HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2271 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:45

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 8:12

Biztos hatvaszor felmerült már, de: felháborító, hogy fizetek egy szolgáltatásért, és nem használhatom ki a lehetőségeket maximálisan. Ha akarom, folyamatosan égetem az összes villanyt a lakásban, folyatom a vizet a csapból, felcsavarom a fűtést, meggyújtom a gázt és úgy hagyom - megtehetem, mert fizetek érte. Értem én a koncepciót... de akkor is. Tessék befektetni hardware-be, hogy ne legyen szükség ezekre a nyomorék intézkedésekre.

Hát én még nem hallottam olyan áramszolgáltatóról, gázszolgáltatóról és vízszolgáltatóról, akinél ugyanannyit fizetsz, ha 2 egységet fogyasztasz mintha 10000 egységet  :Đ

A te logikádat követve arra kérném a UPC-t, hogy a havi 1 terra forgalmadra számlázzon ki 70.000 Ft-ot, és így rendben is lesztek  :Đ

A net egy átalánydíjas szolgáltatás, és a túlzott mértékű használat már nyűgöt jelent a szolgáltatónak, hiszen több tíz előfizető forgalmának megfelelő mennyiséget használsz fel.

#2272 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 10:32

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 8:12

Biztos hatvaszor felmerült már, de: felháborító, hogy fizetek egy szolgáltatásért, és nem használhatom ki a lehetőségeket maximálisan. Ha akarom, folyamatosan égetem az összes villanyt a lakásban, folyatom a vizet a csapból, felcsavarom a fűtést, meggyújtom a gázt és úgy hagyom - megtehetem, mert fizetek érte. Értem én a koncepciót... de akkor is. Tessék befektetni hardware-be, hogy ne legyen szükség ezekre a nyomorék intézkedésekre.

A közüzemi szolgáltatók nem átalánydíjban számolnak, hanem fogyasztás alapján. Ha az is átalány alapú lenne ugyanolyan túlhasználathoz és pazarláshoz vezetni mint net fronton. Gondolj bele ha átalányba lenne a gáz akkor lehetne a garázst, sőt akár az utcát is fűteni, a fogyasztónak oly mindegy ő ugyis ugyannyit fizet. A szolgáltatónak viszont nem lenne mindegy mert az ő költségei már fogyasztás alapúak, ugyanígy nem mindegy az ISP-nek sem.

Nem véletlen hogy a 10 évvel ezelőtt elstartot átalánydíjas modellt egyre kevésbé tartják életképesnek a szolgáltatók évek óta és egyre inkább a fogyasztás alapú elszámolás felé próbálnak lépni világszerte. Pl. a mobil adatkommunikációnál szándékosan nem futottak bele ebbe a hibába a szolgáltatók, ott alapban forgalom alapú modellben gondolkodtak, de a vezetékesnél az egy évtizedni hagyományokat nehezebb a feje tetejére állítani a nélkül hogy nagy felháborodást váltana ki. Hisz a jóhoz könnyű hozzászokni hogy bármennyit fogyaszta ugyannyit fizet mintha ingyen volna. Viszont nincs ingyen a korlátos előforrásokat nem lehet korlátlanul elosztani mert ez lehetetlenség, a régi átalánydíjas modell addig működött jól amíg az egy főre vetített forgalom nem volt olyan magas. Viszont évek óta ez a forgalom egyre inkább, egyre nagyobb mértékben növekszik így ez az üzleti modell egyre kevésbé válik tarthatóvá.

Egy adatforgalom elszámolású netet modellnél nyugodtan tölthetsz akármennyit, ha hajlandó is leszel kifizetni a vele járó költségeket, ugyanúgy ahogy a villanyt és gázt és vizet is használhatod egész nap ha hóvégén az érkező számla forgalom alapon kalkulált végösszegét is befizeted. Lehet akár több terabyteos forgalmat is, de ne számíts arra hogy a mostani 5-10 ezres árkegóriába esik majd a számla végösszege, hanem a valós költségeket jobb fedező több tízezres számla érkezik majd. És után ugyanúgy ahogy víz, gáz, áram de akár benzin vagy bármely áru és sozlgáltatás esetén elgondolkozhatsz hogy annyiért megéri-e neked. Ha igen, fizeted a magasabb díjat, ha nem akkor spórolni fogsz a fogyasztással, racionalizálod a használatot, ugyanúgy ahogy most is teszed bármely más termék esetén.

#2273 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 10:58

Hohó, félreértés ne essék, én a víz-gáz-villany példát úgy értettem, hogy annyit fizetek, amennyit használom, tudom, hogy nem általány-díjasok. Ezt követve, fordítottan is jó lenne, értsd: annyit használom a szolgáltatást, amennyit fizetek (ami pedig a teljes havidíj, ez pedig egy szebb világban azt jelenti, hogy úgy töltögetek kedvemre, ahogy tetszik). Tegyük hozzá még, shabba, hogy tíz éve éppen hogy a fogyasztás alapú internet volt divatban (dialup, 56k, ISDN) és - hála az égnek - ezt váltotta fel az áltlánydíjas ADSL és kábelnet.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2274 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 11:53

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 11:58

Hohó, félreértés ne essék, én a víz-gáz-villany példát úgy értettem, hogy annyit fizetek, amennyit használom, tudom, hogy nem általány-díjasok. Ezt követve, fordítottan is jó lenne, értsd: annyit használom a szolgáltatást, amennyit fizetek (ami pedig a teljes havidíj, ez pedig egy szebb világban azt jelenti, hogy úgy töltögetek kedvemre, ahogy tetszik). Tegyük hozzá még, shabba, hogy tíz éve éppen hogy a fogyasztás alapú internet volt divatban (dialup, 56k, ISDN) és - hála az égnek - ezt váltotta fel az áltlánydíjas ADSL és kábelnet.

Szerintem meg ne duplázzuk meg a havidíjakat csak azért, mert kerületenként van pár tucat blfsz aki arra tette fel az életét hogy dvd-kre tükrözze a netet. Nyugodtan kereshetnek olyan ISP-t amely tapsol hozzá.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2275 Felhasználó inaktív   Digidroid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 04. 12:18

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 21:22

Véleményem szerint itt május-június-július hónapokról van szó ...

Huhhh... nem akartam parázs vitát gerjeszteni.
Nekem viszont furcsa, hogy azt írja meghaladtam a 80%-ot amikor még nem, de az is lehet, hogy az utolsó 90 napot nézi.
Akkor viszont elég nehéz figyelemmel tartani a forgalmamt mert csak teljes hónapok forgalmát jelzi.
Vagyis azt látom, hogy Jún/Júl/Aug.-i összforgalmam mennyi, de azt már nem, hogy Május 4-től a hónap végéig mennyi, csak a teljes Májusi forgalmamat.
Bár az ÁSZF-ben ez áll:

Idézet

A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Elöfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiségetmeghaladja (extrém használat).

Ezek szerint teljes hónapokat nézi és nem az utolsó 90 napot.

#2276 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 12:51

Idézet: Digidroid - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 13:18

Ezek szerint teljes hónapokat nézi és nem az utolsó 90 napot.

Így van, az utolsó három (lezárt) naptári hónapot.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2277 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 13:12

Idézet: moq - Dátum: 2008. Aug. 4., Monday - 12:53

Szerintem meg ne duplázzuk meg a havidíjakat csak azért, mert kerületenként van pár tucat blfsz aki arra tette fel az életét hogy dvd-kre tükrözze a netet. Nyugodtan kereshetnek olyan ISP-t amely tapsol hozzá.

Kicsit ellentmondasz önmagadnak, rosszkedvű barátom. Miért duplázódna meg a havidíj, ha csak pár blfsz tükrözné dvd-kre a netet? Ez nyilván nem terhelné le annyira az eszközöket és a vonalakat, hogy a korszerűsítés miatt emelkednie kéne a havidíjnak.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2278 Felhasználó inaktív   Digidroid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 04. 13:31

Idézet: moq - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 12:51

Így van, az utolsó három (lezárt) naptári hónapot.

Az o.k., de ez a 80%-os figyelmeztetés gondolom nem a lezárt hónapokra vonatkozik, mert akkor nem sok értelme lenne.

#2279 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 14:16

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 10:58

Tényleg mennyire korlátoznak le ha túlléped a korlátot? és mi a korlát?

#2280 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 14:39

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. Aug. 4., Monday - 15:16

Tényleg mennyire korlátoznak le ha túlléped a korlátot? és mi a korlát?

A korlátot akkor léped át, ha a legutolsó 3 lezárt hónap átlagos havi adatforgalma meghaladja a 300 GB-t.
A korlátozás mértéke pedig a sávszélességed maximum 90%-os redukálása.

Idézet az ÁSZF-ből:
A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. [...] A hálózati erőforrásokkal való visszaélések
leronthatják a hálózat teljesítményét. 

A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor
az Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi
mennyiséget meghaladja (extrém használat). 

[..] A szolgáltató a szolgáltatás megfelelő minőségét nem tudja biztosítani, ha hálózatát az előfizetők túlterhelik. 

Extrém használat valósul meg, ha bármely egymást követő három hónap első és utolsó naptári napja
között számított adatforgalom átlaga a 300 Gigabyte adatmennyiséget meghaladja. 

Amennyiben az előfizető az extrém használatnak minősülő adatmennyiség 80%-át eléri, a szolgáltató
erről e-mail formájában értesíti az Előfizetőt, a jogkövetkezményekre történő figyelmeztetéssel, és
egyúttal felhívja a szerződésszegő magatartástól való tartózkodásra. 

Ha a hozzáférési pont forgalma meghaladja az extrém használatnak minősülő átvitt adatmennyiséget,
akkor a Szolgáltató az adott előfizetői hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét [...] jogosult korlátozni. Amennyiben az előfizető a szerződésszegés a szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 300 Gigabyte adatmennyiséget, a szolgáltató a
szerződést a [...] felmondhatja. 

A Szolgáltatás korlátozása [...] az Előfizető által igénybe vett Internet-hozzáférési csomaghoz rendelt adatátviteli sebesség maximum 90%-os lassítását [...] jelenti. 

A teljes ÁSZF itt érhető el.

Szerkesztette: csapdani 2008. 08. 04. 14:41 -kor

#2281 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 15:40

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 14:12

Kicsit ellentmondasz önmagadnak, rosszkedvű barátom. Miért duplázódna meg a havidíj, ha csak pár blfsz tükrözné dvd-kre a netet? Ez nyilván nem terhelné le annyira az eszközöket és a vonalakat, hogy a korszerűsítés miatt emelkednie kéne a havidíjnak.

1. Nem vagyok rossz kedvű :)
2. Az ilyen, kisebbségben lévő userek képesek a forgalom nagyobb részét generálni, ha hagyják őket túlburjánozni. De ez már 1000x ki lett vesézve az elmúlt évek alatt.

#2282 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 15:40

Idézet: Digidroid - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 14:31

Az o.k., de ez a 80%-os figyelmeztetés gondolom nem a lezárt hónapokra vonatkozik, mert akkor nem sok értelme lenne.

Igen, lehet, hogy talán, mégse. :)

#2283 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 16:11

Idézet: moq - Dátum: 2008. Aug. 4., Monday - 16:40

1. Nem vagyok rossz kedvű :)
2. Az ilyen, kisebbségben lévő userek képesek a forgalom nagyobb részét generálni, ha hagyják őket túlburjánozni. De ez már 1000x ki lett vesézve az elmúlt évek alatt.

1. Ennek örülök :)
2. Az elmúlt évek alatt nem voltam UPC-s (két hónapja vagyok előfizető, s ennyi ideje van a kedvencek között ez a topic), sorry. Utánanéztem a neten a témának, de kíváncsi voltam a fórumtársak aktuális álláspontjára.

#2284 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 16:55

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 17:11

1. Ennek örülök :)
2. Az elmúlt évek alatt nem voltam UPC-s (két hónapja vagyok előfizető, s ennyi ideje van a kedvencek között ez a topic), sorry. Utánanéztem a neten a témának, de kíváncsi voltam a fórumtársak aktuális álláspontjára.

1. Én is :)
2. Nem ISP téma, a heavy userek mindenhol terhelik a hálózatot. Sehol se szeretik őket, max elviselik. Pl image miatt. Kérdés, hogy meddig. A tendencia a világon mindenhol (és nem csak M.o.-n) az, ami a UPC-nél.

#2285 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 19:02

Idézet: moq - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 17:55

2. Nem ISP téma, a heavy userek mindenhol terhelik a hálózatot. Sehol se szeretik őket, max elviselik. Pl image miatt. Kérdés, hogy meddig. A tendencia a világon mindenhol (és nem csak M.o.-n) az, ami a UPC-nél.

2.-ban egyet szoktunk pl. érteni. Nem akarom én és a kisöcsém eltartani hc vérpistike magán-dvd nagyüzemének sávszélesség igényét, és fordítva, nem szeretném, ha én és a kisöcsém ne tudnánk rendesen youtube-ot nézni, mert hc vérpistike gyakorlatilag "lenyúlja" a nemzetközi sávszélességet.

#2286 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 21:39

Idézet: moq - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 16:55

nem volt gond mikor csak 512 meg 1megás csomagok voltak
csak ugye az ISP-k inkább emelik az égbe a sebességet minthogy árat csökkentsenek mert nekik az mennyivel jobb. na ezekből lett a sok töltögetés mert 10-20megabites mai csomagokkal ki az a bugyuta előfizető aki nem töltöget :D
mi lesz majd mikor 100megabitet adnak otthonra vagy kicsivel később gigabitet?  :D

#2287 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 21:42

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 22:39

nem volt gond mikor csak 512 meg 1megás csomagok voltak
csak ugye az ISP-k inkább emelik az égbe a sebességet minthogy árat csökkentsenek mert nekik az mennyivel jobb. na ezekből lett a sok töltögetés mert 10-20megabites mai csomagokkal ki az a bugyuta előfizető aki nem töltöget :D
mi lesz majd mikor 100megabitet adnak otthonra vagy kicsivel később gigabitet?  :D

marketing...
szerk.: egyébként mostanában egész normális lettél, csak nincs valami baj? :D :beer:

Szerkesztette: moq 2008. 08. 04. 21:44 -kor

#2288 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 00:43

Idézet: moq - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 21:42

marketing...
szerk.: egyébként mostanában egész normális lettél, csak nincs valami baj? :D :beer:

másfél éve hibátlan az ADSL itthon, pesten meg Chello Bronz van és ki tudom játszani a korlátozást.
nincs mibe belekötni most szóval egyenlőre várom mikor lesz a következő sebességemelés  :D

#2289 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 06:21

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 11:58

ezt váltotta fel az áltlánydíjas ADSL

Melyből még mindig van forgalom alapján számlázott verzió, pont azt a réteget elűzve, aki keveset netezne olcsón.
Mert az nem megy.
Jelenleg, ha törik, ha szakad, 4-5000 ft-t kicsikarnak az efitől, de ez felmehet 8000 fölé is, hogy az olcsó mégse legyen olcsó.
Cserébe viszont lassú, a sok flashes reklám miatt olyan, mint 33,6-os modemmel pár éve.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2290 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 05. 08:43

Idézet: moq - Dátum: 2008. aug. 4., hétfő - 21:42

marketing...

Rólad ez nem mondható el moq

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.