Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 11:34
Mégis milyen tesztek? Azóta sem linkeltél egyet sem. És nem minden intel proci 45nm-es...
De még ha kicsit többet is fogyaszt egy amd proci, a kulcsszó, az integrált memóriavezérlő, ami ugye intelnél meg a northbridge ben fogyaszt.
De végülis mindegy, ebben az árkategóriában úgyis sokkal jobb választás az amd. Gyorsabb, és főleg olcsóbb.
Nem linkeltem?

Valdy látta, te miért nem?
De akkor itt van az egész teszt:
Ebben van az E2160-as fogyasztása...
Ebben meg a 65nm-es X2-é...
Egyébként igaz, nem minden C2 45nmes, de az X2-k közül sem mind 65nm-es! De mondom...ez fogyasztói szemmel nézve lényegtelen. Nem a gyártástechnológia számít...
Integrált memóriavezérlő...van olyan hsz-ed amiben nem említed?

De nézd meg a teszteket, és légyszives mond meg hol mérték az Intel gépeket memóriavezérlő nélkül, hogy hozzáadjuk a teljes rendszer fogyasztásához még a memóriavezérlőt is! :Đ A teljes rendszer fogyasztása kifejezésben nem véletlenül van benne a "teljes" szó!
Sebességben úgy látom, hogy nincs nagy teljesítménye az E2160-asnak (2180-as gyorsabb ennél, ha jól tudom), olyan X2 4000+ -os teljesítményt hoz. Pár tesztbe való gyors betekintésből leszűrve. Az hogy olcsóbb...én gyorsba megnézve úgy látom, hogy egy árban vannak, vagy pár ezres eltérés van. Egyértelműen nem állítanám azt, hogy az AMD az olcsóbb.