HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2541 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 23. 20:33

Idézet: encrypt - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 16:15

Ugytunik a hasara utott a cikk iro, legtobb szolgaltato eseteben a 20% kozeleben sincs a garantalt savszelesseg, tehat nem felel meg az OECD altal meghatarozott garantalt savszelessegnek.

És merre 20%? Mettől-meddig 20%?
Az összes végponti és összes "szolgáltatói kimenő" között?
Minden egyes végponttól a "szolgáltatói kimenő"-ig?
Melyik irányba, főleg, ha többféle külföldi csatlakozása van?
Ha felvizezi ezerszer tízezer GB "BIX" csatlakozással, akkor már teljesít?
Vagy mi van?
Ugyanakkor a csomagok közti különbség nem tűnik el, ha lesznek olcsó, forgalomkorlátos, vagy forgalomkorlát fölötti "taxaméteres" (forgalomszámlálós) csomagok.
Mit fog csinálni a nem drótos netszolgáltató, ahol a végponti sebesség függ a helyi körülményektől, és az elérhető hálózati infrastruktúrától ?

Egyébként az alapötlet jó, tekintve az értelmetlen csomagnév-inflációt, a miért nem jön 7x24-ben 20/3 megával az "ISO" elvárásokat, és mellesleg a semmiért pénzt kérés jellegű, csomag felvizezést, igaz-e bronze-silver-gold kontra minimum-medium-prof-extreme kitalálók...?
Némi számolgatás után egyébként a tényleges sávszélesség lefedettségre régebben 7% körül jött ki a lakossági netnél, de ez erősen csak becslésre épült.

#2542 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 21:49

Idézet: encrypt - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 15:15

Ugytunik a hasara utott a cikk iro, legtobb szolgaltato eseteben a 20% kozeleben sincs a garantalt savszelesseg, tehat nem felel meg az OECD altal meghatarozott garantalt savszelessegnek.

Az OECD minimum 256kbps-ben határozza meg a szélessáv definicióját. A 20%-nak ehhez semmi köze, azt csak te költötted hozzá. Az OECD a garantált sebesség értékekkel kapcsolatban semmit nem határoz meg. Az eredeti megfogalmazásnak semmi köze ahhoz amit tévesen kihoztál belőle.

#2543 Felhasználó inaktív   Battlebat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 23. 23:14

Azt elárulja nekem valaki. hogy miért van az, hogy néha a upc nete és telefonja nem megy némelyik biztonsági szoftver tűzfalával? (Pl: ESET Smart Security, Panda)

És miután felhívom őket, csak annyit tudnak tanácsolni, hogy töröljem le az adott sokezer forintért vásárolt szoftvert(jelen esetben az ESET Smart Security-t) és telepítsem helyette a Smartguard-jukat, mert azzal menni fog, ja meg fizessek nekik mindezért havonta 500pénzt. Amikor a Smartguard-ban kínált F-secure  jóval rosszabbul teljesít pl. a virusbulletin tesztjein?

#2544 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 23:46

Idézet: Battlebat - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 0:14

Azt elárulja nekem valaki. hogy miért van az, hogy néha a upc nete és telefonja nem megy némelyik biztonsági szoftver tűzfalával? (Pl: ESET Smart Security, Panda)

És miután felhívom őket, csak annyit tudnak tanácsolni, hogy töröljem le az adott sokezer forintért vásárolt szoftvert...

Megy az, csak beállítás kérdése... Sosem volt gond vele eddig. Persze, hogy a UPC meg töröltetné ezeket az általad használt cuccokat. Velük nem szerződött az ESET...  :D  :p

#2545 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 05:22

Idézet: Battlebat - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 23:14

És miután felhívom őket, csak annyit tudnak tanácsolni, hogy töröljem le az adott sokezer forintért vásárolt szoftvert(jelen esetben az ESET Smart Security-t) és telepítsem helyette a Smartguard-jukat, mert azzal menni fog, ja meg fizessek nekik mindezért havonta 500pénzt. Amikor a Smartguard-ban kínált F-secure  jóval rosszabbul teljesít pl. a virusbulletin tesztjein?

És leszedted a tűzfalat?
kiderült hogy melyik blokkolja a netet?

#2546 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 05:41

Azt azért kétlem, hogy a telefon nem megy akármelyik tűzfal miatt, mivel az fizikailag a modemben van, a tűzfalad pedig a modem mögött. Ha vírusirtók, tűzfalak nélkül megy a net rendesen, akkor egyértelmű, hogy nem UPC hibája.
Könnyen lehet, hogy csak rendesen be kéne confolni azokat a progikat, és akkor nem lenne gond a nettel sem.  ;)
Keeping the funk alive

#2547 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 06:32

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 5:41

Azt azért kétlem, hogy a telefon nem megy akármelyik tűzfal miatt, mivel az fizikailag a modemben van, a tűzfalad pedig a modem mögött. Ha vírusirtók, tűzfalak nélkül megy a net rendesen, akkor egyértelmű, hogy nem UPC hibája.
Könnyen lehet, hogy csak rendesen be kéne confolni azokat a progikat, és akkor nem lenne gond a nettel sem.  ;)

Viszont lefagyaszthatja program a modemet, tehát valóban blokkolhatja a voipot is a tűzfala.
ezért lenne érdekes hogy a tűzfal törlése után megjavul-e, mert akkor 1értelmű, ha pedig utána is xar, akkor lehet újra telefonálni...

#2548 Felhasználó inaktív   Battlebat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 08:03

Idézet: Uthenger - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 6:32

Viszont lefagyaszthatja program a modemet, tehát valóban blokkolhatja a voipot is a tűzfala.
ezért lenne érdekes hogy a tűzfal törlése után megjavul-e, mert akkor 1értelmű, ha pedig utána is xar, akkor lehet újra telefonálni...

Eset-el van gond. Miután letiltom a tűzfal részét várok egy kicsit utánna megy.

Viszont azt nem értem, hogy baromira nem piszkáltam a config-ját,  2 hónappal ezelött vettem, akkor belőttem, ment simán, most meg egyik pillanatról a másikra nem.

Gépet bekapcsolom van net egy ideig, aztán elmegy, valószínüleg akkor fagy ki a modem, ahogy Uthenger is mondta. Azért érdekelne miért fagyasztja ki a modemet a tűzfalam ugyanazokal a beállításokkal amikkel eddig ment.

#2549 Felhasználó inaktív   johnniiiiiii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 08:40

Idézet: shabba - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 16:55

Ahogy nézem a holland UPC oldalát, túl sok infó még nincs az új csomagokról, ahogy a sajtóhírben is az áll először még elég korlátozott elérésűek. Gyanítom Amszterdam azon egy tizedét kitevő részén kezdik, ahol a CityNet FTTH fejlesztések is elkezdődtek, így ott a legerősebb a konkurencia. Más területeken is elsőnek oda fognak koncentrálni ahol már FTTH fejlesztések zajlanak vagy záros határidőn belül várhatók.

Ami kiderül az hogy 60 és 120 Mbps-es csomagról is írnak. Kérdés hogy ezek új, kiegészítő csomagok lesznek még drágábban vagy helyettesítő csomagok.

A holland UPC internet kínálata most elég érdekes összetételű:
Starter 384/128 kbps 15 euro
Easy 1.5 Mbps/256 kbps 24 euro
Extreme 24/2.5 Mbps 60 euro

Komplett csomagoknál még megjelenik a 6/1.5Mbps telefonnal 35 euroért, de külön nem rendelhető. Illetve 3play csomagoknál 10/1.5,16/2 illettve 24/2.5 Mbps-es csomag is szerepel 30, 40, 50 euroért, de ezek is csak így pakkban vehetők telefon és DTV mellé.

Közben holland oldal hírei között még megtaláltam 60/6 illetve 120/10 Mbps-es csomagok várhatók hollandoknál, de árakról még nem esik szó a hírben. Esetleg ha valaki perfekt holland:
http://www.upc.nl/over_upc/pers/nieuws/per...?entryId=777221

Szerintem, jövő tavasszal nálunk is indul a váltás, talán március vagy április elején a 3.0-ra.
Előbb váltanak, mint a T a saját kábelrendszerén, akik ha jól emlékszek 2009 végét jelölték meg.
A 60/6 vagy a 120/10 csomagok nem rosszak, de mint minden itt ez is eltérhet majd, remélhetőleg magasabb érték felé.

#2550 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 09:16

Idézet: Battlebat - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 8:03

Eset-el van gond. Miután letiltom a tűzfal részét várok egy kicsit utánna megy.

Viszont azt nem értem, hogy baromira nem piszkáltam a config-ját,  2 hónappal ezelött vettem, akkor belőttem, ment simán, most meg egyik pillanatról a másikra nem.

Gépet bekapcsolom van net egy ideig, aztán elmegy, valószínüleg akkor fagy ki a modem, ahogy Uthenger is mondta. Azért érdekelne miért fagyasztja ki a modemet a tűzfalam ugyanazokal a beállításokkal amikkel eddig ment.

Mikori az adatbázisa?
A tűzfal logjában nincs semmi használható info?

#2551 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 10:08

Idézet: johnniiiiiii - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 8:40

Szerintem, jövő tavasszal nálunk is indul a váltás, talán március vagy április elején a 3.0-ra.
Előbb váltanak, mint a T a saját kábelrendszerén, akik ha jól emlékszek 2009 végét jelölték meg.
A 60/6 vagy a 120/10 csomagok nem rosszak, de mint minden itt ez is eltérhet majd, remélhetőleg magasabb érték felé.

A Tí kábelrendszerén történő fejlesztés izgatja szerintem legkevésbé UPC-t, mivel azzal a területi átfedés gyakorlatilag minimális, így aztán a cég számára közömbös ott mit csinálnak. Sokkal inkább tartania kell MT tegnap bejelentett 5 éves FTTH fejlesztési terveitől, ami hasonló helyzetbe sodorja mint a holland érdekeltségnél, hisz ott is az inkubens KPN(a holland MT) hasonló FTTH fejlesztéseket folytat az elkövetkezendő évek során. Szerintem az FTTH kényszer miatt itthon is rá lesznek kényszerülve a 100 Mbps-es csomag sebességre. Magasabb upload meg csak az után lesz lehetséges ha már felfelé irányba is több csatornát használnak, mert jelenleg még csak a downstream igányt bondingolják a jelenlegi DOCSIS 3.0 eszközöknél. Úgy jővő tavasz-nyár felé várható az hogy a nagy kábeles eszközgyártók elérik a cmts eszközeiknél a full minősítést és várhatólag addigra megérkeznek az olyan kártyák is amik a nagyobb darabszámú upstream port gazdaságosabb kivitelezéséhez kell. Ez upload irányba kapacitás bővülést hozhat, persze hogy ez automatikusan sávszél emelést is hoz-e majd az erősen talány. A p2p miatt kevésbé fogják az upload irányt erőltetni a szolgáltatók, erősen a Tí FTTH csomagjainak függvénye lesz majd milyen upload értékekre számíthatunk majd UPC-tól.

#2552 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 12:33

Tegnapi Eset frissítés tett be a rendszernek nálam is, ma voltak modemet cserélni, kb 5 percig bírta, utána ha se net, se telefon. Kikapcsolt gépnél a telefon bírta, de ahogy bekapcsoltam a gépet, pár perc alatt eltűnt minden. Huszadik telefonra csak elárulták, hogy Eset nélkül próbáljam, és megjavult.

#2553 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 12:38

Idézet: Battlebat - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 23:14

3 gep, 2 asztali es 1 laptop: legalis eset smart security telepitve mindharomra ( verzio 3.0.667.0, adatbazis 3467 ) sp2 illetve sp3 xp-vel minden hibatlanul mukodik. raadasul modemre 2 router kotve: linksys es erre egy d-link wi-fi-s. futo programok: totalcmd, ff 2 es 3, utorrent, steam, xnview, kulonbozo konyveleshez szukseges berprogramok. nalad esetleg nem valamilyen sw-vel akad ossze a nod?  :think:

#2554 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 12:47

Idézet: Viktorka - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 12:33

Tegnapi Eset frissítés tett be a rendszernek nálam is, ma voltak modemet cserélni, kb 5 percig bírta, utána ha se net, se telefon. Kikapcsolt gépnél a telefon bírta, de ahogy bekapcsoltam a gépet, pár perc alatt eltűnt minden. Huszadik telefonra csak elárulták, hogy Eset nélkül próbáljam, és megjavult.

mind az virusdefinicios adatbazis, mind a programosszetevok automatikusan frissul nalunk es semmilyen hiba nincs a nod-dal. milyen verzio? 2-es vagy 3-as? sima nod32 vagy smart security?

#2555 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 13:17

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 13:47

mind az virusdefinicios adatbazis, mind a programosszetevok automatikusan frissul nalunk es semmilyen hiba nincs a nod-dal. milyen verzio? 2-es vagy 3-as? sima nod32 vagy smart security?

smart security. tegnap kivittem reggeli után a tányért, és mire visszajöttem, nem volt net. Ma amikor leszedtem, pikk pakk visszatért a net. Majd később kisérletezek vele, most örülök, hogy megy.

Szerkesztette: Viktorka 2008. 09. 24. 13:19 -kor

#2556 Felhasználó inaktív   Battlebat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 17:28

Smart Security 3466-os adatbázissal nem ment, most egyenlőre leszedtem. Szerencsére a kód amivel vettük sima NOD32 3.0-ra is érvényes, így az ment vissza. Majd nézek helyette valami más tűzfalat, egyenlőre Comodo lesz, mert az ingyenes. Valakinek van valami javaslata, tűzfal ügyben? Ez az oldal mennyire hiteles szerintetek: http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php

köszi előre is

#2557 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 20:17

Idézet: Battlebat - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 17:28

Smart Security 3466-os adatbázissal nem ment, most egyenlőre leszedtem. Szerencsére a kód amivel vettük sima NOD32 3.0-ra is érvényes, így az ment vissza. Majd nézek helyette valami más tűzfalat, egyenlőre Comodo lesz, mert az ingyenes. Valakinek van valami javaslata, tűzfal ügyben? Ez az oldal mennyire hiteles szerintetek: http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php

köszi előre is

comodo az egyik legjobb, raadasul teljesen ingyenes. beallitasokkal vigyazz, mert el lehet veszni bennuk...

#2558 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 12:17

Hurrá, lesz új ÁSZF és ha már a topik címében benne van a korlátozások szó:

4.4. A szolgáltatás igénybevételének egyéb korlátja

A Szolgáltató a hálózatának, Előfizetőinek valamint az előfizetői végberendezés és az azon tárolt adatok
megóvásának és biztonságának érdekében a szolgáltatás rendeltetésszerű használhatóságát nem befolyásoló
módon portszűrést alkalmazhat és egyes portok forgalmát , ideértve különösen az Internet kapcsolaton
keresztül küldött, de nem a Szolgáltató e-mail (SMTP) szerverén át folytatott e-mail kommunikációra
szolgáló port korlátozását. Amennyiben a szolgáltató ez utóbbi korlátozással él, előfizetői számára lehetővé
teszi, hogy az előfizető egyéni beállítással ezen korlátozást feloldja.

Forrás: http://www.upc.hu/pd...F_2008_1020.pdf
Verba volant, scribere non scio.

#2559 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 21:08

Idézet: Thegrey - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 13:17

Hurrá, lesz új ÁSZF és ha már a topik címében benne van a korlátozások szó:

4.4. A szolgáltatás igénybevételének egyéb korlátja

A Szolgáltató a hálózatának, Előfizetőinek valamint az előfizetői végberendezés és az azon tárolt adatok
megóvásának és biztonságának érdekében a szolgáltatás rendeltetésszerű használhatóságát nem befolyásoló
módon portszűrést alkalmazhat és egyes portok forgalmát , ideértve különösen az Internet kapcsolaton
keresztül küldött, de nem a Szolgáltató e-mail (SMTP) szerverén át folytatott e-mail kommunikációra
szolgáló port korlátozását. Amennyiben a szolgáltató ez utóbbi korlátozással él, előfizetői számára lehetővé
teszi, hogy az előfizető egyéni beállítással ezen korlátozást feloldja.  

Forrás: http://www.upc.hu/pd...F_2008_1020.pdf

végre. ez a szoksásos smtp portot szurunk metódus lesz. igy legalább nem kuld minden 1.0-s user trojais-virusos gépe agybafobe spamot.

más. mi volt ma szhelyen? fél déltől este nyolcig nem ment a net. üfsz-en persze csak a 3. emberke tudta ezt megmondani (mondjuk azt mondta, hogy max egy óra és menni fog)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2560 Felhasználó inaktív   hypno skate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 21:13

Idézet: Battlebat - Dátum: 2008. szept. 24., szerda - 18:28

köszi előre is

Ha a Comodo mellett utorrent klienst használsz, akkor mindenképpen fix portot kell beállítanod és egy új hálózati szabályt is kell csinálnod a tűzfalban a porthoz. Másként mindíg passzív leszel és egy idő után megőrülsz tőle.

A pontos leírást egy csoó helyen megtalálod.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.