HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 16:26

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 16:20

Hófogó, értem, amit mondasz, de lehet ezt így is csinálni:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ezt az egyik múlt havi Vodafone számlámról ollóztam ki, amit nem használok 1-2 hónapja, így csak havidíjat számláznak.
Ha ők is UPC módszerrel számolnának adó alapot, akkor nem 999 ft, hanem 1000 ft lett volna a számla végösszege.
Ezekszerint hiányos a törvényi szabályozás, mert mindkettő módszer használatban van. A Vodafone módszere ügyfélbarátabb, a UPC pedig minden ft-ot megragad. Ennyi, most már értem. :)

Hát ez a voda számla bukta, mert a 999 Ft-nak baromira nem 166,5 Ft az áfa tartalma, hanem 167 (kerekítés!). Én amúgy nem értem minek kell erőltetni a lakossági szolgáltatásoknál a nettó-bruttó tartalmat, mindent bruttóban kéne írni és a végére odabiggyeszteni, hogy a végösszeg 16,67% áfát tartalmat. Tök egyértelmű és szabályos lenne.

Szerk: Hozzáteszem, a Vodafone nem csak ebben gázos, bár csak ebben lenne az... na de ez itt off.

Szerkesztette: moq 2008. 03. 12. 16:31 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#442 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 16:27

Attól tartok ez a Voda számla viszont nem helyes...
"A forintos számlákon az áfa összegét kerekíteni kell. Bizonyos áfaszázalékok és számok esetén egyforintnyi kerekítési hiba keletkezhet (a kétszer kettő néha valóban öt), amelyet azonban el lehet kerülni, ha az alkalmazás az áfa kerekített összege mellett az áfakerekítés filléres összegét is feltünteti. Azonban egyes valuták tört része akár száz forint nagyságrendű is lehet (EUR, GBP, USD), így az áfakerekítésnek a valutás számlákon nem szabad szerepelnie."

http://www.caddes.hu/szamlaz.htm

Szerkesztette: Hófogó 2008. 03. 12. 16:28 -kor

#443 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 16:41

Idézet: Hófogó - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 16:27

Attól tartok ez a Voda számla viszont nem helyes...
"A forintos számlákon az áfa összegét kerekíteni kell. Bizonyos áfaszázalékok és számok esetén egyforintnyi kerekítési hiba keletkezhet (a kétszer kettő néha valóban öt), amelyet azonban el lehet kerülni, ha az alkalmazás az áfa kerekített összege mellett az áfakerekítés filléres összegét is feltünteti. Azonban egyes valuták tört része akár száz forint nagyságrendű is lehet (EUR, GBP, USD), így az áfakerekítésnek a valutás számlákon nem szabad szerepelnie."

http://www.caddes.hu/szamlaz.htm

Sehol sem találok a neten egy hivatalosnak mondható állásfoglalást vagy törvényi szabályozást, ahol ez frankón le lenne írva. Amit Te linkeltél, az se egy APEH.hu link...
Én még azt is el tudom képzelni, hogy erre egyszerűen nem gondoltak a törvényhozók anno, és nagy ívben tesznek rá azóta is, hogy helyesbítsék. Lehet, hogy mégis mindkettő elfogadható.
De ez már nagyon off...

#444 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 16:50

http://www.adoforum.hu/tema/7072/szamla-ne...sszeg-kerekites

Szerintem ezzel le is zárhatjuk a témát. :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#445 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 17:05

Elnézést, tudom, hogy már lassan tényleg offtopic, de még egy utolsó dolog érdekességképpen:
Ha a UPC-s számlán szereplő tételek ÁFA értékeit nem kerekítenék le két tizedesjegyre, akkor a két összeg: 563,834+816,666 lenne, összegük: 1380,332, ami kerekítve tényleg 1380 Ft lenne, és a végösszeg: 6903+1380=8283 lenne, ami keresztbe kasul is stimmelne. De mivel kerekítve vannak (két tizedesjegyre), az a fura eset áll elő, hogy összegük pont 1380,5 lesz és az sajna tudjuk mennyi...  :D

#446 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 17:38

Ok, feladom. Be kell nyelnem ezt az 1 ft-ot. :D
Remélem, kapacítás bővítésre költi majd a UPC.
(Csak hogy on-topic legyek végre az off-ból...)
:)

#447 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 08:36

Akkor mi a helyzet ha a chellos tárhelyemen amik voltak adatok nem látom FTP-n keresztül pedig ott vannak mert a webes felületen (firefix-al) bejön az oldalam. Ha létrehozok egy uj könyvtárat az is eltünik pedig lértejön.  :eek:
Ilyenkor mi a tehendő ?

Szerkesztette: laci85 2008. 03. 13. 08:36 -kor

#448 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 12:16

Jövőhéten be kellene izzítanom egy chello-t úgy, hogy WIFI-n keresztül el lehessen érni. Korábban egy PC lógott a modem végén, szóval most más lesz a MAC cím. Jól gondolom, hogy csak annyit kell tennem, hogy rádugom a WIFI-t a kábelmodem-re, utána meg egy laptop-on keresztül megpróbálom elérni a kezeles.chello.hu -t, ahol bejelentkezve regisztrálom a WIFI MAC-jét?

#449 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 12:47

Idézet: Silco - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 12:16

Jövőhéten be kellene izzítanom egy chello-t úgy, hogy WIFI-n keresztül el lehessen érni. Korábban egy PC lógott a modem végén, szóval most más lesz a MAC cím. Jól gondolom, hogy csak annyit kell tennem, hogy rádugom a WIFI-t a kábelmodem-re, utána meg egy laptop-on keresztül megpróbálom elérni a kezeles.chello.hu -t, ahol bejelentkezve regisztrálom a WIFI MAC-jét?

nem teljesen...
routerben kapcsolat tipusát dinamikusra állítod, utána modem-router reset, majd a prov.chello.hu -n felh. név-jelszó párossal beregeld az új mac címet és utána router restart.

2. verzió:
routerben beállítod a kapcsolatot dinamikusra, a pc mac címét beállítod a routernek és lőn bódottá regelés és restart nélkül.

#450 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 14:13

Idézet: Uthenger - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 13:47

nem teljesen...
routerben kapcsolat tipusát dinamikusra állítod, utána modem-router reset, majd a prov.chello.hu -n felh. név-jelszó párossal beregeld az új mac címet és utána router restart.

2. verzió:
routerben beállítod a kapcsolatot dinamikusra, a pc mac címét beállítod a routernek és lőn bódottá regelés és restart nélkül.

Köszönöm, az első verzió lesz a nyerő nálam. :-)

#451 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 14:47

még mindig van közalkalmazotti ccsomag a upc-nel?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#452 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 15:22

Idézet: charlie - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 14:47

még mindig van közalkalmazotti ccsomag a upc-nel?

szerintem van es ez lehet az. medium vagy extreme jar melle, munkaltatotol fuggoen :)

#453 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 15:46

a dolgozonet ha jol tudom teljesen más.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#454 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 17:19

Na ez durva!
Mennék az ügyfélsz.irodába, mert lenne 1-2dolgom. Hát sz..ás. Az ajtón írják hogy CSAK telefonos ügyfélszolgálat van. 1221.
Milyen rendszer ez hogy ahol van upc ott iroda nuku?? felháborító!!! Ha olyan dolog lenne amit csak személyesen lehet, akkor mennyek a szomszéd városba? :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
Ja
"Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kazincbarcikai ügyfélszolgálati irodánk működését a kapacitás kihasználatlansága és a korszerűbb kapcsolattartási lehetőségek elterjedése miatt 2008. január 1-től megszüntetjük."
Dejó hogy értesítettek. Sajna nem nézem naponta a upc.hu-t! :reklamacio:

Szerkesztette: tom007 2008. 03. 13. 17:21 -kor

#455 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 17:55

Én 10 éve vagyok előfizető és még egyszer sem voltam ügyfélszolgálati irodában. Ciki?

#456 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 18:03

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 17:55

Én 10 éve vagyok előfizető és még egyszer sem voltam ügyfélszolgálati irodában. Ciki?

Nem.

Én sem szoktam menni csak most vmi marhaságot kell elintézni.

#457 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:05

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 18:03

Nem.

Én sem szoktam menni csak most vmi marhaságot kell elintézni.

Persze, a reklamáló ügyfélnek könnyebb telefonon mondani, hogy nem, mégsem terheltük be a hűségkedvezményt..aztán, ha meglátja a számlán, hogy de igen, mégis, akkor nem fog személyesen bemenni, és az sorszámát kihúzó ügyintézőn számonkérni.
Több szolgáltatót kötelezett már a GVH a telefonoson kívül a megfelelő számú személyes ügyfélszolgálati iroda fenntartására....
Lehet,hogy neki olcsóbb és kényelmesebb, ha nincs ügyfélszolgálat, az ügyfélnek viszont ezt az "esélyt" minimum kötelező (lenne) megadni, ha ilyen nagyságrendű ügyfélkörnek szolgáltat egy cég.

#458 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:06

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 17:55

Pedig mostanában sokaknak lesz oka menni oda....

#459 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:08

Rendelet szabályozza, hogy adott településen hány ügyfél felett kell ügyfélszolgálati irodát fenntartani. Nyilván nem fog, ha nem kötelező és nem is lenne kihasználva. A személyes véleményem pedig az, hogy ha az ember ritkán jár ilyen helyre (megértem, hogy néha esetleg szükséges), akkor tájékozódjon előtte neten, telefonon a lehetőségekről, nyitva tartásokról.

#460 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 19:24

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 19:08

Rendelet szabályozza, hogy adott településen hány ügyfél felett kell ügyfélszolgálati irodát fenntartani. Nyilván nem fog, ha nem kötelező és nem is lenne kihasználva. A személyes véleményem pedig az, hogy ha az ember ritkán jár ilyen helyre (megértem, hogy néha esetleg szükséges), akkor tájékozódjon előtte neten, telefonon a lehetőségekről, nyitva tartásokról.

HBO hűség kontra digit átállás ügyben válaszolt az NHH.

Ha lesz még elég panasz digit átállás ügyben, akkor itt nem lesz vége a dolognak, az biztos.

Azt mondanom sem kell, hogy a telefonos ügyfélszolgálatos tájékoztatásával ellentétben mégis beterhelték....

Az, hogy a UPC mit tart be, és mit nem, az csak azon múlik (tudjuk), hogy mit kényszerít ki belőle a hatóság, vagy a konkurrencia, és mit nem.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.