HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen III. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:29

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:23

Nekem is kb ez volt az érzésem. :D

Bár nem ártana egy jó fogorvos sem előtte. :D :p

Remélhetőleg azóta telik rá  :)
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#82 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:34

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:28

De szerintem az is segíti az angolokat, h egy hangyányit több ember közül válogathatnak.

Azert ez nem mentseg :)
Igaz, hogy tobben vannak, de akkor sem hiszem, hogy a hazai 10M-bol ilyeneknel nincs jobb, mint manapsag a felhozatal...

#83 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:42

Egoka teljesen elrontasz minket. :mad:
Már majdnem kultúrális irányt vett a topic. Sőt. Olyanok lettünk, mint egy nyugdíjas fórum.
Könyvek, zenék, színészek, sztárpletykák, és még kiszelbünte sincs benne :mad:
Ne felejtsük már el miért járunk ide :mad:
Kép

#84 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:43

Idézet: PolaR - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:34

Azert ez nem mentseg :)
Igaz, hogy tobben vannak, de akkor sem hiszem, hogy a hazai 10M-bol ilyeneknel nincs jobb, mint manapsag a felhozatal...

Lúzer FC!
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#85 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:44

Idézet: anyaanya - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:42

Egoka teljesen elrontasz minket. :mad:
Már majdnem kultúrális irányt vett a topic. Sőt. Olyanok lettünk, mint egy nyugdíjas fórum.
Könyvek, zenék, színészek, sztárpletykák, és még kiszelbünte sincs benne :mad:
Ne felejtsük már el miért járunk ide :mad:
Kép

Talán ez kárpótol. :D

Szerk: Stand up (for the champions)

Szerkesztette: EGOKA 2008. 03. 11. 15:46 -kor

<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#86 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:48

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:44

Ez a faszi csak nekem tunik valami oltari nagy bzuinak vagy telleg az? :Đ

#87 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:51

Idézet: PolaR - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:48

Ha egy drogost megkérdezel, szerinte mindenki az :Đ

#88 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:52

Idézet: PolaR - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:48

Erről nem szól a fáma, de szerintem is az.

Viszont a zene jó! :D

Alulöltözött nénik énekelnek. :D

Szerk: Na ezek már pucérak. :D
Remélem kellően megragadtam a topik színvonalát. :D

Szerkesztette: EGOKA 2008. 03. 11. 16:16 -kor

#89 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:54

Idézet: guga - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:51

És ha engem kérdezel, szerintem mindenki szereti a kolbászt :o  :Đ

#90 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:11

Idézet: guga - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 13:13

egyetlen gondolatommal sem találkozni már ma! Érted?

Ebbe rendesen bele tudtam élni magam, nagyon érzékletes megfogalmazás volt.  ;)
AMD forever

#91 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:13

Idézet: guga - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:51

Szerintem drogtol gondolhat az ember nagyobb baromsagokat is, mint hogy mindenki buzi...

#92 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:14

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:52

Egyetertek, telleg nem volt rossz szam :)

#93 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:17

Idézet: PolaR - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:14

Egyetertek, telleg nem volt rossz szam :)

Húbaz! :eek:
Vmiben egyetértünk!!!

Kép

#94 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:25

Osztom a véleményed hogy kevesebb maradjon neked.  :Đ
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#95 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:36

Idézet: PolaR - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:13

Szerintem drogtol gondolhat az ember nagyobb baromsagokat is, mint hogy mindenki buzi...

Te viszont alapból kardnyelő vagy :Đ
De egyedül anyaanya vágta le, hogy miről vakertam :Đ :omg: 

#96 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 18:11

Beparipa III. (drogos hétköznapok)

Hogy mivel telnek a napjaim? Nem nagy ügy, most nyári szünet van, valahogy de átrugdostak az érettségin, szerencsére túl vagyok rajta. Anyámék úgy tudják, hogy tovább tanulok, én még adnék magamnak egy évet, várnék vele. Magam sem tudom, mit akarok, el vagyok veszve.

Ha kinézek a szobám ablakán a forgatagba, lent a játszótér, szembe ugyanolyan tíz emeletes, rohanó buszok, rohanó emberek, dolgos hétköznapok. Egyelőre nincsenek vágyaim, barátom nincs, barátnőm nincs, van a szobám, a hifim, egy MP3 lejátszóm, egy Sennheiser fülhallgatóm, egy Mali kerékpárom, egy pár Adidas cipőm és egy bőrkabátom.
Minden napra jut cucc is, valahogy megterem, csak szervezés kérdése és beosztásé.
Ha kellőképpen higgadt vagyok, akkor 10 ezer forintból végigtépem a hónapot, minden este be vagyok állva, minden este befekszem az ágyba és gondolkodom.
Az utóbbi években kevés volt a tiszta pillanatom. A pénzt a szüleim adják, azt hiszik lányokra költöm, mert sokat elmászkálok. De inkább egyedül lógok, lesétálok a Duna partra, köveket dobálok és mixeket hallgatok. Ha valaki fizetné elég lenne ennyi.
Végy egy szobát, végy egy nadrágot, hozzá számíts be engem és nyomd meg az ON gombot. Felálltam kisgazdám, mi a kérésed, hova menjek, mit csináljak?
Lennék én ennyiért rabszolga is, te adod a cuccot én meg cserébe gondolkodom helyetted. Hány ötlettelen ember van a földön, akik nem tudják megoldani az életüket, a problémájukat?

Kifutnak a lépcsőházból, futnak a busz után, ha leszállnak is futnak, a munkahelyükön is futnak, mert félnek, rettegnek. Hazafelé futnak, ha a buszról leszállnak, lehiggadnak. Kezdődik az otthoni gálya, ordítás a gyerekkel, gyereksírás, serceg a tepsiben a vacsora, hangosak a tévék, mint ha minden hang idevándorolna hozzám. Elég csak kihajolnom az ablakon és már is hallom. Az egész tömb ordít és elégedetlenkedik.

Tegnap este is szívtam egy-két slukkot, kihajoltam hogy lenézzek a játszótérre, szomszéd lépcsőházból egy bajszos férfi atlétában, szintén kihajolva, ugyanazon a szinten, mint én, lehetett köztünk vagy 10 méter. Azonnal behúzta a fejét és hallottam a lélegzetvételét a nyitott ablakban, meg a füstöt ahogy kifújta. Pedig én nem akartam tőle semmit, csak kinéztem. Ha szólt volna, hogy ne nézzek oda szívesen eleget tettem volna neki. Elnéztem volna a másik irányba, amíg elszívja a cigit. Vajon mitől félt?

Az egész életem, a környezetem és az emberek körülöttem visszataszító és kiábrándító.
Értelmetlen életet élnek és gondoskodnak utódról, hogy azoknak is értelmetlen legyen.
Nincs motivációm, nincs meg az órarugóm, ami előre vinne. Kétségeim vannak afelől, hogy megöregszem, nekem nem fekszik ez a nyugdíjas kor, amit a körülöttem levő emberek élnek. Nem szeretnék egy életet ledolgozni azért, hogy azt elérjem, amit féltve őriznek.
Lesik a postást, megyek ki a házból és öten megkérdezik, hogy Tamáska aranyom, nem láttam még erre? Már nagyon várom…
Megkapják és nekiülnek az ujjaikkal nyálazni a bankjegyet, hogy mennyi. Az életük a félelemre és a bizalmatlanságra meg a kétségbeesésre épül. Marhára jól érzik tőle magukat, rendesen kokettálnak, hogy így-úgy peeeerszeeee, bólogatnak, mint a tyúkok, vatyarékolnak 20 Ft fölött a pénztárnál, mert ugye meg kell becsülni a pénzt, sorban állnak a gyógyszertárban és büszkélkednek, hogy mennyiféle gyógyszert szednek.
Ünnepnap, ha csirkecombot vesznek kivirulnak, boldoggá lehet tenni Őket egy sertés combbal, ha mellé raksz egy üveg sört ugrálnak. Csoda, hogy megélnek a politikusok belőlük?

Nahhh, hát pont erről van szó, akkor már inkább szétszívom az agyamat és 30 éves koromra a föld alatt vagyok. Remélem ott terem fű és mások a szabályok.

Apám az átkosban (nem tudom miért hívják így) megbecsült ember volt, sokat beszélt a munkahelyéről. Egész jó beosztásban művezető volt, jó kis pénzt kapott készhez, abból vették részletre ezt a VIII. emeleti panelt. Nekik vannak vágyaik, de már nem érik meg. Lottózni sem lottóznak, marad a tévé és megnézik mások minek örülnek és mások mitől boldogak. Apám rokkant nyugdíjas, nem tudom, hogyan csinálta de leszázalékolták.
Mérges volt, mert szétlopták a céget alóla a rendszerváltáskor és most az, aki paprikajancsi volt és egy senkiházi irodavezető, most a parlamentben ül és úgy hívják honatya. Aktatáskával délceleg, szolgálati autó és akkora pofája van, hogy lekiabálja a holdat. Apám nagyon haragszik rá, pulykavörös, ha látja a híradóban nyilatkozni. Ez egy egyszerű kis pitiáner tolvaj, csak jó helyre dugta az orrát.

Apám leszázalékoltatta magát, azt mondta legalább ennyi jusson neki az életből, nem gályázik ezeknek még 15 évet a semmiért. Ő is látta, hogy mindenki lerobban és csak átkozódnak, meg kuporgatják a vasat, filléreznek a pénztárnál.
Apám hátra dőlt és azt mondta mindenki bekaphatja, persze az öregnek nincs semmi baja. Csak elkeseredett, sajnálja a céget, amit ezerfelé loptak és most gazdátlanul hever, málik a fal, felveri a gaz. Bevásárló központ lesz.
Pedig mennyi ember dolgozott a keze alatt. Azóta sem látott egyet se, fel sem hívják, hogy teeee Imre, mi újság? Hogy vagytok, éltek még? A kutya sem foglalkozik velük.
Van pár hülye rokon, de azokkal is inkább Ők tartják a kapcsolatot.

Anyám az más tészta, apámnál sokkal higgadtabb. Nincs nagy nyugdíja, de nyugodt élete volt, egy könyvtárban dolgozott, Ő volt az igazgatója. Azt mondja olyan volt, mint az olaj. Langyos és telített, az egész életével elégedett volt. Néha elutaztak vidékre egy fürdőbe, egyszer külföldön is jártak, de nem volt jó, gyomorrontást kaptak és végig nyomták az ágyat.
Anyám a könyveknek élt, halkan és csendesen, ahogy egy könyvtárban szokás, csak suttogtak, halk zene, semmi probléma. Nem volt soha nagyigényű, inkább önmagára igényes.
Csendes, nem egy nagy jellem. Apámat szolgálja, főz, mos és beosztja a pénzt.
Beszélni sem nagyon szokott, inkább jár az agya, a szemén lehet látni mit gondol. Sürög-forog és közben a kezével int, de csak magának, hogy áhhh de megint milyen buta vagyok.
Néha mikor jövök le az anyagról és lecsengő fázisban vagyok, kifáradva, megalázva, mint akit megvertek, akkor leülök a konyhában és figyelem Őt. Nagyképernyős nagytotálban, igazi műalkotás, ahogy serénykedik. Nagyon gyorsan képes tányérhalmokat a mosogatóból a szekrénybe varázsolni. Olyankor csak nézem Őt és gondolkodok rajta.
Sosem beszéltek arról, hogy hogyan ismerte meg apámat. Hol találkoztak? Mi volt egymáshoz az első szavuk? Mikor bújtak ágyba? Jó a részletek nem érdekelnek, de az akadály, amit leküzdöttek érdekelne…
Hogyan születtem, mit szólt apám? Nevettem, beteg voltam, sírtam?
Soha nem mondják, csak találgatok.
Bassza meg, elszalad az élet velünk úgy, hogy egy lakásban élünk és nem tudunk egymásról semmit.
Dolgos hétköznapok, mindenki ingerült és arra hivatkozik, hogy most éppen nem ér rá.
Pedig apámmal is váltanék pár szót, benéznék a bozontos szemöldöke alá és megnézném azt, amikor fiatal volt. Mit titkolt a szülei elől? Mikor volt az első pillanat az életében, amikor feléjük bizalmatlan volt? Mert ugye a gyerek az gyerek. Csücsörít meg gügyög, a következő pillanatban meg magára rántja a szoba ajtót és betép, mint a vadszamár, hogy ne kelljen tudnia senkiről.
Na hol szakadt el a fonál?

Mikor cuccoztam először és miért? Suliban egyre többen mondták, hogy gyere le velünk, próbáld ki, egész mulatságosak az órák betépve. Végig oda tudsz figyelni, minden szar kis apróság érdekelni kezd. Máskor leszarod a tanárt, de hirtelen feltűnik neked a cipője s amíg magyarázza a kémiát, te azon gondolkodsz, hogy hol vette és miért? Hogy él otthon? Milyen a férje? Szokott e berúgni, veri e, egyáltalán ki ez, aki magyaráz? Hirtelen minden nagyon fontossá válik.
A filmekben is egyre népszerűbb volt, minden pozitív hős cuccozik, a zenészek alapból drogosok és sikeresek. Meg annyira tiltják, hogy hűha, nem él sokáig egy drogos, láttál már szétszúrt nyugdíjast? Nyugdíjast már láttam és ha lehet inkább szétszúrom magam, mint hogy olyan legyek.
Szerencsére a tű nem került elő, csak kaptam egy kis zöldet. Alufóliába volt tekerve, épp csak egy kis bog. Mondták, hogy vegyek egy kis dobozos üdítőt vagy sört. A talpánál horpasszam be az oldalát, csináljak rá tűvel lyukat és a kiömlő nyílásnál szívjam, miközben égetem.

Huhh, azt hiszem jó volt, hogy a lépcsőházunk pincéjébe kezdtem és az is, hogy nem volt otthon senki. Majdnem meghaltam, de jó volt.
A kerékpáromat mentem le megnézni, vagy is úgy tettem, mint ha ellenőrizni akarnám. Lakók negyedét sem ismerem, a megszokott arcok rég lecserélődtek és kapcsolat nincs senkivel, ez egy 10 emeletes ház, szintenként 3 lakás, lakásonként 3-4 ember.
Lementem a lépcsőn a pincébe, a folyosón balra rácsos ajtók, minden lakáshoz egy fakk tartozik és van egy közös. A lépcsőházunk tele van idegen emberekkel, lejárnak a pincébe hugyozni meg szarni. A ház takarítója rendszeresen ordít velük, akik az előtérben isznak, hogy micsoda igénytelen állatok, szétdobálják a csikket. Volt, hogy annyira leitta magát az egyik, hogy maga alá vizelt a földön ülve. Közben jönnek anyukák gyerekkel, ne nézz oda kislányom, a bácsi alszik…

Kislány meg forgatja a fejét és anya de hát---, semmi de hát, mondtam már hogy gyere.
Miken nem szocializálódnak emberek. Tököm se tudja, hogy minek élnek. Ha én lennék a koponya, akkor mindegyiket lelőném. Agyatlan barmok, hajnaltól késő estig vihognak a lépcsőház aljában és telefüstölnek mindent a szar bagójukkal. Állnak üres, vizenyős tekintettel az ajtóban, arrébb nem menne egy tapodtat sem, állandóan hőzöngenek, mindenen fel vannak háborodva és mérgesek a világra, hogy nekik ez a sors jutott.

Nahhh, szóval előlük menekültem életemben először a pincénkbe. A húgyszag kicsit idegesítő volt, de az idegen érzés jobban vonzott. A sosem próbált cucc, a fű, a drog, amit annyira toltak, hogy próbáljam ki, meglátom tetszeni fog.
Részeg már voltam, azt mondták annál jobb lesz mindenképpen, és feltétlenül vigyek magammal zenét.
Bementem a pincénkbe és résnyire nyitva hagytam az ajtót, kilestem. Sehol senki, a lépcsőházban a szokásos zaj, röhögnek a saját agyatlan baromságaikon.

A dobozos üdítő tartalmát kiöntöttem egy pohárba, leraktam a régi dohányzó asztalunkra. Benyomtam az aljánál az oldalát a doboznak, csináltam rá három apró lyukat és ráhelyeztem a mannát. Az illata vonzó, érdekes volt. Finom, szúrós, édes gyanta illat, ahogy beharangozták.
Szívtam én de hiába, nem jött a dobozból semmi füst, csak a bog füstölt. Fölé tartottam a számat, hogy a tüdőmbe füstöljön, és apránként beszívtam. Visszatartottam, ahogy mondták, de újból megpróbáltam a dobozból és sikerült. Hatalmas adag füst tódult a tüdőmbe, megszédültem tőle, megijedtem és gyorsan kifújtam, köhögtem, krákogtam.
Egy darabig nem tudtam, mit csináljak, érezni sem éreztem semmi változást, minden ugyanaz.
Biztos keveset szívtam, a maradék bogot elégettem és hosszan leszívtam, bent tartottam, aztán mikor úgy gondoltam biztos elég, kifújtam és ideges lettem, hogy átvertek, mert semmi hatása.
Összepakoltam a kikészített cuccaimat, az MP3 lejátszót,  az üdítős dobozt meg az öngyújtót. Elraktam az övtáskámba és bezártam az ajtót. Már a lépcsőn felfelé menet észleltem, hogy itt valami nem stimmel. Egyrészt ott hagytam az asztalon az üdítőt, ami nem téma. Ha anyámék lemennek nem gáz, kimagyarázom. De egyáltalán mit szervezkedek itt szünet nélkül? Az egész életem ebből áll ki, hogy pici kis apróságokban szervezkedek, jelentéktelen dolgokban, hogy minden stimmeljen körülöttem. Nagyobb dolgokra kéne összpontosítanom, el vagyok foglalva azzal, hogy a külvilágot utálom, gyűlölöm és menekülök előle a szobámba a fejhallgatóm mögé a fejembe, be a saját gondolataimba. Még jó hogy nem másokéba, ha belátnék a gondolatokba én lennék Isten. Micsoda hülyeség ez?

Egy perce állhattam a lépcsőfordulóban és gondolkodtam. Mikor észrevettem magam lemerevedtem, mit csinálok itt? Miért álltam meg? Sosem tettem még ilyet, még sohasem álltam meg gondolkodni, mert azt úgy is lehet, hogy közben megyek és cselekszem. Most meg mozdulatlanul állok és figyelem a gondolataimat. Mi szükség figyelni a gondolataimat?
Valami baj van öcsi? Hahóóóóóóó!
Megtapogattam az arcomat, láng vörös voltam és izzadtam.
Jesszus, mi történt velem? Ezek biztos átbasztak és valami mérget adtak, azt szívtam el és most végem van, itt pusztulok meg a lépcsőfordulóban mindenki szégyenére. Még ez a sok koszos semmire kellő alak is látni fogja, ahogy habzó szájjal agonizálok.
Wáááhhh, összezáródott a fogsorom a félelemtől, nem mertem megmozdulni, atya ég, itt a vég. Hol? Melyik pillanat lesz az és hogy következik be és utána mi lesz? Na ezt gyorsan át kell gondolni, erre még nem készültem fel, ha maradt még annyi idő, akkor inkább végig gondolom, hogy hogyan is lesz ez a halál dolog.
A szám kiszáradt, félelmetesen. Rendesen eltűnt a nyál a számból és olyan lett, mint a papír.
Mumifikálódom vagy mi a szösz? Mit szívattak ezek velem el?
Eszembe jutott az üdítő a dohányzó asztalon, a kulcsot hova tettem? A falat nagyon hosszú idő alatt sikerült elengednem. Mi történt, meg szűnt az idő vagy ez már a halál? Lépni még tudok és azt is tudom utoljára mire gondoltam. Most például arra, hogy utoljára mire gondoltam, előtte meg a kulcsra és az üdítő, ami ott maradt a dohányzó asztalon.
Jaj, az most nagyon kéne, szinte megszűnt a fejem létezni, a lábamat sem éreztem. Ki vagyok én ilyenkor, ki gondolkodik helyettem? Ki értelmezi? Mit görcsölök itt?
Végeláthatatlan és teljesíthetetlen feladat volt, hogy eljussak a mi fakkunkig.
Egyszer csak ott voltam és nekiálltam keresni a kulcsot. Sorban megnéztem a zsebeimet és az övtáskámat. A kezem remegett, mindent egyszerre fogtam. Az MP3 lejátszót, a megnyomorított üdítős dobozt, az igazolványaimat, az öngyújtót, a papír zsebkendőt. Már mindent kivettem, de a kulcs még sehol. S valami nesz megcsapta a fülemet, hülye egy zaj volt, máskor felismerném, de most alaposan gondolkodóba estem. Egy kék fényt vettem észre a kezemben, az MP

Lejátszó véletlenül bekapcsolódott és a fülesben elindult a mix.
Ez érdekes volt, innen hallottam messziről a zenét és iszonyatos erővel átjött.
A hangok, mint ha a pincéből szóltak volna, az egész pince hangverseny terem lett.
Felvettem a fülest és hátra néztem a vállam fölött, hogy nem lát e valaki? Elég hülyén néztem ki, ahogy meggörnyedt háttal, nagy fejhallgatóval a fejemen görcsölök az ajtónk előtt.
Akkor észrevettem végre a kulcsot. Benne volt a lakatban, az ajtót be sem zártam. Ilyet még sosem csináltam. Persze ha megyek fel a lakásba észreveszem, mert nincs mivel bemennem.
De akkor is bosszantó, ez nem jellemző rám. Ha meg valaki lejön az alkeszok közül vizelni? Meglátja, zsebre vágja és betör a lakásba, vagy elviszi a kerékpárom a pincéből.
Mitől félsz? Állandóan ezek a kicsinyes félelmek…
Valami 100 év árán bejutottam a pincébe és mohón inni kezdtem a narancsot. Jesszusom ez borzasztó, mi ez a lötty? Ezt eddig is így ittam? Szirupos lószar, gej, tiszta cukor az egész és valami vegyi anyag? Háhhh máskor meg hogy ízlett, víz van ebben egyáltalán?
A zene, amit már sokszor hallgattam idegen volt, ugyanaz, de tele volt olyan hangokkal, amit sosem hallottam. Vagy hülye vagyok, vagy süket. Már ezerszer meghallgattam, tuti, hogy az a kis bizsergő hang jobbról nincs benne. Na meg az a férfi hang, honnan jön és minek? Ez a zene eddig elvolt nélküle, most meg ott van és egyre újabb hangok jönnek be.
Percek óta táncoltam a ritmusra a pincénkben. Hajlítgattam a karomat, mint egy kígyó, ütemre dobogtam, mint a lakodalmas zenében. Egyet jobbra, egyet balra, hoppca forgassuk a dereká az asszonynak, jobbra, balra. Miről van szó? Mit csinálok itt? Miért nem megyek fel a lakásba, mint máskor szoktam? Teljesen meghülyültem, kész vagyok, mint a kivert fasz. Nincs mit csinálni rajtam, rongyolok a zenére a sötétben és kapcsolgatom a villanyt ütemre.

Felhő Tamás! Igen? Maga rendben van, nincs mit magyarázkodnia, ezt filmre kéne venni és közszemlére tenni, így viselkednek az idióta füvesek. Ropják a táncot a pincében egymaguk, és közben kapcsolgatják ütemre a 20 wattos izzót. A falakon az árnyékok életre keltek, nem is tudtam, hogy a pincénkben van egy villamos megálló. Tök úgy néz ki a pókháló meg a kosz a falon, mint ha valaki szándékosan úgy rendezte volna az beton gyűrődéseit és a rajta megült port, hogy egy álló villamost mutasson, ahogy várnak az emberek a nyíló ajtóra.
Ez igen, kezdem élvezni a helyzetet, roppant érdekes a pincénk.
Nézzük milyen a mennyezet? Egy hatalmas arc, egy katonáé, tiszt vagy mi, sapka van rajta és a kezében fegyver. Riadtan és fenyegetően néz rám. Ezt muszáj elmondani anyáméknak, szerintem még sose vették észre…
Egyáltalán mit vesznek Ők észre?
Reggel felkelnek, kávét főznek, elágyaznak, végig hörgik a híreket, hogy semmi nem jó már, semmi nem a régi. Anyám reggelit csinál, imád főzni. De az étkezések egyhangúak és unalmasak. Nem élveznek semmit, nincs benne örömük. Azért esznek, hogy ne legyenek éhesek. Apámnak külön program a bevásárlás, a napi bevásárlás. Mert azt Ő csinálja, minden nap lemegy a boltba és több, mint egy óráig bámulja a polcokat, magában méltatlankodik mindenen. Eltűntek a régi termékek, amit szerettek, nekik ez egy teljesen új világ, új márkákkal, ami fene sem tudja mire jó. Hányszor bosszankodott már, hogy megvette és dobhatta ki a kukába. Anyám ebédet főz, ugyanolyan lassan, ahogy apám vásárol. Apám addig olvas és tévét néz, egyszerre a kettőt. Apám rendkívül művelt ember, csak kihúzták alóla a szőnyeget és már nincs lehetősége, csak a dohogás maradt neki. Valamiben reménykedik, de inkább pislákoló gyertya az. Annyi pénze nincs, hogy innen elköltözzünk, a terveit már nem tudja valóra váltani, így dohog. Ebédig megy a bolhás kutya, utána alszik két órát, anyám olyankor átnézi apám újságját, és néha betakarja Őt ha lerúgja a takarót.
Délután lemennek a ház elé sétálni, de annak mindig háborgás a vége. Apám pedáns, tiszta ember. A házunk környéke meg úgy néz ki, mint a szemétlerakó. Az emberek igénytelenek és kidobják az ablakból a szemetet. Még a szaros pelenkát is. Főleg a kutyák miatt van kiakadva. Csaholnak szüntelenül, s nem elég, hogy ugatnak, a gazdájuk még hangosabban csitítja. Igénytelen állatok. A póráz végén ugrálnak a kutya után, hogy maraggyá má a francba!!!
Hálgássámááán nem hallod, há hülye vagy te dög? Minek ezeknek kutya?
Szünet nélkül ordítanak.

Jesszus mit csinálok, egy félórája ropom a csürdöngölőt itt, tutira nem vagyok normális. Egyelőre nem haltam meg de nem árt ha nem látnak meg.
Ahha, dolgos hétköznapok mi?

Így indult, este anyáméknak nem mertem elmondani. A lecsengő fázisa is élvezetes volt. Az ágyon hanyatt fekve hallgattam a zenét, és képregényeket néztem a mennyezeten.
Másnap első dolgom volt, hogy cuccot szerezzek. Valakitől venni kell. Mennyi és hol lehet ezt átvenni, ilyen kérdésekkel indultam a suliba. Aztán elszállt a négy év, drogos hétköznapok, most meg itt tartok, állok az ablakban.
Azzal szoktam szórakoztatni magam, hogy zenét hallgatok és távcsővel lesem a szemben lévő házat. Este ha kigyúlnak a fények lehet mozizni. Ha a paneltömb egészét nézem, akkor villog.
Mindenhol ugyanaz a tévéműsor megy és olyan, mint ha robbantanának a házon belül, mint ha az egész tömb belül üres lenne és felrobbanna benne egy bomba hangtalanul.
Látom, ahogy vacsoráznak, ahogy hevesen gesztikulálnak és veszekednek, áthallatszik, ahogy üvöltenek egymással. Mire nincs már megint pénz?
A fél ház totál részeg, kéne egyszer egy statisztikát készíteni a ház kiömlő nyílásaiból. Mit tartalmaz a lefolyó? X mennyiségű sör, x mennyiségű tömény, mosópor x kg, ondó, szárazanyag tartalom, mindenki húst evett tegnap? Ilyen jól éltek?
Láttam, hogy verik a gyereket, az meg ráesett az ágyra és ordított, azért is kapott, az apja a hasára fektette a gyereket és ütötte-verte a hátát. Őrültek háza mindegyik tömb és mindegyiknek más a szaga. Hülyébbnél hülyébb emberek lakják, önzőek és fásultak.
Képesek sietni csak, hogy ne kelljen köszönni. Pedig elég lenne egyszer elmondania, hogy ne haragudjon, nincs kedvem köszönni.
Én felvállalom, hogy milyen vagyok, nem szoktam színészkedni. Vagy is hazudok, szinte minden nap, hogy ne lássák be vagyok állva, mint a kampós szög.

Ennél egyelőre nem tudok jobbat, e nélkül meg már nem megy.
Lelkileg váltam függővé, minden nap úgy ébredek, hogy ma nem kéne szívni, kéne egy kis pihenő, hogy észhez térjek. De mindig történik valami, ami arra késztet, hogy fogjam a pipám és beforduljak vele a sarokba.
Csak a hangoknak élek s azok azt mondják, hogy pipa, ripa, beparipa háhhh.

#97 Felhasználó inaktív   gabor_b 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 18:56

Udvüzlet Guga hívők!  :Đ

Csak hogy idetaláljak. :D
gabor_b

#98 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 19:07

Idézet: gabor_b - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 18:56

Csak hogy idetaláljak. :D

Mi sem tudjuk hol vagyunk :nevet:

#99 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 19:35

Idézet: guga - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 17:36

De egyedül anyaanya vágta le, hogy miről vakertam :Đ :omg:

Nem igaz, mert lejott nekem is, csak szerettem volna finoman utalni ra, hogy minden 10. hsz-ben fel kilometeres szovegeket irsz, mikozben az egyertelmu fogalmazassal nemi problemad van :)

#100 Felhasználó inaktív   Zo'Mac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 19:36

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:52

Erről nem szól a fáma, de szerintem is az.

Hát azt hagyjuk mit nevezünk zenének, ez igen messz áll attól.
Egyik jobb mint a másik. :down:

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.