HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2131 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 09:39

Idézet: moq - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 21:54

Jó messze lakhatsz.

Mert? Nekünk is x-hó 27-30 a feladási időpont, és x-hó 4-7 táján kapjuk kézhez a számlát immáron 13 éve. Most pl 07.08- án érkezett meg.
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2132 Felhasználó inaktív   cowboy_bebop 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 09:48

Idézet: alibabusic

Pont ezért mondták,hogy messze lakhatsz
Nekem ugyanez a levél Május 26-án érkezett meg!
Az ittlévők is akkor kapták meg, ezért írtak neked.

A UPC saját internetes ÁSZF-e alapján: "A Szolgáltató a számlákat az előfizetők számára a keleti területeken a tárgyhónap 1 napjával, a budapesti területeken a 11. napjával, míg a nyugati területeken a 26. napjával kezdődően, az induló naptól számított 4. napig eljuttatja."

Most nézem, ez már a júliusi számla volt, de ennek van rajta a hátán.

Tehát legrosszabb esetben is (1 nap kézbesítési idővel számolva) 17-ig jogszerűen mondhatom fel a szerződést. Ha kekeckednek, az orruk alá dugom a befizetett számlájukat meg a saját ÁSZF-üket.   :reklamacio:

Szerkesztette: cowboy_bebop 2008. 07. 10. 09:59 -kor

#2133 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 10:26

Az miert van, hogy a dijnet-en a szamla kelte juli 6, es juli 9-en kaptam rola ertesitot? Floppy-n viszik at, vagy mi a turo  :omg:
thundermix

#2134 Felhasználó inaktív   DaMaGepy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 11:37

Évek óta ZA-t használok, egy igen régi verziót 4.5.538, semmilyen ZA elelni exploit vagy hekk nem ment jarta, amiket az ujakra szoktak megirni,, egyetlen gondja, hogy 100-bol 1x a mediaplayer kilövi.

#2135 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 11:41

Idézet: DaMaGepy - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 12:37

Évek óta ZA-t használok, egy igen régi verziót 4.5.538, semmilyen ZA elelni exploit vagy hekk nem ment jarta, amiket az ujakra szoktak megirni...

...ellenben átjáróháznak használhatja bármi, amit a te igen régi verziód már nem tud elkapni. És még csak észre sem veszed. ;)

Szerkesztette: debaj 2008. 07. 10. 11:41 -kor

#2136 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:09

Idézet: thundermix - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 11:26

Az miert van, hogy a dijnet-en a szamla kelte juli 6, es juli 9-en kaptam rola ertesitot? Floppy-n viszik at, vagy mi a turo  :omg:

És ezt már nem foghatják a postai kézbesítés késedelmére :D :D
(Szintén 9-én kaptam a 6-i keltű számláról az értesítőt...)

#2137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:12

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 12:41

...ellenben átjáróháznak használhatja bármi, amit a te igen régi verziód már nem tud elkapni. És még csak észre sem veszed. ;)

Vagy nem dokumentált bug, mert régi verzióval nem foglalkoznak, ha van újabb.
Make love not Wor.

#2138 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:54

Idézet: llamada - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 15:09

És ezt már nem foghatják a postai kézbesítés késedelmére :D :D
(Szintén 9-én kaptam a 6-i keltű számláról az értesítőt...)

Kulonben a szamla legalabbis orakkal korabban ott volt, minthogy az ertesitot kikuldtek volna. Del korul beleptem, jeottaszamla, miertnemkaptamertesitest... aztan este fel8-kor kuldtek ki.

#2139 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 15:43

Idézet: thundermix - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 11:26

Attól, hogy nem posta, még van egy átfutási idő, lévén a díjnet nem egyenlő a upcvel. Plusz jóváhagyások, ellenőrzések stb.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2140 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 18:59

Idézet: moq - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 16:43

Attól, hogy nem posta, még van egy átfutási idő, lévén a díjnet nem egyenlő a upcvel. Plusz jóváhagyások, ellenőrzések stb.

Éppen ezért gázos, ha nem "azonnali" a dolog, mert ha a díjneten "egyszer csak" megjelenik egy egy héttel korábbra dátumozott számla, sehogy sem tudod bizonyítani, hogy pl. késett az értesítés, vagy előtte nem volt ott....
Az elektronikus számla formátum ugyan a számla időbélyege alapján ellenőrizhetővé teszi, de pl. a mostanin nem tudom, hogy mikori az időbélyeg, és látszani meg csak az látszik, hogy már három napja ott van, mire legkorábban tudomást szerez róla az ember.

A díjnet amikor kipakolja a számlát, nyilván azonnal küldi az értesítést. Tehát, a UPC már eleve három napja "ketyegő" számlát tolt át oda... (Összehasonlításképpen: a víz/csatornázási művek számláival sosincs ilyen csúszás, pedig ugyanazt a Díjnet-et használják...)

#2141 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 19:37

Idézet: llamada - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 19:59

A díjnet amikor kipakolja a számlát, nyilván azonnal küldi az értesítést.

Eppen azt irtam ott font, hogy ez nem igaz...

#2142 Felhasználó inaktív   trex4d 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 10. 21:37

Üdv minden boldog és boldogtalan chello usernek!

A következő problémám van, hátha tud valaki (akárcsak ötlettel is) segíteni:

Kb. 1 hete megmértem az egy ideje lassúnak tűnő Chello GOLD netem sebességét a speedtest-el.
3/3...10/3...6/3...gondoltam biztos valami központi gond van, hiszen már 1 éve tökéletesen működik.
Kipróbáltam pár letöltést is magyar szerverekről, de 600-700k/sec-nál nem volt hajlandó gyorsabban tölteni.
Felhívtam a hibabejelentőt és szépen, rendes user módjára végig is játszottam velük az ilyenkor szokásos procedúrát, de nem segített.
Másnap jött is a szerelő, aki nagyon segítőkész volt, de 2 óra aktív hibakeresés után sem talált semmi problémát a szerinte is nevetséges sebességen kívül....a saját belső mérésük és minden használható mérés szerint max 6Mbit-es a netem a 20 helyett.
Az egyetlen kivétel a speedtest, ahol 10/3 (nem 20, mint eddig bármikor), de ezt a sebességet sem tudtuk SEHOL máshol elérni.
Betelefonált és a várható válasszal rázták le: "hibát nem látnak...elég az, ennyit tud ott és kész"
Természetesen én is kb 2 hónapja újítottam meg az előfizetésemet teljes bizalommal!
Mit tehetek, kihez fordulhatok segítségért?
Tehát a diagnózis: valamiért MOSTANTÓL itt csak 6Mbit az elérhető sebesség úgy, hogy leterheltségről, vagy hibáról szó sincs!!! :eek:
Fogyasztóvédelem?Egy kicsit kiszolgáltatottnak érzem a helyzetet...
A sebességem most is speedtest szerint MAX 9-10 Mbit, bármilyen más letöltésnél (nem torrent!) MAX 6.
Előre is köszönöm az ötleteket/segítséget! :respect:

Szerkesztette: trex4d 2008. 07. 10. 22:08 -kor

#2143 Felhasználó inaktív   trex4d 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 22:04

Modem:
Receive Power Level -1.5 dBmV
Transmit Power Level 48.4 dBmV

persze a modemcsere is ki lett próbálva, uh az sem lehet gond.
Visszaolvastam most pár hozzászólást és nálam is jártak a tv-s arcok a digitális adás miatt és turkáltak a dobozban (szűrő-csere ha jól tudom, mert nem kapták meg bent a Philips IP-címét), de a szerelő szerint annak semmi köze az internet sebességéhez.
Közvetlenül rákötötte a laptopját a folyosón lévő dobozhoz és ott is 6Mbit volt a max.
Persze reklamálásnak helye nincs, ugyanis Chello Gold garantált letöltés :
minimál érték : ≥ 1024 kbit/s
célérték:          ≥ 3072 kbit/s
http://www.upc.hu/savszelesseg
:omg:

Szerkesztette: trex4d 2008. 07. 10. 22:17 -kor

#2144 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 06:57

Idézet: trex4d - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 22:04

Persze reklamálásnak helye nincs, ugyanis Chello Gold garantált letöltés :
minimál érték : ≥ 1024 kbit/s   
célérték:          ≥ 3072 kbit/s
http://www.upc.hu/savszelesseg
:omg:

sajnos ez az igazsag: amig a neted hozza a minimal erteket, addig nem igazan van mirol beszelni. a 20/3-as sebesseg az idealis esetben elerheto maximum, nem garantalt ertek. en is tobbszor modositottam felfele ( light -> medium -> silver ), nincs gond a sebesseggel, hozza a 10/2-ot. minden lehetseges dolgot vegigprobaltal: kiszallas, teszt upc laptopos emberkevel, modemcsere. azt tudom tanacsolni, hogy kerj dijmentes modositast silverre, mert bizonyitottan nem kapod meg a 20 mbit-et.

#2145 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 12:19

Idézet: llamada - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 19:59

Éppen ezért gázos, ha nem "azonnali" a dolog, mert ha a díjneten "egyszer csak" megjelenik egy egy héttel korábbra dátumozott számla, sehogy sem tudod bizonyítani, hogy pl. késett az értesítés, vagy előtte nem volt ott....
Az elektronikus számla formátum ugyan a számla időbélyege alapján ellenőrizhetővé teszi, de pl. a mostanin nem tudom, hogy mikori az időbélyeg, és látszani meg csak az látszik, hogy már három napja ott van, mire legkorábban tudomást szerez róla az ember.

A díjnet amikor kipakolja a számlát, nyilván azonnal küldi az értesítést. Tehát, a UPC már eleve három napja "ketyegő" számlát tolt át oda... (Összehasonlításképpen: a víz/csatornázási művek számláival sosincs ilyen csúszás, pedig ugyanazt a Díjnet-et használják...)

Igazából nem értem mi a gondod, a számla kelte gyakorlatilag sehol az életben nem számít, csak ott ahol készül. Ami a vevőt érinti, az a fizetési határidő, illetve ha reklamálni akar, akkor is mindig a számla kézhezvételétől számított x nap áll a rendelkezésre.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2146 Felhasználó inaktív   trex4d 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 17:29

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 5:57

sajnos ez az igazsag: amig a neted hozza a minimal erteket, addig nem igazan van mirol beszelni. a 20/3-as sebesseg az idealis esetben elerheto maximum, nem garantalt ertek. en is tobbszor modositottam felfele ( light -> medium -> silver ), nincs gond a sebesseggel, hozza a 10/2-ot. minden lehetseges dolgot vegigprobaltal: kiszallas, teszt upc laptopos emberkevel, modemcsere. azt tudom tanacsolni, hogy kerj dijmentes modositast silverre, mert bizonyitottan nem kapod meg a 20 mbit-et.

Köszönöm az ötletet, megpróbálom!

#2147 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 20:23

Hétfőn tudok szerelőt hívni sajnos már csak, tegnap óta tv majd nézhetetlen, net lassú..... Király a jel erősség is. 3 éve nem volt gondom egészen eddig, nem tudom mi történt.

Hardware Version
1.1

Software Version
v202r1262-071105-sip

Receive Power Level
-3.4 dBmV

Transmit Power Level
58.2 dBmV

#2148 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 06:56

Idézet: Proky - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 20:23

Hétfőn tudok szerelőt hívni sajnos már csak, tegnap óta tv majd nézhetetlen, net lassú..... Király a jel erősség is. 3 éve nem volt gondom egészen eddig, nem tudom mi történt.

Hardware Version
     1.1

Software Version
     v202r1262-071105-sip

Receive Power Level
     -3.4 dBmV

Transmit Power Level
     58.2 dBmV

a hibabejelentés 24 órás

#2149 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 07:49

Idézet: Proky - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 20:23

tegnap óta tv majd nézhetetlen, net lassú

Transmit Power Level
  58.2 dBmV

az 58-as ertek okozza a problemat, emiatt rossz az adas minosege es lassu az internet. 1221/chat-en minel hamarabb kerj kiszallasi idopontot, mert ez onmagatol nem fog megjavulni.

#2150 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 08:00

Hiányzott ez a digitális tv adás, mint mókusnak az erdőtűz....  :Đ  :Đ

UPC valamit mókul, bár jó szándékkal, valami más meg elsz@ródik.
Már nálam is lassul a 20/3-mas net megin.

Szerkesztette: Lazsa 2008. 07. 12. 08:01 -kor

Keeping the funk alive

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »