HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 493
  • 494
  • 495
  • 496
  • 497
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#9881 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 10. 16. 17:19

Idézet: Gubek - Dátum: 2013. 10. 15. 05:31

A modem cserének azért vannak költségei, pl.: Hogyan jut el az új modem a raktárból az előfizetőhöz? Teleportálással? Nem, ki kell szállítani és ennek vannak költségei. És a régi hogyan jut vissza a raktárba? Szintén szállítani kell és még ellenőrzik is, hogy nincsen-e valami baja ami szintén pénzbe kerül.

Nem csak egy helyen kell átírni a dolgokat, sokaknak van valamilyen bank megbízásos számla fizetése amit szintén kezelni kell a megváltozott adatok miatt. Pl.: az online ügyfélszolgálatra az előfizető anyja nevével kell bejelentkezni, ami a név átírás miatt változhat. Nem olyan egyszerű azért az ilyesmi, nekem van tapasztalatom ilyen jellegű adminisztrációban mint "szolgáltató fél" és hidd el nem megy ez olyan egyszerűen.

Egyik érvedet sem fogadom el. Az általad felsorolt tételek az egyes szolgáltatások havidíjában szerepelnek. Ilyen alapon egyébként felsorolhattad volna az összes működési, üzemeltetési, reklám, stb. költséget is. Elég "érdekes" lenne, ha ezeket egy szolgáltató csak esetlegesen, ilyen egyszeri adminisztrációs díjakból próbálná fedezni.

Még egyszer mondom: az előfizetői díjakba vannak ezek a tételek beépítve.

Hidd el, én is tudom, mi egyszerű, és mi nem. A világ egyik legnagyobb szolgáltató cégénél dolgozom. Éppen elég rálátásom van, hogy tudjam, mi mennyi adminisztrációval és humán erőforrás költséggel jár.

Szóval ne haragudj, de engem nem fogtok meggyőzni semmivel, hogy a fentebb említett egyszeri regisztrációs/adminisztrációs költségek jogosak és reálisak!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#9882 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 10. 16. 17:23

Idézet: Piftuka - Dátum: 2013. 10. 16. 18:19

Még egyszer mondom: az előfizetői díjakba vannak ezek a tételek beépítve.

Még egyszer mondjuk, van ami igen, van ami nem. Közös döntés alapja ugye. Nézd meg a telekomot, pld. SIM kártya letiltás, vagy banknál nem ugyanaz a kártyaletiltás? No az a lehúzás. Aztán akkor már miért nincs benne a reggeli pirítós?
Make love not Wor.

#9883 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 17:48

Egyébként a "kálváriám" sajnos még mindig folytatódik! :-(

Miután most hétfőn ismét bent voltam az irodában a számlámmal kapcsolatos ügyintézés végett, eldöntöttem, hogy áttérek az e-számlás befizetésre. (Ez elméletileg 1.500 forint jóváírást jelent a következő havidíjból.)

A dijnet.hu oldalon ki is töltöttem a regisztrációs adatlapot, a UPC-s email címemet megadva. Gyanús volt, hogy elvileg az "azonnal küldés" ellenére sem kaptam meg az aktivációs kódot. Háromszor egymás után próbálva sem.
Ekkor kezdtem nyomozni a levelezőprogramban, és rögtön megértettem, hogy szeptember 23. óta, az új szolgáltatás aktiválása óta miért nem kaptam választ egyetlen levére sem, amit erről a címről küldtem.

Mert elküldi a leveleket a UPC-s email címemről, csak az erre bejövő leveleket nem kapom meg!

Hogy miért? A modem regisztrációhoz új jelszót kaptam, elsőre hibásat ugyebár (lásd a sztori elejét X hozzászólással korábban), amit a help desk reset-elt, és amely helyett aztán másnap új jelszót adott. És ez a jelszó a levelezéshez használandó jelszó is. Csakhogy erre átírtam az általam használt levelezőprogramban a jelszót, és ez sem segített.

Szóval lehetséges, hogy megint valami probléma van a generált jelszóval? Az biztos, hogy azóta nem működik a levélfogadás ezen a UPC-s mail címemen, amióta az elsőre hibásan generált jelszót módosíttatni kellett.

Ráadásul éppen ez az email címem, amelyet a fontos, hivatalos ügyek intézésére használok. Szóval most igen érzékenyen érint, hogy nem tudom, az eltelt időben hány levelet nem kaptam meg.

Summa summarum: hívhatom megint saját zsebre (gondolom megint számíthatok 30-40 perces várakozási/beszélgetési időre) a help desk-et, hogy intézzék el, hogy immár ~3,5 hét elteltével 100%-osan úgy működjön az általam igényelt szolgáltatás, ahogyan működnie kell.

#9884 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 16. 18:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2013. 10. 16. 18:48

[..]Szóval lehetséges, hogy megint valami probléma van a generált jelszóval? [..]

Igen. Úgy tűnik, az is rossz volt.
Most kaptam egy újat ismét, és szerencsére ez már jó. Így végre le tudtam tölteni az idő közben beérkezett leveleket! ("Az élet apró örömei"...)

Remélem, hogy most már tényleg minden rendben lesz a szolgáltatással! (Majd jövő hónapban kiderül; egyelőre még az e-számla regisztráció visszaigazolása sem történt meg.)

De hogy miért kellett mindehhez a korábban ismertetett utat végigjárnom...!? :-(

#9885 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 10. 16. 22:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2013. 10. 16. 18:48

Ráadásul éppen ez az email címem, amelyet a fontos, hivatalos ügyek intézésére használok. Szóval most igen érzékenyen érint, hogy nem tudom, az eltelt időben hány levelet nem kaptam meg.

Baszki, ezer éve mondjuk, hogy szolgáltató által adott címet nem használunk. Első körben minek, második körben meg költözöl, megszűnik, akármi, úgy mi lesz? Ennél még egy gmailos is jobb. Sőt. Az jó.
Make love not Wor.

#9886 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 16:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 16. 23:42

Baszki, ezer éve mondjuk, hogy szolgáltató által adott címet nem használunk. Első körben minek, második körben meg költözöl, megszűnik, akármi, úgy mi lesz? Ennél még egy gmailos is jobb. Sőt. Az jó.

+1

#9887 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 17:29

Ennyi, én életemben nem használtam szolgáltatós címet.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#9888 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 17. 19:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2013. 10. 16. 23:42

OFF: Én azóta használok szolgáltatói email címet, amióta internet előfizetésem van (~13 éve), és soha nem volt probléma egyikkel sem. Akkor ugyan mi indokolná, hogy másik email címet használjak helyette?

Egyébként a lakcímem változatlan, a szolgáltató nem szűnt meg... szóval "mi lenne"? Semmi.

Ha elköltöznék, feltételezem, hogy az új lakhelyemen is előfizethetnék valamelyik szolgáltatónál a korábbihoz hasonlóan. Ha pedig nem, akkor még mindig ott van a nem szolgáltatói email cím.

Szóval egyetlen érvet sem lehet mondani, hogy jelen esetben ugyan mi indokolná, hogy más email címet használjak hivatalos ügyek intézésére!?

(A Gmail-el kapcsolatban pedig annyi megjegyzésem van, hogy bár csak ~1 éve használom, mégis több alkalommal nem érkezett meg az erről küldött levelem a címzetthez, és vica versa. Az egyik ismerősömmel pedig mindkettőnk Gmail-es email címe ellenére sem tudok küldeni levelet. Valamiért az nem érkezik meg hozzá. Ezek után, ha lenne indokom egy email postafiókot nem használni hivatalos levelezésre, akkor az a Gmail lenne.) /OFF

#9889 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 08:43

Idézet: Piftuka - Dátum: 2013. 10. 17. 20:52

OFF: Én azóta használok szolgáltatói email címet, amióta internet előfizetésem van (~13 éve), és soha nem volt probléma egyikkel sem. Akkor ugyan mi indokolná, hogy másik email címet használjak helyette?

Egyébként a lakcímem változatlan, a szolgáltató nem szűnt meg... szóval "mi lenne"? Semmi.

Ha elköltöznék, feltételezem, hogy az új lakhelyemen is előfizethetnék valamelyik szolgáltatónál a korábbihoz hasonlóan. Ha pedig nem, akkor még mindig ott van a nem szolgáltatói email cím.

Szóval egyetlen érvet sem lehet mondani, hogy jelen esetben ugyan mi indokolná, hogy más email címet használjak hivatalos ügyek intézésére!?

(A Gmail-el kapcsolatban pedig annyi megjegyzésem van, hogy bár csak ~1 éve használom, mégis több alkalommal nem érkezett meg az erről küldött levelem a címzetthez, és vica versa. Az egyik ismerősömmel pedig mindkettőnk Gmail-es email címe ellenére sem tudok küldeni levelet. Valamiért az nem érkezik meg hozzá. Ezek után, ha lenne indokom egy email postafiókot nem használni hivatalos levelezésre, akkor az a Gmail lenne.) /OFF

Mert ha szolgáltatót váltasz, beszoptad, ennyi.

#9890 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 09:40

Szolgáltatói emilt azonnal átirányítani g-re, free-re, és nem lesz gondod (annyi).
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#9891 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 17:21

Srácok, ti komolyan nem olvassátok el, hogy mire válaszoltok?

Leírtam, hogy közel 13 éve egyetlen levelem sem veszett el, amelyet a szolgáltatói email címemről írtam, ill. mindenki megkapta az összes levelet, amelyet erről a címről küldtem.
Ugyanakkor a Gmail-es címem mindössze ~1 éves, és már így is sok problémám volt vele a valamelyik irányba eltűnt levelek miatt.

Egyébként pedig "köszönöm", hogy eltereltétek a figyelmet arról a problémáról, amire rávilágítottam, és amelyre még mindig várom UPC Online érdemi válaszát! :glare:

#9892 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 17:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2013. 10. 18. 18:21

Leírtam, hogy közel 13 éve egyetlen levelem sem veszett el, amelyet a szolgáltatói email címemről írtam, ill. mindenki megkapta az összes levelet, amelyet erről a címről küldtem.
Ugyanakkor a Gmail-es címem mindössze ~1 éves, és már így is sok problémám volt vele a valamelyik irányba eltűnt levelek miatt.

Egyébként pedig "köszönöm", hogy eltereltétek a figyelmet arról a problémáról, amire rávilágítottam, és amelyre még mindig várom UPC Online érdemi válaszát! :glare:

Engem a upc lefizetett ezért, igen. Amúgy sosem volt gondom gmaillal

#9893 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 20:43

Idézet: Piftuka - Dátum: 2013. 10. 18. 17:21

Nem azért nem válaszol a UPC Online,mert el lett terelve a figyelem!

Abban igazad van,ha 1 életre kitartasz 1 szolgáltató mellett és soha nem költözöl el,akkor nincs semmi gond a szolgáltatói e-mail-el!
Nálam 2000 óta már a 3. netszolgáltató van és most kopogtat a 4.
Ha szolgáltatót váltok,akkor ugrik az e-mail cím és írogathatok X ismerősnek a változásról!
Ha meg költözik vki, nem biztos,hogy az új helyen is szolgáltat a korábbi szolgáltatója!

#9894 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 18. 22:30

Hát, a 8. kerületben nem akart ma délutántól a szolgáltatás összejönni. Packet loss-hegyek, szakadó skype, nem megy semmi folyamatosan, ingadozik a net. Azt is mondhatnám, mesebeli. Hol volt, hol nem volt :(
Délután 4-kor jelentettem be, azt ígérték, hogy ez még ma megoldódik :(

#9895 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 21. 10:28

Idézet: Piftuka - Dátum: 2013. 10. 18. 18:21

Ahogy korábban is írtuk, csak ügyfélszámod ismeretében tudjuk kivizsgálni a levelezéssel kapcsolatos problémát. Ezt az elérhetőségeiddel együtt továbbra is a upconline@upc.hu címünkre küldheted el.
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#9896 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 21. 10:33

Idézet: PaLa - Dátum: 2013. 10. 18. 23:30

Hát, a 8. kerületben nem akart ma délutántól a szolgáltatás összejönni. Packet loss-hegyek, szakadó skype, nem megy semmi folyamatosan, ingadozik a net. Azt is mondhatnám, mesebeli. Hol volt, hol nem volt :(
Délután 4-kor jelentettem be, azt ígérték, hogy ez még ma megoldódik :(

A kellemetlenségért elnézést kérünk, reméljük, azóta már rendben működik nálad a UPC internet. Ha mégsem, kérjük, privát üzenetben jelezd nekünk a upconline@upc.hu email címünkre ügyfélszámod és elérhetőségeid megadásával!

#9897 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 25. 08:01

Üdv!

Hajnal óta nem bír újraindulni a Cisco tip. HD box. A szokásos "load", újraindul, piros-zöld led váltakozás...semmi!
Semmi előjele nem volt a box hibájának, esetleg a központból nem tudja letölteni a frissítést és ezt próbálgatja újra és újra? (XIV. kerület) Kép
Esetleg valami trükk, hogy kihagyja a frissítést?

#9898 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 25. 08:20

1221 hívása
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#9899 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 25. 15:30

Idézet: Yep - Dátum: 2013. 10. 25. 09:01

Üdv!

Hajnal óta nem bír újraindulni a Cisco tip. HD box. A szokásos "load", újraindul, piros-zöld led váltakozás...semmi!
Semmi előjele nem volt a box hibájának, esetleg a központból nem tudja letölteni a frissítést és ezt próbálgatja újra és újra? (XIV. kerület) Kép

Nem tudunk ilyen jellegű tömeges hibáról, így valószínűleg egyedi probléma lehet. Ha még nem hívtad időközben a 1221-et, akkor a upconline@upc.hu címre is elküldheted ügyfélszámodat és elérhetőségeidet, szívesen utánanézünk!

#9900 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 25. 17:34

Idézet: Yep - Dátum: 2013. 10. 25. 09:01

Üdv!

Nekem is volt már ilyen, ez csere lesz.
Papesz

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 493
  • 494
  • 495
  • 496
  • 497
  • Utolsó »