HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   tgabri 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 29. 22:06

Windows alvó állapotból való visszatérés után párszor fagyott a gép. Utólag visszagondolva ez az egyetlen jel ami vinyó hibásodásra utalhatott. Ezen kivül semmi.
Ma reggel egy ugyanilyen fagyás után reseteltem a gépet majd az a "Detecting IDE" képernyőnél kiakadt. Az egy vinyóm meghibásodott mert azt lehúzva működik viszont ha a vinyó rá van csatlakoztatva nem indul de még a BIOS sem elérhető.
A tipus
Maxtor Diamondmax 22 1TB Hard Drive STM31000340AS
Eletronika csere segíthet??

#1122 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 30. 00:15

Idézet: tgabri - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 22:06

A tipus
Maxtor Diamondmax 22 1TB Hard Drive STM31000340AS
Eletronika csere segíthet??

A HDD led folyamatosan világít?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1123 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 00:27

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 9:10

Szakvélemény kérnék az alábbi esetre:

Ezek után szét lett szedve, az egyik tányéron van a közepe felé egy kb. 1mm-es mélyszántás, semmi más sérülés nem látható, a fej kiakadt belülre nem mozdul, gép felismeri a HDD-t, motor megy.

Kicsit hihetetlennek tűnik, hogy erről nem tudtak adatot kinyerni, lehetséges ez, vagy csak nem volt nekik elég jó meló?

„...Ezek után szét lett szedve,”

Gondolom nem tisztatérben szedtétek szét, így most már tényleg bebiztosítottátok hogy menthetetlen legyen. A Kürt zRt szakvéleményére egyébként nyugodtan lehet adni, nem hülye emberek dolgoznak ott.

„...gép felismeri a HDD-t, motor megy” - ez csak annyit jelent, hogy az elektronika hibátlan.

„...van a közepe felé egy kb. 1mm-es mélyszántás” - valószínűleg ha hozzám kerül én is menthetetlennek ítélem, ugyanis a fejszerelvényt kicserélni csak egy óra munka (ha van donor), viszont az ilyen mértékű felületi sérülés azonnal tönkretesz az új fejet is.

Sajnos tudomásul kell venni, hogy bizonyos hibák esetén tényleg nem lehet menteni. (mindenesetre ha tényleg akkora az a sérülés akkor alighanem jó magasról ejthették le azt a laptopot - legfeljebb az illető nem ismeri el!)

#1124 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 07:09

Idézet: pittti - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 0:27

Gondolom nem tisztatérben szedtétek szét,

viszont az ilyen mértékű felületi sérülés azonnal tönkretesz az új fejet is.

alighanem jó magasról ejthették le azt a laptopot - legfeljebb az illető nem ismeri el!)

Azért szedték szét, mert már lemondtak róla, de érdekelte őket, mi lett vele.

Ezt azért furcsállom, mert láttam a munkájukról dokufilmet, ahol pont azt magyarázták, hogy tudnak lementeni akár lemeztöredékről is egyedi felfogatással, motor és fejvezérléssel.
Itt csak annyira kellett volna belenyúlni a vezérlésbe, hogy ne menjen oda a fej és két részletben a többi rész leolvasható lett volna. Vissza biztos nem fejlődtek, legfeljebb mezei vevő ezt nem tudja megfizetni, ezért fel sem ajánlják, én erre tippelek.

Nem leejtette, belevert egyet, amíg asztali gépen dolgozott, ez csak bill. csere volt. :)

#1125 Felhasználó inaktív   tgabri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 10:41

Idézet: pittti - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 23:15

A HDD led folyamatosan világít?

Miután elkezdi felismerni az IDE meghajtókat folyamatosan világít a HDD led.

#1126 Felhasználó inaktív   Lanti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 10:50

sziasztok!

keresek egy SP1213N 120G ATA winyóhoz  elektronikát. úgy ítéltem meg, hogy ez lehet egy megoldás, mert a winyó fel sem pörög. persze érdekes, hogy mostanában lett 5 éves a drága.
két kérdésem lenne:
- hogyan állapítható meg, hogy az elektronika a ludas?
- ezeken az adatokon kívül mit kell még néznem, hogy megfelelő elektronikát tegyek hozzá?
- hol tudnék beszerezni ilyet?

köszi előre is
bontatlan Spire SPA04B4 WhisperRock IV processzorhűtő eladó (AMD Barton, Thunderbird, Sempron procikhoz)!

#1127 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 18:52

Idézet: Lanti - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 10:50

- hogyan állapítható meg, hogy az elektronika a ludas?
- ezeken az adatokon kívül mit kell még néznem...

köszi előre is

1, a gyári mérőpontokon megadott feszültségértékeket ki kell mérni.

2, a modellszám és a Firmware verzió azonos kell legyen.

#1128 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 20:14

Idézet: tgabri - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 10:41

Miután elkezdi felismerni az IDE meghajtókat folyamatosan világít a HDD led.

„Eletronika csere segíthet??”

Nem.

#1129 Felhasználó inaktív   tgabri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 31. 22:00

Idézet: pittti - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 19:14

„Eletronika csere segíthet??”

Nem.

Csak kürt vagy hasonlók?:(

#1130 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 17:10

Hali! olyan problémába ütköztem miszerint vettem egy satás wd 160 gigás winchestert. a gépem látja feltelepíti. de a total commanderben már nem jelenik meg. a számítógépkezelés-ben is ott van de formázni már nem engedi mi lehet ez? üdv ! Misi

#1131 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 01. 17:15

Idézet: locseimisi - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 18:10

Hali! olyan problémába ütköztem miszerint vettem egy satás wd 160 gigás winchestert. a gépem látja feltelepíti. de a total commanderben már nem jelenik meg. a számítógépkezelés-ben is ott van de formázni már nem engedi mi lehet ez? üdv ! Misi

A lemezkezelőben kapott betűjelzést?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1132 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 08:33

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 17:15

A lemezkezelőben kapott betűjelzést?

Hali! Kapot  Unallocated nek írja majd miután megformázom már működik ugyan de ha újraindítom a gépet elfelejt mindent és üres ként jelenik meg ugynazzal az unallocated felírattal.:(

#1133 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 09:38

Először:

Idézet

... a számítógépkezelés-ben is ott van de formázni már nem engedi ...

Utána:

Idézet

... majd miután megformázom már működik ugyan ...

Egyrészt hogy van ez pontosan?  :confused:

Másrészt a smart-ot ki lehetne olvasni, lehet, hogy tényleg hibás. Vagy másik gépben próbálni ki.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1134 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 12:47

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 9:38

Először:
Utána:

Egyrészt hogy van ez pontosan?  :confused:

Másrészt a smart-ot ki lehetne olvasni, lehet, hogy tényleg hibás. Vagy másik gépben próbálni ki.

Úgy van pontosan hogy először nem tudtam megformázni sem majd később adott egy ablakot a windpws és az mbr-el kapcsopatban kérdezett vealmit angolul.és utánna lehetett leformázni. csak gyorsformázással lehet leformázni . lehet rá másolni is olvassa is róla a gép. de ha újra van idítva mindent elfelejt. Nem érteni..:(

#1135 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 16:02

Hogy érted, hogy csak gyorsformázással lehet formázni? Mert az viszonylag kevés területet ír felül, ettől gyors. Tehát lehet, hogy a hdd "többi" területe hibás, ez a quickformat-nál nem derül ki. SMART-ot olvastasd ki belőle, lehet, hogy ott lesz a lényeg.

Az nem derül ki feltétlen, hogy valóban hibás-e a felület, vagy mondjuk szoftveres szívatás van a háttérben.

De mi van, ha formázás után valamilyen akármilyen live oprendszert bootolsz be, az látja rendesen? ott kiderül azonnal, hogy azzal a windows-zal van-e baj.

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 02. 16:03 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1136 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 16:50

Nekem van így az 5 éves Maxtor-ommal, hogy gyorsformázást engedi, mélyet viszont nem, vagyis lefagy közben. SMART-ot meg nem lehet kiolvasni belőle.

#1137 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 02. 17:08

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 17:50

Nekem van így az 5 éves Maxtor-ommal, hogy gyorsformázást engedi, mélyet viszont nem, vagyis lefagy közben. SMART-ot meg nem lehet kiolvasni belőle.

Van a gyorsformázás, a "lassú", s a mély. A mély az nem a sima formázás! (sőt igazándiból nem is "formázás", legalábbis abban az értelemben, ahogy a formázást mi értjük, mint fájlrendszer létrehozását). A low level format-tal NEM fájlrendszert hozunk létre közvetlenül, míg a sima és gyorsformat-tal viszont igen.

hogy érted azt, hogy a SMART-ot nem lehet kiolvasni belőle?

#1138 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 10:36

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 17:08

Van a gyorsformázás, a "lassú", s a mély. A mély az nem a sima formázás! (sőt igazándiból nem is "formázás", legalábbis abban az értelemben, ahogy a formázást mi értjük, mint fájlrendszer létrehozását). A low level format-tal NEM fájlrendszert hozunk létre közvetlenül, míg a sima és gyorsformat-tal viszont igen.

hogy érted azt, hogy a SMART-ot nem lehet kiolvasni belőle?

Igazad van, az tényleg nem az. :)
Mélyformázva már régen volt, de volt már párszor. Akkor az is lezajlott hiba nélkül. Én arra gondolok, mikor a lassú formázást engedem rá XP telepítés közben. Mikor hol, de megáll, gyorsformázással lefut simán.
Lassan 2 éve egy SATA Seagate HDD is működik mellette és eleinte az volt a gond, hogy bekapcsnál BIOS hibaüzenet fogadott, hogy nem tudta kiolvasni nála a SMART-ot és nyomjak F1-et ennek figyelmen kívül hagyásához. Ez volt egy darabig, majd kikapcsoltam a BIOS-ban a SMART figyelését és már nem jött az üzenet. Jelenleg pedig Everestben üres képernyő fogad, amennyiben a Maxtor SMART-ját olvasnám ki, a Seagate-nél kiolvassa. Most hirtelen nem tudom, hogy BIOS-ban be lett-e kapcsolva a SMART olvasása, mert nem vagyok odahaza.

#1139 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 10:56

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 10:36

Igazad van, az tényleg nem az. :)
Mélyformázva már régen volt, de volt már párszor. Akkor az is lezajlott hiba nélkül. Én arra gondolok, mikor a lassú formázást engedem rá XP telepítés közben. Mikor hol, de megáll, gyorsformázással lefut simán.
Lassan 2 éve egy SATA Seagate HDD is működik mellette és eleinte az volt a gond, hogy bekapcsnál BIOS hibaüzenet fogadott, hogy nem tudta kiolvasni nála a SMART-ot és nyomjak F1-et ennek figyelmen kívül hagyásához. Ez volt egy darabig, majd kikapcsoltam a BIOS-ban a SMART figyelését és már nem jött az üzenet. Jelenleg pedig Everestben üres képernyő fogad, amennyiben a Maxtor SMART-ját olvasnám ki, a Seagate-nél kiolvassa. Most hirtelen nem tudom, hogy BIOS-ban be lett-e kapcsolva a SMART olvasása, mert nem vagyok odahaza.

Mélyformázás nem lehetett, azt ugyanis a vezérlő a vinyón tiltja csípőből sok-sok éve.

A BIOS-ban kikapcsolt SMART csak a BIOS SMART üzeneteire van hatással, rendszer alatti elérést nem érint.

Gyorsformázás semmi mást nem csinál, csak az MFT-t üríti ki, így persze a lemezre nem néz rá.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1140 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:30

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 11:56

...
Gyorsformázás semmi mást nem csinál, csak az MFT-t üríti ki, ...

Illetve fájlrendszerfüggő. De igaz: adatterületet nem érint.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.