Huh, én meg még azt gondoltam, hogy ma délután elmegyek gépet venni... Erre már napok óta a netet bújom, míg végül kellőképp bizonytalan lettem...
Idézet
8800GT-t hagyd a csudába (pláne 1G rammal minek), jobb vétel a Radeon HD3850-es, de ha már lehet duhajkodni, akkor legyen Radeon HD4850, 512megával.
Mindenképpen nVidia-t szeretnék, ATI-t soha nem kedveltem. Ezek közül viszont a 8800GT tűnik a legjobb vételnek. Az 1GB fogalmam sincs minek, gondoltam nem árthat nagyobb felbontásnál, de nem vagyok teljesen képben, hogy pontosan mire is jó...
Idézet
Rinyálni fognak a hangkártya meg a merevlemezek miatt, tessék visszaolvasni, asszem ezen a héten vagy hétvégén volt ezekről szó itt a fórumon. Előbbi tökre izé, háttértáraknál meg az 1sima+2vinyó RAID-ben lehet jobb lenne.
Hangkártyás topicot olvastam, de a legfrissebb hozzászólások bíztatóak voltak, ez győzött meg.
Winyóknál pedig mindkét oldalról hallotam jókat, azért maradt a Samsung, mert olcsó, úgy vettem ki hogy csendes, no meg hosszű távon ki tudja, a többi is ugyanúgy behalhat. Nem bízom az új winyókban.

Ezért gondoltam a RAID-re. A RAID-es topikban
írtam is, hogy mi a terv, egyelőre senki nem ábrándított ki.

Elképzelhető, hogy berakom harmadiknak a régi korongot, amolyan puffernek, letöltések/átmeneti fájlok/swap számára, de hasznos adatokat vagy az OS-t nem szeretnék rábízni.
Idézet
DVD-ből szintén volt említve az Asus QuietTrack-os modellje
Ezt még nem olvastam, keresem!
Idézet
4GB rendszermemóriát csak 64bites operációs rendszer esetén tudsz használni, pontosabban a video rammal együtt kezelnek le a 32 bitesek ennyit, szóval a fenti VGA-val lenne 3GB ramod 32 bites XP-n, fél gigás vga-val meg 3,5GB.
Francba, ezzel nem számoltam... Ahhoz meg 64 bites vas is kellene, ugye?

32 bit esetén a többi RAMmal mi lesz? Egyszerűen ignorálja, vagy gondot okoz? 3-3,5 GB is OK, ha rendesen működik! Értelemszerűen dual channelben lesznek, ha ignorálja akkor simán maradhat a 4GB, ha nem, akkor 2*1024, vagy 2*1024+2*512 lesz.
Idézet
Általános célokra a 2*1GB is elég manapság, más kérdés hogy a fájlszerverség, vpn ilyesmi nem tartozik ide. Egyébként lehet hogy e célok miatt jobb lenne egy Quad proci - de ha csak Mari néni heti 2* távolról leszedne ezt-azt a gépedről, akkor tök felesleges.
Quadot én is nézegettem, de végülis nem kell. Többnyire az említett Mari néni scenario él. VPN főként a melóhoz kell, már látom is magam előtt, ahogy a batár nagy képernyőn virít 8-10 terminál ablak!
Idézet
BD-író szerintem még egy év múlva is felesleges lesz...
Valahogy így gondoltam én is, főleg ha tényleg ekkora winyókat veszek...
Köszönöm a gyors reagálást!
Szerkesztette: IVBela 2008. 08. 13. 17:03 -kor