HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#9421 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 03. 22:43

Most komolyan, mi a jó abban, hogy jön a faszláma és elkezd trollkodni, hogy bivalybasznádon mekkore net van mennyiért, meg külhonban mi mennyibe kerül, meg köcsög ország? Aki ott van, az örüljön neki, hogy ott annyi az annyi, közben lehet minden más sokx annyi, aki meg itthon van, az majd eldönti, hogy odamegy, vagy ittmarad.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#9422 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 03. 23:46

Üzenet megtekintéseIdézet: solyomferi - Dátum: 2012. 06. 03. 18:25

Más témáknál nem is állnak szóba Jahno-val,
nem válaszolnak neki, nem tudom ti miért teszitek.

Olvasd már végig mit írt, aztán én mire borultam el.
Make love not Wor.

#9423 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: sargabox - Dátum: 2012. 05. 31. 12:59

Noliferek.

Panaszkodsz, hogy lagolnak a játékok és a FÓRUM KÖZÖNSÉGÉT illeted a fenti jelzővel.

Bravó. :OOO
Papesz

#9424 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 11. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: sargabox - Dátum: 2012. 05. 31. 12:23

GYERÜNK UPC.
PING -t -l 16000 upc.hu (ha kiemelkedően nagy az eltérés az időnél ms be s ugrál is összevissza, akkor gáz van.)

Tudom, hogy már vagy két hetes hozzászólás, de most láttam, és gondoltam kicsit tesztelgetem. Az első az, hoy Diablo3-ban inferno act2-ben járok egy lvl60 wizzarddal, vagyis azért játszogatok én is. Nekem nem laggolt. Most megnéztem, tényleg létezik a jelenség. Kicsit kísérleteztem vhol 3480 bytos packet méret közül kezd megjelenni. (3400-as még tökéletes) itt van egy átmenet, először csak néha lesz 1000 ms a válasz, majd 4000 körül szinte stabilan 400 ms a válasz. Nem tudom ez mekkora hiba, eddig még észre sem vettem, hogy létezik.

#9425 Felhasználó inaktív   percy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 10:27

A volt Fibernet körzetben (Tordas, Martonvásár...) akadozik a szolgáltatás, gyakran megszakad (újraindul a kábelmodem) és a sebességek töredéke van csak meg. Nem csak nálam, hanem UPC-s ismerősöknél is hasonló a helyzet.

Tegnap este (fél 9-től negyed 10-ig beszélgettem velük, igaz viszonylag sokat kellett várnom az elején) az ügyfélszolgálat váltig állította, hogy azért van mindez mert korlátozták a szolgáltatásom?????? (tegnap egész nap használhatatlan volt a net, 100kbit/s se volt a sebesség, ha esetleg meg tudtam mérni, mert azonnal szakadt)
Sikerült beszélnem egy hálózatos emberkével az ügyfélszolgálaton keresztül, Ő annyit mondott hogy nincs korlátozva semmi, és látja ő is hogy gond van a rendszerrel.
Ez az első nagyobb kiesés a bő 1 év alatt mióta UPC előfizető vagyok és remélem gyorsan megcsinálják. Ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok a szolgáltatással! (kivéve az ügyfélszolgálatos magatartását, mert az nagyon csúnya volt)
A hálózatos srác tök rendes volt, látszott, hogy mindent megtesz hogy kiderítse mi lehet a probléma.

Nem tudja valaki mi a gond és mikorra javítják meg a hálózatot? (telefonálni sem lehet rendesen)
Az ügyfélszolgálaton csak keddi kiszállást tudtak már befoglalni....

Köszönöm!

#9426 Felhasználó inaktív   percy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 10:33

Most úgy néz ki sokkal jobb a helyzet, de a sebességteszt után szakadt egyet megint.... :( (FP 120)
http://speedtest.net.../2011810302.png

#9427 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 17:21

Nekem március 15.-étől kezdődően voltak állandó modem újraindulások, első 2-3 napban csak este 7-től éjfélig, utána már egész nap. Én hétfőre kaptam kiszállást de csak kedden sikerült végleg elhárítani a hibát, többeknek is volt ilyen gondja a környéken.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#9428 Felhasználó inaktív   percy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 06. 16. 18:21

Nekem március 15.-étől kezdődően voltak állandó modem újraindulások, első 2-3 napban csak este 7-től éjfélig, utána már egész nap. Én hétfőre kaptam kiszállást de csak kedden sikerült végleg elhárítani a hibát, többeknek is volt ilyen gondja a környéken.
És mi volt a probléma?
Itt jelenleg használhatatlan a hálózat, majdnem egész nap a mai napon is. :(
Az egész kezdődött pénteken délelőtt. Azóta teljesen kiszámítathatatlan mikor lehet egyáltalán annyi időre használni a netet, hogy a leveleimet le tudjam tölteni. Ez már gáz.....
Telefonálni egyáltalán nem lehet péntek délelőtt óta.

Szerkesztette: percy 2012. 06. 16. 20:42 -kor

#9429 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 04:37

Üzenet megtekintéseIdézet: percy - Dátum: 2012. 06. 16. 21:41

És mi volt a probléma?
Itt jelenleg használhatatlan a hálózat, majdnem egész nap a mai napon is. :(
Az egész kezdődött pénteken délelőtt. Azóta teljesen kiszámítathatatlan mikor lehet egyáltalán annyi időre használni a netet, hogy a leveleimet le tudjam tölteni. Ez már gáz.....
Telefonálni egyáltalán nem lehet péntek délelőtt óta.

Azt nem tudom, hogy mi volt a gond de amikor hétfőn kijött a technikus akkor mondta, hogy a környéken többen is jelentettek ilyen gondot, megy átnézi a terveket vagy miket. Egész nap láttam jönni-menni az utcában egy másik technikussal, egy kicsit jobb lett a helyzet a nap végére. Másnap ismét itt volt a két csávó és ugyan úgy jöttek-mentek az utcában, kb délután valamit buheráltak a Node-on és azóta jó a net.

A hiba nálam:
Csütörtökön este úgy hét óra tájban elkezdett a modem (HGW) kb 5 percenként újraindulgatni, úgy tizenegy-éjfélig voltam fent addig nem szűnt meg de reggelre már igen.
Pénteken ismét este héttől csinálta az 5 percenkénti újraindulgatásokat de most kb tizenegykor abba is hagyta.
Szombaton ismét jött az este hét és az újraindulgatások, ekkor már folyamatosan voltak ilyenek, reggelre sem szűnt meg így egész vasárnap és hétfőn élvezettem az újraindulgatásokat.
Hétfőn délután-este már annyit javult a helyzet, hogy óránként kb 2-3 újraindulgatás volt csak.
Kedden is folytatódtak az újraindulgatások de már sokkal kevesebb volt mit korábban, délután a Node-on való buherálás után aztán teljesen meg is szűntek.

A legérdekesebb az egészben, hogy ez idő alatt tudtam nézni minden gond nélkül a tévét (analóg és digitális) és a Videótárban lévő műsorokat is meg lehetett nézni viszonylag normálisan, néha-néha ugrott egy-egy másodpercet a kép de a hang az folyamatos volt.
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#9430 Felhasználó inaktív   percy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 23:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 06. 17. 05:37

Azt nem tudom, hogy mi volt a gond de amikor hétfőn kijött a technikus akkor mondta, hogy a környéken többen is jelentettek ilyen gondot, megy átnézi a terveket vagy miket. Egész nap láttam jönni-menni az utcában egy másik technikussal, egy kicsit jobb lett a helyzet a nap végére. Másnap ismét itt volt a két csávó és ugyan úgy jöttek-mentek az utcában, kb délután valamit buheráltak a Node-on és azóta jó a net.

A hiba nálam:
Csütörtökön este úgy hét óra tájban elkezdett a modem (HGW) kb 5 percenként újraindulgatni, úgy tizenegy-éjfélig voltam fent addig nem szűnt meg de reggelre már igen.
Pénteken ismét este héttől csinálta az 5 percenkénti újraindulgatásokat de most kb tizenegykor abba is hagyta.
Szombaton ismét jött az este hét és az újraindulgatások, ekkor már folyamatosan voltak ilyenek, reggelre sem szűnt meg így egész vasárnap és hétfőn élvezettem az újraindulgatásokat.
Hétfőn délután-este már annyit javult a helyzet, hogy óránként kb 2-3 újraindulgatás volt csak.
Kedden is folytatódtak az újraindulgatások de már sokkal kevesebb volt mit korábban, délután a Node-on való buherálás után aztán teljesen meg is szűntek.

A legérdekesebb az egészben, hogy ez idő alatt tudtam nézni minden gond nélkül a tévét (analóg és digitális) és a Videótárban lévő műsorokat is meg lehetett nézni viszonylag normálisan, néha-néha ugrott egy-egy másodpercet a kép de a hang az folyamatos volt.
Hajajj :(
Itt is nagyon hasonló a rendszer viselkedése, de az újraindulások között is használhatatlan a net....
Annyi a különbség, hogy itt péntek délelőtt óta nagyjából használhatatlan a net. Újraindul majd megint újraindul a modem, ezt csinálja folyamatosan, bár napközben néha lejött pár byte az újraindulások között. (náha le tudtam tölteni a leveleimet, böngészni is lehetett kicsit közben)
Több ismerőssel is beszéltem a környéken, mindenkinél hasonló a helyzet.
Mivel csak kedd délelőttre kaptam időpontot a randira a technikusokkal, azt hiszem addig nem is lesz változás, ami nagyon elszomorít. :(

Köszönöm a válaszod!

#9431 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 07:07

Természetes dolog a következő:?
2 hete cseréltek modemet.
Azóta nemhogy az elmúlt 1 év forgalmát nem látom -mint korábban-, hanem az elmúlt 2 hetet sem! 0 byte-on áll:)

ui: nem mintha nagyon hiányozna, csak érdeklődöm:)

#9432 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 07:44

Üzenet megtekintéseIdézet: alibabusic - Dátum: 2012. 06. 18. 08:07

Azóta nemhogy az elmúlt 1 év forgalmát nem látom -mint korábban-, hanem az elmúlt 2 hetet sem! 0 byte-on áll:)

Modemet cseréltek csak, vagy sebességet is váltottál?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#9433 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: alibabusic - Dátum: 2012. 06. 18. 08:07

Minden modem cserével nullázódik az adatforgalom számláló, az hogy csak az oldalon kijelzett vagy a korlátozáshoz való is azt nem tudom.
Canon Pixma MP540

#9434 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 06. 18. 08:42

Minden modem cserével nullázódik az adatforgalom számláló, az hogy csak az oldalon kijelzett vagy a korlátozáshoz való is azt nem tudom.

Az OK,hogy nullázódik, DE 2 hét alatt lecsorgott már pár byte és azt sem méri! :)

Csozsi:
Csak modemcsere volt -behalás miatt- sebesség váltás nem!

#9435 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: alibabusic - Dátum: 2012. 06. 18. 18:31

Az OK,hogy nullázódik, DE 2 hét alatt lecsorgott már pár byte és azt sem méri! :)

Rubicom integrációja után sokan írták, hogy nekik nem volt elszámolt adatforgalmuk majdnem egész májusban.
Canon Pixma MP540

#9436 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 18:49

Üdv!
HD adásokat szeretnék nézni és rögzíteni számítógépen, ehhez szeretnék tippeket. Jelenleg egy digital bronze dvr csomag van megrendelve.
Amire először gondoltam, hogy mediabox HD csomagot rendelek, ez elvileg +1000ft, a monitoron van HDMI bemenet, így tudnám nézni, de csak a bemenetet váltogatva, tehát nem lenne lehetőség egyszerre használni, így ez kiesik. A DVR még egy ezres pluszban, és azzal is limitálva vagyok. Marad tehát valamilyen tuner, de milyen?
A cél az, hogy tudjam nézni,felvenni számítógépen a upc HD adásait. Igy elég megrendelnem a mediabox HD csomagot, csak éppen nem a mediaboxot fogom használni?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#9437 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 06. 25. 19:49

Üdv!
HD adásokat szeretnék nézni és rögzíteni számítógépen, ehhez szeretnék tippeket. Jelenleg egy digital bronze dvr csomag van megrendelve.
Amire először gondoltam, hogy mediabox HD csomagot rendelek, ez elvileg +1000ft, a monitoron van HDMI bemenet, így tudnám nézni, de csak a bemenetet váltogatva, tehát nem lenne lehetőség egyszerre használni, így ez kiesik. A DVR még egy ezres pluszban, és azzal is limitálva vagyok. Marad tehát valamilyen tuner, de milyen?
A cél az, hogy tudjam nézni,felvenni számítógépen a upc HD adásait. Igy elég megrendelnem a mediabox HD csomagot, csak éppen nem a mediaboxot fogom használni?

Csak CI+ foglalatos tévével vagy box-szal lehet nézni a UPC digitális adásait.
Canon Pixma MP540

#9438 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 19:08

És ha a mediabox kimenetét egy ilyenbe(vagy hasonlóba) irányítom? http://www.avermedia...ail.aspx?Id=482
Vagy ez illegális? :D
Esetleg egy olyan tuner amiben kártyaolvasó is van?

Szerkesztette: Pietrosz 2012. 06. 25. 19:10 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#9439 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 19:11

Ez elvileg működhet de másolás védelem azért még okozhat gondot.

Mivel a UPC nem csak smart kártyát ad, hanem modult is így kicsi az esélye egy külön álló tuner használatának.

Szerkesztette: Gubek 2012. 06. 25. 19:13 -kor

Canon Pixma MP540

#9440 Felhasználó inaktív   percy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 21:25

Elfelejtettem jelezni, hogy központi zűr volt (valszeg nem kicsi), és hétfő délután (06.18) 4 óra után állt helyre a szolgáltatás. 3 és fél napig nem volt rendes net és telefon...
Az ÜfSz előtt le a kalappal, bár az első ember akivel még pénteken este beszéltem hatalmas csalódás volt, mint írtam. (arra hivatkozott, hogy lekorlátozták a szolgáltatásom :blink: , meg sem hallotta hogy telefon sincs, állandóan szakadozik a majdnem 100kbit "rendelkezésre álló" sávszélesség. Az sem érdekelte, ha korlátoznának is akkor is 90%-ra maximum, de legalább használható lenne a szolgáltatás. 15 perc "rádumálás" kellett mire végre kapcsolta egy hálózatos kollegáját, aki ellenben nagyon segítőkész volt és rögtön kiderítette hogy nem nálam van a probléma)
Ellenben hétfőn délután és kedden reggel is felhívtak hogy minden rendben van-e (miután kijavították a hibát), és megegyeztünk abban is hogy a tervezett kiszállást sem kérem :)
Azon csodálkozom, hogy nem vették észre még pénteken/szombaton hogy gáz van, de a problémát végül elhárították.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.