HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 14. 18:57

Anno, amikor a Fonera routeremet regisztráltam, ebből volt egy kis kavarodás, jól összeütközött a két rendszer. Ugyanis egy új Fonera router, amíg nincsen regisztrálva a Fon honlapján, kizárólag a fonos regisztrációs oldalt hozza be, bármilyen webcímmel is próbálkozol. A Chello viszont, ha regisztrálatlan eszköz van a modemre kötve, olyan IP-t oszt az eszköznek, hogy csak a modemregisztrációs oldalt éred el. Miután nem tudták eldönteni,hogy akkor kinek is van igaza (a router próbálta a fonos oldalt nyitni, amit a modem nem engedett, úgyhogy egyik lapot sem tudtam elérni), csak úgy tudtam megoldani a problémát, hogy kiszedtem a routert, visszakötöttem a modemre a regisztrált gépemet, és online chaten fightoltam egy jót a technikus kollégával, aki csak nagyon nehezen értette meg, hogy a megszokott módszer nekem nem jó, és mégiscsak kézzel kell beütnie a routerem IP címét. :Đ De utána gyorsan megoldódott, azóta is vígan működik a rendszer.

#2662 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 09:39

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 18:47

Miért kell utána áramtalanítani?

IP cim frissites miatt.

#2663 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 09:39

Idézet: debaj - Dátum: 2008. okt. 14., kedd - 18:51

Elírta, a modemet kell áramtalanítani. :)

nem irta al, a routert kell aramtalanitani. a modemet ebben az esetben nem szukseges.

#2664 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 13:07

Gondolom azért, hogy a router lekérje a WAN-oldali IP-címet, azért kell frissíteni. Viszont akkor elég a restart is, vagy pedig van renew gomb is a status ablakban, nem?
"Légy szerény mint én..."

#2665 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 13:43

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 10:39

a modemet ebben az esetben nem szukseges.

Új MAC cím regisztrációja után mindig mondja az ügyfélszolga, hogymodemkihúz-kétévetvár-visszadug. :)

#2666 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 15. 17:06

Idézet: debaj - Dátum: 2008. okt. 15., szerda - 13:43

Új MAC cím regisztrációja után mindig mondja az ügyfélszolga, hogymodemkihúz-kétévetvár-visszadug. :)

és akkor a routered többnyire nem fogja tudni frissíteni a kapcsolatot...
Valszeg azért mondja, mert 1szerűbb kihúzatni a modemet, mint a gépen letiltatni a helyi kapcsolatot és engedélyezni, vagy új ip címet kérni...

#2667 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 09:48

Nah, tegnap óta én is csellózom, a múl éccaka volt az első, amit együtt töltöttünk. :)

Reggel azt találtam, ami a képen látszik. Most akkor ez mi? uTorrent 1.8.1, encryption Forced-ra állítva. Reggel még pont elcsíptem egy ilyen beszakadást, azt csinálja, hogy a down elkezd meredeken zuhanni, eljut ilyen 1.5 KB/s-ig, ott stagnál pár percig, majd ugyanilyel gyorsan felkapaszkodik maxra. Közben modem folyamatosan online, router szintén és látszik, hogy folyamatos forgalom van rajta, ami gondolom az up, mert ott nincs beszakadás.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ut.jpg (0byte)
    Letöltések:: 50

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2668 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 10:47

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 9:48

Nah, tegnap óta én is csellózom, a múl éccaka volt az első, amit együtt töltöttünk. :)

Reggel azt találtam, ami a képen látszik. Most akkor ez mi? uTorrent 1.8.1, encryption Forced-ra állítva. Reggel még pont elcsíptem egy ilyen beszakadást, azt csinálja, hogy a down elkezd meredeken zuhanni, eljut ilyen 1.5 KB/s-ig, ott stagnál pár percig, majd ugyanilyel gyorsan felkapaszkodik maxra. Közben modem folyamatosan online, router szintén és látszik, hogy folyamatos forgalom van rajta, ami gondolom az up, mert ott nincs beszakadás.

azért nincs az UP-on szakadás mert le van korlátozva...
a kliensbe írd át a sebességet 0-ra akkor annyit megy ami a csövön kifér.
szálak számát meg vedd le 700-ról értelmes szintre
pl max szálak száma 50-80 bőven elég szerintem, feltöltésre meg mondjuk 5-6szál
a sebességkorlátot meg ki kell nyomni uTorrent-ben és Cfosspeed-et feltenni inkább

#2669 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 10:58

Vedd le a max. kapcsolatok számát 200-ra a µtorrent-ben.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2670 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 11:01

Max kapcsolatok száma épp 200-on van. cFosspeedet nem nagyon szeretnék használni. ADSL-en ugyanezekkel a beállításokkal ment minden gond nélkül.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2671 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 11:02

Ja, és összesen 1 db torrent volt elindítva, 20-nál nem volt több peerem (seed+leech).

#2672 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 12:21

Btw, hogy jót is írjak: csak a torrenttel van ez a bibi, egyszerű webezés levelezés alatt hihetetlenül gyors és reszponzív a cucc, ha nem tudnám, el se hinnám, hogy csak 512/256. 5-6 ms ping és sokkal jobban használható, mint az előző 1M/192 ADSL.

#2673 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 16. 15:13

hi

az mitol van, hogy megy az utorrent 1.8, van vagy 10-15 aktiv torrent, seedre varva, de nem nagyon kapcsolodnak hozzam, szoval azt se lehet mondani, hogy le lenne terhelve a net....

viszont ha fut a torrent es van az a 10-15 aktiv torrent, hiaba nincs szinte semmi adatforgalom, megis belassitjak a netet. Ez mitol van? utorrent beallitasi hiba? Hogy lehetne orvosolni?

Mert ha kilovom a torrentet, erezhetoen gyorsabb lesz a web.....

szerk.: speedtest.net alapjan a 10mbit helyett csak 5tel jon ilyenkor.... up 2mbit

thx

Szerkesztette: pauz 2008. 10. 16. 15:16 -kor

#2674 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 15:45

Idézet: pauz - Dátum: 2008. okt. 16., csütörtök - 15:13

hi

az mitol van, hogy megy az utorrent 1.8, van vagy 10-15 aktiv torrent, seedre varva, de nem nagyon kapcsolodnak hozzam, szoval azt se lehet mondani, hogy le lenne terhelve a net....

viszont ha fut a torrent es van az a 10-15 aktiv torrent, hiaba nincs szinte semmi adatforgalom, megis belassitjak a netet. Ez mitol van? utorrent beallitasi hiba? Hogy lehetne orvosolni?

Mert ha kilovom a torrentet, erezhetoen gyorsabb lesz a web.....

szerk.: speedtest.net alapjan a 10mbit helyett csak 5tel jon ilyenkor.... up 2mbit

thx

Ha sok szál van, akkor hiába nem töltesz max sebességgel, lelassítja a netedet.
használj cfosspeed-et v. állíts be max 60 szálat az utorrentbe.
Afelett már a cfosspeed is jajjgat hogy nem tudja optimalizálni a netet.

#2675 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 18:34

Hmm, általában most megint ilyen a net, már ha van... Valami történt  :rolleyes:
20/3-mas netnek elég  karcsú  :(

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Keeping the funk alive

#2676 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 19:42

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. okt. 17., péntek - 18:34

Hmm, általában most megint ilyen a net, már ha van... Valami történt  :rolleyes:

Kép

viszont 2mbit-esnek szuper lenne :)

#2677 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 04:39

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. okt. 17., péntek - 19:34

Kép

Én letöltésvezérlőt használnák egy ilyen nagy fájlhoz, ajánlom az Orbit Downloader-t.
Nem minden szerverről lehet teljes sebességgel tölteni így nem is várható el, hogy mindig max legyen.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2678 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 12:23

A probléma megoldódott, mivel kicsit kutakodtam másfele is és a 60% packet loss, no meg a modem folyamatos resync miatt, kihuz-bedug, és jó lett a net ;) (néha lehet abban valami amit az üfsz mond)

Bár megjegyzem, egy egy ftp.fsn.hu-hoz nem feltélen használnák download managert, de egyszer ígérem kipróbálom  :D  ;)
Keeping the funk alive

#2679 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 13:23

Szombathelyen másnak is xarakodik a net? Az utóbbi napokban többször megszakad  a tv-vel együtt.

#2680 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 11:23

fsn.hu nem korlatoz, vannak fent tesztfajlok is, mindig maxon jon
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132