HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 478
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#9581 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 28. 01:01

Sajnos ez azóta is szar.
Már volt kikapcsolva a modem 2 órán keresztül, már kértem új IP címet is, totál másik tartományba vagyok most és minden time out.

Ping 20-ból egyszer sem jön vissza.
Traceroute is time out

IP-re sem jó semmi, szóval nem DNS hiba (plusz google 8.8.8.8 és 8.8.4.4 servereivel sem megy semmi ;()

Más ötlet? Mobilról sem megy a net, ha wifin lépek be, plusz a pc-t is rebootoltam már, ahogy a routert ia vagy 10x.
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#9582 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 28. 10:23

Na, az ejszaka utan most mar a modem is csak offline...

#9583 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 28. 13:51

Bejelentettem, raneztek.
Kozponti hiba volt, mar jo.

Erdekes hogy mas nem jelentette.
3 IP tartomanybol is rossz volt, csak time out vegig.

#9584 Felhasználó inaktív   tutinet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 28. 18:40

Kész lett, bekötötték ma a Fiberpower 25.öt :)
Minden nagyon jó , minden nagyon szép eddig.
A letöltés 25 MB, a fel 1.5 MB, ahogy igérték. Speedtestel többször megnéztem ezek az értékek jönnek.
Az eddigi ADSL-hez képest szuper :)
Meg vagyok vele elégedve.
Cisco EPC3208-as modemet kaptam, egy kisebb fekete doboz tele szellőzőnyílásokkal.
Ezek az értékeim vannak:

Downstream:

Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 1.6 dBmV 38.6 dB
Channel 2: -1.0 dBmV 38.0 dB
Channel 3: 0.0 dBmV 37.9 dB
Channel 4: 0.6 dBmV 38.3 dB
Channel 5: 1.3 dBmV 38.6 dB
Channel 6: 1.7 dBmV 39.0 dB
Channel 7: 1.7 dBmV 39.1 dB
Channel 8: 0.7 dBmV 39.0 dB

Upstream:

Power Level:
Channel 1: 44.0 dBmV
Channel 2: 42.8 dBmV
Channel 3: 43.8 dBmV
Channel 4: 44.3 dBmV

Amit rétesznek F-csatit azt csak célszerszámmal lehet visszatenni ?
Mert át kéne fúrnom az ajtófélfát a koaxkábel miatt de ehhez le kell szerelni a végéről az F csatlakozót.
SAjnos így most nem lehet becsukni az ajtót a koax miatt.
Csak félő, hogy nem tudom majd rendesen visszarakni mert ez nem a szokványos F-csati.
Van hozzá egy F-toldalék is amire piros betűkkel "6 dB" van ráírva, gondolom ez valami csillapító lehet.
Az F-csati amit majd leszednék , majd visszaraknék a "CABELCON 4.9", gondolom emiatt nem jön ki még 1x a szerelő.

Szerkesztette: tutinet 2012. 12. 28. 18:51 -kor

#9585 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 28. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: tutinet - Dátum: 2012. 12. 28. 18:40

Amit rétesznek F-csatit azt csak célszerszámmal lehet visszatenni?

A kompressziós F csatlakozó egyszer használatos. A szerszám hozzá kb. 10-15e Ft.

#9586 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 28. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: tutinet - Dátum: 2012. 12. 28. 18:40

Kész lett, bekötötték ma a Fiberpower 25.öt :)
Minden nagyon jó , minden nagyon szép eddig.
A letöltés 25 MB, a fel 1.5 MB, ahogy igérték. Speedtestel többször megnéztem ezek az értékek jönnek.
Az eddigi ADSL-hez képest szuper :)
Meg vagyok vele elégedve.
Cisco EPC3208-as modemet kaptam, egy kisebb fekete doboz tele szellőzőnyílásokkal.
Ezek az értékeim vannak:

Downstream:

Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 1.6 dBmV 38.6 dB
Channel 2: -1.0 dBmV 38.0 dB
Channel 3: 0.0 dBmV 37.9 dB
Channel 4: 0.6 dBmV 38.3 dB
Channel 5: 1.3 dBmV 38.6 dB
Channel 6: 1.7 dBmV 39.0 dB
Channel 7: 1.7 dBmV 39.1 dB
Channel 8: 0.7 dBmV 39.0 dB

Upstream:

Power Level:
Channel 1: 44.0 dBmV
Channel 2: 42.8 dBmV
Channel 3: 43.8 dBmV
Channel 4: 44.3 dBmV

Amit rétesznek F-csatit azt csak célszerszámmal lehet visszatenni ?
Mert át kéne fúrnom az ajtófélfát a koaxkábel miatt de ehhez le kell szerelni a végéről az F csatlakozót.
SAjnos így most nem lehet becsukni az ajtót a koax miatt.
Csak félő, hogy nem tudom majd rendesen visszarakni mert ez nem a szokványos F-csati.
Van hozzá egy F-toldalék is amire piros betűkkel "6 dB" van ráírva, gondolom ez valami csillapító lehet.
Az F-csati amit majd leszednék , majd visszaraknék a "CABELCON 4.9", gondolom emiatt nem jön ki még 1x a szerelő.

A jelszintek megfelelőek.
Kézzel vissza lehet tekerni a modemet a kábelre.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#9587 Felhasználó inaktív   tutinet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 28. 21:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 12. 28. 20:08

A jelszintek megfelelőek.
Kézzel vissza lehet tekerni a modemet a kábelre.

Visszarakok rá egy hagyományos F-csatit cabelcon helyett, gondolom csak kiszállási díjért jönne ki megint a szerelő roppantani egy újabb F-csatit.

Az érdekes az a dologban, hogy a szerelő itt is hagyott nekem egy másik F csatit arra az esetre, hogyha lesz konnektor a bejárati ajtó felett valahol és oda lesz telepítve a modem így aztán elég csak LAN-nal bejönni a szobába.

De a biztosítékdobozba már nincs több hely , a falon meg nem szeretnék több fúrás faragást de megvárom mit mond a villanyszerelő.
Gondoltam arra is, hogy a telefonzsinórt kihúzzuk és a helyére egy RJ-45-ös LAN kábel lenne behúzva és a falba egy RJ-45-ös aljzaton LAN kivezetés lenne. Ebbe csak bele kellene dugni a LAN kábelt és kész.

#9588 Felhasználó inaktív   sainzatic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 29. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: tutinet - Dátum: 2012. 12. 28. 21:29

Visszarakok rá egy hagyományos F-csatit cabelcon helyett, gondolom csak kiszállási díjért jönne ki megint a szerelő roppantani egy újabb F-csatit.

Az érdekes az a dologban, hogy a szerelő itt is hagyott nekem egy másik F csatit arra az esetre, hogyha lesz konnektor a bejárati ajtó felett valahol és oda lesz telepítve a modem így aztán elég csak LAN-nal bejönni a szobába.

De a biztosítékdobozba már nincs több hely , a falon meg nem szeretnék több fúrás faragást de megvárom mit mond a villanyszerelő.
Gondoltam arra is, hogy a telefonzsinórt kihúzzuk és a helyére egy RJ-45-ös LAN kábel lenne behúzva és a falba egy RJ-45-ös aljzaton LAN kivezetés lenne. Ebbe csak bele kellene dugni a LAN kábelt és kész.

Egy plusz konnektorhoz nem kell saját biztositék. Ami modement eddig láttam, mind külső tápos, azaz elég lenne csak valahonnan visszavinni neki a kisfeszültséget, ahol elfér a tápegyságe.

Elméletileg ha helyesen van szerelve, a hagyományos "tekerős" F csatlakozó van olyan jó, mint a krimpelős, csak lassabb szerelni.

Egy krimpelés miatt nem éri meg kihivni őket, ha valaki mindenképp krimpelni akar, egy alap krimplőt már 5ezer körül kap.

pl: http://www.antennawe...?page_info=2128

#9589 Felhasználó inaktív   tutinet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 30. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: sainzatic - Dátum: 2012. 12. 29. 18:54

Egy plusz konnektorhoz nem kell saját biztositék. Ami modement eddig láttam, mind külső tápos, azaz elég lenne csak valahonnan visszavinni neki a kisfeszültséget, ahol elfér a tápegyságe.

Elméletileg ha helyesen van szerelve, a hagyományos "tekerős" F csatlakozó van olyan jó, mint a krimpelős, csak lassabb szerelni.

Egy krimpelés miatt nem éri meg kihivni őket, ha valaki mindenképp krimpelni akar, egy alap krimplőt már 5ezer körül kap.

Mondasz valamit, lehet, hogy ez lesz.

#9590 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 30. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: sainzatic - Dátum: 2012. 12. 29. 17:54

Szerintem meg de, mert akkor biztos normális lesz. Eleve olyan jó dugót sem kapni minden sarkon, amilyen az UPCnek van. Fogót meg csak kicsiben néztem, de szerintem ez nem az lesz.
Make love not Wor.

#9591 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 30. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: sainzatic - Dátum: 2012. 12. 29. 17:54

Ez az a fajta fogó, ami hatlapot nyom a dugóra, és az sajnos kicsúszás ellen nem nagyon biztosítja a kábelt.
Amit a UPC-sek használnak, azok hosszában nyomják össze a dugót, a rögzítés elvét a tipliéhez tudnám hasonlítani.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#9592 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 08. 17:44

Azzal lehet valamit kezdeni, hogy digital gold dvr előfizuval a csatornák össze-vissza vannak számozva? Gyakorlatilag lehetetlen gyorsan váltani így, végig kell léptetni. Arról nem is beszélve, hogy jó lenne valahogy kilőni a nem előfizetett csatornákat.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#9593 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 11:24

R=smarthost T=remote_smtp_smarthost defer (110): Connection timed out: SMTP timeout while connected to smtp.upcmail.hu [213.46.255.2] after initial connection

???

#9594 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 27. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: KaSaX - Dátum: 2013. 02. 27. 11:24

R=smarthost T=remote_smtp_smarthost defer (110): Connection timed out: SMTP timeout while connected to smtp.upcmail.hu [213.46.255.2] after initial connection

???

Sajnos egy központi hiba miatt akadozik a UPC e-mail szolgáltatása, kollégáink már dolgoznak a hiba elhárításán. Megértésedet és türelmedet köszönjük.
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#9595 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 28. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2013. 02. 27. 14:00

Sajnos egy központi hiba miatt akadozik a UPC e-mail szolgáltatása, kollégáink már dolgoznak a hiba elhárításán. Megértésedet és türelmedet köszönjük.

Úgy látom nem nagyon sikerül megoldani a problémát. :reklamacio:

#9596 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 05. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: KaSaX - Dátum: 2013. 02. 28. 13:07

Úgy látom nem nagyon sikerül megoldani a problémát. :reklamacio:

Sose fogják, én már belenyugodtam hogy napi szinten kismilliószor tűnik el a up sávszél hirtelen a semmibe olyan 5-6sec ig (addig meg szívom a brét online játékoknál) aztán jön vissza. Kibaszott idegesítő de ahoz túl random hogy szerelőt lenne érdemes hívni hozzá. Ez a UPC... szutyok és annyi.

Szerkesztette: Virus9AX 2013. 03. 05. 12:12 -kor

#9597 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 09:52

köszönöm a UPC-nek, hogy a "semmiből" sikerült hozzátenni a tv csomagunkhoz a HBO MAXPack-ot. Kicsit pislogtunk a 15ezres számlán ami kijött. Az ügyintéző meg hülyének nézett, hogy de hát ezt én megrendeltem meg így meg úgy. Még nekem kellett bizonygatni, hogy az INGYENES 3 havi csomagot napra pontosan mikor mondtam le.
Nonszensz. :angry: :bolond:

-C0pp3rM!n3-

#9598 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 08. 19:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2013. 03. 08. 09:52

köszönöm a UPC-nek, hogy a "semmiből" sikerült hozzátenni a tv csomagunkhoz a HBO MAXPack-ot. Kicsit pislogtunk a 15ezres számlán ami kijött. Az ügyintéző meg hülyének nézett, hogy de hát ezt én megrendeltem meg így meg úgy. Még nekem kellett bizonygatni, hogy az INGYENES 3 havi csomagot napra pontosan mikor mondtam le.
Nonszensz. :angry: :bolond:

-C0pp3rM!n3-

Már az is gusztustalan,hogy megrendeléskor hozzádvágnak 3 hónapra ezt-azt, aztán ezeket neked kell lemondanod!
Biztos vagyok benne,hogy sokan felejtik el lemondani időben és azokat jól megfejik,mire rájönnek!

#9599 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 11. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: alibabusic - Dátum: 2013. 03. 08. 19:40

Már az is gusztustalan,hogy megrendeléskor hozzádvágnak 3 hónapra ezt-azt, aztán ezeket neked kell lemondanod!
Biztos vagyok benne,hogy sokan felejtik el lemondani időben és azokat jól megfejik,mire rájönnek!

napra pontosan felírtam, hogy mikor kell felmondani. fel is mondtam időben, erre 4-5 hónap múlva újra "véletlenül" megjelenik a megrendelt csomagok közt a már felmondott szaruk. hát elmennek a fh.szba már ezze a hozzáállással.

-C0pp3rM!n3-

#9600 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 11. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2013. 03. 11. 11:24

napra pontosan felírtam, hogy mikor kell felmondani. fel is mondtam időben, erre 4-5 hónap múlva újra "véletlenül" megjelenik a megrendelt csomagok közt a már felmondott szaruk. hát elmennek a fh.szba már ezze a hozzáállással.

-C0pp3rM!n3-

Kedves Coppermine!
Sajnáljuk a történteket és egyúttal szeretnénk is kivizsgálni az esetet, amihez szükségünk lenne az ügyfélszámodra és elérhetőségeidre is, ezeket a upconline@upc.hu címünkre tudod elküldeni.
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 478
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482