HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 16. 17:59

https://www.hwsw.hu/hirek/36268/Google_broa...gedprogram.html

Idézet

A UPC egyes területeken korlátozta az állománycserélő szolgáltatások forgalmát addig, amíg a háttérben a megfelelő kapacitásbővítést végre nem hajtotta

Már megszűnt volna a sávszélességmenedzselés? :) Én erről még nem olvastam hivatalos bejelentést....
"Légy szerény mint én..."

#1962 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 05:33

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 18:59

Már megszűnt volna a sávszélességmenedzselés? :) Én erről még nem olvastam hivatalos bejelentést....

Most is. 12-13 után kemény 30kbyte hétvégén is a torrent lefelé, érdekes viszont, hogy felfelé jobban megy. :think:  :think:  :reklamacio:

NSD - Mikor lesz már csomagfüggő, arányos ez a k*cs*g torrent korlátozás?

Szerkesztette: mozesapo 2008. 06. 17. 05:34 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1963 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 08:13

Kíváncsi leszek mennyire fog működni ez az új Google alkalmazás... Mindenesetre elég érdekesen hangzik...Szívesen letesztelném! :Đ

#1964 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 11:55

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 17:59

Ezen én is néztem furcsán!
Korlát van sajnos... Bővítés nincs...
Pedig volt nemrég pár hét, amikor azt hittem megszűnt a dolog, de pár napja megint visszaállt a korlát... még jó, hogy nem kezdtem el megköszönni! Nincs mit... :down:

Ha ez a program tényleg beindul, akkor remélem kénytelen lesz szolgáltatni a szolgáltató (milyen furcsa, hogy a nevében is ez van), és nem tudja majd tovább titkolni az alattomos megoldásait.
(tudom... lehet figyelni, és legmagasabb prioritást megadni a google programjának, de remélem az ő programozói sokkal ügyesebbek, és átlátnak a trükkökön...)

#1965 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 12:23

Idézet: maxt - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 12:55

és nem tudja majd tovább titkolni az alattomos megoldásait.

Titkolja?

#1966 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 13:10

mozesapo és a többiek, akiknek lassú a torrent letöltés! Melyik klienst használjátok?
Én utorrentet használok, és titkosítottam a kapcsolatot. Működik, és gyors.
Kép  :up:
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1967 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 23:05

Korábban a deep packet inspection(DPI) hálózat menedzselő eszközökkel kapacsolatban már írtam hogy a távközlési trendek jó ideje a felé mennek, hogy ezek a képességek egyre több eszközgyártó, egyre több modelljébe épülnek be. Ezen túl az érintett eszközök köre is egyre inkább kezd kitolódni a core eszközök helyette az edge eszközök felé. Az utóbbi időben is egyre több ilyen eszköz jelent meg, a kínálat egyre bővül, az egyre több versenytárs az árakat is lefelé viszi.

Anno ugyanezen fejtegetések során merül fel, hogy ha már az edge felé tolódnak ezek a képességek, kábelnet esetén miért nem kerül be helyből a CMTS-be, hisz ott lenne ez a leginkább logikus. Eddig még nem mozdultak el ilyen irányba a CMTS gyártók, helyette különálló CMTS mellé telepített eszközöket ajánlottak.

Most viszont úgy tűnik az Arris, a 2. legnagyobb CMTS forgalmazó cég(UPC is Arris CMTS-eket használ) lépni kíván ebbe az irányba. Nem egészen DPI módszerre, de sávszél menedzselést akarnak csinálni a CMTS-en, annak érdekében hogy a nagy forgalmú userek forgalma nem nyomhassa el a többi usert, azon időszakokban amikor csúcsra fut egy DOCSIS csatorna terheltsége. Ez nem P2P-hez kötődően lassítana, hanem minden forgalom lassulna azon nagy forgalmat generáló userekenél, akiket az algoritmus alacsony priorításba sorol.

Úgy tűnik amcsiban a nagyobb kábelszolgáltatók tesztelgetik az új megoldást. Szóval ez még nem egy kész termék, még csak demonstrációs szakaszban van, odébb van még hogy a felszereltség részévé váljon. De jól jelzi azt az irányt ami felé a CMTS gyártók is elmozdultak, alkalmazkodva a hálózati eszközgyártóknál megfigyelhető trendekhez, ahol a sávszél menedzselés egy fontos területté vált.

Márpedig az Arris jelentős CMTS szereplő, nem mintha ezen a piacon olyan sok szereplő lenne. A Cisconak van 50%-a, az Arrisnak 35%, a Motorolának 12% a maradék 3% meg talán a Casa-é. Szóval ha az Arris ebbe az irányba mozdult, könnyen lehet hogy a Cisco is hasonló lépésre szánja el magát hogy piaci pozícióján ne essen csorba. Onnantól meg hogy a két nagy lépet, a kicsiknek már nincs sok választásuk.

Arris Makes 'Fair' Play
http://www.lightreading.com/document.asp?d...156584&site=cdn

#1968 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 05:43

Idézet: maxt - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 11:55

Ezen én is néztem furcsán!
Korlát van sajnos... Bővítés nincs...
Pedig volt nemrég pár hét, amikor azt hittem megszűnt a dolog, de pár napja megint visszaállt a korlát... még jó, hogy nem kezdtem el megköszönni! Nincs mit... :down:

Ha ez a program tényleg beindul, akkor remélem kénytelen lesz szolgáltatni a szolgáltató (milyen furcsa, hogy a nevében is ez van), és nem tudja majd tovább titkolni az alattomos megoldásait.
(tudom... lehet figyelni, és legmagasabb prioritást megadni a google programjának, de remélem az ő programozói sokkal ügyesebbek, és átlátnak a trükkökön...)

Azt hogy bővítenek v. sem ezt se te se én nem látom, max az akinél éppen megtörténik.

Az a baj hogy miután a upc betette az aszf-be hogy menedzseli, utána lehet rinyálni v. nem rinyálni, jogosan lassítja, nem tagadja, leírja világosan. Az meg hogy valaki nem nézi meg aki most kötteti be hogy mit ír alá, az IJ.
Miután az NHH elfogadja és az ügyfél se mond(hat)ja fel a szerződést, akkor nincs miről beszélni igazából.
A Comcast viszont végig tagadta hogy lassítja v. tiltja a p2p-t, emiatt nem érdemes az upc-hez hasonlítai.

Boldogabb leszel, ha látod hogy 1 kerülettel odébb van még kraft, nálad meg nincs? vagy azt hogy a vérpistike miatt nincs? :)

sztem nem.

#1969 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 07:17

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 13:10

mozesapo és a többiek, akiknek lassú a torrent letöltés! Melyik klienst használjátok?
Én utorrentet használok, és titkosítottam a kapcsolatot. Működik, és gyors.
Kép  :up:

Ugyanez a megoldás nálam is, és elég szellősen működik...
Nagyjából a csillagok állásának megfelelően változik...
De más kliensen és oprendszeren is ugyanez a helyzet...
Valamiért nem találok a működésében semmi szabályszerűséget, ami zavar, mert akkor lehetne tenni ellene...

#1970 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 07:20

Idézet: shabba - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 0:05

Korábban a deep packet inspection(DPI) hálózat menedzselő eszközökkel kapacsolatban már írtam hogy a távközlési trendek jó ideje a felé mennek, hogy ezek a képességek egyre több eszközgyártó, egyre több modelljébe épülnek be. Ezen túl az érintett eszközök köre is egyre inkább kezd kitolódni a core eszközök helyette az edge eszközök felé. Az utóbbi időben is egyre több ilyen eszköz jelent meg, a kínálat egyre bővül, az egyre több versenytárs az árakat is lefelé viszi.

a deep packet inspection roppant nagy teljesitmeny igenyt kivan meg - ha nem akarod a halozatod atbocsato kepesseget -erezhetoen- mindenki szamara csokkenteni, olyan foku energiaszamlat okozol magadnak mint operator hogy egyszeruen gazdasagilag jobban megeri hagyni oberkodni a 'tulfogyasztokat'
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1971 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 07:35

Idézet: Uthenger - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 5:43

Azt hogy bővítenek v. sem ezt se te se én nem látom, max az akinél éppen megtörténik.

Az a baj hogy miután a upc betette az aszf-be hogy menedzseli, utána lehet rinyálni v. nem rinyálni, jogosan lassítja, nem tagadja, leírja világosan. Az meg hogy valaki nem nézi meg aki most kötteti be hogy mit ír alá, az IJ.
Miután az NHH elfogadja és az ügyfél se mond(hat)ja fel a szerződést, akkor nincs miről beszélni igazából.
A Comcast viszont végig tagadta hogy lassítja v. tiltja a p2p-t, emiatt nem érdemes az upc-hez hasonlítai.

Boldogabb leszel, ha látod hogy 1 kerülettel odébb van még kraft, nálad meg nincs? vagy azt hogy a vérpistike miatt nincs? :)

sztem nem.

Nem leszek boldogabb.
Mindenki a saját eszközeivel operál...
Aki képtelen normális szolgáltatásra (fenét képtelen... a legjobb szolgáltató volt a korlátozásig, meg az akkori emelésig), és csak a kicsiavart jogértelmezés segítségével tud megtartani ügyfeleket az menjen csődbe!

Mióta bevezették ezt a korlátozóst (még ászf módosítás előtt ugye) minden ismerősömet aki ráindult a szolgáltatóra lebeszéltem, és néztünk valami alternatívát...

Nekem nem adja oda az előfizetett sávszélt, én meg elveszek tőle hűségszerződéssel együtt több 100e bevételt... Nekem nem jobb, de neki remélem rosszabb...
Így is játszhatunk...

#1972 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 08:06

Idézet: maxt - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 8:35

Aki képtelen normális szolgáltatásra (fenét képtelen... a legjobb szolgáltató volt a korlátozásig, meg az akkori emelésig), és csak a kicsiavart jogértelmezés segítségével tud megtartani ügyfeleket az menjen csődbe!

Mióta bevezették ezt a korlátozóst (még ászf módosítás előtt ugye) minden ismerősömet aki ráindult a szolgáltatóra lebeszéltem, és néztünk valami alternatívát...

Nekem nem adja oda az előfizetett sávszélt, én meg elveszek tőle hűségszerződéssel együtt több 100e bevételt... Nekem nem jobb, de neki remélem rosszabb...
Így is játszhatunk...

Szerintem az internet ma már van annyira elterjedt, hogyha csinálnak majd egy felmérést, hogy milyen megoszlásban használják vérpistikék és családos anyukák, apukák, akkor valszeg valami bőduletes aránnyal a családos anyukák és apukák nyernének. Ilyen felállás mellett teljesen elfogadható és logikus, amit tesznek. Ezért pedig az sem igaz, hogy "kicsiavart jogértelmezés" segítségével tartja meg az ügyfelek NAGYRÉSZÉT! Márpedig a szolgáltató szempontjából ez a lényeg, nem a kisebbség.
Teszem hozzá, én sem vérpistike vagyok, bár nincs családom még. :)

Szerkesztette: Watt 2008. 06. 18. 08:07 -kor

#1973 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 08:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 7:20

a deep packet inspection roppant nagy teljesitmeny igenyt kivan meg - ha nem akarod a halozatod atbocsato kepesseget -erezhetoen- mindenki szamara csokkenteni, olyan foku energiaszamlat okozol magadnak mint operator hogy egyszeruen gazdasagilag jobban megeri hagyni oberkodni a 'tulfogyasztokat'

Erre azért ne tedd rá a gatyád egy fogadásban, mert 10GBps full duplex forgalom realtime elemzésére és priorizálására is vannak célhardverek, amik nem nagyobbak 3-4U-nál. Egy rackbe befér egy szolgáltató teljes forgalmának menedzselésére szolgáló infrastruktúra.

Ha igazad lenne, ezeknek a vasaknak nem lenne piaca. De van, ráadásul felfutóban.

#1974 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 09:46

Idézet: maxt - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 7:17

Ugyanez a megoldás nálam is, és elég szellősen működik...
Nagyjából a csillagok állásának megfelelően változik...
De más kliensen és oprendszeren is ugyanez a helyzet...
Valamiért nem találok a működésében semmi szabályszerűséget, ami zavar, mert akkor lehetne tenni ellene...

valoban erdekes, nalam jol mukodik ez a megoldas. win alatt utorrent 1.8 beta, linux alatt deluge. 1-2 cd terjedelmu dolgokat szedek veluk, szinte teljes savszelesseggel jon a letoltes, majd megy a feltoltes  :think:

#1975 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 13:45

Biztos jó utorrentet használtok? Mindig a legfrissebb 1.8 betát tegyétek fel, 1.7 ben is van titkosítás, de az nem ér semmit.

#1976 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 15:54

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 9:26

Erre azért ne tedd rá a gatyád egy fogadásban, mert 10GBps full duplex forgalom realtime elemzésére és priorizálására is vannak célhardverek, amik nem nagyobbak 3-4U-nál. Egy rackbe befér egy szolgáltató teljes forgalmának menedzselésére szolgáló infrastruktúra.

Ha igazad lenne, ezeknek a vasaknak nem lenne piaca. De van, ráadásul felfutóban.

deep packet instpection -rol volt szo. amugy nem azt mondtam hogy nincs ilyen,, mar hogyne volna - csak kicsit magas villanyszamlat csinal - ami mostanaban egyre kirtikusabb kerdes :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 18. 15:56 -kor

#1977 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 16:06

Idézet: maxt - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 8:35

Az a baj, hogy az ilyen júzer nem nyereség a cégnek. Ami erőforrást meg elhasznál, abból tán 80 másik kevésbé hardcore júzer is ki jön, oszt míg Te havi 10 rugót fizetsz, addig a kevésbé hárdkór fizet havi 5 küvecset, de nem warezol, meg nem is hisztizik. Cserébe szolgáltató majdnem 4milliót keres rajtuk.
Make love not Wor.

#1978 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 16:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 17:06

Az a baj, hogy az ilyen júzer nem nyereség a cégnek. Ami erőforrást meg elhasznál, abból tán 80 másik kevésbé hardcore júzer is ki jön, oszt míg Te havi 10 rugót fizetsz, addig a kevésbé hárdkór fizet havi 5 küvecset, de nem warezol, meg nem is hisztizik. Cserébe szolgáltató majdnem 4milliót keres rajtuk.

hat ja, de a statisztikak arrol szolnak hogy nalunk abszurdisztanban eleg eroteljesen tobbsegben vannak az ADSL2+ es hasonlo, tehat legalabb 6MBps-es juzerek. ha sokat megy a hejehuja akkor ezek visszavaltanak esetleg egy felaru 4mB-s-es csomagra es ez azt jelenti hogy az a reteg amelytol a bevetelek 60-65%-a szarmazott elkezd feleannyit fizetni. ha igy eltinik a bevetel 30%-a abbol komoly bajok is lehetnek.

#1979 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 16:16

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 14:45

Biztos jó utorrentet használtok? Mindig a legfrissebb 1.8 betát tegyétek fel, 1.7 ben is van titkosítás, de az nem ér semmit.

a betakat sokhelyutt erosen tiltjak :)

#1980 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 17:20

Nálatok is elég érdekes az internetutalványbeváltó oldal? Beváltani még betuttam, de:

- Ez a riportok helyett van
- Ez meg a nyomtatványok megtekintésénél ha rákttintok egy utalványra.  :rolleyes:  :omg:

Szerkesztette: AkyyrA 2008. 06. 18. 17:21 -kor

<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.