Idézet: Csizmas - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 0:06
Egy kérdéssel fordulok hozzátok, de nem akarom elkapkodni, na szóval egy úgymond eléggé olcsó(nekem sok pénz) gépet akarok összedobni. AGP-ről váltás PCI-osra. na szóval lenne egy Intel DG31Gl OEM-es alaplap és egy arra kerülő intel Dual Core E2200-es proci. Utána néztem és sztem "kedvelik" egymást. de nemértek hozzá, ezért kérdezlek benneteket. Amúgy még egy rákerülő Shappire radeon HD2600XT 512MB-es videókari. Szóval megéri/neméri, jobb config ugyanennyiből kb.
üdv
Ácsi!
Ebben az alaplapban nincs PCI-E 16* slot, nem tudsz benne külső videokártyát használni
Egyértelműen nem ajánlott!
Ha alapszintű Intel alaplap kell, akkor mondjuk GIGABYTE GA-G31MF-S2 lehet egy tipp, de nem tudom milyen lehet. Tuningolni nem biztos hogy nagyon lehet vele.
AMD vonalon 690G (pl. Gigabyte GA-MA69GM-S2H), kicsit több pénzért 780G chipsetes alaplapot érdemes keresni + valamilyen X2 procit (az új BE-s procik között annyira nem vagyok otthon, egy 4600+ szintű szerintem elég lenne neked) + a fent említett videokártyák közül valamelyik.
Memóriát nem írtad, de valószínűleg azt is cserélni kell. 2db 1GB-os DDR2-800-as modul OK lesz neked (mondjuk A-DATA, ha kapsz), több felesleges, kevesebb meg (2*512MB) a nyomott árak miatt nem túl értelmes megoldás.