HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 25. 08:49

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 3:06

Nincs hibaüzenet, ez a legmegdöbbentőbb. Viszont milyen Disk Editort javasolsz? Van olyan, amihez nem kell feltétlen érteni az egész hóbelevanchoz? Az indextáblákat a getdataback csinálja, nem? A lassúságot én sem értem, de szerintem csinálok egy mentést a winyóról, és utána nem azt nyüstölöm tovább :)

A Disk Editor használatához sajnos Hexában kell számolni - mellesleg nem árt ismerni a partícióstábla szerkezetét. Az NTFS indexek az NTFS file rendszer részei - a GetDataBack ezek alapján dolgozik, ha sérültek akkor azért olyan az eredmény amilyen.
Nem tudok más - olyan két egérkattintásos módszert amivel ezt meg lehetne oldani. A GDB az egyik legjobb adatmentő progi, ha nem boldogul akkor oda profi adatmentő kell. Nem véletlenül élnek meg ebből olyan jól egypáran.

Apropó - nem véletlenül rendszerwinyó az a 60-as? CHKDSK hányszor futott rajta? Milyen régóta kínozod? Bizonyos esetekben minden egyes indítás ront a sikeres mentés esélyein - ezt vedd figyelembe!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#122 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 10:01

Idézet: pittti - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 9:49

A Disk Editor használatához sajnos Hexában kell számolni - mellesleg nem árt ismerni a partícióstábla szerkezetét. Az NTFS indexek az NTFS file rendszer részei - a GetDataBack ezek alapján dolgozik, ha sérültek akkor azért olyan az eredmény amilyen.
Nem tudok más - olyan két egérkattintásos módszert amivel ezt meg lehetne oldani. A GDB az egyik legjobb adatmentő progi, ha nem boldogul akkor oda profi adatmentő kell. Nem véletlenül élnek meg ebből olyan jól egypáran.

Apropó - nem véletlenül rendszerwinyó az a 60-as? CHKDSK hányszor futott rajta? Milyen régóta kínozod? Bizonyos esetekben minden egyes indítás ront a sikeres mentés esélyein - ezt vedd figyelembe!

Lementettem a GDB-vel egy image-be, és azzal dolgozok. CHKDISK-et nem futtattam, nem hagytam, hogy bootként használja a gép. Hardveresen a winyó rendben van, csak minden megzavarodott rajta. Valami használható leírást van esetleg a neten, hogy hogyan kellene helyrepakolni? Nincs sajnos pénzem profi adatmentő cégre :(

Amúgy 1x lefutott a GDB, utána csináltam ma éjszaka egy mentést (image), és azzal kísérletezek. De ezekszerint valami más a megoldás, mielőtt GDB fut. Megprószálom a Disk Editor-t beszerezni addig.

Szerk.: A image filéból 20 perc alatt darál, vajon ezzel lehet valamit kezdeni?

Szerkesztette: PaLa 2008. 05. 25. 10:13 -kor

#123 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 11:09

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 10:01

Lementettem a GDB-vel egy image-be, és azzal dolgozok. CHKDISK-et nem futtattam, nem hagytam, hogy bootként használja a gép. Hardveresen a winyó rendben van, csak minden megzavarodott rajta. Valami használható leírást van esetleg a neten, hogy hogyan kellene helyrepakolni? Nincs sajnos pénzem profi adatmentő cégre :(

Amúgy 1x lefutott a GDB, utána csináltam ma éjszaka egy mentést (image), és azzal kísérletezek. De ezekszerint valami más a megoldás, mielőtt GDB fut. Megprószálom a Disk Editor-t beszerezni addig.

Szerk.: A image filéból 20 perc alatt darál, vajon ezzel lehet valamit kezdeni?

A lényeg, hogy olyan disk editort használjál ami Boot-floppyról indítva működik, a közvetlen fizikai hozzáférést a merevlemezhez az XP (Win2000) Oprendszerek tiltják. De mégegyszer hangsúlyozom - gyakorlat nélkül, anélkül hogy pontosan tisztában lennél vele mit is csinálsz, ez egyszerűen öngyilkosság! Ezért is nem szívesen adok ki ilyen infót - volt aki a tanácsaim alapján megpróbálta, jól elrontotta, utána elhozta hozzám a winyót - hogy b*meg, akkor mentsd meg Te ha tudod!
Hát persze hogy már semmit sem lehetett csinálni. Szóval - ezt tartsd észben, általában csak egy dobás van - ha elszórakozod akkor annyi.

#124 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 22:05

Idézet: pittti - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 12:09

A lényeg, hogy olyan disk editort használjál ami Boot-floppyról indítva működik, a közvetlen fizikai hozzáférést a merevlemezhez az XP (Win2000) Oprendszerek tiltják. De mégegyszer hangsúlyozom - gyakorlat nélkül, anélkül hogy pontosan tisztában lennél vele mit is csinálsz, ez egyszerűen öngyilkosság! Ezért is nem szívesen adok ki ilyen infót - volt aki a tanácsaim alapján megpróbálta, jól elrontotta, utána elhozta hozzám a winyót - hogy b*meg, akkor mentsd meg Te ha tudod!
Hát persze hogy már semmit sem lehetett csinálni. Szóval - ezt tartsd észben, általában csak egy dobás van - ha elszórakozod akkor annyi.

Ok, valami leírás + progit azért tudsz mondani, mert egy dobás is több mint a semmi. :(

#125 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 04. 13:31

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 23:05

Ok, valami leírás + progit azért tudsz mondani, mert egy dobás is több mint a semmi. :(

Figyelj ha a TestDisk 6.6 os (én ezt használtam a minap) ha látja a Particiót és a méretét helyesen adja meg, akkor helyre is teszi. Itt a 6.7-es Verzio
Letöltöd kicsomizod, van denne egy dosos csomag meg egy wines csomag (vistával adminként kell futtatnód)

Semmit nem kell számolni föleg nem "hexába" :) elíndítod kb. így néz ki:

Kép

Nyílacskákkal kiválasztod a javítandót, azt Enter:
ez fogad:
Kép

hagyd Intelen--> Enter, ezt kapod:
Kép

...lent--> Start Recovery és vársz, pár perc és helyreálítja a particiós táblát.

Ha nem sikerül, azt is kiírja! Ha így nem jútsz elöbbre, a letöltött csomagban találsz leírást is és linket is,
olvasd el kicsikét, nem nagy dolog söt nagyon egyszerü. Bele lehet mélyedni rendesen, már csináltam olyat,
hogy a "kürtös" azt mondta: "ez meghalt"....

#126 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:57

Idézet: pittti - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 12:09

A lényeg, hogy olyan disk editort használjál ami Boot-floppyról indítva működik, a közvetlen fizikai hozzáférést a merevlemezhez az XP (Win2000) Oprendszerek tiltják.

Ez nem így van, pl. WinHex-szel simán lehet szerkeszteni a HDD tartalmát. Más kérdés, hogy egy újraindítás, vagy legalábbis egy eltávolítás-felismertetés kell hozzá, hogy a windows is észrevegye a változtatást.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#127 Felhasználó inaktív   sid87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 12:55

Üdv Uraim.

A történet a következő:

Egyszercsak észreveszem, hogy az egyik particiom eltűnt. Nem tudom hogy, de nem írta ki a sajátgép. Megnéztem Partition Magiccel, formázatlan helynek látja.
Egy Partition Recovery progival azonban sikerült visszahozni az adatokat.

A probléma az, hogy hiába scannaltem meg a particót, látom az adataimat, nem tudom visszaállítani.

Itt egy kép, hogy mit ír ki ha Recover-re kattintok. KÉP

Valakinek tipp hogy hogyan állítsam vissza? Láthatóan megvannak az adataim, csak vissza kéne őket hozni..

#128 Felhasználó inaktív   sid87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 13:14

UPDATE:

Most látom hogy valszeg az lehet a gond, hogy valamiért két particiót talál.. Egyik az nem tudom hogy jön a képbe, log alapján később csak az egyikkel foglalkozik.. a másikat valahogy el kéne tüntetni..

I 06/07/08 13:42:21 Scanning SAMSUNG SP1614N ...
I 06/07/08 13:43:25 Detected Partition [0:]  Starts at 81915435 sector Sectors: 230661270 Size: 110.0 GB File System: NTFS Status: [Very Bad]
I 06/07/08 13:43:25 Status upgraded to [Bad] for partition [0:]  (Start sector: 81915435 Sectors: 230661265 Size: 110.0 GB File System: NTFS)
I 06/07/08 14:03:00 Detected Partition [1:]  Starts at 190954611 sector Sectors: 121622094 Size: 57.99 GB File System: NTFS Status: [Very Bad]
I 06/07/08 14:03:00 Status upgraded to [Poor] for partition [0:]  (Start sector: 81915435 Sectors: 230661265 Size: 110.0 GB File System: NTFS)
I 06/07/08 14:03:00 Status upgraded to [Not Bad] for partition [0:HARDDISK_E]  (Start sector: 81915435 Sectors: 230661265 Size: 110.0 GB File System: NTFS)

#129 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 20:15

Idézet: sid87 - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 13:14

Most látom hogy valszeg az lehet a gond, hogy valamiért két particiót talál.. Egyik az nem tudom hogy jön a képbe, log alapján később csak az egyikkel foglalkozik.. a másikat valahogy el kéne tüntetni..

Overlap - azaz átfedés - ez sajnos azt jelenti, hogy az elsődleges partíció később kezdődik mint az extended. Ez ugyebár lehetetlen.

Detected Partition [1:]  Starts at 190954611 sector Sectors: 121622094 Size: 57.99 GB File System: NTFS Status: [Very Bad]

Nézd át figyelmesen a fenti sort. Majd az alábbit - itt a megoldás!

Detected Partition [0:]  Starts at 81915435 sector Sectors: 230661270 Size: 110.0 GB File System: NTFS Status: [Very Bad]

Számomra legalábbis világos, valami átírta a partícióstábládat, a 63-as (elsődleges) kezdőcím elcsúszott 190954611-re, ez pedig kicsit feljebb van mint az extended partíció 81915435-ös kezdőcíme. Nem csoda ha a recovery program overlapping-ot jelez! Ezt nem tudja így értelmezni.

Persze ez csak akkor áll, ha az elsődleges partíciód volt az 57,99 Gigás és az extended a 110-es!

Ez az a hiba amit csak manuálisan, Disk editorral lehet javítani - 2 egérkattintásos módszer nincs!!!

#130 Felhasználó inaktív   sid87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 20:41

58 gigás partició nincs, hülyeség amit ott írt.

Viszont egy másik progival elértem azt, hogy visszahozta a fájlokat, és lehet másolni. Tehát ha áthúzom egy másik partícióra, akkor újra használható. Holnap kapok kölcsön külső HDD-t, kiírom, aztán formázom azt a particiót és visszamásolom az adatokat. Ez így jó megoldás lenne?

#131 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 22:12

Idézet: sid87 - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 20:41

58 gigás partició nincs, hülyeség amit ott írt.

Viszont egy másik progival elértem azt, hogy visszahozta a fájlokat, és lehet másolni. Tehát ha áthúzom egy másik partícióra, akkor újra használható. Holnap kapok kölcsön külső HDD-t, kiírom, aztán formázom azt a particiót és visszamásolom az adatokat. Ez így jó megoldás lenne?

Ha így átmentve használhatók az adatok, akkor igen. Bár nem csekély idő. Viszont én formázás előtt letörölném a partíciót és újrapartícionálnám. Így biztosan jó lesz.

#132 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 15:50

érdemes mindenféle hibajelenség nélkül, kizárólag HD Sentinel-re alapozva vinyót cserélni?

17%-ot és 40 napot jósol neki.

70 db áthelyezett hibás szektor
10 hibás szektor önteszt során
és 9 gyenge szektor.
valamint azt írja hogy javítások száma alapján valószínüleg több lépcsőben/folyamatosan romlott...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 16:50

70 db áthelyezett hibás szektor
10 hibás szektor önteszt során
és 9 gyenge szektor.
valamint azt írja hogy javítások száma alapján valószínüleg több lépcsőben/folyamatosan romlott...

Akkor ez kuka. Majd ha olyan filéhez érsz, akkor lesel, mert megáll, lassul, kékül/zöldül/magába fordul.
Make love not Wor.

#134 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 16:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 17:08

Akkor ez kuka. Majd ha olyan filéhez érsz, akkor lesel, mert megáll, lassul, kékül/zöldül/magába fordul.

user adta ide gépet, hogy mentsem le róla cuccait, meg esetleg win-t húzzam újra.
kiváncsiságból feltettem hdsentinelt és ez fogadott.
most másolom róla a cuccokat, kiváncsi leszek romlik-e tovább a smart adat
(asszem mindjárt felhívom hogy holnap új vinyó kell bele)

az mennyire normális, hogy így másolgatás közben 59-62 fok? (notebook)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 06. 08. 16:26 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#135 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 20:05

Ez mennyire normális, mert nekem elég ijesztő

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  hdt.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#136 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 20:11

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 17:25

az mennyire normális, hogy így másolgatás közben 59-62 fok? (notebook)

Attól függ milyen notesz, nekem 35 körül is mozog, de van mikor noteszből kifelé 70 fokos levegőt mértem. Aztán időnként kikapcsolt a túlmelegedéstől.
Make love not Wor.

#137 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 20:51

Alaplap miatt lehet rossz merevlemezkezelés? A fentebbi képre értem, mert most egy másik SATA vinyóval is hasonlót produkál. Bár a minusz értéket nem értem
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#138 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 21:10

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 20:51

Alaplap miatt lehet rossz merevlemezkezelés? A fentebbi képre értem, mert most egy másik SATA vinyóval is hasonlót produkál. Bár a minusz értéket nem értem

Miért lenne rossz a merevlemezkezelés? Az időszakos belassulások a rendszer változó leterheltségének a következményei. Ha esetleg a Health fül alatti táblázatot beszúrnád...

#139 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 21:17

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 20:10

Miért lenne rossz a merevlemezkezelés? Az időszakos belassulások a rendszer változó leterheltségének a következményei. Ha esetleg a Health fül alatti táblázatot beszúrnád...

De ez nem sűrű? A neten lévő tesztek egyikében sem megy le ennyire

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  hdt.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

#140 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 21:22

Csak mert már idegesít, hogy nemrég vettem:
MSI K9AGM4-L
AMD X2 5000+
2 GB ECC DDR2
MAXTOR 250GB SATA2
GIGABYTE 9600GT
konfigot és fura, de a WoW is és a Mass Effect is belassul rajta. Szerencsére a Prey az nem. Mindet a legminimálisabbra állítottam, mikor állítólag fullon is vinnie kellene.

Minden driver a legfrisebb. Ramot teszteltem, hibátlan. Proci is bírja. Állítólag táp is bírja. Nincs meleg, szóval már nem tudom mi lehet a hiba :( Sajna nincs másik alaplapom, amiben letesztelhetném a vinyóm :(

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.