HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 13:01

Amúgy nálam igen érdekesen működik a net! Januárban 2napig 40Mbites net volt!! És épp januárban fektetett a digi kábeleket, pedig itt nincs is digi. csak a tányéros tv-ben.
1
2
azóta sem szóltam hogy a januári hónapban kicsit gyorsabb volt a net. nehogy a következő "tesztet" más kapja :)

#342 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 13:02

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 13:43

nem vonatkozik rá a prof hűségből upgrade jellegű csomagváltás lehetősége. Legalábbis egyelőre így néz ki.

Noh akkor úgy néz ki, hogy megválok a UPC-től (érlelődik már egy ideje), mégha vissza is kell fizetnem a hűségből kapott kedvezményeket. Kicsit elkenődnék, ha több, mint 15 ezerért gyengébb csomagot kapnék, mint a gold. Ami ráadásul közel fele áron lesz jobb, mint most a prof.

#343 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 13:32

Idézet: ufonauta - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 13:02

Noh akkor úgy néz ki, hogy megválok a UPC-től (érlelődik már egy ideje), mégha vissza is kell fizetnem a hűségből kapott kedvezményeket. Kicsit elkenődnék, ha több, mint 15 ezerért gyengébb csomagot kapnék, mint a gold. Ami ráadásul közel fele áron lesz jobb, mint most a prof.

Hát, szerintem még ezt a pár hetet érdemes lenne kivárni, hogy mi is lesz az új csomagra áttérés lehetősége.
De biztos, hogy lesznek itt még lemondások (mediumosok és minimumosok között még lesznek szerintem kellemetlen meglepetések).

#344 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 13:34

Idézet: ufonauta - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 13:02

Most mit irigykedsz az új belépőkre? Lejár a hűséged és kötsz újat a Goldra. Nem bírod ki addig így, ha eddig is jó volt?
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#345 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 13:36

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 13:34

Most mit irigykedsz az új belépőkre? Lejár a hűséged és kötsz újat a Goldra. Nem bírod ki addig így, ha eddig is jó volt?

Bocs, igaza van: őt köti a hűség, a UPC meg bárkinek, hűség nélkül kevesebbért, többet ad, ha korábban nem volt hű?? (Prof hűség: 15eFt / 20/1 mega, gold lista: 12eFt / 20/3 mega.....)

Ez nem hű-ség, hanem hű-lye-ség (bocs, szórontás) elvárása az efitől. Márcsak ezért is rugalmasnak kéne lennie a UPC-nek a mostani prof-sokkal, mert továbbra is ők a legjobban fizető ügyfelei.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 07. 13:37 -kor

#346 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 13:37

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 13:36

Bocs, igaza van: őt köti a hűség, a UPC meg bárkinek, hűség nélkül kevesebbért, többet ad, ha korábban nem volt hű?? (Prof hűség: 15eFt / 20/1 mega, gold lista: 12eFt / 20/3 mega.....)

Ez nem hű-ség, hanem hű-lye-ség (bocs, szórontás) elvárása az efitől. Márcsak ezért is rugalmasnak kéne lennie a UPC-nek a mostani prof-sokkal, mert továbbra is ők a legjobban fizető ügyfelei.

Tipikus magyar mentalitás. Dögöljön meg a szomszéd tehene, ha az enyém nem ad elég tejet.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#347 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 13:42

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 13:37

Tipikus magyar mentalitás. Dögöljön meg a szomszéd tehene, ha az enyém nem ad elég tejet.

Úgy értettem, hogy a prof-os hűségeseket is engedjék át a gold-ba, hűségbontási szankció nélkül.

Szomszédtehene verzió csak Neked jutott erről eszedbe ;)

#348 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 13:53

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 14:37

Ez nem egészen így van. 2006 november 26-án indult a chello előszőr Miskolcon, majd Budapesten. Én alig két hónapra rá január 10-én már Chello előfizető voltam itt Kelenföldön és azóta is ezt a szolgáltatást használom. Valóbam úgy érzi az ember, hogy a hűséges előfizetők vannak vakvágányra téve, az új belépőkhöz képest. Nem azt várom (bár még azt is joggal várhatnám), hogy gold áron adják a profot, ha egyszer voltam olyan hülye és hűséget kötöttem. De az uploadot legalább egyszintre kéne hozniuk. Azt ís írtam régebben, hogy itt kopogtat a digi az ajtómon a 20/20-as netjével, amiről bár rebesgetik, hogy nem sokáig fogja bírni szusszal, de, ha pár évet megél már akkor is jobban megéri. Majd akkor visszajövök a Chellohoz új előfizetőként. Tessék mondani akkor röhöghetek a régieken? :eek:

#349 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 14:15

Idézet: ufonauta - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 13:53

Ez nem egészen így van. 2006 november 26-án indult a chello előszőr Miskolcon, majd Budapesten. Én alig két hónapra rá január 10-én már Chello előfizető voltam itt Kelenföldön és azóta is ezt a szolgáltatást használom. Valóbam úgy érzi az ember, hogy a hűséges előfizetők vannak vakvágányra téve, az új belépőkhöz képest. Nem azt várom (bár még azt is joggal várhatnám), hogy gold áron adják a profot, ha egyszer voltam olyan hülye és hűséget kötöttem. De az uploadot legalább egyszintre kéne hozniuk. Azt ís írtam régebben, hogy itt kopogtat a digi az ajtómon a 20/20-as netjével, amiről bár rebesgetik, hogy nem sokáig fogja bírni szusszal, de, ha pár évet megél már akkor is jobban megéri. Majd akkor visszajövök a Chellohoz új előfizetőként. Tessék mondani akkor röhöghetek a régieken? :eek:

Azt árulja már el valaki, hogy miért kéne a régieket jobban értékelni... Azok inkább emberek? Vagy csak azért mert több profitot hoztak a cégnek? Lehet, de egy céget sose az érdekli, hogy a múltban ki mennyit hozott, hanem hogy hogyan szerezzen új belépőket, persze a régiek megtartása mellett, de ez nem azt jelenti, hogy a havi plusz pár ezret mégse kéri tőlük. Nyilván lesznek a meglévőknek is akciók, lehet, hogy a mostani Profosok ebből kimaradnak, de hát istenem, le fog járni az a hűség. Az a hűség, ami arra vonatkozott, hogy 1 v. 2 évig te AZT a szolgáltatást ANNYIÉRT kapod. Megértetted, mérlegeltél, aláírtad. Én is fizettem már 10 körül úgy, hogy az újak 8500-öt, mégse akartam egyből világgá szaladni

#350 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 14:28

Igen, ezt a hűségidősdit úgy kéne felfogni, hogy megvettél egy csomagot X Ft-ért és X/12 részletben fizeted ki. Ha vásárolsz részletre egy plazma tv-t és fél év múlva megvehetnéd 30%-al olcsóbban, akkor sem mész reklamálni, hogy de akkor én is kérem olcsóbban. Nonszensz.
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#351 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:03

Idézet: Sparks - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 14:28

Igen, ezt a hűségidősdit úgy kéne felfogni, hogy megvettél egy csomagot X Ft-ért és X/12 részletben fizeted ki. Ha vásárolsz részletre egy plazma tv-t és fél év múlva megvehetnéd 30%-al olcsóbban, akkor sem mész reklamálni, hogy de akkor én is kérem olcsóbban. Nonszensz.

Én értem a hasonlatot, de a többiek bele fognak kötni, mert a te példádban egy konkrét termékről van szó, itt meg egy folyamatos szolgáltatásról :)

#352 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:12

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 14:15

Azt árulja már el valaki, hogy miért kéne a régieket jobban értékelni..

Ügyfélmegtartás, image. Az új ügyfél is arra gondol, hogy lesz még ott ő régi ügyfél. Akkor már nem mindegy, hogy a meglévő ügyfeleknek milyen üveggyöngyöt osztanak...

Egyébként meg azért marhára álságos a nézeted, mert azt a Kapitány is tudja, hogy felsőbb csomagra simán lehet lépni, ha eléggé felfele lépsz.
Akkor ebben az esetben a Te igazságod már nem játszik, csak akkor, ha az ügyfélnek közvetlen előnye származna a csomagváltásból?

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 07. 15:21 -kor

#353 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 15:20

Idézet: Sparks - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 14:28

Nonszensz.

Lehet így is felfogni, de nem ez a jelentése.
A szolgáltatóval kötsz egy boltot, hogy Te legalább 12 hónapig hű maradsz hozzá (neki biztos bevétel), ezért ő "fizet" Neked havi valamennyit. Persze, a listaár megállapítása és a hűségár megállapítása között valószínűleg az az összefüggés, hogy a hűségár a normál ár, a "listaár" azért van,  hogy megérje akár egy hónapra is szolgáltatni egy helyre, másrészt, hogy legyen miből látványosan engedni, harmadrészt, hogy a hűségben tartáshoz kellő erő legyen a visszakövetelhető rész hűségbontás esetén.

A plazmatv más eset: ott a birtokodba kerül valami. Nyilván, ez egy folyamatosan csökkenő árú dolog, ezzel számolnia kell a részletre vevőnél (hogy a kamatokról ne is beszéljünk). Ugyanakkor,a szolgáltatásnál Te ki vagy téve annak is, hogy ha hirtelen 10x-esére ugrik a nemzetközi sávszélesség ára, akkor van olyan klauzula a szerződésedben, ami lehetővé teszi a UPC-nek a hűségbontást, mert neki már nem éri meg a szerződés. A megvett plazmatv-d részleteit akkor sem kell nem fizetned, vagy éppen többet fizetned,  ha hirtelen a plazmatv-k ára 10x-ésére ugrik, mert ott az áru előállítása , a vásárlás és a törlesztés időben és folyamatban teljesen elkülönül egymástól.

Mellesleg, hogy egy folyamatos szolgáltatásban van "hűségakció", az onnan is láthatóan szemfényvesztés, hogy ilyen mértékben benzin, víz- vagy gázszolgáltató sosem ad hűségárat. Még a taxis hűségkártya sem ad többet , mint 5-10% engedményt.
Ugyanakkor, mivel a netes piac nagyon változékony tud lenni, ezért ha nincs kellően odakötve az ügyfél, a verseny élesedésével, akár egy 10Ft-os alákínálással is el lehet szedni jelentős ügyfélkört a szolgáltatók közötti harcban. Még tovább menve, erre is gyógymód a hűség, mert egy 10Ft-os engedménnyel nem lehet elcsábítani az ügyfeleket, tehát nem indul be olyan gyorsan a lefelé tartó árverseny.

#354 Felhasználó inaktív   FLeK0 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 16:49

halló

Másnak nincs torrenttel connection closed by peer vagy hasonló gondja a trackerekre kapcsolódással? Itt a blahán meg egy kerülettel arrébb másnak is ez van épp.

#355 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 17:39

Idézet: FLeK0 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 16:49

halló

Másnak nincs torrenttel connection closed by peer vagy hasonló gondja a trackerekre kapcsolódással? Itt a blahán meg egy kerülettel arrébb másnak is ez van épp.

De, feljebb írta más is.

Egyébként jelenleg hozzám seed-eléskor alig kapcsolódnak leecherek, pedig tegnap még minden rendben volt. Aztán meg is szakít a tracker időtúllépésre hivatkozva.

szerk.: Egész friss adatok: 82 leecherből ötöt lát a kliens, abból is csak egy kapcsolódik.

Szerkesztette: Papesz 2008. 03. 07. 17:45 -kor

Papesz

#356 Felhasználó inaktív   serico 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 07. 17:45

Hello!
Nekem is ez a bajom! Ma kötötték be a chellot! (káposztásmegyer)
És nem tudok semmit de semmit csinálni!!!!!
Hivtam az upc-t,hogy mivan azt mondták nincs tiltva semmi meg ilyesmi! És hogy nem tudnak semmit csinálni! Tessék csak bátran betelefonálni!!! Azért fizetünk nem? Akkor tegyenek érte valamit! Elég flegma volt a tag.
Amúgy 8munkanapon belül kötelesek visszavenni a netet ha nekem nem tetszik. És meg is teszem,hogy visszaadom és visszamegyek a t-onlinehoz.
Amúgy most t-mob stickkel torrentezek elég rendesen müködik! Szóval itt a chello a ludas!
Már szétszedtem a gépem meg mindent állítottam és semmi!!!
üdv

Szerkesztette: serico 2008. 03. 07. 17:46 -kor

#357 Felhasználó inaktív   rustynail 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 07. 17:48

Idézet: FLeK0 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 16:49

halló

Itt Zuglóban is ez van. Nem enged kapcsolódni. Lehet ez az új p2p-korlátozás? :-)

#358 Felhasználó inaktív   serico 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 07. 17:50

HIVJÁTOK MÁR ŐKET! :D

#359 Felhasználó inaktív   serico 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 07. 17:51

Még nem vitték el a t-home dupla modemet igy visszakötöm! :D

#360 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 17:53

Idézet: rustynail - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 17:48

Itt Zuglóban is ez van. Nem enged kapcsolódni. Lehet ez az új p2p-korlátozás? :-)

ez nem korlatozas, ez teljes blokkolasnak tunik. tobb magyar tracker-t probaltam, ahol sok seeder van. 1.7 stable es 1.8 beta utorrent-tel is, connection closed by peer  :reklamacio:

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.