HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#9441 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 02. 11:10

Érdeklődnék a belsős emberektől, hogy tudnak-e valami hibáról Szolnokon, Madách utca területén?

Pingelés bix.hu felé 20%-os loss-t hoz, ami nem valami jó.
Igazából hónapok óta döcögősen megy, de eddig nem volt vészesen használhatatlan, csak böngészéskor közölte, hogy a weboldal nem létezik, ami aztán frissítésre elmúlt, illetve Counter-strike-ban volt érezhető időnkénti meg-megállás.

Az imént kihúztam a modemet, újraindítottam, de a telefonos része alig akart felállni.

Ha esetleg rá tudtok nézni, adnék egy modem MAC-et. 54D46F0F0F61

Előre is köszi.

Szerk:közben volt 50%-os loss is... úgy 10 percig küldte el a hozzászólást.

Szerkesztette: Taranis 2012. 07. 02. 11:20 -kor

#9442 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Taranis - Dátum: 2012. 07. 02. 12:10

Érdeklődnék a belsős emberektől, hogy tudnak-e valami hibáról Szolnokon, Madách utca területén?

Pingelés bix.hu felé 20%-os loss-t hoz, ami nem valami jó.
Igazából hónapok óta döcögősen megy, de eddig nem volt vészesen használhatatlan, csak böngészéskor közölte, hogy a weboldal nem létezik, ami aztán frissítésre elmúlt, illetve Counter-strike-ban volt érezhető időnkénti meg-megállás.

Az imént kihúztam a modemet, újraindítottam, de a telefonos része alig akart felállni.

Ha esetleg rá tudtok nézni, adnék egy modem MAC-et. 54D46F0F0F61

Előre is köszi.

Szerk:közben volt 50%-os loss is... úgy 10 percig küldte el a hozzászólást.

Kedves Taranis! Szolnokon éppen a Madách utcai előfizetőinket érinti egy központi hiba, az elhárításán már dolgoznak kollégáink, remélhetőleg hamarosan helyreáll a szolgáltatás a területen. Megértésedet és türelmedet addig is köszönjük!
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#9443 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 02. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2012. 07. 02. 13:56

Kedves Taranis! Szolnokon éppen a Madách utcai előfizetőinket érinti egy központi hiba, az elhárításán már dolgoznak kollégáink, remélhetőleg hamarosan helyreáll a szolgáltatás a területen. Megértésedet és türelmedet addig is köszönjük!

Köszi az infót, jó munkát nekik. Elvileg rendbe tették már, mert sokat javult.

#9444 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 08. 16:08

Most az F1 az m1-en kritikán aluli volt, olyan szinten blokkosodott a kép, hogy vissza kellett váltanom analógra. Lehet ezzel valamit kezdeni?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#9445 Felhasználó inaktív   Zoli12345 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 08. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 07. 08. 17:08

Most az F1 az m1-en kritikán aluli volt, olyan szinten blokkosodott a kép, hogy vissza kellett váltanom analógra. Lehet ezzel valamit kezdeni?

MindigTv-n néztem, ott is. Lehet így adták az angolok?
UPCDigitalGold+MediacardHD+HboMaxPak+Európa+SamsungUe27D5000+Lg42LW4500,FiberPower120

#9446 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 08. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 07. 08. 17:08

- Székesfehérváron szintén már reggel óta fennállt ez a probléma, de az összes csatornán! A kép gyakran "pixelesre" esik szét (volt, hogy a kép teljesen kifagyott és a hang futott tovább a háttérben), sőt néha már teljesen eltűnt a kép és a hang is 1-2 másodpercre, és a kék "hibaképernyő" jelent meg helyette, amelyen ki volt írva, hogy "Nincs jel. Ellenőrizze, hogy a média box helyesen van-e csatlakoztatva, stb, stb, stb,"....
Rendkívül bosszantó... gyakorlatilag a műsor, amit az ember néz, így élvezhetetlen.

Az UPC itt előforduló illetékeseitől (is) kérdezem: Mi okozza ezt - az egyébként az utóbbi időben gyakran jelentkező - problémát? :-s És mikor számíthatunk arra, hogy végleg megszűnik?

- Ha már kérdezek... kb. 1-1,5 éve jeleztem itt a problémát, hogy a Média Box műsorújsága tartalmilag rossz. Azóta semmit nem változott a helyzet... több csatornán abszolút nem a valós tartalomnak megfelelő "leírást" jeleníti meg az adott műsorral kapcsolatban. Egyes csatornákon, ha a műsor éppen egy sorozat epizódja, már kb. 1!!! éve ugyanannak az epizódnak a bemutató szövege olvasható.
Mindezek mellett a legbosszantóbb, hogy az adott műsorok tartalma - az összes csatornán - csak félig-harmadáig van kiírva. Sőt... előfordul, hogy csak egy befejezetlen mondat, vagy mindössze pár szó! Tehát a leírásk, a "tartalomjegyzék" - amelynek célja az lenne, hogy tudjam, az adott film, műsorblokk, stb. miről szól - így szinte használhatatlan.

Mikor lesz vkijavítva a fenti probléma?

- Miért van az, hogy az előfizetés "digitális" műsorszolgáltatásra szól, de a kép minősége rossz, "hangyás"?

- Miért van az, hogy hagyományos TV készüléken adott csatorna "mögött" egy másik csatorna képe (feliratok, logó, stb.) látszik "át"?

Előre is köszönöm a válaszokat!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#9447 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 08. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 07. 08. 20:43

- Miért van az, hogy hagyományos TV készüléken adott csatorna "mögött" egy másik csatorna képe (feliratok, logó, stb.) látszik "át"?

Ez lehet a Tv miatt is, de a többi ugatás jogos, műsorújság nálam is hiányos, mindig tervezem, hogy felhívom őket, oszt megkérdezem mire vonatkozik a szolgáltatás, és azt hány százalékban kötelesek teljesíteni, mert akkor én is úgy fizetnék. Felvevős, visszatekerős? Nem vesz fel, -X pénz. Kockásodik? -X pénz. Műsorújság félig van? Havi -1ezres.
Make love not Wor.

#9448 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 08:06

Budapest XI. Fehérvári út környékén van most valami barkácsolás? Nincs net, TV és telefon a modemlogok szerint kb. hajnal 3 óta (legalábbis negyed 9-kor még nem volt, akkor jöttem el otthonról).

#9449 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 07. 09. 09:06

Budapest XI. Fehérvári út környékén van most valami barkácsolás? Nincs net, TV és telefon a modemlogok szerint kb. hajnal 3 óta (legalábbis negyed 9-kor még nem volt, akkor jöttem el otthonról).

Kedves debaj!

Valóban volt szolgáltatás kiesésünk a 11. kerület bizonyos részein, de technikus kollégáink sikeresen elhárították az összes adandó problémát, így már megfelelően kellene működnie mindennek. Ha továbbra is problémát tapasztalsz, kérlek, jelezd nekünk ügyfélszámmal, címmel a upconline@upc.hu email címünkön keresztül.

#9450 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2012. 07. 09. 16:08

Kedves debaj!

Valóban volt szolgáltatás kiesésünk a 11. kerület bizonyos részein, de technikus kollégáink sikeresen elhárították az összes adandó problémát, így már megfelelően kellene működnie mindennek. Ha továbbra is problémát tapasztalsz, kérlek, jelezd nekünk ügyfélszámmal, címmel a upconline@upc.hu email címünkön keresztül.

Köszi, közben az ügyfélszolgálat is megerősítette, hogy az én címemet épp érintette valami kiesés. Este ránézek, ha hazaértem.

#9451 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 07. 08. 20:43

- Székesfehérváron szintén már reggel óta fennállt ez a probléma, de az összes csatornán! A kép gyakran "pixelesre" esik szét (volt, hogy a kép teljesen kifagyott és a hang futott tovább a háttérben), sőt néha már teljesen eltűnt a kép és a hang is 1-2 másodpercre, és a kék "hibaképernyő" jelent meg helyette, amelyen ki volt írva, hogy "Nincs jel. Ellenőrizze, hogy a média box helyesen van-e csatlakoztatva, stb, stb, stb,"....
Rendkívül bosszantó... gyakorlatilag a műsor, amit az ember néz, így élvezhetetlen.

Az UPC itt előforduló illetékeseitől (is) kérdezem: Mi okozza ezt - az egyébként az utóbbi időben gyakran jelentkező - problémát? :-s És mikor számíthatunk arra, hogy végleg megszűnik?...

A képminőség problémák miatt javasoljuk, hogy tegyél hibabejelentést a 1221-es számon vagy küldd el előfizetői adataid (ügyfélszám, cím, elérhetőség) a upconline@upc.hu e-mailcímünkre. A digitális műsorújságot nem cégünk készíti és jelenleg a csatornák sem biztosítanak pontos műsortervet, illetve gyakoriak az eltérések ezektől, ennek ellenére igyekszünk folyamatos visszajelzésekkel ösztöni partnereinket a pontosság felé. Az epg felírathossz probléma sajnos egy olyan szoftveres adottság, amit eddig nem sikerült javítanunk, ehhez olyan szoftverfejlesztésre lenne szükség, amit jelenleg nem mindegyik médiabox típus támogat.

#9452 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 09. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2012. 07. 09. 16:39

Az epg felírathossz probléma sajnos egy olyan szoftveres adottság, amit eddig nem sikerült javítanunk, ehhez olyan szoftverfejlesztésre lenne szükség, amit jelenleg nem mindegyik médiabox típus támogat.

Ebben az a vicces, hogy régen teljesen jó volt, és a múlthoz képest már teljesen szét lett reszelve a box szoftvere, ezt gondolom nem kell bemutatni. Szóval nem baj, ha kicsit kampó dumának érzem?
Make love not Wor.

#9453 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 08. 21:48

Ez lehet a Tv miatt is, [..]

Másik TV-n (szintén CRT) is jelentkezik, szóval biztosan nem az adott készülék miatt van. Feltételezem, hogy "technológiai" okai vannak, viszont ha és amennyiben így van, úgy szeretném tudni az okát.

Ha pedig általános hiba, akkor azt, hogyan és miként lesz megszüntetve!?

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 08. 21:48

de a többi ugatás jogos, műsorújság nálam is hiányos, mindig tervezem, hogy felhívom őket, oszt megkérdezem mire vonatkozik a szolgáltatás, és azt hány százalékban kötelesek teljesíteni, mert akkor én is úgy fizetnék. Felvevős, visszatekerős? Nem vesz fel, -X pénz. Kockásodik? -X pénz. Műsorújság félig van? Havi -1ezres.

:up: Most azt fogalmaztad meg, ami már nekem is sokszor az eszembe jutott.

Itt a fórumon, a UPC internettel foglalkozó témában is írtam korábban egy hosszú, részletes beszámolót arról, mennyire megjártam.

Röviden a lényeg: pár éve ~2,5 hónapig egyáltalán nem tudtam használni az internetemet, mert 0 volt a sávszélességem mindig.

Nagyjából 3.000-4.000 forintom ment el a telefonos ügyfélszolgálattal kétszer is folytatott teljesen hasznontalan beszélgetéssel, 3 nap szabadságom a UOC iroda felkeresésével (mert a munkaidőm később ért véget, mint ahogyan és amikor az irodában ügyfélszámot lehetett húzni), majd ezt követően összesen 5!!! alkalommal - több héten belül - küldtek ki, vagy UPC-s, vagy külsős vállalkozói "szakikat" kideríteni a problémát.

Elsőre a rossz belső kommunikációjuk miatt "hallottam, hogy a TV médiabox-juk cserére szorul" szöveggel, a hóna alatt egy TV-s médiabox-al beállító szerelő esetében teljesen feleslegesen is.

Majd mindegyik csapat mást mondott a hiba lehetséges forrásaként: kutattak, bemértek, tanakodtak, majd "berheltek", elosztókat cseréltek, kint az oszlopon lévő jelerősítőn állítottak, stb... míg végül - az ötödik alkalommal "kiszálló", fiatal szerelő srác javaslatára tettünk egy próbát, és kiderült, hogy a Scientific Atlanta modem volt rossz.

Erre egyébként előtte egyik "szaki", de még az UPC irodában dolgozók közül - akikkel beszéltem - sem gondolt senki, pedig én már az első, vagy a második kiérkező csapatnak említettem, hogy "talán a modem lehet rossz, nem?".

A válasz természetesen: a "ki van zárva", "nem valószínű", "a padláson lévő elosztónál lehet a gond", "az utcában van gond a vezetékkel" verziókban fordult elő, attól függően, hogy éppen melyik szakit kérdeztem meg. (És akkor nem említettem a telefonos ügyfélszolgálat "biztosan user error", "a Windows-t kell újratelepíteni", "én itt nem látok problémát", "a tűzfal beállításaival van gond", "biztosan a felhasználó hibája" sablonválaszait.)

A kiesett időtartamra ugyanúgy kiszámlázta nekem a UPC a havidíjakat, amelyeket természetesen be is fizettem mindig, mint rendesen.

Ugyanis az egyik irodista hölgy szerint "nem jelentettem be időben a problémát". Az első napok folyamatos problémája (nem volt internetem) telefonos ügyfélszolgálat felé való jelzése nem számított annak, mert szerintük nem volt gond a net hozzáférésemmel.
És mint említettem, a munkám miatt 2 hónap után tudtam először bejutni személyesen a UPC irodába, hogy jelentsem a panaszt. (Azt követően jött a több hetes periódus amikor a szerelőcsapatok próbálkoztak.)

Summa summarum: kb. 3 hónapig úgy fizettem havidíjat, hogy szolgáltatás nem volt mögötte. (Hiszen nem volt internetem.) És akkor nem említettem az "anyagi és erkölcsi veszteséget", hiszen több ezer forintomba került a telefonos hibabejelentés (miért nem ingyenes a vonal, és miért kell gyakran fél órát!!! várni a kapcsolásra???), 3 nap szabadságom ráment, plusz amikor munkához kellett volna a számítógép és az internet, akkor ismerősök segítségét kellett igénybe vennem, hogy náluk tudjak dolgozni, fontos email-t elküldeni.

(Egyébként sok éve, minden évben több alkalommal hosszabb-rövidebb ideig van a fentivel egyező probléma az internettel.)

Na ekkor merült fel bennem, hogy szükséges lenne a UPC-nél valami "online számlázási rendszer". És itt "online" alatt azt értem, hogy a havidíj legyen lebontva akár másodpercek szerinti árra (ha nagyvonalú vagyok, akkor legyen perc alapúra), és minden egyes kieső időnél azonnal érzékelje a rendszer/lehessen jelenteni, ha hiba van, és akkor azonnal függesszék fel a számlázást az összes olyan időszakra (percre, órára, napra, hetekre, stb.), amikor a szolgáltatás részben, vagy teljes mértékben nem üzemel.

Azért írtam a "részben" dolgot, mert a fenti példánál maradva... ha ugyan van is a televíziós csatornákon adás, de a kép folyamatosan ugrik, megakad, vagy kifagy másodpercekre, akkor a TV-zés így élvezhetetlen. Így pedig úgy vélem nem jár semmilyen díj a "szolgáltatásért".
Az pedig evidens, hogy ha és amikor nincsen internet elérés, akkor szintén nem.

- Még "side note"-ként jelzem - kapcsolódva a fenti esethez -, hogy az elmúlt években rengeteg, a fentihez hasonló internetes problémám volt; több alkalommal kellett hibabejelentést tennem, karbantartókat hívnom, háromszor lett cserélve a fent említett típusú modem is.

Az elmúlt ~2 évben háromszor, vagy négyszer (már nem tudom követni) lett cserélve a "no name" TV-s média box is, az egyik már akkor hibás volt, amikor új volt (pár nap múlva lehetett hívni a szerelőt, hogy cserélje).

Értem én, hogy a profit maximalizálása a cél, de...

- Miért nem lehet a lehető legjobb minőségű hardvereket használni? Miért jobb az, hogy X havonta jelenteni kell a meghibásodást, és a UPC ilyenkor mindig szerelőt küld, hogy cserélje a hardvert? Ez költség a UPC számára is, gond a szerelőnek, mert annál több helyre kell mennie, és nyűg az előfizetőnek is, mert amellett, hogy akár X napig kiesik számára a szolgáltatás, amiért fizet, még időt/módot is kell kerítenie arra, hogy személyesen felkeresse az ügyfélszolgálati irodát. (Hiszen a telefonos hibabejelentést - a fent ismertetett okok miatt - inkább ne is említsük, mint alternatívát!)

- Halkan jegyzem meg, hogy itt Székesfehérváron azóta vagyunk megszakítás nélkül a UPC előfizetői, amióta a cég átvette a városi szolgáltatótól, ill. a "Kábelkom Kft"-től a televíziós műsorszolgáltatás jogát. Az pedig már 13 éve volt!
(Természetesen az elődöknél is folyamatosan előfizetők voltunk, amióta csak kábeltelevízió van itt a városban és az utcánkban. Az pedig már közel 20 éves időtartam, mert valamikor a rendszerváltás körül valósult meg.)

Tudom, hogy eredeti terveim ellenére most sokat írtam, de várom a UPC részéről (is) az érdemi reagálást a fentebb felvetett összes problémára, tapasztalatra!

Köszönettel: Piftuka

#9454 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 16:11

A képminőség problémák miatt javasoljuk, hogy tegyél hibabejelentést a 1221-es számon vagy küldd el előfizetői adataid (ügyfélszám, cím, elérhetőség) a upconline@upc.hu e-mailcímünkre.

Köszönöm a reagálást! A telefonos hibabejelentést kihagyom (lásd, előző hozzászólásomat), viszont utóbbival szerintem élni fogok.

Ugyanis az említett probléma még mindig fennáll, sőt "terjed". Ma már az internetelérésem is megszakadt, amikor visszajött, akkor is sokkal lassabb volt, és szakadozott.

Én 25 Mbit-es csomagért fizetek, és 715 volt a ping-em, a letöltési sebesség 3,8 Mbit/sec, 0,1 Mbit/sec feltöltési sebesség mellett. (Eszerint: http://speedtest.upc.hu/ )

A digitális műsorújságot nem cégünk készíti és jelenleg a csatornák sem biztosítanak pontos műsortervet, illetve gyakoriak az eltérések ezektől, ennek ellenére igyekszünk folyamatos visszajelzésekkel ösztöni partnereinket a pontosság felé. Az epg felírathossz probléma sajnos egy olyan szoftveres adottság, amit eddig nem sikerült javítanunk, ehhez olyan szoftverfejlesztésre lenne szükség, amit jelenleg nem mindegyik médiabox típus támogat.

Ezzel kapcsolatban ugyanazt tudom mondani, mint Jahno:

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 09. 16:41

Ebben az a vicces, hogy régen teljesen jó volt, és a múlthoz képest már teljesen szét lett reszelve a box szoftvere, ezt gondolom nem kell bemutatni. Szóval nem baj, ha kicsit kampó dumának érzem?

Ha korábban jó volt a műsorújság, akkor most miért nem?

Valamint - ha és amennyiben valóban van köze a dologhoz a média box-nak is, úgy - ismét ajánlom tisztelt figyelmedbe az előző, hosszú hozzászólásomat arra vonatkozóan, hogy hűséges előfizetőként, ugyan miért kell nekem ezt a vacak, rosszul működő "no name", kínai gagyi médiabox-ot használnom?

Csak a legdrágább "HD Gold + pornó + HBO + kitudjamilyen" csomagok előfizetői érdemlik meg a márkás, jó minőségű média box-ot?

(Azt nem is említettem, hogy a távirányítója is egy vacak. Alig múlt két éves, de már rosszul működik, nem jók a gombjai, ezért nehezen lehet csatornát váltani vele, a műsorújságot behívni... Volt egy japán HITACHI TV-nk, annak több, mint 20 évig kifogástalanul működött a távirányítója. Ha beviszem az ügyfélszolgálati irodába, kicserélik nekem egy új távirányítóra ezt a rosszat?)

#9455 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 07. 14. 17:11

(Azt nem is említettem, hogy a távirányítója is egy vacak. Alig múlt két éves, de már rosszul működik, nem jók a gombjai, ezért nehezen lehet csatornát váltani vele, a műsorújságot behívni... Volt egy japán HITACHI TV-nk, annak több, mint 20 évig kifogástalanul működött a távirányítója. Ha beviszem az ügyfélszolgálati irodába, kicserélik nekem egy új távirányítóra ezt a rosszat?)

Egyszerűen csak be kell vinni az ügyfélszolgálati irodába a rossz távirányítót és kapsz egy másikat helyette.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#9456 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 10:55

A Nálam lévő távirányító már vagy 4 éves és jelenleg tökéletesen működik!!
Én is azt javaslom mint Gubek. Fáradj be egy ügyfélszolgálati irodába és kérd a távirányító cseréjét.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#9457 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 07. 14. 17:01

Másik TV-n (szintén CRT) is jelentkezik, szóval biztosan nem az adott készülék miatt van. Feltételezem, hogy "technológiai" okai vannak, viszont ha és amennyiben így van, úgy szeretném tudni az okát.

Ha pedig általános hiba, akkor azt, hogyan és miként lesz megszüntetve!?

:up: Most azt fogalmaztad meg, ami már nekem is sokszor az eszembe jutott.

Itt a fórumon, a UPC internettel foglalkozó témában is írtam korábban egy hosszú, részletes beszámolót arról, mennyire megjártam.

Röviden a lényeg: pár éve ~2,5 hónapig egyáltalán nem tudtam használni az internetemet, mert 0 volt a sávszélességem mindig.

Nagyjából 3.000-4.000 forintom ment el a telefonos ügyfélszolgálattal kétszer is folytatott teljesen hasznontalan beszélgetéssel, 3 nap szabadságom a UOC iroda felkeresésével (mert a munkaidőm később ért véget, mint ahogyan és amikor az irodában ügyfélszámot lehetett húzni), majd ezt követően összesen 5!!! alkalommal - több héten belül - küldtek ki, vagy UPC-s, vagy külsős vállalkozói "szakikat" kideríteni a problémát.

Elsőre a rossz belső kommunikációjuk miatt "hallottam, hogy a TV médiabox-juk cserére szorul" szöveggel, a hóna alatt egy TV-s médiabox-al beállító szerelő esetében teljesen feleslegesen is.

Majd mindegyik csapat mást mondott a hiba lehetséges forrásaként: kutattak, bemértek, tanakodtak, majd "berheltek", elosztókat cseréltek, kint az oszlopon lévő jelerősítőn állítottak, stb... míg végül - az ötödik alkalommal "kiszálló", fiatal szerelő srác javaslatára tettünk egy próbát, és kiderült, hogy a Scientific Atlanta modem volt rossz.

Erre egyébként előtte egyik "szaki", de még az UPC irodában dolgozók közül - akikkel beszéltem - sem gondolt senki, pedig én már az első, vagy a második kiérkező csapatnak említettem, hogy "talán a modem lehet rossz, nem?".

A válasz természetesen: a "ki van zárva", "nem valószínű", "a padláson lévő elosztónál lehet a gond", "az utcában van gond a vezetékkel" verziókban fordult elő, attól függően, hogy éppen melyik szakit kérdeztem meg. (És akkor nem említettem a telefonos ügyfélszolgálat "biztosan user error", "a Windows-t kell újratelepíteni", "én itt nem látok problémát", "a tűzfal beállításaival van gond", "biztosan a felhasználó hibája" sablonválaszait.)

A kiesett időtartamra ugyanúgy kiszámlázta nekem a UPC a havidíjakat, amelyeket természetesen be is fizettem mindig, mint rendesen.

Ugyanis az egyik irodista hölgy szerint "nem jelentettem be időben a problémát". Az első napok folyamatos problémája (nem volt internetem) telefonos ügyfélszolgálat felé való jelzése nem számított annak, mert szerintük nem volt gond a net hozzáférésemmel.
És mint említettem, a munkám miatt 2 hónap után tudtam először bejutni személyesen a UPC irodába, hogy jelentsem a panaszt. (Azt követően jött a több hetes periódus amikor a szerelőcsapatok próbálkoztak.)

Summa summarum: kb. 3 hónapig úgy fizettem havidíjat, hogy szolgáltatás nem volt mögötte. (Hiszen nem volt internetem.) És akkor nem említettem az "anyagi és erkölcsi veszteséget", hiszen több ezer forintomba került a telefonos hibabejelentés (miért nem ingyenes a vonal, és miért kell gyakran fél órát!!! várni a kapcsolásra???), 3 nap szabadságom ráment, plusz amikor munkához kellett volna a számítógép és az internet, akkor ismerősök segítségét kellett igénybe vennem, hogy náluk tudjak dolgozni, fontos email-t elküldeni.

(Egyébként sok éve, minden évben több alkalommal hosszabb-rövidebb ideig van a fentivel egyező probléma az internettel.)

Na ekkor merült fel bennem, hogy szükséges lenne a UPC-nél valami "online számlázási rendszer". És itt "online" alatt azt értem, hogy a havidíj legyen lebontva akár másodpercek szerinti árra (ha nagyvonalú vagyok, akkor legyen perc alapúra), és minden egyes kieső időnél azonnal érzékelje a rendszer/lehessen jelenteni, ha hiba van, és akkor azonnal függesszék fel a számlázást az összes olyan időszakra (percre, órára, napra, hetekre, stb.), amikor a szolgáltatás részben, vagy teljes mértékben nem üzemel.

Azért írtam a "részben" dolgot, mert a fenti példánál maradva... ha ugyan van is a televíziós csatornákon adás, de a kép folyamatosan ugrik, megakad, vagy kifagy másodpercekre, akkor a TV-zés így élvezhetetlen. Így pedig úgy vélem nem jár semmilyen díj a "szolgáltatásért".
Az pedig evidens, hogy ha és amikor nincsen internet elérés, akkor szintén nem.

- Még "side note"-ként jelzem - kapcsolódva a fenti esethez -, hogy az elmúlt években rengeteg, a fentihez hasonló internetes problémám volt; több alkalommal kellett hibabejelentést tennem, karbantartókat hívnom, háromszor lett cserélve a fent említett típusú modem is.

Az elmúlt ~2 évben háromszor, vagy négyszer (már nem tudom követni) lett cserélve a "no name" TV-s média box is, az egyik már akkor hibás volt, amikor új volt (pár nap múlva lehetett hívni a szerelőt, hogy cserélje).

Értem én, hogy a profit maximalizálása a cél, de...

- Miért nem lehet a lehető legjobb minőségű hardvereket használni? Miért jobb az, hogy X havonta jelenteni kell a meghibásodást, és a UPC ilyenkor mindig szerelőt küld, hogy cserélje a hardvert? Ez költség a UPC számára is, gond a szerelőnek, mert annál több helyre kell mennie, és nyűg az előfizetőnek is, mert amellett, hogy akár X napig kiesik számára a szolgáltatás, amiért fizet, még időt/módot is kell kerítenie arra, hogy személyesen felkeresse az ügyfélszolgálati irodát. (Hiszen a telefonos hibabejelentést - a fent ismertetett okok miatt - inkább ne is említsük, mint alternatívát!)

- Halkan jegyzem meg, hogy itt Székesfehérváron azóta vagyunk megszakítás nélkül a UPC előfizetői, amióta a cég átvette a városi szolgáltatótól, ill. a "Kábelkom Kft"-től a televíziós műsorszolgáltatás jogát. Az pedig már 13 éve volt!
(Természetesen az elődöknél is folyamatosan előfizetők voltunk, amióta csak kábeltelevízió van itt a városban és az utcánkban. Az pedig már közel 20 éves időtartam, mert valamikor a rendszerváltás körül valósult meg.)

Tudom, hogy eredeti terveim ellenére most sokat írtam, de várom a UPC részéről (is) az érdemi reagálást a fentebb felvetett összes problémára, tapasztalatra!

Köszönettel: Piftuka

Kedves Piftuka!

Nem minden felvetésedre tudunk érdemben válaszolni a részletek ismerete nélkül, viszont ha elküldöd ügyfélszámodat a upconline@upc.hucímünkre (ha még nem tetted volna meg), készséggel tájékoztatunk. Az általánosságban megfogalmazott kritikáid, mint például a belső kommunikáció javítása, az ügyfélszolgálat hatékonyabbá tétele, a várakozási idő csökkentése, stb. valóban fontos kihívások cégünk számára is, rengeteg területen igyekszünk javítani az ügyfélkiszolgálás minőségét – de mint mindenhez, ehhez is idő kell, illetve folyamatos alkalmazkodás az igényekhez, lehetőségekhez, figyelembevenni a technikai fejlődés eredményeit és mindezt beépíteni a napi munkafolyamatokba, elfogadtatni a szervezet tagjaival, az ügyfeleinkkel: ennyi minden nem megy egyik napról a másikra, viszont így is számos újítással sikerült pozitív változásokat elindítanunk, a továbbiakhoz pedig további türelmeteket kérjük.

Mindenesetre köszönjük az őszinte kommentedet, minden építő jellegű kritikát szívesen veszünk:)

#9458 Felhasználó inaktív   Xenu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 15:35

Üdv!
Egy ideje új szerződés nélkül fizettük a tv+net+telefon kombinációt, de az egyik set top box meghibásodott és emiatt felkerestük a nagykanizsai upc irodát. Ott a meglévő szolgáltatások mellé még HBO-t is ajánlottak párszáz forint plusz díjért új szerződés kötésével, ez meg is köttetett. Egy dolog különösen ki lett hangsúlyozva, hogy a már nem létező fiber power 30 internetcsomaghoz ne nyúljanak. Ennek ellenére tegnap jött 2 email a szolgáltatás megrendeléséről, aztán a modem újraindult és utána meglepő módon FiberPower 25 internetcsomagnak megfelelő sebességekkel találkoztam. (ezt nem lehet véletlen sebességingadozásnak nézni, mert folyamatos tesztek igazolták a korlátot.) Hozzáteszem, hogy a szerződésbe is az (FP 25) került, de többszöri ígérgetés volt, hogy attól még nem változik. Most újbóli helyszíni érdeklődésre is az volt a válasz, hogy nem nyúltak hozzá, mégis alacsonyabb a sebesség. Gondolom jó kifogás lesz, majd hogy nem a 30/3 a garantált sebesség. Csak érdekes, hogy eddig megvolt a 30/3 Mbit/s, most meg véletlen pont 25/1,5-re esik vissza. Sajnos nem tudom személyesen intézni az ügyet ezért tartok tőle, hogy egy kevésbé hozzáértő családtagomnak adják be ezt a magyarázatot.
Arra riadtam fel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja.

#9459 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: upc on-line - Dátum: 2012. 07. 17. 14:35

Kedves Piftuka!

Nem minden felvetésedre tudunk érdemben válaszolni a részletek ismerete nélkül, viszont ha elküldöd ügyfélszámodat a upconline@upc.hucímünkre (ha még nem tetted volna meg), készséggel tájékoztatunk. Az általánosságban megfogalmazott kritikáid, mint például a belső kommunikáció javítása, az ügyfélszolgálat hatékonyabbá tétele, a várakozási idő csökkentése, stb. valóban fontos kihívások cégünk számára is, rengeteg területen igyekszünk javítani az ügyfélkiszolgálás minőségét – de mint mindenhez, ehhez is idő kell, illetve folyamatos alkalmazkodás az igényekhez, lehetőségekhez, figyelembevenni a technikai fejlődés eredményeit és mindezt beépíteni a napi munkafolyamatokba, elfogadtatni a szervezet tagjaival, az ügyfeleinkkel: ennyi minden nem megy egyik napról a másikra, viszont így is számos újítással sikerült pozitív változásokat elindítanunk, a továbbiakhoz pedig további türelmeteket kérjük.

Mindenesetre köszönjük az őszinte kommentedet, minden építő jellegű kritikát szívesen veszünk:)

Szia Xenu!

Elküldheted az ügyfélszámodat te is a upconline@upc.hu címünkre, szívesen megnézzük, történt-e valahol félreértés az ügyintézés során.

#9460 Felhasználó inaktív   KuNgZi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 19:41

nem tudom mi van most Debrecenben, de most 65MB/s-al töltöttem lefele torrenten :rolleyes: azóta is ugrál a sebesség :blush:

be is lassul a winyom a sebesség ingadozás miatt

Szerkesztette: KuNgZi 2012. 07. 17. 19:44 -kor

PC: Asus m5a99x EVO R2.0 + FX8120@4Ghz@1.25V + Corsair H100i@2db Coolink Swif2 120p + Corsair Vegeance Blue 2*4GB DDR3 1600Mhz + Asus HD7850-DC2-2GD5-V2 @1100/1475 + OCZ Agility 3@60GB + Samsung 1TB Sata2 + CM 690 ii Advanced/window --- Samsung Galaxy S2 + 32GB Samsung Class10 MicroSD + Samsung MHL Adapter + JIG + OTG kábel

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.