UPC chello: bővítések és korlátozások XIII.
Elküldve: 2008. 08. 29. 12:45
Elküldve: 2008. 08. 29. 12:48
Elküldve: 2008. 08. 29. 13:20
Azt akarnám kérdezni, hogy nekem jelenleg 2/1-es a netem. Viszont gondolkodtam azon, hogy át kellene mennem a 10/2-be. Ma chateltem az Online ügy.f-al, és kérdeztem ezt tőle. Ő azt mondta, hogy 7500ft-ért tudnák ezt nekem adni. Mondtam azt is, hogy van plusz még egy telefon előfizetésem is. Akkor is 7500ft-ot mondott. Most akkor így a kettő 8800ft lenne? Ha jól tudom van 2db ilyen előfizetésem, tel és net akkor nem olcsóbban kellene adni? Nem 6500ft lenne így a net? Vagy én tudom rosszul? De, a 7500ft az a teljes natúr net nem? Nekem meg itt van mellette a tel is!
Elküldve: 2008. 08. 29. 13:21
Azt akarnám kérdezni, hogy nekem jelenleg 2/1-es a netem. Viszont gondolkodtam azon, hogy át kellene mennem a 10/2-be. Ma chateltem az Online ügy.f-al, és kérdeztem ezt tőle. Ő azt mondta, hogy 7500ft-ért tudnák ezt nekem adni. Mondtam azt is, hogy van plusz még egy telefon előfizetésem is. Akkor is 7500ft-ot mondott. Most akkor így a kettő 8800ft lenne? Ha jól tudom van 2db ilyen előfizetésem, tel és net akkor nem olcsóbban kellene adni? Nem 6500ft lenne így a net? Vagy én tudom rosszul? De, a 7500ft az a teljes natúr net nem? Nekem meg itt van mellette a tel is!
Elküldve: 2008. 08. 29. 13:35
Elküldve: 2008. 08. 29. 13:36
"Új upc internet előfizetőknek. Két új UPC kábeles termék (internet, telefon, kábeltv) egyszerre történő megrendelése vagy meglévő upc kábeltv/upc telefon szolgáltatás esetén"
Vagyis 6500Ft-ért kapható ha meglévő kábeltv vagy telefon előfizető vagy! Próbálkozz hátha sikerül 6500Ft-ért megkapnod!
Elküldve: 2008. 08. 29. 13:49
Idézet: johnniiiiiii - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 14:36
"Új upc internet előfizetőknek. Két új UPC kábeles termék (internet, telefon, kábeltv) egyszerre történő megrendelése vagy meglévő upc kábeltv/upc telefon szolgáltatás esetén"
Vagyis 6500Ft-ért kapható ha meglévő kábeltv vagy telefon előfizető vagy! Próbálkozz hátha sikerül 6500Ft-ért megkapnod!
Nekem van tv, de amikor váltottam mediumról silverre azt mondták, hogy 7500Ft. Hiába "meglévő upc kábeltv/upc telefon szolgáltatás esetén" semmi haszna. Így is 7500Ft.
Elküldve: 2008. 08. 29. 13:50
Elküldve: 2008. 08. 29. 13:55
Idézet: tom007 - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 13:49
Nálam is van tv és telefon, de valóban én is 9500Ft-ért kapom a goldot, ez van, de próbálkozni azt lehet, hátha...
(De jobb 9500Ft-ért 20/3, mint 12900Ft-ért 20/1!)
Elküldve: 2008. 08. 29. 14:33
Sajnos a Chello korlátozta a p2p fájlcserélő hálózatok működését!
A mai és tegnapi nap folyamán rengeteg UPC Chello előfizető jelentette, hogy egyik óráról a másikra nem tud belépni a Direct Connect hubokra. A UPC-vel való telefonbeszélgetések vége rendszerint az, hogy ők nem tudnak semmit, nem korlátoznak semmit, de majd kivizsgálják.
Az alábbi dolgoknak kellene mindenki fejében megfordulni:
Ha nem korlátoznak, akkor miért van az, hogy egyszerre minden UPC-s elkezd panaszkodni?
A UPC ugyan nyíltan elismeri a forgalom priorizálását, de látni kell, hogy a priorizálás, azaz a fontossági sorrend meghatározása nem egyenlő a kevésbé fontosnak tartott szolgáltatások elérhetetlenné tételével, főleg úgy nem, hogy a DC-ben semmi illegális nincs!
A UPC-n kívül egyvalaki tehet a dolog ellen: A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Ők jogosultak a szolgáltató ellen eljárni. Így az egyetlen megoldás, ha náluk tesztek panaszt!
Címük: http://www.nhh.hu/
Egyik felhasználó volt olyan kedves, hogy felhívta az NHH-t és beszélt velük telefonon. Azt a tájékoztatást kapta szóban, hogy tömeges panasz esetén tudnak megfelelően intézkedni.
Ezért arra kérünk minden UPC Chello előfizetőt, akinek gondja támadt a DC hubok vagy más fájlcserélők használatával egyik napról a másikra, hogy tegye meg az alábbiakat:
Hívjátok fel a UPC-t telefonon, jegyezzétek fel a hívás időpontját, és mondjátok el nekik a problémátokat. Jegyezzétek fel a válaszukat.
Mivel a válaszuk vélhetően az lesz, hogy ők ugyan nem tudnak semmit, írjatok az NHH-nak e-mailt, amiben leírjátok, hogy UPC előfizetők vagytok és a többi UPC előfizetővel egyetemben nem tudjátok elérni a Direct Connect hubokat vagy torrentekről nem tudtok tölteni (fontos, hogy leírjátok, hogy miről van szó, különben nem tudnak fellépni!). Mindenképp adjátok meg a UPC-s felhasználóneveteket és a személyes adataitokat (név, postai cím, hogy tudjanak válaszolni, esetleg szigszám), és írjátok le, hogy mikor kivel beszéltetek a UPC-nél, és mit mondtak. Kérjétek őket, hogy hassanak rá a szolgáltatóra, hiszen az, hogy elérhetetlenné, használhatatlanná tesznek egy szolgáltatást, nem fér bele a szolgáltatások fontossági sorrendbe történő helyezésének témakörébe.
Rendkívül fontos, hogy most Te cselekedj! Csak egy telefon és e-mail az egész. Ha másra vártok, hogy majd más megoldja, majd más panaszt tesz, akkor nem értek el semmit! Most kell tenni az Internet szabadságának megőrzéséért, mert ha most nem teszünk semmit, elszalad a ló és mindenki azt csinál velünk, amit szeretne! Azon kívül, prózai ok: ha az NHH nem kap elég embertől levelet, akkor nem tudják megtenni a megfelelő intézkedéseket.
Ennek a hírnek a címét terjesszétek a többi Chellos előfizető közt is, nagyon fontos, hogy mindenki tudjon róla, akinek gondja van!
Elküldve: 2008. 08. 29. 14:48
LÉGYSZÍVES MINDENKI ÍRJON NEKIK, AKINEK KOLÁTOZTÁK A P2P FORGALMÁT!
Most csak együttes erővel léphetünk fel az érdekeinkért.
Elküldve: 2008. 08. 29. 15:31
Elküldve: 2008. 08. 29. 15:33
irtam nekik korrekten
Elküldve: 2008. 08. 29. 16:13
Idézet: kryst - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 13:21
A 6500 Ft-os ár csak teljesen új net előfizetőkre vonatkozik. Ez feketén fehéren le is van írva a kicsillagozott résznél "Új UPC internet előfizetőknek."
http://www.upc.hu/up...izetoi_ajanlat/
Ezen a linken vannak a már meglévő net előfizetőknek az ajánlatok. 7500 a silver ebben az esetben ...
Elküldve: 2008. 08. 29. 16:39
Azt nem tudom írtam-e, hogy a sok probléma után úgy 1,5 hónapja végre bejutottam az ügyfélszolgálati irodába, s jelentettem a problémát.
"Sajnos" ez olyan időszakban volt, amikor éppen hiba nélkül működött a Chello internet nálam.
A házunkban a teljes bekötés módját megmutattam az ügyintézőnek.
Kiderült, hogy szakmája szerint ért hozzá, azt mondta, a padláson rossz a bekötés. A kimenő internetjelet megfogja a rosszul felrakott és bekötött elosztó/szűrő.
(Nem mellesleg érdeklődött, hogy milyen a media box... mondtam, hogy eleinte rengeteg gixer volt vele, s annak bekötését gyanúsítom a sávszélesség megszűnése miatt, azt leszámítva rendben van már).
Kiküldött egy szerelőt, aki azért jött, hogy kicserélje a mediabox-ot!!! (Hogy ezt a tévedést, a fenti hibabejelentésemből hogyan hozták össze...)
Ráadásul nem is kimondottan internetszerelő volt (mint kiderült, mind a mediabox bekötését, mind a Chello szereléseket az UPC kiadja alvállalkozóknak), hanem UPC munkatárs, kábelszerelő szakértő.
Átnézte az egész kábelhálózatot vizuálisan a padlástól kezdve, a szobákig... "a szűrők, az elosztók mind jó helyen vannak, a bekötés helyes", ezt mondta.
S azt is mondta, hogy "nem érti, miért mondott nekem olyat az ügyintéző, hogy a padláson rossz a bekötés".
Megmérte műszerrel, annyit mondott, hogy "gyenge a kimenő internetjel, kint az oszlopon állítani fogok rajta". Meg is tette.
Mindennek már vagy 1,5 hónapja, mint írtam... azóta jó volt a net, de...
És itt jön a lényeg... tegnapelőtt este 19.00 felé elment a TV adás és az internet is. A TV úgy 15 perc múlva visszajött, de az internet nem. A modemen az "Online" lámpa nem folyamatosan égett, hanem villogott. Hiába húztam ki, vártam 1 percet, dugtam vissza a konnektorba... semmi.
Tegnap bejelentettem a hibát telefonon, ma 14.00 és 16.30 között vártam a szerelőt.
Nem sokkal 16.00 előtt kijött, gépet bekapcsoltam, megnézett valamit, s azt mondta, hogy "mióta itt dolgozom, ilyen hibával nem találkoztam... a modem valamiért frekvenciát váltott".
Beállította a helyes frekvenciát, gyors teszt... honlapok bejönnek, speednet teszt lefut... Már távozott is a szerelő.
Itt követtem el a hibát. (Pedig a múltkoriból tanulhattam volna.) A letöltéseket nem néztem.
Na ülök a gép elé.... böngésznék, megnézném a leveleimet, közben némi youtube zenehallgatás... hát látom (hallom) ám, hogy a HWSW oldala nem töltődik be teljesen, a zene pedig pár másodperc után megáll a youtube-on.
Azonnal próbáltam fájlokat letölteni (http oldalról és az ftp.fsn.hu oldalról is)... hát megint pár másodperc után nulla lesz a sávszélességem. Minden letöltés megáll.
Egy HWSW fórum méretű honlap teljes tartalmát sem tudja letölteni, így nem teljesen tölti be.
Azonnal próbáltam a help desk-et hívni....
A srác mondta:
"kapcsoljam le a vírusirtót, tűzfalat" (megtettem, de mondtam, hogy tutti nem az okozza, ezt már anno is eljátszottam)...
"ipconfig-ot nézzek command promt-ban" (megtettem)...
"az IP innen nézve rendben van, látom a modemet, minden rendben, nem látok hibát a hálózatban"...
Jött az "ön számítógépében van a hiba" szöveg, "tudok előírni egy tesztlaptopos kiszállást, ha nem jelentkezik a hiba akkor 2000 forint kiszállási díj, stb, stb, stb".
Erre elmondtam neki az eddigi problémákat, a múltkor kiszálló szerelővel, mindennel együtt. Hogy nem lehet szoftveres probléma, Total Commander alól az FTP.FSN.HU oldalról sem tölti a fájlokat, amúgy is a múltkor még másik Windows volt fenn, azzal is rossz volt... a Win most volt 1-2 hete újratelepítve, de ezzel is rossz, viszont azóta rossz, amióta volt tegnapelőtt az adáskimaradás...
S kértem, hogy szóljon utána a szerelőnek, aki most kint volt, s küldje vissza. De ódzkodott, hogy nem biztos, hogy lesz nála tesztlaptop, ezért jövő hétre előír egy időpontot, stb, stb, stb.
Sok perc győzködés után azt mondta, hogy megpróbálja elérni a technikusok főnökét, s megérdeklődi, hogy vissza tudja-e küldeni a szerelőt, aki kint volt az imént, s a modemet is megpróbálják kicserélni.
Megint hosszú percek várakozása, amíg a telefon zenélt a fülembe, majd ismét a help desk-essel beszéltem... elmondta, hogy a technikusok főnöke hamarosan visszahív, hogy megmondja, mit lehet tenni.
Mindennek immár majd' 1 órája... a hívást várom. S mondta a help desk-es, hogy hívjam vissza, ha bármi gond van.
Most már megint telefonálok egyet, de teljesen el vagyok keseredve, hogy a Chello nálam nem működik, s most hétvégén is kellene a net munkához, de ha ma már nem jönnek vissza, akkor tutti csak jövő hét lesz a dologból...
Ráadásul ugye ott a rejtély még mindig, hogy mi a rossz nyavaja okozza mindezt??? A modem, a kábelhálózat, vagy az elosztók hibásak?
Mert, hogy nem a gépem, az biztos. (Persze a help desk-est nem győztem meg erről, hallottam a hangjában.)
Jó lenne, ha a végére járnának ennek, mert a kimaradt napokat nem fizeti ki nekem senki (bár ezt a pár kimaradt napot/hetet??? - hiszen ki tudja, most megint nem hetekig lesz-e rossz az internet - már mínuszba számláztatni fogom, ha bejutok megint az ügyfélszolgálatra)... a múltkori majd' 2 hónapnyi (összesen) kimaradást sem ellentételezték nekem. A havidíjat akkor is fizettem...
Szóval jó lenne, ha megcsinálná végre egy hozzáértő UPC szerelő a rendszert, s nem kellene ilyen dolgokkal vesződnöm.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 08. 29. 16:41
Elküldve: 2008. 08. 29. 17:05
P2P-vel kapcsolatos hibára gondoltam.
Szerkesztette: Biopon 2008. 08. 29. 17:06 -kor

Súgó
A téma zárva.