HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#5201 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 24. 17:57

Állítólag az MS-nál már fixálták a problémát.
"Légy szerény mint én..."

#5202 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 18:31

Tenyleg, arra van megfejtes, hogy office 2007 perpill el nem erheto halozati meghajto eseten egy egyszeru file open muveletnel ne malmozzon egy percet, mire elojon a filelista?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5203 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 05. 24. 19:31

Tenyleg, arra van megfejtes, hogy office 2007 perpill el nem erheto halozati meghajto eseten egy egyszeru file open muveletnel ne malmozzon egy percet, mire elojon a filelista?

Office hálózati meghajtón levő állómány megnyitásánál mindig lassú szokott lenni. Gondolom ezt cikk már nézted.
"Légy szerény mint én..."

#5204 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 21:45

Neeeem, ez office file validation, az meg a holdban sem volt, amikor nekem ezzel mar gondom volt. Nem mellesleg erre az OFV problemara, amit anno kiadtak windowsupdate-ben szarul, a kovetkezo honapban jott a fix.
Ellenben az itt ismertetett dolog igeretesnek tunik, alul reszletezem a problemat, szemre akar jo is lehet az en problemamra is :) Koszi

Ez nekem akkor jott elo, amikor ket telephely ossze volt VPN-ezve, a tuloldali reszen levo konyvtar felmappelve mondjuk X meghajtonak, majd amikor a tuloldalon aramszunet, nethiany, kutyafarka van, akkor onnantol kezdve halal volt a VPN innenso felen levo gepen, mert a hulye ofisz/windows csak mindenaron meg akarta nyitni, el akarta erni azt a rohadt tavoli meghajtot, annak ellenere, hogy csak a nyomorult betujet kellett volna kiraknia a meghajtolistaba, es szenvedni a megnyitasaval csak akkor kellett volna, ha a juzer beleklikkel az X-meghajtoba (ugyanaz a baromsag, mint amikor random programban file open-nel malmozhatsz, amig felporgeti a bentfelejtett cd/dvd lemezt, hogy beolvassa, hogy mi a lemez neve, es azt kiirhassa a meghajtolistaban, mert az, hogy a win eszreveszi, hogy bekerult egy uj lemez, ugyis fel van porogve, akkor ott helyben beolvassuk a lemez nevet es elcache-eljuk, na azt meg veletlen sem sikerult osszehozni, tul logikus lett volna :omg:, ha jol remlik, ezt a feature-t csak ellopni kellet volna az amigarol, ott berakott lemez leporgese utan neha 2-3 konyvtar melysegben is maszkalhattam file explorerrel, mire aszonta a gep, hogy no, akkor varj, ehhez most mar fel kell progetni a lemezt, hogy megmondjam mi van rajta). Szoval ilyenkor, amikor elakad a net, es elvagodva latszik a VPN, akkor a juzer azt mondja, hogy file, megnyitas, es kitallozna a sajat geperol, vagy _helyi_ halozati meghajtorol egy file-t, es marhara nem tud, mert azt a szart beboritja az elerhetetlen vpn-es halozatrol felcsatolt meghajto.
Archív:

#5205 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 16:01

Mi a fene történt időközben a flashel? wtf? nekem még a 10,1,85,3 verzió volt, és ment minden rendben eddig. Pár napja a ff szólt a felső sávban, hogy security nyavalyája van, kéne updatelni. Mondom, ok. Felraktam egy újat, fullscreenben nincs kép. Ok. keresek régebbi verziókat, nincs kép. keresek még régebbi verziókat, fullscreenben már van kép, de hihetetlenül szaggat és ocsmány a kép. Most a 11,0,1,152 van fent, ezzel is szaggat nagyon fullscrenben, de legalább már nincs audio off sync. WTF? most esett le, hogy miért szidja mindenki a flash-t. :D eddig az én ócskavasnak való gépemmel, 10 éves videó kártyával is mentek jól a 360as videók, sőt a 480p is még nézhető volt, igaz framedrop befigyelt. de most meg, pf...

Mindjárt rakom vissza a régit, amíg még megy pl vele a youtube. áthekkelem a verzió számát oszt a ff sem fog kiabálni. hát szórakozzanak mással. pfejh... :D

annyi még, hogy ff portablet használok, tehát csak a NPSWF32.dll-t másolgatom a kellő helyre.

Szerkesztette: des 2012. 05. 25. 16:06 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#5206 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 21:02

Hahh, gyenge ket eve nekem is volt ilyen nyugom, gyanitom meg regebbi verzioval mint neked. Kijott valami ujabb, es mondtak, hogy olyan jo lesz, hogy huuuu meg haaaaaaa, aztan tiszta slideshow-t csinalt nalam a youtube-bol. Jo, a gep lathatoan nem volt egy eromu, de ez persze nem indokolja, hogy egy uj flashplayertol lassabb legyen. Toltam is vissza szelsebesen a regi verziot, a biztonsagi reseket meg leszartam :)

Csatolt fájl:

Archív:

#5207 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 25. 16:13

Néhány alkalmazásnál le szeretném tiltani, hogy a memóriaterületüket az XP ne tudja kilapozni. Van pár alkalmazás, ami egész nap megy, nem nagy memóriaigényűek, de nem is kicsi (100MB körül). Az a baj, hogy ha sokáig nem nyúlok hozzájuk, majd átváltok rájuk, akkor elkezdik tekerni a HDD-t, mert barom WinXP kilapozta a memóriát a lemezre, hogy legyen hely a SEMMINEK :angry: Lapozófájlt nem akarom letiltani, csak ennél a néhány alkalmazásnál szeretném ennek elejét venni. Ötletem sincs, hogyan lehetne kivitelezni.

Szerkesztette: Raynes 2012. 07. 25. 16:15 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5208 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 07. 25. 17:13

Néhány alkalmazásnál le szeretném tiltani, hogy a memóriaterületüket az XP ne tudja kilapozni. Van pár alkalmazás, ami egész nap megy, nem nagy memóriaigényűek, de nem is kicsi (100MB körül). Az a baj, hogy ha sokáig nem nyúlok hozzájuk, majd átváltok rájuk, akkor elkezdik tekerni a HDD-t, mert barom WinXP kilapozta a memóriát a lemezre, hogy legyen hely a SEMMINEK :angry: Lapozófájlt nem akarom letiltani, csak ennél a néhány alkalmazásnál szeretném ennek elejét venni. Ötletem sincs, hogyan lehetne kivitelezni.

XP alatt "kívülről" erre úgy tűnik, nincs lehetőség.

#5209 Felhasználó inaktív   Ragnarock 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 27. 21:55

Halihó!

Találkoztam egy problémával amivel eddig még nem volt szerencsém és nem találom a megoldást, szóval ebben kérnék némi segítséget:

Telepítettem egy SP3-as Windows-t, PC-re.
Beállítottam rendszergazda profilt és felhasználói fiókokat. Néhány szokásos problémát lekezeltem viszont valamiért, ha a felhasználói fiókban akarnak az asztalról parancsikont törölni,hibaüzenetet kapnak :
"Hozzáférés letiltva, ellenőrizze,hogy a lemez nincs-e tele, nem írásvédett-e..."
Csoportházirend szinten engedélyeztem mindent ami ehhez kellhet (Felhasználók gyökér -> Windows components -> Desktop-> (3-4 beállítás van ami ebbe beleszólhat)
Kerestem a keresőben de nem tudom eléggé kulcsszavasra szűkíteni a gondom, hogy ne ezer találatot kapjak.

Ötlet, tipp, javallat?

#5210 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 22:22

Mégis milyen parancsikonokról van szó? File(rendszer) jogok rendben?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#5211 Felhasználó inaktív   Ragnarock 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 07. 27. 23:22

Mégis milyen parancsikonokról van szó? File(rendszer) jogok rendben?

Program parancsikonokról avast-tól a Bsplayerig. A Programok létrehozzák maguktól de sok olyan van ami a felhasználóknak nem kell hogy ott legyen, sőt nem szabad hogy ott legyen, pl: Zero Assumpition Recovery, avast amivel csak bajt lehet csinálni.
Van néhány sablonmintám amiket korábban csináltam, de csak a felhasználók policy-jeit állítják be a rendszerre vonatkozók default-ak, vagyis többnyire "Nem konfigurált" beállítások. Néhány gépre átvittem már azt is ami most a hibát okozza, de ilyet még nem csinált :s

#5212 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 10:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Ragnarock - Dátum: 2012. 07. 28. 10:42

Program parancsikonokról avast-tól a Bsplayerig. A Programok létrehozzák maguktól de sok olyan van ami a felhasználóknak nem kell hogy ott legyen, sőt nem szabad hogy ott legyen, pl: Zero Assumpition Recovery, avast amivel csak bajt lehet csinálni.
Van néhány sablonmintám amiket korábban csináltam, de csak a felhasználók policy-jeit állítják be a rendszerre vonatkozók default-ak, vagyis többnyire "Nem konfigurált" beállítások. Néhány gépre átvittem már azt is ami most a hibát okozza, de ilyet még nem csinált :s

Gondolom ezeket a programokat rendszergazdai jogú felhasználóval telepíted, és ha nem per userként, akkor az all users-be is bepakolja ezeket a mindenki számára látható parancsikonokat amiket nem tudsz mezei userként eltávolítani, csak olyan felhasználóval aki rendelkezik megfelelő file jogosultságokkal az all users-re...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#5213 Felhasználó inaktív   Ragnarock 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 07. 28. 11:50

Gondolom ezeket a programokat rendszergazdai jogú felhasználóval telepíted, és ha nem per userként, akkor az all users-be is bepakolja ezeket a mindenki számára látható parancsikonokat amiket nem tudsz mezei userként eltávolítani, csak olyan felhasználóval aki rendelkezik megfelelő file jogosultságokkal az all users-re...

Köszönöm a tippet, az all users-ből kitöröltem a parancsikonokat így nem okoznak gondot. Jogosultság szinten hol tudok teljes jogot adni minden felhasználónak az all users mappára? Ha lehet egyáltalán?

Az eddigi segítséget is nagyon köszönöm

#5214 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Ragnarock - Dátum: 2012. 07. 28. 13:34

Ha lehet egyáltalán?

Lehetni lehet, de nem javasolt, mert egy mezei felhasználó azért ne törölhessen/készíthessen mindenféle parancsikonokat amik aztán a gép összes felhasználójának az asztalán/start menüjében megjelenhetnek. Ezt a programoknak kellene telepítéskor helyesen kezelni, hogy mindenki, vagy csak a telepítést futtató felhasználó számára készülhessenek el ezek a parancsikonok, amúgy marad a kézimunka vagy egyedi telepítők készítése microsoft insaller csomagok formájában.

#5215 Felhasználó inaktív   Ragnarock 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 07. 28. 13:45

Lehetni lehet, de nem javasolt, mert egy mezei felhasználó azért ne törölhessen/készíthessen mindenféle parancsikonokat amik aztán a gép összes felhasználójának az asztalán/start menüjében megjelenhetnek. Ezt a programoknak kellene telepítéskor helyesen kezelni, hogy mindenki, vagy csak a telepítést futtató felhasználó számára készülhessenek el ezek a parancsikonok, amúgy marad a kézimunka vagy egyedi telepítők készítése microsoft insaller csomagok formájában.

Jogos, bár ez a veszély szerintem nem fenyeget. Kis cég magánhálózatáról van egyébként szó, a felhasználóknak minden nemű telepítési jog meg van tiltva, de akkor marad a "kézi munka". Köszönöm szépen a segítséget még egyszer.

#5216 Felhasználó inaktív   jani90 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 17:08

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy van egy samsung hd 322 hj típusú s-ata II winyóm. Még körülbelül egy éve fel tudtam tenni rá xp sp2est. Most újra akartam telepíteni az egész rendszert és a telepítő nem ismeri fel a winyómat, pedig ugyan úgy telepítettem, hogy floppy lemezre kiírtam a raidet, hogy feliymerje. Még sp3-as xp-vel is próbálkoztam, amiben úgy írták, hogy alapból benne van a s-ata driver, de úgy se sikerült. Mellette van egy régi ide-s winyóm amin jelenleg a rendszer fut, de nagyon kínkeservesen, de ezt ki szoktam húzni amikor telepítek és úgyse sikerül.
Valakinek van valami ötlete, hogy mit kellene csinálni, hopgy működjön? Fontos lenne. Előre is köszönöm.

#5217 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 17:45

És egyáltalán mi történt? Nem ismerte fel a floppyt vagy hastáncot lejtett, vagy mi?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5218 Felhasználó inaktív   jani90 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 20:30

betölti magának a raid-et a floppyról de akkor sem ismeri fel a sata-s vinyót.

#5219 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 20:58

BIOS beállításai nem változtak?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5220 Felhasználó inaktív   jani90 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 08:39

nem hiszem, vagyis én nem változtattam rajta

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 259
  • 260