HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 18. 21:48

Idézet: keresztapa77 - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 22:29

kattog winchester, dew megy a gép. Hagytam, és úgy 20 perc múlva abbahagyta, felgyorsúlt a rendszerem. Most el akartam initani egy játékot, a wincheszter megint kattog mig próbál betölteni a játék (valószinüleg a döglött helyen van). Amint leokézom, hogy nem tudja megnyitni a játékot, a rendszer újra felgyorsúl. Lehetséges, hogy részben meghalt a winyó?

Akár tápegység is lehet, de nézd meg a paramétereit a hdsentinel nevezetű proggival.
Make love not Wor.

#102 Felhasználó inaktív   keresztapa77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 18. 21:50

a rendszer az elöző problémánál

AMD X2 5000+, Gigabyte GA-MA770-DS3, ATI Radeon HD 3850  (256 MB), 2*1 GB DDR2-800 Kingmax, SAMSUNG HD252KJ  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II), Táp FSP FSP350-60GLN.
Minden új , ami a gépben van

Szerkesztette: keresztapa77 2008. 05. 18. 22:00 -kor

AMD X2 5000+, Gigabyte GA-MA770-DS3, Sapphire ATI Radeon HD 3850  (256 MB), 2*1 GB DDR2-800 Kingmax, SAMSUNG HD252KJ  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II), FSP 350-60GLN

#103 Felhasználó inaktív   keresztapa77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 22:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 21:48

Akár tápegység is lehet, de nézd meg a paramétereit a hdsentinel nevezetű proggival.

fut a teszt, de úgy néz ki hogy kiakadt ....
ahogy a teszt második részéhez ér... kiakad

Szerkesztette: keresztapa77 2008. 05. 18. 22:33 -kor

AMD X2 5000+, Gigabyte GA-MA770-DS3, Sapphire ATI Radeon HD 3850  (256 MB), 2*1 GB DDR2-800 Kingmax, SAMSUNG HD252KJ  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II), FSP 350-60GLN

#104 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 06:42

Idézet: keresztapa77 - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 23:20

fut a teszt, de úgy néz ki hogy kiakadt ....
ahogy a teszt második részéhez ér... kiakad

vinyót dobd csak át másik gépbe
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#105 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 10:44

Ez normális hogy ilyen ciklikusan ír egyfolytában? Vagy szerintetek is hiba lehet?

Szerk: Ja és persze alapjáraton, szóval semmi játék vagy fiilm, vagy bármi egyéb nem fut, ami alapon nem menne

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Szacsoka 2008. 05. 19. 10:45 -kor

[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#106 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 14:02

Háttérben futó szolgáltatások miatt akár lehet normális is. Indexelés, prefetch, defrag, kitudjamégmi.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#107 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 14:57

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 13:02

Háttérben futó szolgáltatások miatt akár lehet normális is. Indexelés, prefetch, defrag, kitudjamégmi.

De a 186ezres olvasás nem sok picit? Sok oldalt néztem és screenshotot, ahol tizedennyik voltak csak...
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#108 Felhasználó inaktív   cascada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 00:40

Sziasztok!
Nem tudom jó topicban vagyok-e. Remélem igen.
Egyik haverom a gépe /Asus A8NE-FM alaplap, 2.6GhZ-es AMD proci, 160GB ATA Seagate winyó/ még nyáron lefagyott és a táppal lekapcsolta. Következő indításkor fekete háttérrel kiirt vmi olyasmit, hogy NO SYSTEM FILES, PLEASE INSERT INSTALLATION DISK.
WinXP CD-vel bootolva a C:\ particiora azt irta, hogy 40GB-ból 40GB szabad és a partíció típusa: ismeretlen. Szóval elszállt a C:\.
Újratelepitettem neki C: particio törlése, uj létrehozása, NTFS. Ment minden jól kb januárig, aztán megint elszállt a C: ugyanez a hibajelenség.
Egy hónapja ujratelepítettem neki megint integrált SP2-es lemezzel C: particio törlése->új->NTFS. Driverek, programok, tűzfal, víruskereső. Minden OKé volt aztán másnap MSN-ezés közben újraindult és ugyanezt a fekete hátteres hibát írta ki, megint elszállt a C: particio.
Ma kicseréltem a gépében lévő 2 IDE kábelt. A DVD-re menő kábelt tettem a winyóra és a winyó kábelét a DVD-re /2 kábel volt a gépben/ és újratelepítettem neki integrált SP3-as WinXP, megint tiszta particiora+driverek+tűzfal+víruskereső. Driverek telepitése közben többször is volt restart. semmi gind nem volt. Aztán miután minden kész volt kikapcsoltam a gépet. Kapcoslom vissza és kiirja meignt PLEASE insert installation disk. XP CD-vel bebootolva láttam, hogy most nem a C: particio hanem a D:\ particio száltt el. 110GB-ból 110GB szabad particio tipusa: ismeretlen. Következő inditáskor előjött a CHKDSK. több hibás bejegyzést is talált a C:\-n, aztán ujraindult, előjött az XP logo de nem tudta elinditani a Win-t és megint ujraindult ahogy eltünt a logo. Szóval az OP rendszer is megsérült.

Kérdésem: szerintetek mi lehet a hiba? Szerintem a kábelhibának és az alaplaphibának nem ezek a tünetei. Szerintem A winyó halt meg.
Ötlet? Tanács?

Nagyon köszönöm és bocsi, hogy iylen hosszú lett  :cool:

#109 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 00:54

Idézet: cascada - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 1:40

Kérdésem: szerintetek mi lehet a hiba? Szerintem a kábelhibának és az alaplaphibának nem ezek a tünetei. Szerintem A winyó halt meg.
Ötlet? Tanács?

Nagyon köszönöm és bocsi, hogy iylen hosszú lett  :cool:

Nem baj, legalább tudjuk, hogy nem kuka júzer, a "nemműködiknemmegy" problémájával.

Ez táp/HDD nyűg, hdsentinellel nézd meg, hátha mond valami okosat.
Make love not Wor.

#110 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 10:50

hdd.

smart?

#111 Felhasználó inaktív   cascada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:40

Köszönöm a válaszaitokat!
A Hard Disk Sentinellel miylen tesztet kellene futtatnom? És futtathatom erről a winyóról is mint Master? Vagy inkább tegyem be egy másik gépbe slave-ként és futtassam ugy?
A S.M.A.R.T. infókat hogyan tudom megnézni? HD Sentinellel meg lehet nézni azt is?

Szerk: Látom itt pár hozzászólással feljebb, hogy van egy belinkelt HDSentinel kép és van rajta egy S.M.A.R.T. fül. GOndolom akkor ott lehet megnézni a SMART infókat.

Szerkesztette: cascada 2008. 05. 21. 14:43 -kor

#112 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:48

Idézet: cascada - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:40

A Hard Disk Sentinellel miylen tesztet kellene futtatnom? És futtathatom erről a winyóról is mint Master? Vagy inkább

első körben lehet elég a fő abalaka is.
Make love not Wor.

#113 Felhasználó inaktív   cascada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 20:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:48

első körben lehet elég a fő abalaka is.

Oké. köszi :)

#114 Felhasználó inaktív   keresztapa77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 11:16

Idézet: keresztapa77 - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 21:29

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy az új gépemben van egy 250 Gb Samsung winchester SATA2 / 16 mb ram. KB egy hetes és ma induláskor a gépem mintha behúzták volna a kéziféket, belassult, és kattog winchester, dew megy a gép. Hagytam, és úgy 20 perc múlva abbahagyta, felgyorsúlt a rendszerem. Most el akartam initani egy játékot, a wincheszter megint kattog mig próbál betölteni a játék (valószinüleg a döglött helyen van). Amint leokézom, hogy nem tudja megnyitni a játékot, a rendszer újra felgyorsúl. Lehetséges, hogy részben meghalt a winyó?

Üdv

Viktor

Meglett a hiba oka!!!! :D

A steam progi hozott létre egy file-t , ami sérűlt, és mivel a win indulásánál a steam is indúl, próbálgatta használni a sérűlt filet-t. Egyzerűen töröltem és ujraindítottam a steam-t, az újra létrehozta  filet és minden ok!

:respect:

#115 Felhasználó inaktív   symbolic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 14:57

Hi, Help!
Valaki hozzáértő segítsen. Elszállt a vinyóm és az első pillanattól fogva panelhiba gyanus volt. Találtam egy adatmentő céget, aki ingyen bevizsgálta, de horribilis összeget kért érte! Azt mondták panelhiba. A kérdésem az lenne, hogy ha találok egy ugyanolyan vincsesztert, minden paramétere stimmel, csupán a model száma nem egyezik, akkor a panelcsere után működni fog? Vagy csak akkor van remény, ha a model száma is tökéletesen egyezik?

Ugyanitt vennék Hitachi 120GB IDE vinyot, model: HDS722512VLAT80
:)
Minden segitséget köszönök.

#116 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 15:01

Idézet: symbolic - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 15:57

Azt mondták panelhiba. A kérdésem az lenne, hogy ha találok egy ugyanolyan vincsesztert, minden paramétere stimmel, csupán a model száma nem egyezik, akkor a panelcsere után működni fog?

Meg kell próbálni. Maxtornál volt olyan, hogy IDE HDD-t sata panellel életre lehetett kelteni, teljesen jó volt. Ha pontosan ugyanolyan, akkor biztos elindul, ha nem, akkor ki kell próbálni.
Make love not Wor.

#117 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 13:23

Idézet: symbolic - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 14:57

Hi, Help!
Valaki hozzáértő segítsen. Elszállt a vinyóm és az első pillanattól fogva panelhiba gyanus volt. Találtam egy adatmentő céget, aki ingyen bevizsgálta, de horribilis összeget kért érte! Azt mondták panelhiba. A kérdésem az lenne, hogy ha találok egy ugyanolyan vincsesztert, minden paramétere stimmel, csupán a model száma nem egyezik, akkor a panelcsere után működni fog? Vagy csak akkor van remény, ha a model száma is tökéletesen egyezik?

Ugyanitt vennék Hitachi 120GB IDE vinyot, model: HDS722512VLAT80
:)
Minden segitséget köszönök.

Ha arról a Hitachi-ról van szó amit keresel, akkor nem valószínű. Ugyanis itt nem csak a modellszámnak kell egyeznie, hanem az Eepromban lévő Firmware-nek is. Eltérés esetén kizárt hogy menjen, sőt végérvényesen tönkreteheted! Ez nem Maxtor.
Egyébként ha a mechanika nem hibás, egy ilyen mentésnek nem szabad 20 - 25 ezer forintnál többe kerülnie. (mi itt a horribilis?)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#118 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 16:59

Sziasztok.

Van nékem egy 60Gb-os maxtor genyóm, amiről eltűnt a particíció (?), vagy legalábbis nem látja a winfos. Hardveresen megvan a cucc, csak lassú. A getDataBack szolid 7 óra alatt lefutott, és nem látja a megfelelő mappákat, de lát mindenféle mást, amikben látom a filékat, DE nem lehet megnyitni pl. a word dokumentumokat.

Itt van egy screenshot a cuccról, ami a végeredmény. Ami a számozott mappákban van, azok olvashatatlanok, pedig azok kellenének.

Ötlet?

#119 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 22:53

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 16:59

Sziasztok.

Van nékem egy 60Gb-os maxtor genyóm, amiről eltűnt a particíció (?), vagy legalábbis nem látja a winfos. Hardveresen megvan a cucc, csak lassú. A getDataBack szolid 7 óra alatt lefutott, és nem látja a megfelelő mappákat, de lát mindenféle mást, amikben látom a filékat, DE nem lehet megnyitni pl. a word dokumentumokat.

Itt van egy screenshot a cuccról, ami a végeredmény. Ami a számozott mappákban van, azok olvashatatlanok, pedig azok kellenének.

Ötlet?

Gondolom nem hivatalos programot használsz. Érteni sem ártana hozzá. Az adatmentéshez nemkülönben.
Ha a Widows intéző formázatlan (RAW) partíciónak mutatja, akkor inkább egy jó Disk Editorral kellene a partícióstáblát helyrehozni. Az NTFS indextáblák (vagy FAT esetén a FAT táblák) javítása következne ezután. (Ezeknek a sérülése miatt tüntek el a mappáid!)
Ha viszont a GetDataBack 7 óra alatt fut le azon a 60 Gigás winyón akkor ott más a baj. Hány Error 64-es hibaüzenetet kaptál? Szerintem azon a winyón több lehet a hibás szektor mint az ép!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#120 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 03:06

Idézet: pittti - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 23:53

Gondolom nem hivatalos programot használsz. Érteni sem ártana hozzá. Az adatmentéshez nemkülönben.
Ha a Widows intéző formázatlan (RAW) partíciónak mutatja, akkor inkább egy jó Disk Editorral kellene a partícióstáblát helyrehozni. Az NTFS indextáblák (vagy FAT esetén a FAT táblák) javítása következne ezután. (Ezeknek a sérülése miatt tüntek el a mappáid!)
Ha viszont a GetDataBack 7 óra alatt fut le azon a 60 Gigás winyón akkor ott más a baj. Hány Error 64-es hibaüzenetet kaptál? Szerintem azon a winyón több lehet a hibás szektor mint az ép!

Nincs hibaüzenet, ez a legmegdöbbentőbb. Viszont milyen Disk Editort javasolsz? Van olyan, amihez nem kell feltétlen érteni az egész hóbelevanchoz? Az indextáblákat a getdataback csinálja, nem? A lassúságot én sem értem, de szerintem csinálok egy mentést a winyóról, és utána nem azt nyüstölöm tovább :)

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.