HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 16. 20:17

Aki észlel oldal elérhetetlenséget, nem nála van a hiba katt Nekem rengeteg oldal nem megy

#2522 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 09:02

Sziasztok,

meghalt megint az SMC routerem (ez most ~ 2 évig bírta / DNS feloldás nem megy szegénykének), ezért gondoltam h akkor veszek egy újat, mert garanciális csere ennyi idő után már nem játszik. Tudtok ajánlani valamit? Chellohoz jó legyen, kb ennyi kívánságom van és ne 20.000 forintos kategória legyen.

Köszönöm,
Keksz
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2523 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 11:00

Idézet: KekszNET - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 9:02

Sziasztok,

meghalt megint az SMC routerem (ez most ~ 2 évig bírta / DNS feloldás nem megy szegénykének), ezért gondoltam h akkor veszek egy újat, mert garanciális csere ennyi idő után már nem játszik. Tudtok ajánlani valamit? Chellohoz jó legyen, kb ennyi kívánságom van és ne 20.000 forintos kategória legyen.

Köszönöm,
Keksz

edimax kb 8500

#2524 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 21:06

Semmi. Úgy tűnik most jó.

Szerkesztette: sadam 2008. 09. 17. 21:23 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#2525 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 21:27

max. sávszélesség  garantált letöltés  garantált feltöltés
  minimál érték célérték minimál érték célérték
chello start 512/256 kbps ≥ 64 kbit/s ≥ 128 kbit/s ≥ 32 kbit/s ≥ 64 kbit/s
chello bronze 2048/1024 kbps ≥ 128 kbit/s ≥ 384 kbit/s ≥ 64 kbit/s ≥ 256 kbit/s
chello silver 10240/2048 kbps ≥ 512 kbit/s ≥ 2048 kbit/s ≥ 128 kbit/s ≥ 512 kbit/s
chello gold 20480/3072 kbps ≥ 1024 kbit/s ≥ 3072 kbit/s ≥ 256 kbit/s ≥ 768 kbit/s
A helyesirasomert nem valalok feleloseget!

#2526 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:35

UPC Deploys EuroDocsis 3.0
http://www.lightreading.com/document.asp?d...163867&site=cdn

Liberty Takes 120 Mbit/s to the Dutch
http://www.lightreading.com/document.asp?d...163938&site=cdn

Úgy tűnik UPC még az idén elkezdi a DOCSIS 3.0 fejlesztéseket a holland, svájci és osztrák érdekeltségén, egy új 120 Mbps-es csomag bevezetésével. Jővő év végéig pedig további területeket is bevon, de még nem az összeset. Gyanítom ahogy a DTV bevezetésénél kelet-európai érdekeltségek itt is a végére maradnak, legrosszabb esetben ahogy DTV-nél Mo-on és Lengyelország a legvégére.

Én továbbra is azt mondom amit eddig, hogy jó esetben jővő ilyenkorra már elkezdődhetnek a hazai DOCSIS 3.0 migrációk, rosszabb esetben ez átcsúszhat 2010-re. De ha el is kezdődik egy év múlva a munka dandárja akkor is nagy valószínűséggel a 2010-es évben fog zajlani.

Nagy kérdés hogy milyen jellegű fejlesztéseket akar majd UPC. Egy szima I-CMTS fejlesztés hamar megoldható, mert csak szerver oldalon a kevés számú CMTS-t kell lecserélve vagy felfejleszteni új kártyákkal. Kliens oldalon pedig elég először DOCSIS 3.0-ás modemet adni a nagy csomagokra előfizető usereknek, a kisebb csomagosokat meg terhelés elosztással bele lehet pakolni a csatornákba. Egy M-CMTS fejlesztés már időigényesebb, hisz olyankor a nodeokhoz is kell új eszközöket pakolni, amikből már jóval több van és az járulékos eszköz fejlesztéseket is megkíván. Persze ha egy jobb VoD szolgáltatás kiépítése is cél, esetleg SDV akkor úgyis szükség lesz az EdgeQAM eszközökre a nodeoknál, azok pedig akkor már netre is felhasználhatók. Ezen kívül a kábeles technológiákat kínáló cégek eszközkínálatában egyre inkább megjelennek a deep fiber node és FTTH megoldások. A jővőre nézve ezek is akár szerepet kaphatnak olyan területeken, ahol megéri alkalmazni és az idő múlásával ez egyre inkább így lesz majd.

#2527 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:39

A végén még lesz valós verseny :)
Keeping the funk alive

#2528 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:55

Ahogy nézem a holland UPC oldalát, túl sok infó még nincs az új csomagokról, ahogy a sajtóhírben is az áll először még elég korlátozott elérésűek. Gyanítom Amszterdam azon egy tizedét kitevő részén kezdik, ahol a CityNet FTTH fejlesztések is elkezdődtek, így ott a legerősebb a konkurencia. Más területeken is elsőnek oda fognak koncentrálni ahol már FTTH fejlesztések zajlanak vagy záros határidőn belül várhatók.

Ami kiderül az hogy 60 és 120 Mbps-es csomagról is írnak. Kérdés hogy ezek új, kiegészítő csomagok lesznek még drágábban vagy helyettesítő csomagok.

A holland UPC internet kínálata most elég érdekes összetételű:
Starter 384/128 kbps 15 euro
Easy 1.5 Mbps/256 kbps 24 euro
Extreme 24/2.5 Mbps 60 euro

Komplett csomagoknál még megjelenik a 6/1.5Mbps telefonnal 35 euroért, de külön nem rendelhető. Illetve 3play csomagoknál 10/1.5,16/2 illettve 24/2.5 Mbps-es csomag is szerepel 30, 40, 50 euroért, de ezek is csak így pakkban vehetők telefon és DTV mellé.

Közben holland oldal hírei között még megtaláltam 60/6 illetve 120/10 Mbps-es csomagok várhatók hollandoknál, de árakról még nem esik szó a hírben. Esetleg ha valaki perfekt holland:
http://www.upc.nl/over_upc/pers/nieuws/per...?entryId=777221

Szerkesztette: shabba 2008. 09. 18. 17:00 -kor

#2529 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 19:15

Kép  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

#2530 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 21:46

Idézet: shabba - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 16:35

UPC Deploys EuroDocsis 3.0
http://www.lightreading.com/document.asp?d...163867&site=cdn

Liberty Takes 120 Mbit/s to the Dutch
http://www.lightreading.com/document.asp?d...163938&site=cdn

Úgy tűnik UPC még az idén elkezdi a DOCSIS 3.0 fejlesztéseket a holland, svájci és osztrák érdekeltségén, egy új 120 Mbps-es csomag bevezetésével. Jővő év végéig pedig további területeket is bevon, de még nem az összeset. Gyanítom ahogy a DTV bevezetésénél kelet-európai érdekeltségek itt is a végére maradnak, legrosszabb esetben ahogy DTV-nél Mo-on és Lengyelország a legvégére.

Én továbbra is azt mondom amit eddig, hogy jó esetben jővő ilyenkorra már elkezdődhetnek a hazai DOCSIS 3.0 migrációk, rosszabb esetben ez átcsúszhat 2010-re. De ha el is kezdődik egy év múlva a munka dandárja akkor is nagy valószínűséggel a 2010-es évben fog zajlani.

Nagy kérdés hogy milyen jellegű fejlesztéseket akar majd UPC. Egy szima I-CMTS fejlesztés hamar megoldható, mert csak szerver oldalon a kevés számú CMTS-t kell lecserélve vagy felfejleszteni új kártyákkal. Kliens oldalon pedig elég először DOCSIS 3.0-ás modemet adni a nagy csomagokra előfizető usereknek, a kisebb csomagosokat meg terhelés elosztással bele lehet pakolni a csatornákba. Egy M-CMTS fejlesztés már időigényesebb, hisz olyankor a nodeokhoz is kell új eszközöket pakolni, amikből már jóval több van és az járulékos eszköz fejlesztéseket is megkíván. Persze ha egy jobb VoD szolgáltatás kiépítése is cél, esetleg SDV akkor úgyis szükség lesz az EdgeQAM eszközökre a nodeoknál, azok pedig akkor már netre is felhasználhatók. Ezen kívül a kábeles technológiákat kínáló cégek eszközkínálatában egyre inkább megjelennek a deep fiber node és FTTH megoldások. A jővőre nézve ezek is akár szerepet kaphatnak olyan területeken, ahol megéri alkalmazni és az idő múlásával ez egyre inkább így lesz majd.

Shabba
mennyit tud a DOCSIS 3 hogy kapásból 120megabites csomaggal indítanak?
mivan ha egy ilyen cuccra 10-20user kerül egyből megfektetik ilyen sebességgel?

#2531 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 00:20

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 21:46

Shabba
mennyit tud a DOCSIS 3 hogy kapásból 120megabites csomaggal indítanak?
mivan ha egy ilyen cuccra 10-20user kerül egyből megfektetik ilyen sebességgel?

Ha alap 4 csatornán adnak akkor 4x50Mbps a downstream. Az erőforrások mindig osztottak internet esetében, ha többen használják egyidőben akkor a sebesség osztódik közöttük. A mostani 50 Mbps-es neten osztozik 200-300 user, persze ezek közül egyidőben nem mind használja a közös erőforrásokat és így megvan a lehetőség hogy 2, 10, 20 Mbps-es csomagokat lehessen kialakítani.

A netezők döntő többsége racionálisan használja a netkapcsolatát, persze mindig akad pár beteges internet tükröző, de azért ők elenyésző kisebbség. Egy racionális felhasználó attól mert pl. 10x gyorsabb kapcsolatot kap, nem fog 10x többet letölteni, hanem igen nagy valószínűséggel pont ugyannyit fog mint korábban. Maximum az 10x gyorsabban teszi, így viszont csak 1/10-ed ideig foglalja az erőforrásokat. A rövidebb idő miatt a statisztikai esély is csökken hogy a párhuzamos terhelések találkozzanak. Pl. ha valakinek ésszerű okokból van mondjuk napi 1 óra szabadideje és az alatt megnéz egy sorozat epizódot, attól mert 10x-ére gyorsul a netkapcsolata még nem lesz napi 10 órányi szabadideje. Épp ezért ugyanúgy napi egy sorozat epizódot fog letölteni mint korábban, így a forgalma sem változik.

#2532 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 07:44

Idézet: shabba - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 0:20

Ha alap 4 csatornán adnak akkor 4x50Mbps a downstream. Az erőforrások mindig osztottak internet esetében, ha többen használják egyidőben akkor a sebesség osztódik közöttük. A mostani 50 Mbps-es neten osztozik 200-300 user, persze ezek közül egyidőben nem mind használja a közös erőforrásokat és így megvan a lehetőség hogy 2, 10, 20 Mbps-es csomagokat lehessen kialakítani.

A netezők döntő többsége racionálisan használja a netkapcsolatát, persze mindig akad pár beteges internet tükröző, de azért ők elenyésző kisebbség. Egy racionális felhasználó attól mert pl. 10x gyorsabb kapcsolatot kap, nem fog 10x többet letölteni, hanem igen nagy valószínűséggel pont ugyannyit fog mint korábban. Maximum az 10x gyorsabban teszi, így viszont csak 1/10-ed ideig foglalja az erőforrásokat. A rövidebb idő miatt a statisztikai esély is csökken hogy a párhuzamos terhelések találkozzanak. Pl. ha valakinek ésszerű okokból van mondjuk napi 1 óra szabadideje és az alatt megnéz egy sorozat epizódot, attól mert 10x-ére gyorsul a netkapcsolata még nem lesz napi 10 órányi szabadideje. Épp ezért ugyanúgy napi egy sorozat epizódot fog letölteni mint korábban, így a forgalma sem változik.

A gondolatmeneted úgy érzem helyes, és éppen ezért nem értem a UPC korlátozásait.
Torrentnél, ha jól tudom a rengeteg szál fenntartása okozza a nagy terhelést.
Korábban 10-15 perc alatt lejött amit meg akartam nézni, és annyi...
Mióta korlátoznak volt, hogy napokat vártam (mert nem non-stop megy a gép) és se rendesen netezni nem tudtam a torrenttől, sem egyszerűen letölteni azt a heti 2 sorozatrészt.
Számomra ez ellentmondásnak tűnik, bár tény, hogy nem ismerem a UPC eszközeit részletesen, és nem tudom, hogy a tartósan sikertelenül forgalmazni próbáló gép, vagy a rövid ideig a kapcsolatot valóban kihasználó okoz-e nagyobb terhelést a hálózatnak. (ha feltételezzük, hogy nem egyedül vagyok a rendszerben, és a többi user is ésszel használja a szolgáltatást)

#2533 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 16:51

Én még mindig nem értem, hogy mi a rákér ragaszkodnak ehhez az eurodocsis-hez.
Mér nem fttb, vagy h?
Annyira drága az üvegkábel, vagy mi?
Keeping the funk alive

#2534 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 19:37

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 16:51

Én még mindig nem értem, hogy mi a rákér ragaszkodnak ehhez az eurodocsis-hez.
Mér nem fttb, vagy h?
Annyira drága az üvegkábel, vagy mi?

Gondolom azért, mert akkor amiatt menne az anyázás hogy miért van az hogy lakótelepen 3xannyi a sebesség uannyiért, vagy kevesebbért, máshol meg normál, vagy még annyi se.
A koax az azért jó, mert gazdaságosan ki lehet húzni kevésbé lakott helyeken is, üveget meg kutya se fog vinni mindenhova.

#2535 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 07:15

Tegnap rávettem magam ,hogy váltok extreme csomagról gold csomagra.
Sajnos az utolsó operátor ,akkor lépett ki 16:54 kor szóval ez majd úgylátszik Hétfőre marad. :(  :down:
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#2536 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 14:56

Kép

nemhisyem el  :reklamacio:  10/2 most hogz tolcsek____  :offtopic:

#2537 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 15:15

jaj elfelejtettem a billen nyelvet valtani zy

#2538 Felhasználó inaktív   jorgos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 22. 13:52

Viszlát megabitek? Új szabályok az internetszolgáltatásban

#2539 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 14:00

Idézet: jorgos - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 14:52

"...rooterbe..."
:D
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2540 Felhasználó inaktív   encrypt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 22. 15:15

Idézet: jorgos - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 14:52

Idézet

A garantált sávszélesség a maximálisnak körülbelül húsz százaléka. Ez azt jelenti, hogy egy 2 Mbitesként hirdetett csomag garantáltan 256 Kbit/s-os adatátvitelt biztosít. (Ez egyébként megfelel az OECD által meghatározott minimális sávszélességnek.)

Ugytunik a hasara utott a cikk iro, legtobb szolgaltato eseteben a 20% kozeleben sincs a garantalt savszelesseg, tehat nem felel meg az OECD altal meghatarozott garantalt savszelessegnek.

Pl. Fibernetnel a MEGA csomagban 10240kbit/s a maximalis letoltesi sebesseg, ebbol 128kbit/s a garantalt, feltoltes maximum 512kbit/s, ebbol 32kbit/s a garantalt....

Szerkesztette: encrypt 2008. 09. 22. 15:28 -kor

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.