HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2251 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 01. 09:19

Idézet: MaskimX - Dátum: 2008. Jul. 31., Thursday - 18:33

Szóval van valami, amiért fizetek, de nem tudom használni. Nyilván én vagyok a barom, hogy egyáltalán használni akarom. Meg ott van még az a tény is, hogy hivatalos/üzleti levelezést stílusosabb nem ingyenes mélcímről intézni.
És ahogy moq is mondta, nem az volt a kérdés, hogy mit tudok használni chellos mail helyett, mert arra én is tudom a választ. A kérdés az volt, hogy miért nem megy egy szolgáltatás, ami nekem pénzbe kerül?

Ha meg csak szemforgatós szmájlira telik, akkor inkább ne is válaszolj kérlek.

:rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

:p
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2252 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 10:21

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 7:23

ha a szolgaltatas koltozteteset kered az uj cimre, viszed magaddal a jo oreg modemed. nem fogsz automatikusan ujat kapni, csak ha te kered valamilyen okbol, vagy pld rendelsz telefont a net melle.

a mostani elofizetesekhez webstar scientific atlanta modem jar, mely beepitett telefonos adaptert tartalmaz ( emta ). jol mukodnek, megbizhatoak, bar nalam a net motorola sb5100-as modemmel megy, a telefonnak van kulon webstar modeme. btw, a motorolat tolem is csak fegyverrel lehetne elkobozni, imadom!  :Đ

igazából nem én rendelném, hanem anyámék (még velük lakom). :)

én is valahogy így gondoltam, hogy vihetem magammal és nem kérik vissza a régit. akkor jó. :)

csak közben utánanéztem a dolgoknak, és sajna a 17.ker - Rákoskert - Csendítő utcában (ahová mennénk majd elvileg) nem talál a kereső upc szolgáltatást (a upc oldalán lévő szolg. kereső vagy mi).

esetleg valaki nem lakik arrafelé, hogy esetleg meg tudná mondani hogy van-e arra upc?

mert gondolom egy szem családért nem fogják bekötni az utcába a netet. :(

Szerkesztette: Blackdeath 2008. 08. 01. 10:21 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#2253 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 14:00

Hello!

Nekem ADSLem van és nem is értek a Chello-hoz.
Viszont egy ismerősmnek Chelloja van és úgy néz ki, újra kell rakni rajta az XP-t. Ő nem tudja megcsinálni, nekem kell majd.
Hogyan lehtne előtte lementeni a net beállításokat és visszatenni az XP telepítés után? Egyáltalán mit kell beállítani?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#2254 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 15:26

Idézet: mikike - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 15:00

Hello!

Nekem ADSLem van és nem is értek a Chello-hoz.
Viszont egy ismerősmnek Chelloja van és úgy néz ki, újra kell rakni rajta az XP-t. Ő nem tudja megcsinálni, nekem kell majd.
Hogyan lehtne előtte lementeni a net beállításokat és visszatenni az XP telepítés után? Egyáltalán mit kell beállítani?

Nézzük el neked, hogy ez elmúlt 7 évben hetente felvetődik ez a kérdés.
A chello a modem és a hálókártya mac-addresse alapján azonosít.
A prov.chello.hu oldalon.
Szélessávú kapcsolatként.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2255 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 16:41

köszönöm az elnézést
mindig ez a válasz? úgy érzem nem jutottam vele sokra

#2256 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 18:52

Idézet: mikike - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 16:41

köszönöm az elnézést
mindig ez a válasz? úgy érzem nem jutottam vele sokra

Ha csak windows újratelepítés lesz, alaplap-hálókártya csere nem, akkor win reinstall után /ha a win alapból nem ismeri fel a háló kártyát/, feltelepíted a háló kártyát. és 1ből lesz net, amennyiben tűzfal v. egyéb program nem blokkolja. nem kell semmilyen kapcsolatot beállítani, ip címet is alapban automatikus kérésen hagyni.

Igy már ok? :)

#2257 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 09:09

igen, köszönöm
tehát elvileg nem kell semmitse csinálni, elindul a firefox és lesz is net
így ok

#2258 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 16:45

Nana. Nekem nem mindig  jött össze reinstal után az egyből net. Sokszor kell prov.chello.hu (vagy manapság pcreg.upc.hu)
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2259 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 12:00

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. Aug. 2., Saturday - 17:45

Nana. Nekem nem mindig  jött össze reinstal után az egyből net. Sokszor kell prov.chello.hu (vagy manapság pcreg.upc.hu)

vagy egy mac address klónozás.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2260 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 12:21

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 13:00

vagy egy mac address klónozás.

És utánna egyből megy? :D

#2261 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 15:06

Idézet: whg - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 13:21

És utánna egyből megy? :D

Nem, kettőből.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2262 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 03. 15:12

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 17:45

Akkor ott valami más baromság volt, én ha a MAC-et más gépen átírom, akkor OS meg vasfüggetlenül bedugom, oszt működik. De ügyfél is úgy kap kölcsöngépet, hogy a régi vasának a macjét beírjuk, oszt csókolom.
Make love not Wor.

#2263 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 16:04

Nem arról volt szó hogy miért, meg hogyan, meg mitől megy, hanem snassz egyszerűen reinstal után egyből meg e. A válasz egyszerű, NEM MINDIG. Na hogy miért meg... stb, az egy másik kérdés.
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2264 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 03. 16:06

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 17:04

Nem arról volt szó hogy miért, meg hogyan, meg mitől megy, hanem snassz egyszerűen reinstal után egyből meg e. A válasz egyszerű, NEM MINDIG. Na hogy miért meg... stb, az egy másik kérdés.

Max. akkor nem mehet, ha valami dzsunka hálókártya van, ami a mac címét szoftveresen generálja. Nekem cirka 8 éve nincs bajom azzal, hogy gépcsere/reinstall után ne menne rendesen, vagy ügyfélhez kölcsöngép, vagy router. Eleve figyelek rá, mert jelszót úgysem tudnak előkapni nagy hirtelen, én meg nem érek rá pöcsölni. Ha MAC egyezik, akkor az megy, márpedig ugyanannál a gépnél illik egyeznie.
Make love not Wor.

#2265 Felhasználó inaktív   Digidroid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 03. 21:07

Sziasztok!
Az miért van, hogy ha belépek a chello forgalommérő oldalára az alábbi üzenet fogad:

Idézet

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön adatforgalma elérte az ÁSZF-ben meghatározott túlzott mértékû használatnak minôsülô mennyiség 80%-át. Túlzott mértékû használatnak minôsül, ha az Elôfizetô adatforgalma egymást követô három hónap átlagában 300 GB-ot meghaladja. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben adatforgalma ezt a mennyiséget meghaladja, úgy az Ön sávszélességét maximum 90%-os mértékben csökkenthetjük az adott hónap végéig. Kérjük, vegye ezt figyelembe és tartózkodjon az internethozzáférés túlzott mértékû használatától.

Holott a június, július, augusztus havi összforgalmam még jócskán elmarad a 720GB-tól, ami a 900GB  80%-a lenne. Vagy ne is foglalkozzak vele, esetleg a 750GB 80%-át jelzi mert a 600GB-át már átléptem :confused:

#2266 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 21:22

Idézet: Digidroid - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 21:07

Sziasztok!
Az miért van, hogy ha belépek a chello forgalommérő oldalára az alábbi üzenet fogad:

Holott a június, július, augusztus havi összforgalmam még jócskán elmarad a 720GB-tól, ami a 900GB  80%-a lenne. Vagy ne is foglalkozzak vele, esetleg a 750GB 80%-át jelzi mert a 600GB-át már átléptem :confused:

Véleményem szerint itt május-június-július hónapokról van szó ...

#2267 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 08:12

Idézet: Digidroid - Dátum: 2008. Aug. 3., Sunday - 22:07

Sziasztok!

Biztos hatvaszor felmerült már, de: felháborító, hogy fizetek egy szolgáltatásért, és nem használhatom ki a lehetőségeket maximálisan. Ha akarom, folyamatosan égetem az összes villanyt a lakásban, folyatom a vizet a csapból, felcsavarom a fűtést, meggyújtom a gázt és úgy hagyom - megtehetem, mert fizetek érte. Értem én a koncepciót... de akkor is. Tessék befektetni hardware-be, hogy ne legyen szükség ezekre a nyomorék intézkedésekre.

#2268 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:02

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:12

Biztos hatvaszor felmerült már

Nem, még egyszer sem...  :D
Papesz

#2269 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:14

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 8:12

Biztos hatvaszor felmerült már, de: felháborító, hogy fizetek egy szolgáltatásért, és nem használhatom ki a lehetőségeket maximálisan. Ha akarom, folyamatosan égetem az összes villanyt a lakásban, folyatom a vizet a csapból, felcsavarom a fűtést, meggyújtom a gázt és úgy hagyom - megtehetem, mert fizetek érte. Értem én a koncepciót... de akkor is. Tessék befektetni hardware-be, hogy ne legyen szükség ezekre a nyomorék intézkedésekre.

Érthető a logikád, viszont jelenleg már olyan alacsonyak a netköltségek (a témánál maradva), hogy azt a beruházást már nem tudná fedezni és mindenféleképpen áremelésre kényszerülne a szolgáltató és nem biztos, hogy az jobb lenne.

#2270 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:39

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 9:12

Nana!

Nem ugyanaz a helyzet, mert az általad felhozott példákban fogyasztás alapján fizetsz, míg a netszolgáltatásért fix havi díjat. Szerintem a mostaninál sokkal szerényebben használnád, ha a mért forgalom alapján kellene fizetni a netért.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.