HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 06. 19:10

Idézet: einstein - Dátum: 2009. okt. 5., hétfő - 20:53

Ja, és Auchanban vettem a lemezt, ahol furán történik a gariztatás. Előfordul, hogy a helyszínen kipróbálják, és ha nem megy, adnak egy másikat XD. Elképzelhető hogy winyónál is így járnak el? Ha nem, akkor nem sok esélyem van, ugyanis már kiszedtem belőle a winyót jól, és ez látszik a címkén.

Akárhogy járnak el, a címke az már buktás, szóval ja, előbb kellett volna gondolkozni. Amúgy ilyen keret teljesen szabvány, amit beleteszel az működik.
Make love not Wor.

#1102 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 06. 21:16

Aham, köszi. Mondjuk ezutóbbi hír örömteli, mert aWD-m pl. már ennél nagyobb ütést is bad sector mentesen átvészelt, mert volt annyi esze, hogy azonnal leálljon, ezért ebben is az lesz a továbbiakban. Akkor viszont felteszem a kérdést, hogy hadd bosszantson a válasz, ha feltételesen igenleges: előfordul, hogy egy kattogó winyót gariztathat az ember? Mert ez véleményem szerint elég nagy visszaélésekre adhat lehetőséget (az ember kicsit sékeli a 3 éves winyóját működés közben, aztán ráfizet egy ezrest és kap egy kétszer akkorát a boltban?)

Szerkesztette: einstein 2009. 10. 06. 21:17 -kor

#1103 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 08:01

Idézet: einstein - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 22:16

Aham, köszi. Mondjuk ezutóbbi hír örömteli, mert aWD-m pl. már ennél nagyobb ütést is bad sector mentesen átvészelt, mert volt annyi esze, hogy azonnal leálljon, ezért ebben is az lesz a továbbiakban. Akkor viszont felteszem a kérdést, hogy hadd bosszantson a válasz, ha feltételesen igenleges: előfordul, hogy egy kattogó winyót gariztathat az ember? Mert ez véleményem szerint elég nagy visszaélésekre adhat lehetőséget (az ember kicsit sékeli a 3 éves winyóját működés közben, aztán ráfizet egy ezrest és kap egy kétszer akkorát a boltban?)

Ha a koccanás után áll le, akkor már halottnak a csók. Gondold végig, kocc, akkor rögtön kopp is van, aztán az elektronika kirántja a fejet. WD-ben inkább a kocc miatt kialakult motoráram lehetett oka az újraindulásnak, védelem beintett, aztán emiatt, de ez a védelem nem gyorsulásérzékelést jelent, hanem motoráram figyelést. A gyorsulásérzékelők is csinálnak ilyet, de a WD 3,5-ösmodelljeiben nem vagyok biztos, hogy egyáltalán raknak-e bele, ez a 2,5-ös lemezekre jellemző.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1104 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 01:43

Idézet: einstein - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 22:16

(az ember kicsit sékeli a 3 éves winyóját működés közben, aztán ráfizet egy ezrest és kap egy kétszer akkorát a boltban?)

Sajnos pont ezt szokták csinálni a népek, ezért van sok diszk 1 év garival, mikor a bolt gyanútlanul átvette, gyártó meg utána visszabaszta, hogy ez biza nagyot kapott a szájára. Júzerfelé azt az időt nem lehet eltolni, ami a gyári vizsgálatig tart, mert egyből fogyvédelem, meg asztalverés, oszt megy a pampam.
Make love not Wor.

#1105 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 21:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 1:43

Sajnos pont ezt szokták csinálni a népek, ezért van sok diszk 1 év garival, mikor a bolt gyanútlanul átvette, gyártó meg utána visszabaszta, hogy ez biza nagyot kapott a szájára. Júzerfelé azt az időt nem lehet eltolni, ami a gyári vizsgálatig tart, mert egyből fogyvédelem, meg asztalverés, oszt megy a pampam.

Mi addig nem cseréljük, amíg a gyártó át nem vette... Ez ~1hét.
LEhet verni az asztalt. Paraszt júzerek okosításait sokszor szoptuk már be sajna... :reklamacio:
Ez Magyarország... :rolleyes:

#1106 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 23:11

Idézet: stol - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 22:32

Mi addig nem cseréljük, amíg a gyártó át nem vette... Ez ~1hét.

Nekem annyi idő alatt nem ér oda, mert egyesével nem futározuk, az csak pénzkidobás, ennyi erővel cserélhetném is. Ha pár darab összejön, vagy nagykeren keresztül intéződik, akkor úgyis fene megette.
Make love not Wor.

#1107 Felhasználó inaktív   TeMireAdtadMeg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 10. 17:20

Hello!

adott egy hdd ami megadta magát; masteren meg is hal a detecting, slaven csak simán nem látja
kattog és folyamatosan világít a hdd led

seagate barracuda 7200.7 80Gb ST380011A Ultra ATA

régen néha kattant egyet és meg is fagyott, de azt hittem a másik vinyó, mert akkor történt, amikor azon mozgattam adatot
ezen viszont sajnos voltak fontos adatok

van valakinek ötlete,hogy lehetne róla lementeni?
gondolom elektronika csere jöhet szóba
csinált már valaki ilyet?
vagy bármi ötlet?

Köszi!

#1108 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 10. 20:10

Idézet: TeMireAdtadMeg - Dátum: 2009. okt. 10., szombat - 17:20

van valakinek ötlete,hogy lehetne róla lementeni?
gondolom elektronika csere jöhet szóba
csinált már valaki ilyet?
vagy bármi ötlet?

Szakemberrel kell megvizsgáltatni, házilag semmire sem mész vele.
Annyit elárulhatok, hogy ennek a sorzatnak az elektronikája nagyon stabil, igen ritkán szokott tönkremenni. A hibajelenség sem erre utal.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1109 Felhasználó inaktív   TeMireAdtadMeg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 10. 20:32

Idézet: pittti - Dátum: 2009. okt. 10., szombat - 20:10

Szakemberrel kell megvizsgáltatni, házilag semmire sem mész vele.
Annyit elárulhatok, hogy ennek a sorzatnak az elektronikája nagyon stabil, igen ritkán szokott tönkremenni. A hibajelenség sem erre utal.

Köszi!

Hibajelenséghez még annyit, hogy bár nem látja a vinyót, próbálja pörgetni, kattog, és a HDD led, folyamatosan ég.

#1110 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 10. 23:29

anno írtam 80as satás samuról, amit egy lomistól vettem száz forintért. elküldtem hollandba, pénteken megjött az új... 1 terás  :Đ

erre mondják, hogy ordasnagy mák :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1111 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 15:50

Idézet: TeMireAdtadMeg - Dátum: 2009. okt. 10., szombat - 18:20

adott egy hdd ami megadta magát; masteren meg is hal a detecting, slaven csak simán nem látja
kattog és folyamatosan világít a hdd led

seagate barracuda 7200.7 80Gb ST380011A Ultra ATA

Dettó. Három hónapos volt az enyém is, amikor pontosan így meghalt. Őrizgettem, hátha meg lehet menteni róla az adatokat, vállalva, hogy lejár a garancia idő.
Le is járt és az adatok nincsenek meg;  pontosan egyező elektronika sem segített. Nincs alaplap, aminek a BIOS-a látná, de érzékelik, mert bootolásnál próbálja detektálni. Ezzel lehet még valamit kezdeni?!

#1112 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 16:06

Idézet: F-UzR - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 15:50

Dettó. Három hónapos volt az enyém is, amikor pontosan így meghalt. Ezzel lehet még valamit kezdeni?!

Valószínüleg csak direkt (másik mechanikával elvégzett) lemezolvasással, aranyáron megcsináltatva.

#1113 Felhasználó inaktív   Creaft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 20:55

Üdv Mindenkinek!

Segítségteket szeretném kérni egy RAID5-ös tömb helyreállításában!

A helyzet a következő: adott egy HP ML150-es szerver Win2003-al, egy Hp-Adaptec 2610SA Sata-s raid
vezérlővel.
A RAID5-ös tömb a következőképpen épült fel 4 winyóból + 2 hotspare driveból:
(Annó 4 db 300Gb-os winyóból állt a tömb, de a 4 év alatt történtek cserék)
0.port - 300Gb Samsung (RAID5)
1.port - 300Gb Samsung (HotSpare)
2.port - 320Gb Samsung (RAID5)
3.port - 500Gb WD Raid edition (RAID5)
4.port - 300Gb Samsung (RAID5)
5.port - 500Gb WD Raid edition (HotSpare)

Tegnap reggelre a 3-as porton lévő WD-t eldobta a kártya, majd elkezte újraépíteni a RAID tömböt
az 1-es porton lévő HotSpare winyóra. Ma reggelre végzett is, minden rendben volt, majt leszedtem
működés közben a kártyáról a 3-as winyót tesztelésre. A HP Storage Management progi viszont továbbra
is "látta" az eltávolított winyót (máskor is szedtem már le winyót küködés közben, akkor eltünt a listából
a leszedett winyó). A tömbre nyomtam egy ReCheck Drives-t, és belefagyott a Win2003.
Resetelve a szervert, minden elindult, viszont újra kezdte építeni a RAID tömböt a gép, a már elvileg
előző nap felépített 1-es winyót beépítve a tömbbe. kb 20%-nál tarthatott, mikor hosszú sípolások
közepedte eldobta a vezérlő a winyókat, a win2003 ismét belehalt. Újraindítva a szervert, a RAID kártya BIOSa
már nem tudta összerakni a tömböt. Nem találta az aktív Array RAID5-ös tömböt. A kártya BIOSába belépve meg akartam
nyitni a RAIDtömb listát, de szólt hogy változások vannak, a régi állapotot akarom megnézni, vagy frissítem
a változások miatt.
Frissítés -> ezt választva természetesen már nem látta a régi tömböt és furcsa módon a winyólistát megnézve
sajnos azt tapasztaltam, hogy a "bedöglött" 3-as winyó kivételével (amit közben wisszatettem) az összes többi
winyót csak pár Kb-os méretűnek látja :(
Ha a "régi" állapotot választom, akkor kilistázza hogy 0-2-4 a RAID tömbhöz tartozik, 1-5 pedig HotSpare, az
aktív Array viszont FAILED. Kipróbáltam hogy a 2 HotSpare-t lehúzom, így az Array DEGRATED.
Mivel nem épült össze a RAID tömb, a win2003 eljut majdnem a bejelentkező képernyőig, viszont előtte
LSASS hibával újraindul (gondolom köze lehet a RAID tömbhöz).

A kérdésem az lenne, hogy tud e valaki olyan módszert, amivel az adatok visszanyerhetők lennének a tömbről?
Én kifogytam az ötletekből, más RAID vezérlőre nem merem ártakni a winyókat, hisz az Adaptec kezelte a tömböt.
Vagy valahogy lehet életet lehelni a tömbbe? Bár szerintem a RAID kártya szarakodhat.
Minden tapasztalat, ötlet, javaslat jól jön!!!

Üdv:Creaft

#1114 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 21:28

A Restore from Backup varázslóval ;) könnyen vissza tudod szedni. Ha nincs ilyen, akkor valamit marhára félreértettél a RAID-del kapcsolatban, az ugyanis nem a backup helyett van. Egyik sem. (Mondom egyik sem. A RAID6-10 stb. sem.)
Azért "találták ki", hogy egy (több) hibás HDD miatti üzemszünet minél kisebb legyen. De a backupot egyik sem tudja helyettesíteni, mert pl. a véletlen törlés ellen sem véd...
Egyébként lehet próbálkozni a RAID Reconstructor, vagy GetDataBack, és hasonló programokkal (biztosan van ingyenes is a célra, de én nem ismerek olyat, ill. a nevezett programokkal sokszor dolgoztam már, ezért merem őket ajánlani), de ha nincs megfelelő tudásod a RAID gyakorlati felépítéséről, nem valószínű, hogy használható eredményt fogsz elérni.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1115 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 01:04

Idézet: Creaft - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 20:55

Vagy valahogy lehet életet lehelni a tömbbe? Bár szerintem a RAID kártya szarakodhat.

Első nekifutásra én is azt javaslom, hogy szerezz be egy másik ugyanilyen kártyát és próbáld meg azzal. Ha szerencséd van akkor csak ennyi volt a gond.
Ha nem a kártya a ludas, akkor nagyobb a baj - és itt már vizsgálat nélkül felelősséggel tanácsot sem lehet adni.

Tipp1: ...akkor kilistázza hogy 0-2-4 a RAID tömbhöz tartozik, 1-5 pedig HotSpare, az
aktív Array viszont FAILED...   - Én megpróbálnám a 3-ast kicserélni egy újra (hiszen az esett ki a tömbből) és Rebuild Raid. Persze előtte a HotSpare winyókat nem ártana eltávolítani - ne zavarjanak be.

Tipp2: ha nem jön be akkor marad az adatmentés, ez cégtől függően többszázezres nagyságrend is lehet. Emlékszem, évekkel ezelőtt nem boldogultam egy 3 lemezes Raid 0-al, (persze utólag jöttem rá mit néztem el) - elküldtem az ügyfelet Pestre - potom 1,2 milláért mentette egy „világhírű” adatmentő cég. (persze azon is múlik, mennyire fontosak az adatok!)

Valószínűleg ott ronthattad el, hogy a 3-as kiesése után azonnal le kellett volna állítani a rendszert, levenni a HotSpare winyókat, kicserélni a 3-ast és így újraindítani - ez lett volna a szabályos.

Szerkesztette: pittti 2009. 10. 17. 01:17 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1116 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 09:10

Szakvélemény kérnék az alábbi esetre:

Volt munkatársam notebook vinyója hirtelen felindulásból tönkrement.
Mivel sürgős SAP fejlesztési munkák voltak rajta, azonnal vitték a hangszeresekhez.
Azok megvizsgálták és kiadtak egy szakvéleményt, hogy helyreállíthatatlan.
Ezek után szét lett szedve, az egyik tányéron van a közepe felé egy kb. 1mm-es mélyszántás, semmi más sérülés nem látható, a fej kiakadt belülre nem mozdul, gép felismeri a HDD-t, motor megy.

Kicsit hihetetlennek tűnik, hogy erről nem tudtak adatot kinyerni, lehetséges ez, vagy csak nem volt nekik elég jó meló?

#1117 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 12:11

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 9:10

Szakvélemény kérnék az alábbi esetre:

Kürt kft. aranyáron.

#1118 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 12:20

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 12:11

Kürt kft. aranyáron.

Ott volt, azért írtam hangszereseket. :)

#1119 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 20:01

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 9:10

Kicsit hihetetlennek tűnik, hogy erről nem tudtak adatot kinyerni, lehetséges ez, vagy csak nem volt nekik elég jó meló?

Ez érdekes. mondta, hogy fontos SAPs dolgok voltak rajt? Bár árat mindenképpen adnak, érdekes, elvégre ha otthoni júzer esik be, akkor annak is meg szokták fejteni a "nem gazdaságos" opciót, de az ilyenre a menthetetlen nekem kicsit durva, ahhoz képest ami marketinget lenyomnak. Bár más Ők sem csak adatmentésből vannak, tudja a fene.
Make love not Wor.

#1120 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 20:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 20:01

Ez érdekes. mondta, hogy fontos SAPs dolgok voltak rajt? Bár árat mindenképpen adnak, érdekes, elvégre ha otthoni júzer esik be, akkor annak is meg szokták fejteni a "nem gazdaságos" opciót, de az ilyenre a menthetetlen nekem kicsit durva, ahhoz képest ami marketinget lenyomnak. Bár más Ők sem csak adatmentésből vannak, tudja a fene.

Persze, hogy mondta, nem is magán emberként vitte, hanem egy elég nagy közlekedési informatikai cég gépeként.
Ezt szerintem kapásból le kellett volna menteniük min. 90%ban, ezért is kérdeztem rá, hátha nem tudok valamit, ami miatt nem tudják elvégezni a mentést. :think:
Megpróbálok szerezni képet a tányérról, lehet megkapom az egészet tanulmányozásra.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.