HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 27. 14:06

Idézet: Attees - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 13:32

A vastag betűs részt én is olvastam, de most pont hogy nem az elvi, amikor minden megy ugye mint a karikacsapás, hanem a gyakorlati rész érdekelt, köszi hogy leírtad :)

Az az egy két hónap, az komoly??? Nem csak egyszeri eset, ez a rendszeres???

Hát nézd, én jan 8-án küldtem el 16k értékben, aztán jan 16-án 36k, jan 18-án 36k, aztán február elején 100k, és most kb már nem kell fizetnem készpénzben, januárt, februárt simán bebuktam, és ez tény.

Ha van ilyened, küld el egybe, de a kódokat ne téveszd el, mert csak később szólnak, hogy rossz a kód, és küldheted újból.
Keeping the funk alive

#702 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 14:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 13:11

Miért forgalom, miért nem nyereség?

Nem tudom..pont ma reggel a tévében volt erről szó ott mondták mi alapján lesznek a büntik

#703 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 14:34

Idézet: Flashget - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 14:33

Nem tudom..pont ma reggel a tévében volt erről szó ott mondták mi alapján lesznek a büntik

A forgalom az, amit becsengetnek az ügyfelek. A nyereség az, amit a cég könyvelője nem tud eltüntetni :D

#704 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 14:36

amúgy meg ha rosszul mondták és a nyereség alapján lesz (szerintem is az alapján kellene) akkor az UPC-nek mekkora lehet köbö? milliárdos tétel? de legyen "csóró" multi és csak 800 milla a nyereségük..tényleg hazavágja őket a 10 milla  :cool:

Szerkesztette: Flashget 2008. 03. 27. 14:38 -kor

#705 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 14:38

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 14:34

A forgalom az, amit becsengetnek az ügyfelek. A nyereség az, amit a cég könyvelője nem tud eltüntetni :D

OFF Igen, hát egyik se jó... a nyereség így is mindenhol annyira kicsi, ahogy csak le tudják könyvelni a cégek a kiadásokat, viszont forgalom alapján csinálni meg rohadtul nem lenne fair... Valami arany középút kéne. ON
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#706 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 14:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 13:11

Miért forgalom, miért nem nyereség?

A nyereséghez értelmetlen lenne kötni, mert diszkriminatív lenne. Gondolj bele ha két cég ugyanolyan szabálytalanságot követ el, akkor az egyiket megbűntetetik mert nyereséseges, a másikat meg nem mert mondjuk veszteséges? Azért az furcsa lenne ha a veszteségesség ilyen kibúvókkal járna.

Egy büntetést maximumát jellemzően az előző évi éves árbevételnek adott százalékában szokták meghatározni. Az árbevétel az azért jó mert az minden cégnek van, függetlenül attól jól prosperál vagy sem. Jellemzően általában 1%-ot szoktak büntetési maximumként meghatározni. Viszont ez a maximum érték, az hogy ténylegesen mennyire büntetnek meg adott szabálytalanság esetén egy céget az annak jellegétől és súlyosságától függ. Nulla és a maximum érték közé ez bárhová eshet, eseti elbírálás alapján.

UPC Mo-nak tavalyi évben 60-65 milliárd közé esett az éves árbevétele(persze ebbe benne van minden szolgáltatás tv+net+telefon), attól függően milyen dollár árfolyammal nézem. Ennek az 1%-a 600-650 milliós maximum büntetési tétellel járna. Ilyen magas tételt nagy valószínűséggel csak igen súlyos szabályszegés esetén rónának ki, de arányosítva még egy közepes szabályszegés is 100-200 milliós tétel körül lenne.

Szerkesztette: shabba 2008. 03. 27. 14:48 -kor

#707 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 15:21

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 14:44

A nyereséghez értelmetlen lenne kötni, mert diszkriminatív lenne. Gondolj bele ha két cég ugyanolyan szabálytalanságot követ el, akkor az egyiket megbűntetetik mert nyereséseges, a másikat meg nem mert mondjuk veszteséges? Azért az furcsa lenne ha a veszteségesség ilyen kibúvókkal járna.

(...)

Hát nekem ez nem tetszik... Ismerek olyan céget (elég jól), ahol a bevétel 10 milliárd környékén volt, viszont az adózás utáni nyereség "csak" ~100 millió. Azért egy ilyen céget könnyen csődközeli állapotba juttathat egy hirtelen 100 millás büntetés, főleg mert mondjuk nincs lekötött vagyona, mindent forgat, mindenben benne áll a pénze. Persze, nem kell megtéveszteni a fogyasztókat és akkor nincs gond, de azért ez így elég aggályos :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#708 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 15:30

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 15:21

Hát nekem ez nem tetszik... Ismerek olyan céget (elég jól), ahol a bevétel 10 milliárd környékén volt, viszont az adózás utáni nyereség "csak" ~100 millió. Azért egy ilyen céget könnyen csődközeli állapotba juttathat egy hirtelen 100 millás büntetés, főleg mert mondjuk nincs lekötött vagyona, mindent forgat, mindenben benne áll a pénze. Persze, nem kell megtéveszteni a fogyasztókat és akkor nincs gond, de azért ez így elég aggályos :)

Magyar adórendszer ilyen...
Aki negyedév végéig nem tudja elverni lekönyvelhetően a bevételt, az nem sikeres ember...
Árbevételhez viszonyítani szerintem korrekt, előfizetőt átverni nem, és ezt érezze is meg, ne pedig mellényzsebből fizesse a bírságot.

Apropo: Fogyasztóvédelmi szempontból nem probléma bizonyos forgalmak korlátozása?

#709 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 15:37

Egy 15óra 22perces szünet durva? :reklamacio:

#710 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 16:30

Tisztában vagyok vele hogy nincs tökéletes módszer. Az egyes cégek profiljuktól függően elég tág határok közötti nyereség hányaddal dolgoznak. Vannak tipikus területek ahol nagyon nagy a forgalom és a nyereség hányad ehhez képes csekély(mondjuk egy élelmiszer vagy számítógép hardware kiskereskedő), van ahol kisebb bevétel mellett magasabb profit rátával érik el a célt(mondjuk egy építészeti tervező vagy szoftwarefejlesztő cég, ahol alacsonyak a költségek, azok is inkább bér jellegűek). Az árbevételhez kötött büntetés az előbbi cégtípusnak nagyobb érvágás mint a utóbbinak.

A nyereséghez kötöttel is vannak bajok. Mondjuk egy cég adott évben komolyabb beruházásokat eszközöl akkor az elviszi a nyereségét. Most azért mert komolyabban fejleszt, azért kevésbé lenne büntethető? Vagy ha épp veszteséges akkor meg azért.

Nincs igazán egyértelműen jó módszer, kíváncsi leszek majd a törvény mi alapján fogja meghatározni a büntetési metodikát.

#711 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 18:02

Azért egy ilyen céget könnyen csődközeli állapotba juttathat egy hirtelen 100 millás büntetés, főleg mert mondjuk nincs lekötött vagyona, mindent forgat, mindenben benne áll a pénze. Persze, nem kell megtéveszteni a fogyasztókat és akkor nincs gond, de azért ez így elég aggályos :)

Várj még most is sírással küszködök.  :Đ

Annyira egyértelmű minden kommentedből (jópárat elolvastam...) honnan fúj a szél.
Azért magam részéről a sarki kisboltoknak drukkolok a multikkal szemben.Remélem érted eme syar hasonlatot. :smoker:
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#712 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 18:14

Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 18:02

Várj még most is sírással küszködök.  :Đ

Annyira egyértelmű minden kommentedből (jópárat elolvastam...) honnan fúj a szél.
Azért magam részéről a sarki kisboltoknak drukkolok a multikkal szemben.Remélem érted eme syar hasonlatot. :smoker:

Neked lövésed sincs se a piacgazdaságról, se a munkámról, de elnézem, mivel te magad írtad, hogy ez a baszogatós accountod :)

Szerk.: Ja, és nagymamának van egy sarki zöldségboltja, örülök ha neki szurkolsz :D

Szerkesztette: moq 2008. 03. 27. 18:16 -kor

#713 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 23:13

Mivel itt úgyis gyakori téma a p2p sávszél menedzsment, egy mai cikkecske a témában.

Peer-to-Peer Filters: Ready for Internet Prime Time?
http://www.internete...?doc_id=148803

#714 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 28. 00:03

Idézet: maxt - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 23:45

Próbáld ki!!!

Harmadszorra az új ügyfeles gombra elmondtam, hogy nincs 1 harmadik órám rájuk, erre kapcsolt 3 perc alatt (!!!) egy illetékest, aki hajlandó volt "ügyet intézni". Kb fél óra alatt, mert mindenre "kicsit" várni kellett...

Ha ilyen határozott véleményed van, akkor vagy jók a tapasztalataid, vagy illetékes vagy az ügyben a cégnél. Utóbbi esetben javaslom az alkalmazottak tökére lépést,

Alig párszor hívtam őket, de mindig meg lett oldva hamar, egyszerűen. Így maradjunk abban, hogy jók a tapasztalataim, de arra nem tudom mit lépsz, mikor ügyfelem akar új netet köttetni, aztán nekem anyázik, mert sosem lehet felhívni az UPC-t  :think: Nyémánnen.
Make love not Wor.

#715 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 06:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 1:03

Alig párszor hívtam őket, de mindig meg lett oldva hamar, egyszerűen. Így maradjunk abban, hogy jók a tapasztalataim, de arra nem tudom mit lépsz, mikor ügyfelem akar új netet köttetni, aztán nekem anyázik, mert sosem lehet felhívni az UPC-t  :think: Nyémánnen.

Valóban javulás történt UPC telefonos ügyfélszolgálatán. Régebben volt olyan, hogy nem lehetett őket felhívni, csak a túlterhelős duma jött, de már régóta nincs ilyen gond, és meg is tudják oldani a problémákat.
Keeping the funk alive

#716 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:15

Idézet: james007 - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 10:34

ezek az uj arak hol vannak fent mert en se a upc se a chello oldalon nem talalom ....igaz nem nyalaztam at teljesen

Küldtek egy hülye katalógust. Akokr is drága, a Digihez képest.

#717 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:17

Így keressed, chello bronze.

#718 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:41

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 15:37

en ezt nem ertem  :Đ

#719 Felhasználó inaktív   zint 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:53

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 15:37

Nem vigasztalni akarlak, de nálam már több mint duplája annyi ideje nincs adás és az én szolgáltatóm neve digi.  Mondják hogy még nem járt le a 72 óra, ne türelmetlenkedjek !!!!!  :reklamacio:  Egyik kutya másik eb, de itt legalább olcsón kapom a sz@rt  :reklamacio: 

#720 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:56

Idézet: zint - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 10:53

Nem vigasztalni akarlak, de nálam már több mint duplája annyi ideje nincs adás és az én szolgáltatóm neve digi.  Mondják hogy még nem járt le a 72 óra, ne türelmetlenkedjek !!!!!  :reklamacio:  Egyik kutya másik eb, de itt legalább olcsón kapom a sz@rt  :reklamacio: 

Nimmá, itten mink aszittük hogy a digi a szünni nem akaró orgazmus és mennyország keveréke. Mégse?  :think:

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.