HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#9501 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 10. 08:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 09. 23:46

Én ezt próbáltam, többször nem sikerült, mert előző júzer nincs odahaza, vagy éppenb "5 perc és jön", meg satöbbi. Mi a vége? Vagy kicsúszik az időből, vagy nem, visszafelé és körbe autózni senki nem szeret, plusz a logisztika, hogy van akihez létra kell, azt pofán ne csapják a kocsiból, így elejére tesszük a létrás ügyfelet, utána az másik kollégának átpattint, aztán jön a többi elmélet, mikor a júzer kérdez még kettőt. Kávéztatni szerencsére egyre kevesebben szeretnének, de mondom, ki lehet próbálni, nekem 10 év alatt nem sikerült összelogisztikázni a mimerrét.

SMS és hívás ugyanaz, szopni kell vele, nem lehet egységesen bevezetni, ráadásul itt is majd hó végén meglesi az ember, hogy mennyi a bevétel és ebből mennyit telefonált el, egyből nem hívogat napi 8 ügyfelet. Sajna ez van.

Figy ha nem éri meg akkor nem kötelező vállalkozást fenntartani és szolgáltatni. De most komolyan én fizetek valmaiért és ha azzal gond van nehogymár ugy kelljen intéznem hogy azoknak legyen kényelmes akik tkp tőlem kapják a fizetésüket.

Az sem emgoldás hogy adnak egy tkp fél napos intervallumot ami idő alatt bármikor becsöngethetnek. És azért vegyek ki én 1 teljes nap szabadságot hogy rájuk várjak malmozzak, és aztán a végén még az is megeshet hogy ki se jönnek mert megcsúsznak.
SMS vagy hívás működhet, ha meg nincs othon az ügyél így járt...SMS kiment becsült érkezési idő után 10-15 percen belül meg lehet lépni ha senki nem nyit ajtót azt jónapot. De akár EMAIL üzenetet is lehe küldeni az nem kerül szinte semmibe.

De akár lehet központi Chek in rendszert is kialakítani egy webes felülettel amire mondju ka hiba jegyed számával/kódjával tudsz belépni és látod hogy perpill hol tart a melós csapat az aznapi táblán és a hozzávetőleges érkezési időket. Frissíteni meg központilag frissítik amint megérkezi ka csapat majd miután távozott küldi az infot a központba hogy na most végeztem jön a köv cím.

Mindent meg lehet oldani cska akarni kell, de az meg nagyon is hiányzik.

#9502 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 10. 10. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 10. 09:26

De akár EMAIL üzenetet is lehe küldeni az nem kerül szinte semmibe.

Arra meg aztán tényleg van garancia, hogy odaért, és éppen olvasták is. Többi meg kampó duma. Ha meg köcsög vagyok, akkor mondom, hogy örülsz, ha ezt kapod. Mindegyik pénzt, pénzt, pénz, meg utána egyéb erőforrás, ami pénz. Pár kockán kívül meg senkit nem érdekel vagy nem tudja használni. Tudom, mert csináltam :-)
Make love not Wor.

#9503 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 10. 11:50

Ha meg köcsög vagyok, akkor mondom, hogy örülsz, ha ezt kapod.

Ja aztán meg sír a szája a cégeknek hogy olvad a előfizetői bázis meg a bevétel az ilyen hozzállások miatt. Egy szerencséje van az ilyen helyzetben lévő vállalkozásoknka hogy legtöbb esetben nincs más választása a bérlőnek.

Eamilre meg anynit hogy legalább elküldted, akkor meg 99.99% hogy meg is érkezik, onnantól meg már az ügyél feleleősége balfaszsága ha nem nézi, de ugye nézni ne se kell mert sokaknál van okos mobil az meg pittyeg mintha sms jött volna.

#9504 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 10. 12:12

Eamilre meg anynit hogy legalább elküldted, akkor meg 99.99% hogy meg is érkezik, onnantól meg már az ügyél feleleősége balfaszsága ha nem nézi

Aztán mennyi időn belül? Szerintem próbáld ki egyszer úgy, hogy nem vállalaton belül mailozol, hanem ilyen-olyan címekre, ilyen ipari mennyiségben. Gyakorlatban hogy képzeled? Végez a júzernél, akkor felhívja a központot, aki mailt ír, iktatja webes felületen, majd ír neked SMS-t, és felhív? Ha a szomszéd lépcsőházban végez arra mi a modell? Ha 3 utcával arrébb végez, de kifog egy 5 percnél hosszab dugót? Akkor útközben mailozgatnak, hogy bocs, mégse, de mégis?
Make love not Wor.

#9505 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 10. 13:20

Aztán mennyi időn belül? Szerintem próbáld ki egyszer úgy, hogy nem vállalaton belül mailozol, hanem ilyen-olyan címekre, ilyen ipari mennyiségben. Gyakorlatban hogy képzeled? Végez a júzernél, akkor felhívja a központot, aki mailt ír, iktatja webes felületen, majd ír neked SMS-t, és felhív? Ha a szomszéd lépcsőházban végez arra mi a modell? Ha 3 utcával arrébb végez, de kifog egy 5 percnél hosszab dugót? Akkor útközben mailozgatnak, hogy bocs, mégse, de mégis?

Nem kell ehhez ekkora bürokrácia, szerelő is szerintem meg tudja oldani ezeket a dolgokat 1 kattintással egy erre kialakított rendszerben. Ha meg tujdja hogy a szomszéd lépcsőházban a köv cím akkor el is indíthatja az értesítést.
Nem kell percre pontosan ézért irtam hogy becsült időt közöljön (pár prec-fél óra) de azért XXI. században ne egy 4 órás inetvallumot adjunk már meg. A mail meg 1x kimegy aztán annyi nem kell itt oda visza. Meg nem értem az ipari mennyiséget 1-1 brigádnak napi max 16 mailt kell kiküldenie kb (gondolom 1 műszakba a 16 kiszállás is nagyon max érték). Mailt meg küldtem már magánról magánra és gond nélkül megjött az elküldés pillanatában nekem az esetek 100% ban, persze tapasztaltam már én is csúszást amikor vártam levelet de legiknább külföldről jött.

#9506 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 10. 13:12

Nem kell ehhez ekkora bürokrácia, szerelő is szerintem meg tudja oldani ezeket a dolgokat 1 kattintással egy erre kialakított rendszerben.

Szóval legyen laptopja, netje. Ilyesmit is csináltam országosan, PDAval, meg akármivel. Ismét teljesen külön üzemeltetés, 10 milliókat el lehet tolni csak fenntartásra, ráadásul mondom, júzerek 87,5%-a nem használja. Nézd meg a csomagkiszállítósokat, UPS/DHL, fasza kis online rendszer, ott nemzetközlieg van rá igény, meg satöbbi. Itt nincs. Olyanra meg Te sem szeretsz költeni, amire még igény sincs és kvázi nem térül meg, mi?

Mondom, én próbáltam sokfélét, meg lehet ezzel vagyunk így páran, csak egybites júzer nem érti, míg nem próbálta megfejteni.
Make love not Wor.

#9507 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 10. 14:37

Szóval legyen laptopja, netje. Ilyesmit is csináltam országosan, PDAval, meg akármivel. Ismét teljesen külön üzemeltetés, 10 milliókat el lehet tolni csak fenntartásra, ráadásul mondom, júzerek 87,5%-a nem használja. Nézd meg a csomagkiszállítósokat, UPS/DHL, fasza kis online rendszer, ott nemzetközlieg van rá igény, meg satöbbi. Itt nincs. Olyanra meg Te sem szeretsz költeni, amire még igény sincs és kvázi nem térül meg, mi?

Mondom, én próbáltam sokfélét, meg lehet ezzel vagyunk így páran, csak egybites júzer nem érti, míg nem próbálta megfejteni.

Most erre mit mondjak te mindig is szolgáltató szemszögéből fogsz gondolkodni , és nem jösz rá arra hogy aki kivülről nézi annak vna hogy értelmesebb 5lete van.
Nem hiszem el hogy nincs/nem lehet náluk semmilyen erre a célra alkalmas eszkösz amit manapság főleg nagy tételben fillérekért megkaphatnak. Nem hiszem el hogy csak is erre a célra nem lehet valamiféle flottás alap nettet bérelni ami lefedi az ország nagyrészét (ergo mobilnet).

Az a gáz a szolgáltatókkal hogy az emberek pénze kell de szolgáltatni meg rendesen modern körülmények között üzni az ipart az már büdös, és ez jön le a te hsz-id ből is.

Ha már csomagküldésről van szó eddig engem mindig fél/1 órával a csomag érkezése előtt hivtak ha futárral küldték illetve nap elején is értesítettek illetve időpontot egyeztettünk ennyi. Látod hogy nem megodlahtatlan? Csak ugye így kevesebb a profit és arra a szolgáltatók vérrszemet kapnak egyből.

Aki meg nem képes azt megoldani az meg 1 bites szolgáltató/vállalkozó.

#9508 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 10. 13:57

Most erre mit mondjak te mindig is szolgáltató szemszögéből fogsz gondolkodni , és nem jösz rá arra hogy aki kivülről nézi annak vna hogy értelmesebb 5lete van.
Nem hiszem el hogy nincs/nem lehet náluk semmilyen erre a célra alkalmas eszkösz amit manapság főleg nagy tételben fillérekért megkaphatnak. Nem hiszem el hogy csak is erre a célra nem lehet valamiféle flottás alap nettet bérelni ami lefedi az ország nagyrészét (ergo mobilnet).

Az a gáz a szolgáltatókkal hogy az emberek pénze kell de szolgáltatni meg rendesen modern körülmények között üzni az ipart az már büdös, és ez jön le a te hsz-id ből is.

Ha már csomagküldésről van szó eddig engem mindig fél/1 órával a csomag érkezése előtt hivtak ha futárral küldték illetve nap elején is értesítettek illetve időpontot egyeztettünk ennyi. Látod hogy nem megodlahtatlan? Csak ugye így kevesebb a profit és arra a szolgáltatók vérrszemet kapnak egyből.

Aki meg nem képes azt megoldani az meg 1 bites szolgáltató/vállalkozó.

Azért egy futárkodást jobban lehet tervezni, mert elvileg minden ügyfél a helyén van, és várja a futárt. Neki leginkább a forgalom lehet gátló tényező. Egy ügyfél 10 perc - negyed óra.
De tegyük fel, hogy a szolgáltató megbeszéli veled, hogy délután 4-5 között ott a szerelő.
Ha ezt így ki merné jelenteni, akkor abban a pillanatban hazudott neked. Annak sem fogsz örülni, ha a szerelő este 9-kor hív, hogy mégsem ér oda.
Volt kollégám, már évek óta UPC-nél dolgozik, előtte is hasonló, ügyfeles szakmában dolgoztunk. Nem azonos a futárkodással.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#9509 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 14:01

Szerinted én nem várok szolgáltatókra? Víz, gáz, riasztó, most éppen flipperes ismerős jön, az is mondta, hogy még egy helyre kell menni, aztán majd lesz valami. Ugyanígy hardver support, de van általam felügyelt bérelt vonal is vagy 17, több szerverteremben vasak, meg ami még eszembe sem jut, szóval ez nem jött be. Eleve a bérelt vonalak bővítgetése egy folyamatos dolog, de új bekötés, lemondás, felmérés, blábláblá... Innentől kezdve elég erőteljesen nézem júzer szemszögéből is a dolgot, ráadásul ha jobban meggondolom nagyobb a mintavételezésem, mint Neked, elvégre itt több szolgáltató több megoldásáról van szó, nem csak egy UPC bekötésről, amiből idehaza volt egy 10 éve, azóta nem érdekel az egész :-)
Make love not Wor.

#9510 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 10. 10. 15:20

Azért egy futárkodást jobban lehet tervezni, mert elvileg minden ügyfél a helyén van, és várja a futárt. Neki leginkább a forgalom lehet gátló tényező. Egy ügyfél 10 perc - negyed óra.
De tegyük fel, hogy a szolgáltató megbeszéli veled, hogy délután 4-5 között ott a szerelő.
Ha ezt így ki merné jelenteni, akkor abban a pillanatban hazudott neked. Annak sem fogsz örülni, ha a szerelő este 9-kor hív, hogy mégsem ér oda.
Volt kollégám, már évek óta UPC-nél dolgozik, előtte is hasonló, ügyfeles szakmában dolgoztunk. Nem azonos a futárkodással.

Futárkodást Jhano hozta fel példának, persze hogy nem ugyanaz.
De ha nekem azt mondja a szerelő hogy előre láthatólag 4 és 5 között érkezik már jobb mintha azt mondaná hogy előreláthatólag 12 és 16 között jövök.
Ha látja hogy nem ér ide a fentebb említett szisztéma alapján tol egy üzenetet (persze itt arra gondolok hogy egyátalán nem fog odaérni aznap)
De ha nem jön ki legalább nincs elbaszva a napom nagyrésze míg arra várok hogy na esetleg talán megérkezi ke. Ezt próbálom már magyarázni de látom sikertelenül.

#9511 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 14:02

dupla

Hamár ugyis dupla kihasználom :D

Jhano: NEm feltétlen kell sokkkal nagyobb mintavétel mint amit egy átlagos ember tapasztalhat, nekem se csak a UPC vel van kapcsolatom.

Szerkesztette: Virus9AX 2012. 10. 10. 14:04 -kor

#9512 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 14:06

Ha már csomagküldésről van szó eddig engem mindig fél/1 órával a csomag érkezése előtt hivtak ha futárral küldték illetve nap elején is értesítettek illetve időpontot egyeztettünk ennyi. Látod hogy nem megodlahtatlan?

Mondhatnám azt is, hogy Te vagy a júzer, akinek minden szar és azt hiszi, hogy olyan nagyon sokat fizet és ezért 24 órásban nyalni kellene a seggét olyan megoldásokkal, ami éppen akkor jutott eszébe.

Nem megoldhatatlan, csak másról szól. Futárosnak és országos ügynökös cégnek is terveztem hasonlót, vagy üzemeltettem. Kell az egyéb logisztika miatt. UPCnek meg majd ha kell, akkor bevezeti. Vagy levezethetjük /kiszállásra is az egészet és össze havi darabra, akkor még jobban el fogsz sápadni, bár szerintem érteni nem akarod, csak fújod a magadét, hogy ez kell, az kell, amaz kell. Ugyanmár.
Make love not Wor.

#9513 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 10. 15:02

Jhano: NEm feltétlen kell sokkkal nagyobb mintavétel mint amit egy átlagos ember tapasztalhat, nekem se csak a UPC vel van kapcsolatom.

Oszt akkor ELMŰ meg a vizesek miképpen csinálják? Vagy telkóban a T? 72 órán belül jelentkezünk, köszmá, viszhall?
Make love not Wor.

#9514 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 10. 16:08

Oszt akkor ELMŰ meg a vizesek miképpen csinálják? Vagy telkóban a T? 72 órán belül jelentkezünk, köszmá, viszhall?

Azt nem mondtam hogy másoknál sincs gond :D De most spec a UPC nél volt gondom és abból indult ez a beszélgetés :)

#9515 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 10. 16:06

Mondhatnám azt is, hogy Te vagy a júzer, akinek minden szar és azt hiszi, hogy olyan nagyon sokat fizet és ezért 24 órásban nyalni kellene a seggét olyan megoldásokkal, ami éppen akkor jutott eszébe.

Nem megoldhatatlan, csak másról szól. Futárosnak és országos ügynökös cégnek is terveztem hasonlót, vagy üzemeltettem. Kell az egyéb logisztika miatt. UPCnek meg majd ha kell, akkor bevezeti. Vagy levezethetjük /kiszállásra is az egészet és össze havi darabra, akkor még jobban el fogsz sápadni, bár szerintem érteni nem akarod, csak fújod a magadét, hogy ez kell, az kell, amaz kell. Ugyanmár.

Hát pont nem.. én általába compromisszumos user vagyok nem várom a 24 órás seggnyalás, csak ha már fizetek valamiért akkor ha gond vna elvárok egy bizonyos fokú szolgáltatást cserébe, de mind1 itt nem én vagyok a téma.
Had legyen már lehetőségem eldönteni hogy adott szolgáltatás árát drágának vagy gazdaságosnak tartok. Még a végén a nagy számolgatásodba kijön hogy a szolgáltató egy kibaszottnagy segélyező cég és negatívba van mind és csak pusztán jóakaratból szolgáltatnak. Erre mondom azt hogy nem kötelező csinálni, nem sírni kell.
Lehet nem látok bele annyira a költségekbe de le merném fogadni hogy egy ekkora üf bázisú cégnél iszonyatosan elhanyagolahtó költségei lennének/user egy ilyen rendszernek (persze ha szarul csinálják telibasszák bürokráciával ahogy te is próbáltad ecsetelni fentebb akkor persze hogy drága és szar lesz).

#9516 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 16:58

Most akkor nézd meg, hogy hogyan működik az összes hivatal, mikor vannak nyitva? Igen, akkor amikor dolgozol, tehát szabadságot kell kivenned ahhoz, hogy el tudj intézni egy ügyet, pedig amit intézel, azért te fizetsz, ergo elvárhatnád, hogy a pénzedért akkor legyenek nyitva amikor nem dolgozol. Vagy nézzük a postát/futárt/leolvasót/díjbeszedőt/stb.
Mindegyik munkaidőben keres, amikor te megkeresed azt a pénzt, amit kifizetsz neki és még neked kell rohangálni a szabad/pihenőidődben, hogy megkapd a pénzedért a szolgáltatást.

Ilyen világban élünk, szar mi?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#9517 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 10. 16:14

Hát pont nem.. én általába compromisszumos user vagyok nem várom a 24 órás seggnyalás, csak ha már fizetek valamiért akkor ha gond vna elvárok egy bizonyos fokú szolgáltatást cserébe

Én is szeretnék a net mellé naponta 1 darab UPC által odarendelt reggeli leszopást valami jó seggű félvér csajtól, csak ez a köcsög szolgáltató nem akarja, pedig a pénzemért simán elvárható lenne.
Make love not Wor.

#9518 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 10. 19:06

Én is szeretnék a net mellé naponta 1 darab UPC által odarendelt reggeli leszopást valami jó seggű félvér csajtól, csak ez a köcsög szolgáltató nem akarja, pedig a pénzemért simán elvárható lenne.

Látom normális érvekből kifogytál. Itt nem arról volt szó hogy milyen extrákat szeretnél főleg nem napi jellegről, de el lehet bagatellizálni....

#9519 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 10. 22:42

Látom normális érvekből kifogytál. Itt nem arról volt szó hogy milyen extrákat szeretnél főleg nem napi jellegről, de el lehet bagatellizálni....

Igaz nem ilyen sűrűn, de lehet szolgáltató szempontjából ilyen extrákat szerettél volna. Én meg sarkítottam egy faszát.
Make love not Wor.

#9520 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 07:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 11. 00:36

Igaz nem ilyen sűrűn, de lehet szolgáltató szempontjából ilyen extrákat szerettél volna. Én meg sarkítottam egy faszát.

Soha nem szerettem volna ilyen extrákat, csak hogy amiért fizetek (de legalábbis a szerződésben foglaltakat) megkapjam, illetve ha gond van ne én alkalmazkodjak már a szolgáltató céghez hanem nekik kellene hozzám mint ügyfélhez. Ami melleseleg nem megoldhatatlan, csak hát sokan inkább a rövid távú haszon behajtására törekednek közbe meg évszre sem veszik hogy leépül az ügyfélkörük.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 474
  • 475
  • 476
  • 477
  • 478
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.