HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 20:16

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 20:05

Jönnek az új csomagok. kíváncsi leszek majd a upc országos forgalmára. mennyivel fog nőni.. :)

a 2 X 20 GB a bixben birni fogja, ha meglesz az  50% os kihasznaltsag akkor az mar nagy szam lesz.. :D

#382 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 20:25

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 20:16

a 2 X 20 GB a bixben birni fogja, ha meglesz az  50% os kihasznaltsag akkor az mar nagy szam lesz.. :D

még szerencse hogy bírni fogja :p
csak arra vagyok kíváncsi hogy a bix-nek a grafikonja milyen meredeken fog emelkedni. :D
már most tudom hogy a 2megás up-ot mire fogom használni :D és a 10megás down-ot. gyűűha.
ha meglehet majd oldani hogy hűség közben váltsak akkor rögtön megteszem :)

#383 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 20:33

Éna arra a tartalékra vagyok kíváncsi, ami a koaxba rejlik, és idáig nem kaphattunk meg, és az új csomagokkal elhön a kánaán, vagy mégjobban up-to-k leszünk.
Keeping the funk alive

#384 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 20:37

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 20:25

még szerencse hogy bírni fogja :p
csak arra vagyok kíváncsi hogy a bix-nek a grafikonja milyen meredeken fog emelkedni. :D
már most tudom hogy a 2megás up-ot mire fogom használni :D és a 10megás down-ot. gyűűha.
ha meglehet majd oldani hogy hűség közben váltsak akkor rögtön megteszem :)

jo neked h Te egyaltalan ilyenen gondolkozhatsz :p ;)

#385 Felhasználó inaktív   serico 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 07. 20:51

Most már müködik! de nem akar 30kb/s fölé menni! Miért van ez? Nagyon lassú a sebességem
Net sebességgel nincs bajom, csak hát korlátozták a ftp és a torrent szálakat!

Jók a trackerek.

Szerkesztette: serico 2008. 03. 07. 21:01 -kor

#386 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:08

Nekem március 31-ig van hűségem chello mediumra. Éppen azon gondolkodtam, hogy a mediumra már nem tudok hűséget kötni, a silverre meg ki tudja, lehet-e majd, illetve mennyiért, tehát marad a bizonytalanság, illetve a listaár.

Erre fel ma kaptam egy mailt a UPC-től, hogy köszönik, hogy régóta hűséges vagyok, meg felhívják a figyelmemet, hogy hamarosan lejár a hűségem. Ezért felajánlják, hogy ha március 30-ig jelzem, akkor újabb 1 évre köthetek hűséget, 6000 Ft-ért. (Persze a silver csomagról nem ejtenek szót.)

Na ezzel kezdjek valamit... Kötni vagy nem kötni, ez itt a kérdés. :)

#387 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:10

Jönnek az új csomagok. kíváncsi leszek majd a upc országos forgalmára. mennyivel fog nőni.. :)

semmivel mert marad a P2P priorizálás
ha levennék kajakra a féket na akkor megugrana kb háromszorosára a grafikonon az up és down is :D

#388 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:12

Idézet: serico - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 20:51

Most már müködik! de nem akar 30kb/s fölé menni! Miért van ez? Nagyon lassú a sebességem

Jók a trackerek.

biztos megtalálták az ellenszert a deluge meg uTorrent 1,8 alpha ellen UPC-nél :D

#389 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 22:30

Idézet: serico - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 20:51

Jók a trackerek.

A UPC menedzseli a p2p (torrent) forgalmat, magyarán torrentezés közben a letöltési sebesség kb. 30-50 KB/s. Ez úgymond "természetes" a chello esetében. Benne is van az ÁSZF-ben a korlátozás lehetősége.
Ezen a téren változás nem nagyon lesz.

Valamelyik hozzászólásodban írtad, hogy 8 napon belül visszamonddhatod szankciók nélkül a szolgáltatást. Ilyet hol ovlastál, vagy honnan szedted? Ha aláírtad a szerződést a hűségnyilatkozattal, akkor mai naptól él a szerződésed, és nincs "elállási idő"...

Szerkesztette: Adam84 2008. 03. 07. 22:34 -kor

#390 Felhasználó inaktív   serico 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 07. 23:10

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 22:30

A UPC menedzseli a p2p (torrent) forgalmat, magyarán torrentezés közben a letöltési sebesség kb. 30-50 KB/s. Ez úgymond "természetes" a chello esetében. Benne is van az ÁSZF-ben a korlátozás lehetősége.
Ezen a téren változás nem nagyon lesz.

Valamelyik hozzászólásodban írtad, hogy 8 napon belül visszamonddhatod szankciók nélkül a szolgáltatást. Ilyet hol ovlastál, vagy honnan szedted? Ha aláírtad a szerződést a hűségnyilatkozattal, akkor mai naptól él a szerződésed, és nincs "elállási idő"...

A szerelők is megerősítették a kérdésemet,hogy 8napon belül felmondhatom, mindenféle kötöttség nékül! Végül is nem vagyok megelégedve a szolgáltatásukkal!
Nekem ez nem jön be!
Kinéztem az interwaret, vagy a datanetet.
T-onlinenál ilyen gondom nem volt! Csak az upc olcsóbb.

Szerkesztette: serico 2008. 03. 07. 23:10 -kor

#391 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 23:24

Idézet: serico - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 23:10

A szerelők is megerősítették a kérdésemet,hogy 8napon belül felmondhatom, mindenféle kötöttség nékül! Végül is nem vagyok megelégedve a szolgáltatásukkal!
Nekem ez nem jön be!

A szerelő már csak tudja  :Đ  :Đ
Azért ne legyél ilyen naiv.
Azzal, hogy aláírtad a szerződést, az attól a naptól érvényes, és viselned kell minden következményét.

Amire a szerelő utalt, az a hűségszerződés meghosszabbításakor van. De neked most volt a bekötés.

Akkor illetett volna meg az elállás joga, ha még a beszerelés ELŐTT jelzed, hogy mégsem kéred a szolgáltatást.

De nyugodtan próbálkozz a lemondással... Max ér egy kis meglepetés ...  :eek:

#392 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 23:51

Semennyivel!
Mindenki korlátozva lesz, és csak a nyomda fog több festéket pazarolni a számlán a kétjegyű számokra...
Utóbbi emelésnek sincs a mai napig biztosítva a technikai háttere, ezért van korlátozva sokminden
(bármilyen egyéb szóval is illessék a korlátozást a tintanyalók)

Kiváncsi vagyok mit buheráltak délután... Remélem olyan eszközöket cseréltek aminek a szűkös kapacitása tette szükségessé a korlátozást.
Upsz... ez egy bili... és belelógok....De legalább szép álom...

#393 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 02:00

Hú vaz, egy pár napra nem figyelek ide, és máris mik vannak...

Mintha csak meghallgatást nyert volna a néhány héttel ezelőtti kérdésem NSD-nek, hogy mikor növelik végre az up-ot, ez tök yo! :)

Én most ősszel kötöttem 2 évre extreme-re, így havi 6990-ért extreme(10M/1M) hűségem van 2009 őszéig. Most akkor márc 31.-n automatikusan átkerülök Silver csomagba, vagy marad minden? (és akkor meddig marad a hűségszerződésem érvényben)
Ha marad, akkor vajon hogy kerülhetek át Silver-be, hogy az ár ne nagyon nőjön?
(Bocs ha már kérdezte valaki, nem olvastam végig minden egyes oldalt)

#394 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 06:57

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 2:00

Én most ősszel kötöttem 2 évre extreme-re, így havi 6990-ért extreme(10M/1M) hűségem van 2009 őszéig. Most akkor márc 31.-n automatikusan átkerülök Silver csomagba, vagy marad minden? (és akkor meddig marad a hűségszerződésem érvényben)
Ha marad, akkor vajon hogy kerülhetek át Silver-be, hogy az ár ne nagyon nőjön?

Automatikusan nem kerül át senki sehova.
A hűség végéig maradhatsz vagy mész 1 csomaggal felfelé.
Sajnos te a Silver csomagba nem mehetsz át,mert az nem számít "nagyobbnak".
Azt mondták a nálam okosabbak,hogy az up-down-nak is nőni kell.
Tehát neked csak a Gold jöhet szóba a hűség alatt.

#395 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 09:33

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 15:15

Azt árulja már el valaki, hogy miért kéne a régieket jobban értékelni... Azok inkább emberek? Vagy csak azért mert több profitot hoztak a cégnek? Lehet, de egy céget sose az érdekli, hogy a múltban ki mennyit hozott, hanem hogy hogyan szerezzen új belépőket, persze a régiek megtartása mellett, de ez nem azt jelenti, hogy a havi plusz pár ezret mégse kéri tőlük. Nyilván lesznek a meglévőknek is akciók, lehet, hogy a mostani Profosok ebből kimaradnak, de hát istenem, le fog járni az a hűség. Az a hűség, ami arra vonatkozott, hogy 1 v. 2 évig te AZT a szolgáltatást ANNYIÉRT kapod. Megértetted, mérlegeltél, aláírtad. Én is fizettem már 10 körül úgy, hogy az újak 8500-öt, mégse akartam egyből világgá szaladni

Hááá..t, mivel én is üzletelek és nálam bevált a régi ügyfelekhez való ragaszkodás, gondoltam egy multinál is beválhat. Igen mi jobban megbecsüljük a régi megrendelőinket, mint az újakat, akik vagy lesznek egyszer régiek, vagy nem. Az is igaz, hogy mi nem tudjuk hűségszerződéssel magunkhoz kötni a régi megrendelőinket. Ehelyett bizony a seggnyalás politikáját alkalmazzuk. (lehetőleg minőségi munka, lehető legjobb áron és a lehető legrövidebb határidővel) Az így megelégedett régi megrendelő tuti, hogy a legközelebbi melóját is nálunk rendeli meg. Ellentétben az esetleg beeső új megrendelővel, aki lehet, hogy a szar melót hozza hozzánk, a pénzes melót meg viszi a cimborához.
Persze a multi leszarhatja magas ívben a régi megrendelőt az aláírt hűségszerződésre hivatkozva (ezt egy pillanatig sem vitattam), de nem biztos, hogy hosszútávon ez a jó üzletpolitika. legalábbis az én irányomba ez nem válik be.

Pont nemrég esett be az utcáról egy tök ismeretlen fószer, aki elég nagy melót rendelt meg. (kifizette és megelégedetten távozott) Úgy, hogy ragaszkodott hozzá, hogy kapjon 10% kedvezményt. Namost csak nem fogom egy ismeretlennek 10%-al olcsóbban adni ugyanazt a szolgáltatást, mint egy esetleg évtizedes régi megrendelőnek. Erre megoldás az eredeti ár 30%-os emelése, amiből vigécen megadom a 10% kedvezményt. A fószer büszkén lobogtathatja a számlát a főnöke orra előtt, hogy ő milyen ügyes alkalmazott, hiszen kicsikart 10% kedvezményt, ami a számlán jól feltünteve szerepel is. Ennyit a parasztvakításról.

Azt a jogot meg előfizetőként fenntartom magamnak, hogy mennyire értékelem a szolgáltató régi ügyfelekhez való hozzáállását. Pont annyira, mint azt az előző hozzászólásomban leírtam.

#396 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 10:34

Idézet: serico - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 23:10

Nekem ez nem jön be!

Hátborzongató, de mostanában terjedő tévedésben vagy. (Megeszem, és ha nem ízlik, nem fizetem ki. Sőt, ha ízlett, akkor is patáliát csapok, hátha nem kell fizetni...)
A bekötési kedvezmény visszajár, az most 25eFt, ha jól emlékszem. A többi már nem gáz, ha rövid ideig használtad. Mondjuk, ez nem a legmegfontoltabb módja a szerződéskötésnek.

#397 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 11:04

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 10:34

Hátborzongató, de mostanában terjedő tévedésben vagy. (Megeszem, és ha nem ízlik, nem fizetem ki. Sőt, ha ízlett, akkor is patáliát csapok, hátha nem kell fizetni...)
A bekötési kedvezmény visszajár, az most 25eFt, ha jól emlékszem. A többi már nem gáz, ha rövid ideig használtad. Mondjuk, ez nem a legmegfontoltabb módja a szerződéskötésnek.

Én a 6.napon mondtam fel a chellot.Nincs semmi szankció.Kiszámolják az eltelt napok arányában "elhasznált" kedvezményes havidíj és listaár közötti különbözetet,oszt ennyi.Nekem ez 800 ft volt.De 8 napon belül kell megtenni.
Aki nem hiszi,járjon utána.

Szerkesztette: Tom-y 2008. 03. 08. 11:06 -kor

#398 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 11:15

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 11:04

Én a 6.napon mondtam fel a chellot.Nincs semmi szankció.Kiszámolják az eltelt napok arányában "elhasznált" kedvezményes havidíj és listaár közötti különbözetet,oszt ennyi.Nekem ez 800 ft volt.De 8 napon belül kell megtenni.
Aki nem hiszi,járjon utána.

Plusz a bekötési díjból adott kedvezmény értékét is ki kell fizetni.

Ami pár ezer forinttól egészen 24.000 Ft-ig terjedhet. Attól függően, hogy ugyanazon az ügyfélszámon van-e telefon és/vagy kábeltévé szolgáltatás.

#399 Felhasználó inaktív   serico 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 08. 11:46

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 23:24

A szerelő már csak tudja  :Đ  :Đ
Azért ne legyél ilyen naiv.
Azzal, hogy aláírtad a szerződést, az attól a naptól érvényes, és viselned kell minden következményét.

Amire a szerelő utalt, az a hűségszerződés meghosszabbításakor van. De neked most volt a bekötés.

Akkor illetett volna meg az elállás joga, ha még a beszerelés ELŐTT jelzed, hogy mégsem kéred a szolgáltatást.

De nyugodtan próbálkozz a lemondással... Max ér egy kis meglepetés ...  :eek:

Ott a pont a Tom-ynél.

Tom-y ez valahol le is van írva? Beraknád ide?
üdv

#400 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 13:00

Idézet: Taip - Dátum: 2008. márc. 7., péntek - 23:08

Nekem március 31-ig van hűségem chello mediumra. Éppen azon gondolkodtam, hogy a mediumra már nem tudok hűséget kötni, a silverre meg ki tudja, lehet-e majd, illetve mennyiért, tehát marad a bizonytalanság, illetve a listaár.

Erre fel ma kaptam egy mailt a UPC-től, hogy köszönik, hogy régóta hűséges vagyok, meg felhívják a figyelmemet, hogy hamarosan lejár a hűségem. Ezért felajánlják, hogy ha március 30-ig jelzem, akkor újabb 1 évre köthetek hűséget, 6000 Ft-ért. (Persze a silver csomagról nem ejtenek szót.)

Na ezzel kezdjek valamit... Kötni vagy nem kötni, ez itt a kérdés. :)

Na, aludtam egyet és úgy gondolom, hogy érdemes ismét hűséget kötnöm, ugyanis ha jól gondolom, felmondhatom akár 1 hónap elteltével is. Ekkor ki kell fizetnem a listaár szerinti különbséget 1 hónapra, de szabadon válthatok pl. silverre hűséggel, ha addigra kiderül, hogy érdemes. Ha meg nem, akkor maradok mediumban 6000-ért.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.