HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 23. 08:23

Idézet: barcikaikampi - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 7:48

Sajnos átírta....  és onnantól csak ő látja....

Na figyelj egy kicsit - én már majdnem 15 éve foglalkozom adatmentéssel. Nagyon sok olyan winyó is került hozzám ami DVD, DVB, műholdvevő, vagy biztonsági kamerarendszer felvételeit tartalmazta.

Nem mondom, a felvételek áthozása PC-re meglehetősen problémás - a winyók tartalmát a számítógép általában nem látja. (megfelelő filerendszer konverterek kellenek hozzá, vagy speciális olvasóprogramok). De igen kevés kivétellel még mindig sikerült. Ilyen esettel viszont amit leírtál (hogy fel sem pörög), még nem találkoztam - nagyon sokat segítenél (magadon), ha legalább a combo pontos típusát (pl. DMR-EH65) megírnád.

Az elektronika cseréjével még várjál, JÓVÁTEHETETLEN kárt is okozhatsz vele. Nem érdekel hogy elhiszed-e amit mondok, de a saját érdekedben jobb ha elhiszed.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1082 Felhasználó inaktív   barcikaikampi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 23. 10:22

Üdv.

Na...Híreim vannak !!!!

kicseréltem az elektronikát....... és láss csodát azonnal felpörög és látja is a gép !!!!

amitől féltem bekövetkezett......az a nyomorúlt beleírt a fat táblába is.....
jelenleg fut az r studio és látja a könyvtárszerkezetemet..... és mivel nem hiba történt a merevlemezen így nem is lát sérülést..... ezek nagyon jó hírek !!!

még nem volt alkalmam arra, hogy az új vinyót ( amit hoztam ) kipróbáljam a hibás bios-os panellel.

én úgy gondolom, mivel ntfs fájlrendszer volt az új vinyón.... így a bios nem azt fogja látni amit kellene, ezért......beindulhat...... megfogom próbálni ha ezen túlvagyok.

Jó Tanuló lecke volt.... sose tegyetek ilyen rohadék kombóba tersztből vinyót csak azt amit benne is akartok eltemetni.

jelentkezem még mik  a fejlemények.

#1083 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 10:47

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 7:07

A lemez felpörgetése egy szabványos ATA parancson keresztül zajlik. Ezt a parancsot az alaplap rendszerint kiadja az eletronikának.
Amúgy meg a kezelési könyv nem említi, hogy a merevlemez másolásvédett? Jogilag kicsit érdekes dolog, hogy egy akármilyen asztali DVD-felvevő gép miért piszkál bele egy lemez gyári firmware-ébe.

A PC biosos winyók a vezérlés feldugása nélkül is felpörögnek (elvégzik az öntesztjüket).
Én is megdöbbentőnek tartom, h valami kérdés nélkül belepiszkál a biosba.

#1084 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 11:00

Idézet: barcikaikampi - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 11:22

...az a nyomorúlt beleírt a fat táblába is.....
... én úgy gondolom, mivel ntfs fájlrendszer volt az új vinyón.... így a bios nem azt fogja látni amit kellene, ezért......beindulhat...... megfogom próbálni ha ezen túlvagyok.
...

FAT táblát NTFS-sel keverni olyan izgalmas, hogy még álomnak is szép. De még nem derült ki, hogy pontosan akkor most mi is van.

Olyat nem csinál egyetlen kombó sem, hogy tönkrevágja a hdd-t amit beleteszel úgy, hogy aztán PC-n ne működjön... Ott valami egészen nagy félreértés lesz.
Még valami: PC-hdd-k valóban felpörögnek mindenféle IDE kábel nélkül, szimplán táp "hatására".
X-akta: olyat én is láttam már, hogy ha be volt kötve az IDE kábel, akkor nem pörgött fel a hdd, de ha csak tápot kapott, akkor igen... De ott az alaplapi vezérlő volt halott...

Szóval ezek a beleírt, nem írt bele dolgok jók filozofálgatásnak, de hogy nem derült ki biztosan semmi, az is igaz, mert hisz nem látni, mi hova írt, ez csak puszta spekuláció... A tápkábelek simán lehetnek kontakthibásak, az IDE vezérlő simán szarakodhat, a kombó elektronika is lehet grízes, ki tudja, hogyan halt meg az eredeti kombós hdd, a PC-ről még nem is volt nagyon szó, stb...

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 23. 11:15 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1085 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 11:55

Idézet: barcikaikampi - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 10:22

kicseréltem az elektronikát....... és láss csodát azonnal felpörög és látja is a gép !!!!

Meglehetősen nagy szerencséd volt, Samsungnál ez ritkán szokott összejönni. Akkor ha az R-Studió látja az állományaidat már meg is oldódott a problémád.

A másiknál pedig hidd el hogy az elektronikával van probléma. Olyan egyszerűen nincs, hogy egy winyó tápot kapva nem pörög fel. Az indulásnak pontos szabályai vannak, és ez az ATA szabványban rögzítve van. Mindenesetre kíváncsi vagyok ha az ellenpárosítást megcsinálod, mi történik (szerencsédre a Firmware megegyezik).

#1086 Felhasználó inaktív   barcikaikampi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 13:00

üdv.

azthiszem nem értitek a dolgot....

a combóba azonnal indul a vinyó !!!! semmi más körülmények közt nem....mint mondtam kicseréltem az elektronikát...még mindig megy az r studio......

az új vinyóra amit ma vettem, áttettem az átírt elektronikát.....és láss csodát.....eddig ugye felpörgött..most már nem pörög fel..... viszont tökéletesen működik a kombóba !!!! azonnal felpörög !!!

szóval... a kombó beleír a vinyó bios-ába..... és onnantól csak parancsra indul el.... azt hogy ezt miképp oldotta meg a panasonic-samsung cég..azt nemtudom...de sajnos ez van....

mindent körbejártam az ugyben...nektek is hasznos infók ezek...ha valaki ilyennel találkozik, már tudni fogja mi van....

azt még nem mondtam nektek hogy 6 évig forgalmaztam és javítottam számítógépeket..... amellett műszerész vagyok és szervizünk is van...bár már hifikkel foglalkozom ( barcikaikampi.ingyenweb.hu ) és azokat újítjuk fel.

ezt csak azért írom, hogy tudjátok hogy itt nem táp hiba, vagy egyéb alapvető gond volt ez.... sajnos ez egy meglehetősen érdekes "hiba" valójában ez nem is hiba.

most visszanézve a történetem, egyszerűen egy másolásvédelmi mechanizmus lehet. bár elég drasztikus és gerinctelen. na mindeggy... jó lessz a kombóba az új vinyó amin az a bios van.

beszámolok mi lett az r studio vége.

természetesen azért köszönök mindent.

Tisztelettel: Kiss Ferenc

#1087 Felhasználó inaktív   barcikaikampi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 13:06

ja... természetesen amikor szembesűltem akkor a hibával...4 gépre tettem rá a vinyót, és külön tápokra...... azután kezdett érdekes lenni a nem felpörgés.....  mióta kivettem akkor a combóbol onnantól semmi sem látta..... megsem mozdította..olyan szinten..hogy megsem rezzen....olyan mintha nem kapott volna tápot.....

na, majd írok a végéröl mi is van...

#1088 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 14:43

Idézet: barcikaikampi - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 13:06

megsem mozdította..olyan szinten..hogy megsem rezzen....olyan mintha nem kapott volna tápot.....

Áruld már el ennek a „csoda combónak” a típusát hadd nézzünk utána.

Azért is tartom különösnek, mert nálunk már évek óta így megy a DVD írás. Be van állítva egy Panasonic merevlemezes felvevő, a polgár behozza a videokazettáit, felvesszük merevlemezre (egy kis módosítással megoldottam, hogy a winyó kívülről legyen csatlakoztatva), - ezután a merevlemez át van téve egy PC-be. Bemásoljuk a felvett filmet, itt történik a vágás, effektezés, DVD authoring, majd az írás.
Még sohasem volt probléma vele, pedig ez is egy elég korszerű Panasonic egy 320G-s winyóval. Többszáz cserebere után is kifogástalanul működik.

Szerkesztette: pittti 2009. 09. 23. 14:44 -kor

#1089 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 23. 21:57

Idézet: barcikaikampi - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 11:22

Jó Tanuló lecke volt.... sose tegyetek ilyen rohadék kombóba tersztből vinyót csak azt amit benne is akartok eltemetni.

Neeem, nem ez a tanulság, kedves Barcikaikampi (most nézem csak, ki vagy, hát heló itt :hello: ), hanem hogy merevlemezre a büdös életben nem bízol fontos adatot. Bármikor lehet olyan baja, amit csak a Kürt ment meg neked. Erre gondolj, ne arra, hogy harmincból egy DVD rekorder elkeféli a FW-t.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1090 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 22:54

Hali nagyon fontos volna légyszi hogy segitsetek.
A problémám a következő adott egy 160 Gb os WD hdd ami a tápegység hülyeskedése miatt pároméknál partcios tábla sérült lett, látni a particiókat de a gép azt formázni akarná. Elinditottam a get data back for NTFS-t hosszú órákon át másolta a fájlokat aminek a neve és mérete teljesen normális a másik lemezen amire másolva lett el is foglalja a helyet. De sajna semmi nem használható a kép fekete a zene meg nem indul. Ez mitól lehet?? Van esélyem a helyreállitásra vagy ezek az adatok mentek a levesbe???

#1091 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 11:53

Idézet: Robi19 - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 22:54

De sajna semmi nem használható a kép fekete a zene meg nem indul. Ez mitól lehet?? Van esélyem a helyreállitásra vagy ezek az adatok mentek a levesbe???

Ofszethiba van az indexek és az adatterület között (magyarán nem ott vannak az adatok ahová az indexpointerek mutatnak). Gondolom a CHKDSK, vagy egyéb „javítóprogram” lett futtatva.

Profi adatmentő szakember manuális korrekcióval tudja menteni.

Szerkesztette: pittti 2009. 09. 24. 11:54 -kor

#1092 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 13:06

Idézet: barcikaikampi - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 13:00

...most visszanézve a történetem, egyszerűen egy másolásvédelmi mechanizmus lehet. bár elég drasztikus és gerinctelen. na mindeggy...

Ha benne volt a kezelési utasításban, sőt a házon is a figyelmeztető felirat, hogy a készüléket csak szakszerviz, illetve szakképzett személy bonthatja meg és javíthatja, innen kezdve nincs is miért reklamálni...

Olyat sem ígért senki, hogy fontos adatokat tartalmazó merevlemezt nyugodtan berakhatsz, kivehetsz.

Azon meg mindig elcsodálkozom, amikor valaki a fél életét 1 db merevlemezen tárolja, mégha fórumon nem is mindig szól be az ember, mert minek piszkálni szerencsétlent, van neki elég baja. De ez most valami váratlan és meglepő, hogy valaki műszerész létére, holott nyilván tisztában van a dolgok múlandóságával, meg a fizikával, szóval...  :think:

#1093 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 13:41

Idézet: Signal - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 14:06

Ha benne volt a kezelési utasításban, sőt a házon is a figyelmeztető felirat, hogy a készüléket csak szakszerviz, illetve szakképzett személy bonthatja meg és javíthatja, innen kezdve nincs is miért reklamálni...

Olyat sem ígért senki, hogy fontos adatokat tartalmazó merevlemezt nyugodtan berakhatsz, kivehetsz.

Azon meg mindig elcsodálkozom, amikor valaki a fél életét 1 db merevlemezen tárolja, mégha fórumon nem is mindig szól be az ember, mert minek piszkálni szerencsétlent, van neki elég baja. De ez most valami váratlan és meglepő, hogy valaki műszerész létére, holott nyilván tisztában van a dolgok múlandóságával, meg a fizikával, szóval...  :think:

Jól van, már azt hittem bennem van a hiba, de maximálisan egyetértek!

Szóval nekem olyan kicsit hebehurgya dolognak tűnik, de lehet hogy csak én vagyok régimódi, hogy a fontos munkámat, adataimat tartalmazó merevlemezt (adathordozót, de mondhatnék akár drága alkatrészt is) beletegyem bármilyen sz@rba, "mer' csak úgy-e kipróbáljam, hogy jó-é"...

Waze, arról szólnak itt topicok, hogy normál használat mellett is elmúlnak az adattárolóink, meg hogy milyen könnyedén költöznek fájlaink az örök bitmezőkre, akkor miért nem lehet megadni az alap tiszteletet nekik?!
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1094 Felhasználó inaktív   barcikaikampi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 05:54

Üdvözöllek titeket.

Na..... r studio végzett......kivétel nélkül minden file-om visszajött... nem is 40 ezer hanem 88ezer képem volt rajta.... sikerűlt !!!!!

amit vettem vinyót ( amin a átírt elektronika van ) beletettem a combóba...ot kitünően működik... ígyhát alig buktam el 6ezret....bár ezt a három napot nem kívánom senkinek.

amúgy a készülék tipusa panasonic dmr-eh52. ( ő írja át a bios-t )

na, köszönöm azért a segítséget, minden jót nektek.

#1095 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 12:33

Volna egy kis problémám. Külső HDD rack-ben cserélgettem menet közben winyót és ... na a lényeg, hogy a csere után átmásolta az elötte lévő HDD FAT táblát vagy nem tudom NTFSnél ezt hogy hívják. A lemez nevét is átörökölte az utána betett winyó.
Most látom az új könyvtárszerkezetett; ami semmire nem jó mert az az elöző winyoé. És látom, hogy a szabad terület kicsi így az adatok rajta vannak még, de mivel tudnám levadászni az NTFS particióról?
1500Gigás HDD tele adattal, nagyon jó volna egy kis segítség...

#1096 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 30. 00:22

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 13:33

1500Gigás HDD tele adattal, nagyon jó volna egy kis segítség...

Szokásos: fogsz még 1 darab üres 1500-ast, majd a tetszhalottról getdatabackkal mented a cuccokat.
Make love not Wor.

#1097 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 10:05

Szép halál lesz, annyi adatot mire átment már a karácsony is elmúlik :Đ
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1098 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 13:13

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 13:33

Volna egy kis problémám. Külső HDD rack-ben cserélgettem menet közben winyót és ...

Menet közben? Mármint futott a gép? Milyen rack, milyen csatlakozás, az IDE nem hotplug-kompatibilis. Restart volt?

Ha volt restart, s a másik hdd-n valóban az előző tartalma "látszik", ne írj rá, ahogy Jahno is írta, getdataback, de ahhoz kell ugyanannyi üres hely - szintén ahogy írta.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1099 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 09:59

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 30., szerda - 12:13

Menet közben? Mármint futott a gép? Milyen rack, milyen csatlakozás, az IDE nem hotplug-kompatibilis. Restart volt?

Ha volt restart, s a másik hdd-n valóban az előző tartalma "látszik", ne írj rá, ahogy Jahno is írta, getdataback, de ahhoz kell ugyanannyi üres hely - szintén ahogy írta.

Na végül EasyRecovery lett belőle.
A firewire800-on lévő HDD-vel készenlétibe raktam a gépet. Bekapcsolás közben cseréltem egy tök ugyanolyan winyora a bennelévőt. Mire meg akartam nézni mi is van a vinyón látom, hogy ugyan az a volume és a főkönyvtár mint az elöző HDD-n. A mutatók persze sehova nem mutattak. Mikor beraktam a SATÁRA a döglött anyaggal, inditáskor véletlenül rányomott egy chkdsk-t. Na akkor vissza firewire800-ra és átmentettem kb 14 óra alatt a tartalmat. Szokatlan volt számomra, hogy egy ilyen odaveszett táblából végűl helyreállította a teljes könyvtárat és fáljokat. Nem néztem végig a 1400gigát, de néhány fálj veszhetett végűl csak oda.
Visszaállításnál a Quick format utáni visszaállítási lehetőségeket kellet követni. Azt hiszem a PARA volt a legnagyobb. :)

Szerkesztette: TEST11 2009. 10. 01. 10:00 -kor

#1100 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 19:53

Üdv mindenkinek! Pici ütés miatt elszállt egy La Cie 1 terás 3.5-ös külső HDD. Furi hangot ad ki, mégpedig kettőt kattan, aztán sípol, és ezt ismételgeti. Szóval mechanikai sérülése van, de nem tudom, a hang alapján sérült-e a lemez, vagy efelől csak felnyitássall lehet megbizonyosodni?
Másik része, hogy szétszedtem, és egy Hitachi winyót találtam benne. Mennyire fontos, hogy ugyanilyenre cseréljem benne a cuccot? Köszönöm, ha valaki segít.

Ja, és Auchanban vettem a lemezt, ahol furán történik a gariztatás. Előfordul, hogy a helyszínen kipróbálják, és ha nem megy, adnak egy másikat XD. Elképzelhető hogy winyónál is így járnak el? Ha nem, akkor nem sok esélyem van, ugyanis már kiszedtem belőle a winyót jól, és ez látszik a címkén.

Szerkesztette: einstein 2009. 10. 05. 20:28 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.