HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 428
  • 429
  • 430
  • 431
  • 432
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#8581 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 20. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: dematic - Dátum: 2011. 01. 20. 11:21

8:26-kor és 9:47 -kor megint szakadt, miután tegnap este 19:56-kor és hajnalban 2:20-tól 3:15-ig dadogott..
Dynamic Channel Change (DCC) - ezt vezették be..egyre "jobb"..valami nagy okos kitalálta...

Bakker, és neked a lélegeztetőgép van netre kötve? Nekem kb. 10 éve van upc-s net, talán 3-4x elment, már ha észrevettem.
:rolleyes2:
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#8582 Felhasználó inaktív   dematic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: *Pangea* - Dátum: 2011. 01. 20. 13:44

Bakker, és neked a lélegeztetőgép van netre kötve? Nekem kb. 10 éve van upc-s net, talán 3-4x elment, már ha észrevettem.
:rolleyes2:

nem, csek nem szeretnék tök igénytelen lenni...és beletörődni, hogy odalöknek valami szemetet és hazudoznak mellé..ennyi..csak a számlázás működik jól..másrész meg teszteléshez szükségem lenne az otthoni linux gép eléréséhez..így viszont rossz/fals eredmények vannak..

Szerkesztette: dematic 2011. 01. 20. 13:08 -kor

#8583 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 13:40

utóbbi 3-4 napban nálam is szakad a net (IV. ker, Újpest)
először csak esténként, de aztán volt kora délután is

Modem log

#8584 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 20. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: dematic - Dátum: 2011. 01. 20. 13:07

nem, csek nem szeretnék tök igénytelen lenni...és beletörődni, hogy odalöknek valami szemetet és hazudoznak mellé..

Messze van ez ettől. No meg frissíteni sem árt. Nekem most egyik magas rendelkezésreállású vonalamról derült ki, hogy garantált sávszél csak ide a szomszéd kerülti központig van, ott bemegy a nagy internet felhőbe, aztán majd valahol kijön. ezen mondjuk kb. lélegeztetőgép is lóg, de legalább előre szólnak, ha karbantarás van. Hajnalban leáll 1-2 órát, vagy 5-10 percet, de most eseti jelleggel bejelentettek este egy másnap hajnali 4 órás leállást. Akár biztonsági rés is lehetett, vagy bármi, amit reszelni kell, nincs kizárva a műszaki hiba sem, elég nehéz 24 órásban fullos rendszer üzemeltetni, leállás nélkül.

Aki meg szemetet szeretne látni, az menjen, nézzen körbe nyugat felé, utána jöhet vissza tapasztalatot mesélni.
Make love not Wor.

#8585 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 17:37

Zuglóban az Őrs környékén ma kritikán aluli a net.
Sebesség alig van. 4-5Mb max a 60 helyett. HTTP letöltések nagyon lassúak és szakadnak is, külföld-belföld egyaránt.
DNS sem az igazi ma, oldalak nem jönnek be ahogy kell. Kis időre szakadozik, csak annyira, hogy idegesítő legyen.

Szerencsére ritkán ennyire vacak de azért bosszantó.

Biztos a hótól van. :blink: Na persze.

#8586 Felhasználó inaktív   KuNgZi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 20:21

most megnéztem a modemet, valamit nem értek... most látom, hogy downstream 8 sávra, míg az upstream 4-re van felcsatlakozva :huh:

ez eddig nem volt ilyen, lehet sebesség növekedés lesz, és a teszt miatt vannak ilyen pingek? merem remélni Kép

tényleg pucoltak és pucolnak ki analóg csatikat, szerintem ennek az eredménye, éppen ideje
csak azt nem értem, hogy akkor a pingem miért 150ms? mikor máskor 20 fölé sose ment Kép

de viszont fullon jön minden, 14,7MB/s-el jön a BD50 és 1,2MB/s-el megy felel Kép

a feltöltési sebességet növelhetnék, olyan 40Mbit/s-ra Kép

és akkor minden debreceni ügyintézőnek vinnék egy csokit Kép

CISCO modem

Szerkesztette: KuNgZi 2011. 01. 20. 20:22 -kor

PC: Asus m5a99x EVO R2.0 + FX8120@4Ghz@1.25V + Corsair H100i@2db Coolink Swif2 120p + Corsair Vegeance Blue 2*4GB DDR3 1600Mhz + Asus HD7850-DC2-2GD5-V2 @1100/1475 + OCZ Agility 3@60GB + Samsung 1TB Sata2 + CM 690 ii Advanced/window --- Samsung Galaxy S2 + 32GB Samsung Class10 MicroSD + Samsung MHL Adapter + JIG + OTG kábel

#8587 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 21:15

Próféta szóljon belőled, a 40 mega nagyon jó lenne.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#8588 Felhasználó inaktív   dematic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 07:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 20. 15:47

Messze van ez ettől. No meg frissíteni sem árt. Nekem most egyik magas rendelkezésreállású vonalamról derült ki, hogy garantált sávszél csak ide a szomszéd kerülti központig van, ott bemegy a nagy internet felhőbe, aztán majd valahol kijön. ezen mondjuk kb. lélegeztetőgép is lóg, de legalább előre szólnak, ha karbantarás van. Hajnalban leáll 1-2 órát, vagy 5-10 percet, de most eseti jelleggel bejelentettek este egy másnap hajnali 4 órás leállást. Akár biztonsági rés is lehetett, vagy bármi, amit reszelni kell, nincs kizárva a műszaki hiba sem, elég nehéz 24 órásban fullos rendszer üzemeltetni, leállás nélkül.

Aki meg szemetet szeretne látni, az menjen, nézzen körbe nyugat felé, utána jöhet vissza tapasztalatot mesélni.

Az utóbbi 5.5 hónap eseményei sajnos mégis ezt mondatják..kipróbáltam mindent, mert próbálkoztak a beállításaimra illetve eszközeimre kenni, nos átvittem az eszközeimet másik szolgáltató hálózatára..és semmi gond velük, egyébként 3 routert próbáltam, ebből kettő saját, linuxosak, egyik Tomato 1.27-tel, másik 1.28 Victek-el, galvanikus leválasztás a koaxon, modemem leárnyékolva, árnyékolás leföldelve, ferrit gyűrűk a kábeleken, cat6-os kábel, tehát nem ültem tétlenül, ma már nem mondják, hogy nálam a hiba.Azt sem értem, hogy ha a házba hetente kell jönni valakihez, miért nem veszik észre, hogy itt valami gond van? foltozgatnak, pótcselekednek, elkennek, de nem oldják meg..

Megkérdeztem vagy 4 hónapja, hogy ez szerintük normális, hogy naponta 16x megáll a net, van, hogy 10 percenként és ez lenne-e a szolgáltatás, a válasz az volt, hogy nem. Több levelet kaptam, hogy igen, köszönik, látják a hibát bla-bla, le is ment a dolog napi 1-2 szakadásra, de most kezd megint felmenni a szakadások száma..ÉS így a hülyegyereket játszva, bizonyos kérdéseket nem látva/meg nem válaszolva kihúzták idestova fél évig..

..akkor meg be kell írni az ÁFSZ-be, hogy ez egy megbízhatatlan rendszer, úgy vágjál bele, mi nem is szeretnénk többet rákölteni, mert a számlázáshoz ez is elégséges , meg különben is...

#8589 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 15:34

Tegnap óta sikerült visszatérni a sötét korszakba. Korlátozás a csúcson.
A torrent 10kB/s alatt marad, jelenleg 3kB/s alatt van. Nem hiszem, hogy egyik pillanatról a másikra ennyire leterhelődött a szegmens.

Csak tudnám miaz amit a reklámban országosan leteszteltek.
Szivatás az egész upc (így, kisbetűvel).

#8590 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: rszp - Dátum: 2011. 01. 21. 15:34

Tegnap óta sikerült visszatérni a sötét korszakba. Korlátozás a csúcson.
A torrent 10kB/s alatt marad, jelenleg 3kB/s alatt van. Nem hiszem, hogy egyik pillanatról a másikra ennyire leterhelődött a szegmens.

Csak tudnám miaz amit a reklámban országosan leteszteltek.
Szivatás az egész upc (így, kisbetűvel).

Úristen, már kezdtem megijedni, hogy nálam van valami gebasz, mivel semmilyen fórumon nem olvastam, hogy bárkinek is baja lenne a torrenttel.
Nem tudom mit csinálhattak, de semmi nem jön. Legalábbis uTorrent-tel. Azóta már a leújabb 2-es bétára is upgrade-eltem, de semmi változás.

Kérdés, hogy más klienssel is ez van?
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#8591 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 15:50

Másik fórumon arról írnak, hogy többüket újra korlátozzák a havi forgalom miatt.
Szar is és ismét forgalom limites.

#8592 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 21. 21:37

Olyan esetleg lehetséges, hogy az ilyen hotfile, fileserve elérési sebességét korlátozták? Hallott vagy tapasztalt ilyet vki? Akárhogy próbálom, akár egy szállal (úgy botrányos) akár többel a mindösszesen sebesség nem annyira akar 20-30 mbit fölé menni. Pedig mondjuk egy héttel ezelőtt simán megvolt amit csak a router bírt (100-110 mbit). (próbáltam böngészőből, jdownloaderrel, orbittal, ugyanaz, és persze elvileg prémium letöltés)

#8593 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 22:25

Az hagyján, hogy a bittorrent geczylassú, de az egy éve tökéletesen működő chatprogramom (mumble) is szakadozik, valamint állandóan ledob. A többi usert nem érinti ez. Hotfile-t nem használok, viszont a Megaupload premium letöltés is összefosta magát. De most komolyan, magyarázza már el a UPC, hogy milyen tartalom letöltésére jó ez a net, ha gyakorlatilag mindent korlátoznak? 120 megás szemét, jelen pillanatban.

#8594 Felhasználó inaktív   budaisrac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 22:33

traksehi

hanyadik kerület ?

#8595 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: budaisrac - Dátum: 2011. 01. 21. 22:33

traksehi

hanyadik kerület ?

Csodálatos Pécel

#8596 Felhasználó inaktív   budaisrac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 22:42

akkor beszart valami központi routerjük

ami oda tolja a sávszélt

#8597 Felhasználó inaktív   budaisrac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 22:46

részvétem !
továbbá biztos tudod de ha nem akkor felhívom a figyelmed hogy 120 s neted nem lesz :):)

#8598 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: budaisrac - Dátum: 2011. 01. 21. 22:46

részvétem !
továbbá biztos tudod de ha nem akkor felhívom a figyelmed hogy 120 s neted nem lesz :):)

Ja, azt vágom. Majd az irodából is kihajintom a UPC netet kötni vágó ügyfeleket. Nekem semmi szükségem arra, hogy az én fejemhez vágják, hogy ez egy fos. A jutalékot meg dugják fel.

#8599 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 22. 09:02

Még egyelőre nem tudom, hogy valójában mi van, de tény, hogy tegnap még éjfél előtt is megpróbáltam egy letöltést, akkor sem ment 20-30 mbit fölé, most reggel viszont újra full sebességgel töltött fileserve-ről.

#8600 Felhasználó inaktív   budaisrac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 22. 17:48

Tarkeshi : Ha az általad tapasztalt jelenség továbbra is fennáll kérj helyszini hibaelhárítást mert az nem törvényszerű hogy 120 MB/S ből 20- 30 jön csak

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 428
  • 429
  • 430
  • 431
  • 432
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.