HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 05. 15:49

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. Aug. 5., Tuesday - 16:35

Ez a chatoldal komolyan begépelteti az összes adatot, akárhányszor beszélnék velük?
Szomszédnak eldurrant a modeme egy villámtól, vitte az alaplapi hálót is.

Nagyon gáz. Még Sxipper-rel sem tudtam megoldani az auto fill-t, olyan hülyen van scriptelve. Biztonságosnak biztonságos így, de akkor is idegesítő.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2302 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 16:54

Idézet: llamada - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 12:24

Persze, ha megnézed, a mai "szuper" sávszélességű csomagok mögötti "garantált" az kb. annyi, mint a korábbi, eggyel kisebb csomagé... (nem pontosan, de kb.)

oké tudom hogy a garantált minimum 1 kilobájtot se emelkedett
de 384 vagy 512kbit-es Chello helyett ma már 10 és 20megás az ami simán megfizethető.
ez közel 40szeres sebességnövekedés szóval még szép hogy aki ilyenre fizet fogja is használni valamire.
szokjon hozzá az ISP hogyha nagysebességű csomagokat ad akkor töltögetni fog a nép  :D

#2303 Felhasználó inaktív   johnniiiiiii 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 05. 17:25

9500 Ft-ért, ez már nekem álom, és nem ingadozik, akár 4-5 szálon töltök 400-500kb/s-al! ;)

Kép

#2304 Felhasználó inaktív   johnniiiiiii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 05. 17:27

Ja, és 900GB legyen már elegendő három hónapra!!! :respect:

#2305 Felhasználó inaktív   Xxx Xxx 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 05. 17:42

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 15:35

Ez a chatoldal komolyan begépelteti az összes adatot, akárhányszor beszélnék velük?
Szomszédnak eldurrant a modeme egy villámtól, vitte az alaplapi hálót is.

Tényleg? :o

#2306 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 13:33

LGI 2008Q2-es eredménybeszámoló:
http://media.corporate-ir.net/media_files/...news_080508.pdf

Úgy tűnik az idei Q2-es negyedév az első amikor látványosan lecsökkent az új előfizetők számának növekedése:

2007Q1 +23e
2007Q2 +11e
2007Q3 +15e
2007Q4 +23e
2008Q1 +18e
2008Q2 +6e

Ennek több oka is lehet:
1. A Q2-es negyedév szezonálisan mindig gyengébb mint a többi.
2. Sajnos a magyar internetpiac egyre inkább telítődik, nem nagyon lehet már új ügyfeleket szerezni, ezért lassul egyre drasztikusabb mértékben növekedés. ADSL-nél ez már korábban jelentkezett a 2006 év végi növekedési csúcspont elérése után 2007-ben gyors csökkenést mutatott a növekedés üteme, 2008-ra pedig már szinte nulla közelébe csökkent. A kábelnet szolgáltatók az elmút időszakban viszonylag jobban kibekkelték a növekedés csökkenését, de lehet most már őket is elérte ez a negatív hatás.
3. A Digi ügyfélszerzése. Ezt konkrét adattal nehéz lenne alátámasztani hisz a Digi-nek, sem anyavállaltának az RDS-nek nincsnek nyílvános negyedéves ereménybeszámolói. Egyedül az NHH 2008H1-es 22-es adatlapjából lehetne arra következtetni hogy alakulhatott Digi internet előfizetőinek száma. Ez viszont még nincs kint NHH oldalán és szerintem még jó ideig nem is lesz kint.

#2307 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 13:55

Idézet: Xxx Xxx - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 18:42

Tényleg? :o

Mi a tényleg? A villám?
Ugyanabban a házban nálam tavaly, vagy tavalyelőtt kábelmodem + router + 1 alaplap volt az áldozat.
Nem tanyán, hanem a 13.-ikban, viszonylag közel a rendőrpalotához.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2308 Felhasználó inaktív   Digidroid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 21:28

Három napja itt sírtam, hogy a chello forgalommérő oldalamon 80%-os figyelmeztetés éktelnkedik.
Most fogta magát és eltünt…. Számithatok egy 100%-os figyelmeztetésre? :(
Természetesen  az adatforgalmam három hónap átlagában még mindig nem érte el a 300GB-t 80%-át. :)
Fair Use Policy figyelmeztető e-mailt akkor, és az óta se kaptam.

#2309 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 07:05

Idézet: Digidroid - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 22:28

Számithatok egy 100%-os figyelmeztetésre? :(

Nem, ezután már csak a nagy fekete autó jön ... ;)

#2310 Felhasználó inaktív   tomargus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 07. 13:07

Sziasztok.

Ennél sajnos jobban illeszkedő témát a kérdésemre nem találtam:S Ha esetleg ez annyira nem a megfelelő topic, kérem az admin urat, helyezze át a postot.

Szóval UPC golddal rendelkezem, és holnap fog érkezni egy új gép, aminek ugye uj LAN kártyájához új MAC cím tartozik, magyarán UPC mint címellörzős szolgáltatás, kb nem enged majd netre. Ezt le is beszéltem velük telefonon, van egy offline konfigurációs lap, ahol be tudom lőni a fizikai a címet. Na most szégyenemre... a hapsi úgy hadart... hogy harmadszorra sem értettem  :D Nem volt képem negyedszerre megkérdezni :Đ  Nem tudja valaki ezt az urlt?:) A vége upc.hu az biztos és természetesen www nélküli... valami pcnet vagy iylesmire emlékeztem, de nem az :)
Remélem közérthető volt a kérdés és valaki tud nekem válaszolni:) ÉS elnézést hogy nem az UPC szolgáltatásával problémázok... nálam 100%osan megy (20/4) reális áron...szóval panaszra nincs okom :)

#2311 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 14:50

Idézet: tomargus - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 14:07

Sziasztok.

Ennél sajnos jobban illeszkedő témát a kérdésemre nem találtam:S Ha esetleg ez annyira nem a megfelelő topic, kérem az admin urat, helyezze át a postot.

Szóval UPC golddal rendelkezem, és holnap fog érkezni egy új gép, aminek ugye uj LAN kártyájához új MAC cím tartozik, magyarán UPC mint címellörzős szolgáltatás, kb nem enged majd netre. Ezt le is beszéltem velük telefonon, van egy offline konfigurációs lap, ahol be tudom lőni a fizikai a címet. Na most szégyenemre... a hapsi úgy hadart... hogy harmadszorra sem értettem  :D Nem volt képem negyedszerre megkérdezni :Đ  Nem tudja valaki ezt az urlt?:) A vége upc.hu az biztos és természetesen www nélküli... valami pcnet vagy iylesmire emlékeztem, de nem az :)
Remélem közérthető volt a kérdés és valaki tud nekem válaszolni:) ÉS elnézést hogy nem az UPC szolgáltatásával problémázok... nálam 100%osan megy (20/4) reális áron...szóval panaszra nincs okom :)

Itt  tudod meglépni:  http://pcreg.upc.hu

#2312 Felhasználó inaktív   tomargus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 07. 15:47

totális respect!! :respect:

#2313 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 19:49

LGI Q2 2008 Earnings Presentation
http://library.corporate-ir.net/library/19...resentation.pdf

Úgy tűnik európai UPC érdekeltségen belül az osztrák, magyar és román érdekeltség az aminek nem megy túl jól a szekér. A román teljesít a legrosszabbul az igen erős és nyomott árú RDS konkurenciának köszönhetően, nem csodálkoznák rajta ha UPC záros határidőn belül kivonulna arról a piacról. A magyar és az orszták érdekeltség kvázi stagnál, de a többi érdekeltség elég meggyőző kétszámjegyű növekedést tud felmutatni.

UPC csomoport digitális tv penetrációja az elmúlt év alatt 1.5x-ére nőtt 12%-ról 18%-ra. De ez még mindig messze marad a LGI cégcsoport 30%-os átlagának, ami persze erősen a japán J:Com érdekeltség húz fel a maga 73%-os digitalizáltsági szintjével. A japánoknál egyébként 20 HD csatornát kínál a J:Com. Az európai UPC érdekeltségben a 25%-os a DVR vagy HD-ra előfizető digitális csomagok aránya, az utolsóként elindul magyar és lengyel piaccal, most már minden országban kínálnak digitális kábeltv szolgáltatás.

#2314 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 19:55

A másik topicban azt írják szeptembertől még olcsóbbá válik a Digikábel netje és tovább gyorsul. 20/10 Mbps-es lesz a 2500Ft-os csomag és 30/20 Mbps a 3500-as, a 4500-as pedig megszűnik. Nem igazán értelm mi jó ebben a Diginek hogy saját bevételeiket még tovább kannibalizálják, elég irreális az árazásuk. Mivel a UPC területeit fedi át leginkább Digi szolgáltatási területe ez nekik lesz a legkellemetlenebb.

#2315 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 22:11

Idézet: shabba - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 19:55

A másik topicban azt írják szeptembertől még olcsóbbá válik a Digikábel netje és tovább gyorsul. 20/10 Mbps-es lesz a 2500Ft-os csomag és 30/20 Mbps a 3500-as, a 4500-as pedig megszűnik. Nem igazán értelm mi jó ebben a Diginek hogy saját bevételeiket még tovább kannibalizálják, elég irreális az árazásuk. Mivel a UPC területeit fedi át leginkább Digi szolgáltatási területe ez nekik lesz a legkellemetlenebb.

mit fognak ezután jóárasítani UPC-nél?
20/3-as csomagot adják kétezeré vagy mi? :D

#2316 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 22:15

Én se igazán értem a dolgot. Lassan már a netnél is az lesz, mint a dinnyénél... szolgáltatói bojkott. :D :D :D Nagyon kíváncsi lennék, hogy ezekből a csekély havidíjakból hogy tudják mindezt finanszírozni.  :confused:

Szerkesztette: petne 2008. 08. 07. 22:16 -kor

#2317 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 22:21

Nem igazán értelm mi jó ebben a Diginek hogy saját bevételeiket még tovább kannibalizálják, elég irreális az árazásuk.

Piacszerzés, nagyon durván. De persze ők se hülyék, tudják, hogy ez nem mehet a végtelenségig, hiszen nem húzhatnak minden lépcsőházhoz dedikált gigabitet (még 100 megabitet se). Valamint az őket tömő befektetők is szeretnék majd viszontlátni a pénzüket gazdagon megfialva. Aztán ha már lesz elég ügyfél, akkor lehet kicsit realizálni az ár/érték arányt. Nem feltétlenül áremeléssel, hanem pl szigorúbb FUP-val, alacsonyabb garantált értékekkel.

#2318 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 22:25

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 22:21

Piacszerzés, nagyon durván. De persze ők se hülyék, tudják, hogy ez nem mehet a végtelenségig, hiszen nem húzhatnak minden lépcsőházhoz dedikált gigabitet (még 100 megabitet se). Valamint az őket tömő befektetők is szeretnék majd viszontlátni a pénzüket gazdagon megfialva. Aztán ha már lesz elég ügyfél, akkor lehet kicsit realizálni az ár/érték arányt. Nem feltétlenül áremeléssel, hanem pl szigorúbb FUP-val, alacsonyabb garantált értékekkel.

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz...  ;)

#2319 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 23:59

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 22:21

piacot az eddigi csomagokkal is maximálisan tudtak szerezni szerintem  :respect:
még az is totál elég lett volna ha maradnak az árak és picit nagyobb sebességet tesznek mellé  :D
egyre jobban irígylem azokat ahol elérhető DIGILAN  :Đ

#2320 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 06:03

Nem tudja valaki hogy ha szüneteltetem a szolgáltatást, akkor is megy a hűségidő vagy kitolódi? És mi az ára?  Tervem lenne hogy hamarosan digilan be, hegedű szünetel, és akkor legalább működő netem lenne. Most kb 65% ban nem megy.
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.