, de most ugye nincs hova :). Külső usb-s hdd-ről, vagy pendrive-ról lehet xp-t telepíteni?
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#2791 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 05. 15:43

Idézet: CAC - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 14:22

Egy láma kérdésem lenne. Egy barátomnak újra kéne telepíteni az xp-jét, de nincs optikai meghajtója.

Vigyél inkább valami CDolvasót, az egyszerűbb lesz.
Make love not Wor.

#2792 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 17:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 16:43

Vigyél inkább valami CDolvasót, az egyszerűbb lesz.

Valami laptopja vagy netbookja van. Ő nem ért hozzá ánblokk, én meg csak az asztali gépek világában vagyok jártas, ott meg alap az odd.
Szóval a kérdésem továbbra is él. :)
Eladó cuccok:

#2793 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 18:36

No rákerestem, itt a lrírás, hátha másnak is szüksége lesz rá: Windows XP install usbről.
Eladó cuccok:

#2794 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 22:47

Idézet: CAC - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 18:36

No rákerestem, itt a lrírás, hátha másnak is szüksége lesz rá: Windows XP install usbről.

Ha emlékeim nem csalnak, akkor az XP is hajlandó winchesterről feltelepülni.
Valami penBoot rendszerről elő lehet készíteni a winchestert, majd (akár a második partícióra) felnyomatni a telepítőt.
Aztán elindítani a setupot.
Talán ez kevésbé macerás.

#2795 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 05. 22:50

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 13:44

Az első variáns a 135-ös netbios porton jött be. Ha az ember letiltotta a fájl- s nyomtatómegosztás, s az ms networks ügyfelet, már védett is volt. A későbbi variánsok más (hasonló szolgáltatásokhoz tartozó) portokra jöttek be.

Blaster Wiki.

Sasser Wiki.

Az OK, hogy nem mai gyerek ez a két féreg, és jelenleg nem használható ki ez a biztonsági rés, de paranoid vagyok :) Jól értem, ha letiltom az említett két szolgáltatást, a 135-ös portot semmi sem fogja használni és végleg le lehet zárni (láthatatlanná tenni)? Letilthatom-e ezt a két szolgáltatást anélkül, hogy más probléma is lenne ebből később?
Vagy elég csak tiltani ezt a portot a tűzfalon? (ami végülis majdnem ugyanaz, de mégsem)

Köszi a válaszokat :respect:

Szerkesztette: Suricated 2009. 06. 05. 22:51 -kor

#2796 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 00:12

Láthatatlanná tenni csak tűzfallal lehet, ahhoz nem kell letiltogatni semmit (persze érdemes mondjuk el is távolítani a ms network-öt, egy különálló, másik géppel ms network-ön várhatóan soha össze nem kötendő gépről).
Semmilyen problémád nem lesz, ha nem akarsz file-, nyomtatómegosztani, és ms hálózaton keresztül másik géphez kapcsolódni.
Elég tiltani, de a kifelé-befelé irányt is. Befelé, jó esetben (normális tűzfalprogramnál, vagy ha NAT-olt a géped számára az interneted, pl. routert használsz) amúgy is tiltva van minden, amit külön nem engedélyezel.

Szerkesztette: brd 2009. 06. 06. 00:14 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2797 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 08:05

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 23:50

Az OK, hogy nem mai gyerek ez a két féreg, és jelenleg nem használható ki ez a biztonsági rés, de paranoid vagyok :) Jól értem, ha letiltom az említett két szolgáltatást, a 135-ös portot semmi sem fogja használni és végleg le lehet zárni (láthatatlanná tenni)? Letilthatom-e ezt a két szolgáltatást anélkül, hogy más probléma is lenne ebből később?
Vagy elég csak tiltani ezt a portot a tűzfalon? (ami végülis majdnem ugyanaz, de mégsem)

Köszi a válaszokat :respect:

Ennyi erővel tiltsd le a 443-at is, mert azon is bejön akármi. Felesleges para, van 65535 port, amiből ha kettőt teljesen blokkolsz, marad 65533.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2798 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 06. 08:06

Idézet: 3DFan - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 19:56

Köszönöm a tippeket.

NV hálókártya?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2799 Felhasználó inaktív   slukeee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 09:25

Sziasztok!

Tegnap este az avg-ben sikerült eltüntetnem a SHELL.DLL-t az automatikus indításból. Azóta nem jelenik meg a képernyőn semmi, csak az intéző. Vissza lehet ezt állítani valahogyan? Elég körülményes mindent mappából indítgatni.  :D

Köszi

#2800 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 16:47

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Ritkán fordul elő velem, de valami miatt összeomlott a rendszerem. Sajnos (?) a rendszerpartícióra telepítés helyet a Windows javítását választottam, csakhogy így a programjaim nem jelennek meg a javítás után - fenn vannak a "Program Files"-ban de sem az asztali ikonok sem a tálcán lévő ikonok nem láthatóak. Tudom - illetve sejtem, hogy ez miért van (a beállításaim törlődtek), de nem tudom rájönni a megoldásra.
Hogyan tudom használni a javítás előtt telepítettem programjaimat?
A javítás után mindenből (Documents and Settings, stb.) két mappa lett, a régebbit töröltem ... lehet, nem kellet volna, hm.

Előre is köszönöm a segítséget.

(Az ingyenes programok rovatban rákérdeztem egy backup programra, mivel a Norton Ghost nem ingyenes: 59,99 dollár. Ha már mindenki rendszermentést csinál, illene nekem is beállnom a sorba. E témában is lehetne esetleg segíteni a válaszban)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.