HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 17. 10:06

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 10:04

Pont ezért vettem, nem fogok dvd-kkel szarakodni. Bluray meg kicsi, nem oldja meg a tárolási gondjaim. :(

Nekem nincs más alternatíva 1,5 terrás vinyót vehetnék 2-3 hónaponta akkor újat és felcimkézve elrakhatnám a régit.Ami régen pár mega volt manapság gigára duzzadt és igy tovább... 50 gigás bluray szerintem nem kicsi, 10 lemez és kiirtam az 500 as vinyót.

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 17. 10:08 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1402 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 17. 14:33

Idézet: F-UzR - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 19:26

0 dB-es konfiguráció tesztje. ...és most is kapható.

OFF: Elég figyelemre méltó összeállítás.

A legjobban a táp tetszik; évekkel korábban, amikor megjelent, biztos voltam benne, hogy ilyen táp lesz a gépemben, ha majd egyszer új konfigurációt építek.
De az eltelt időben nem hogy olcsóbb nem lett, hanem sokkal drágább. Az árát egyszerűen pofátlanságnak tartom. Így biztosan nem ilyen lesz a következő gépem tápegysége.

A csendes konfiguráció egyébként jó ötlet, de egy ilyen rendszert hatványozottan gyakrabban kell portalanítani, mert az óriási felületű, "ezernyi" lamellával rendelkező borda hűtésének halála a por. Egy ilyen óriási felület pedig hamar porral lesz belepve.

El tudom képzelni, egy ilyen konfiguráció mennyire melegedhet egy 30°C-os hőmérsékletű, sokadik emeleti panellakásban télen, vagy a még melegebb szobában nyáron. /OFF
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1403 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 15:23

Na jó...tudom én is, hogy vannak ilyen über konfigok, de én az általános, megfizethető, mindenki számára elérhető gépre gondoltam... :D
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1404 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 21:34

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 10:06

Nekem nincs más alternatíva 1,5 terrás vinyót vehetnék 2-3 hónaponta akkor újat és felcimkézve elrakhatnám a régit.Ami régen pár mega volt manapság gigára duzzadt és igy tovább... 50 gigás bluray szerintem nem kicsi, 10 lemez és kiirtam az 500 as vinyót.

Ha kiszámítod, nem sok különbség van a nagywinyó és az optikai tároló ára között.
Ha hozzáveszed azt, h az optikai lemezek ötletszerüen döglenek, és 3-5 évente a biztonság kedvéért át kell írnod őket, akkor az ár már a winyótárolás felé billen (a winchesteren levő adatok frissítése nem eszik újabb tárolót).
És akkor még ott van a helyigény kérdése, amelyben megint csak jobb a winchester.

#1405 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 10:46

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 22:34

Ha kiszámítod, nem sok különbség van a nagywinyó és az optikai tároló ára között.

Igen csak 20-25 ezret előhuzni a farzsebböl hirtelen nemtudok, inkább veszek 100 lemezt ami jóval olcsóbb aztán 1 hónap mulva megint annyit és igy tovább..Egyébbként a vinyó se egy nagyon megbízható valami és nem mindegy hogy 1 lemeznyi adat ugrik vagy 1,5TB
Másik az hogy nekem lekopogom egy nyavaja dvd/cd lemezem se hullott még el pedig van amit még a 4* mathusita scsi iróval irtam a 90 es évekbe.Jó annyit használom őket ha kell valamelyikröl adat átmásolom róla vinyóra.

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 18. 10:53 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1406 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 13:11

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 11:48

Én azon tűnődöm, hogy lesz-e egyszer olyan, tömegesen elterjedt (tehát nem drága) számítógép, amelyekben az eszközök nem kábelekkel, s különféle csatlakozók segítségével fognak kommunikálni egymással, elkerülve ezzel az oxidáció, a csatlakozó meghibásodások, kábeltörések, stb. okozta bosszantó, idegesítő meghibásodásokat?
Rádióvezérlés, mikrohullámok... "mittomén"? :Đ
...

Sokkal többet "vinne el", mint amennyit "hozna a konyhára". Ugyanis lényegesen bonyolultabb lenne a szerkezet (most nem is nézem pl. az FCC-t, az elektromágneses zavarokat, behatásokat, a sugárzást, amivel a készükél zavar másokat, más készülékeket). Szerintem hatalmas energia, pénz és tervezés kelle hozzá, s szülne sokkal több hibafaktort, mint az egyszerű kontakthiba lehetősége. Csatlakozókra mindenképp szükség van, oxidáció mindenképp jelen lesz, nem lehet kiküszöbölni teljesen. Árnyékolás, mi van, ha kinyitod a házat, vagy mellé teszel egy másik, vagy akármennyi gépet, hisz nem zavarhatják egymást (vagy nem szabad nyitni a házat, mert fagynak, stb).

Több kérdést vetne fel, mint amennyit megoldana. Az egyszerű fémes kontaktus szerintem nem váltható ki, max. speciális helyeken. A levegő átvitele is lényegesen rosszabb lenne. Egészen más "adatátviteli csatornát" képvisel, mint a folytonos fémhuzal.
A gép még így is érzékeny az elektromágneses zavarokra (ssd pl.), mi lenne akkor?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1407 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 13:17

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. jan. 17., vasárnap - 22:34

Ha hozzáveszed azt, h az optikai lemezek ötletszerüen döglenek, és 3-5 évente a biztonság kedvéért át kell írnod őket, akkor az ár már a winyótárolás felé billen (a winchesteren levő adatok frissítése nem eszik újabb tárolót).
És akkor még ott van a helyigény kérdése, amelyben megint csak jobb a winchester.

Azt lehet mondani (már jópár éve igaz), hogy a vincseszteres tárolás fajlagosan néha még olcsóbb is, mint az optikai. Normális optikai megoldások esetén pedig lényegesen olcsóbb, bár a megbízhatóság, élettartam kérdése már nem ilyen egyszerű. Való igaz, hogy egy hdd-nek jobb a megbízhatósága, de vegyük figyelembe, hogy egy terás hdd kb. 200 DVD adatát tudja tárolni, azaz ha meghibásodik, 200 DVD_nyi infó ugorhat, míg annak valószínűsége, hogy 200 jó minőségű DVD meghibásodjon, lényegesen kisebb. De egy hdd-n 10 év múlva is olvasható lesz az adat - már ha a hdd működni fog. Ezek mind szempontok.

Kérdés: mit, milyen célra, mennyi időre akarunk tárolni (archiválni), kell-e frissíteni (ahogy írtad), hordozhatóság, stb. Ezeket mind figyelembe kell venni, tehát nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a hdd "jobb" tároló a DVD-nél. Mert akkor ott a mágnesszalag pl...

Szerkesztette: Warrior 2010. 01. 18. 13:20 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1408 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 18. 22:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 13:17

Kérdés: mit, milyen célra, mennyi időre akarunk tárolni (archiválni), kell-e frissíteni (ahogy írtad), hordozhatóság, stb.

Egyiptomiak már régen megoldották a problémát:
Kőbe kell vésni, és évezredekig megőrződik!  :respect:
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#1409 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 18. 23:32

Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. jan. 18., hétfő - 22:07

Egyiptomiak már régen megoldották a problémát:
Kőbe kell vésni, és évezredekig megőrződik!  :respect:

Oszt ma már nagy tudomány kell annak is a visszaolvasásához. Bár ezzek szopjon az utókor :-)
Make love not Wor.

#1410 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 19:12

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 11:48

Én azon tűnődöm, hogy lesz-e egyszer olyan, tömegesen elterjedt (tehát nem drága) számítógép, amelyekben az eszközök nem kábelekkel, s különféle csatlakozók segítségével fognak kommunikálni egymással, elkerülve ezzel az oxidáció, a csatlakozó meghibásodások, kábeltörések, stb. okozta bosszantó, idegesítő meghibásodásokat?
Rádióvezérlés, mikrohullámok... "mittomén"? :Đ

Esetleg egy teljesen integrált, de nagy teljesítményű, forgó és mozgó alkatrészektől mentes rendszer...?  :)

Egy készüléken belül a vezetéknélküli kommunikáció értelmetlen szerintem, a drótnál egyszerűbb nincs, tápegységhez pedig úgyis minden egységnek kapcsolódni kellene. Nem mintha nem lehetne induktív úton energiát átvinni, a transzformátorelv alapján (töltős fogkefe stb.), csak itt az sem alkalmas.

Készülékek közötti kábelgubancok és csatlakozási hibák ellen viszont ez még jól jöhet:

https://www.hwsw.hu/hirek/43519/sony-transf...io-erintes.html

#1411 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 10:46

Sziasztok! Sajnos újra itt.

Samsung 500-as SATA vinyó felpörög majd kattan egyet (ezt idáig is így csinálta) majd csend és kb. 5 mp-enként ua. a hangos kattanás. (próbálkozik gondolom) Windows nem látja, illetve egyszer a TotalCommander már látta a betűjelét, de "lefagyott" ha rá akartam váltani a nézetet.

A vinyót kéz alól vettem.(ha emlékezne valaki ez nem ua. a vinyó amin az elektronika ment tönkre, hanem az amit annak javításához szereztem, igaz mégsem kellett megbontani tehát sértetlen)

Egyszer már csinálta ezt kb. 2-3 hónapja, majd 4.-5. próbálkozásra ismét működött és azóta is működött tegnapig. Próbáltam fixen egy másik gépbe rakva is mivel alapból egy USB-SATA átalakítón csücsül de így is ua. az eredmény. Olvastam, hogy esetleg a vinyón magán a tápcsatlakozó környékén a forrasztás esetleg eltörött, ezt este megpróbálom megnézni. Szerintetek lehet ez a hiba oka?
Az adatok céges visszaállítására nincs keret így azt a részt kihagynám, hogy vigyem a K*rt-ékhez...

Üdv,
Robi

#1412 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 10:53

Idézet: BooBoo - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 10:46

Sziasztok! Sajnos újra itt.

Egy táp és egy adatkábelt feldugva ezt meg tudod nézni.
Az adatmentés már keményebb dió.
Legelőször próbálkozz egy fizikai tükrözéssel.

#1413 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 11:53

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 10:53

Egy táp és egy adatkábelt feldugva ezt meg tudod nézni.
Az adatmentés már keményebb dió.
Legelőször próbálkozz egy fizikai tükrözéssel.

Bocs, de mit tudok így megnézni? Ugye két külön gépben már próbáltam más-más kábelekkel, de nem ment, azaz ha a forrasztás a hibás akkor az csak a vinyón lévő lehet, akkor pedig nem kell rádugnom semmit, hogy lássam, vagy nem?

Fizikai tükrözést hogyan kell csinálni? Egyelőre nem látja a windows a lemezt.

Köszönöm a gyors választ!

Úgy látszik nincs szerencsém ezekkel a vinyókkal.  :(
Amúgy milyet érdemes venni manapság (500Gb és felfelé)

#1414 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 11:54

Idézet: BooBoo - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 10:46

Egyszer már csinálta ezt kb. 2-3 hónapja, majd 4.-5. próbálkozásra ismét működött és azóta is működött tegnapig. ...

Az adatok céges visszaállítására nincs keret így azt a részt kihagynám, hogy vigyem a K*rt-ékhez...

Menteni kellett volna, ha fontos adatok vannak rajta.
Főképp, ha már voltak előjelek is.
(Persze tudom, utólag könnyen vagyok okos)

#1415 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 11:58

Idézet: BooBoo - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 12:53

...Úgy látszik nincs szerencsém ezekkel a vinyókkal.

Véletlenül nem a táp vágja agyon, beleértve az USB cucc adapterét, vagy amivel használtad?

#1416 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 14:29

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 11:54

Menteni kellett volna, ha fontos adatok vannak rajta.
Főképp, ha már voltak előjelek is.
(Persze tudom, utólag könnyen vagyok okos)

Ne már, tényleg?  :respect:

Amint újra működött egyből mentettem róla mindent, DE mivel egy hónapig hasonlót sem produkált újra megbíztam benne (na meg kellett a hely és mostanság nem nagyon futja alkatrészre). Igaz a legfontosabb adataim mindig el vannak tárolva két külön vinyóra némelyik emellett még újraírható DVD-re is. Tehát az elsődleges cél nem a mindenáron adatvisszaszerzés hanem az újbóli működöképesség lehetőségei. Pl.: ha tényleg csak egy forrasztási gond, akkor nem kell 1x ezerért új vinyót vennem. Ennek ellenére az ideiglenesen összegyűjtött cuccaim azért jó lenne egycsapásra visszakapni. Nem mentegetni  :D  akarom magam csak a teljesség igényéhez hozzátartozik ez is.

Na akkor kifüstölögtem magam...

Signal: Nem hiszem, hogy a táp, mert az USB-s szettről hajtottam, aminek saját tápja van. Arról ment korábban is és más eszközöket is üzemeltetek vele gond nélkül. Persze mondhatjuk, hogy azok az eszközök (DVD-író pl.) nem annyira érzékenyek...

#1417 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 14:52

Idézet: BooBoo - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 14:29

Ne már, tényleg?  :respect:
...

Aha, szóval nem az adatbisszaállítás az első.
Akkor félreértettem.

Ez esetben nézd meg a forrasztást, de az nem szokott csak úgy magától letörni, ha nem dugdosod.
Esetleg ahol a nyáklaphoz csatlakoznak a motor érintkezői, lehet, hogy ott rossz a kontaktus. A általában csak néhány rugalmas lemezke vagy rugós érintkező, ami nekinyomódik a nyáknak.

Szerkesztette: Sparow2 2010. 01. 20. 14:53 -kor

#1418 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 15:15

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 14:52

Aha, szóval nem az adatbisszaállítás az első.
Akkor félreértettem.

Ez esetben nézd meg a forrasztást, de az nem szokott csak úgy magától letörni, ha nem dugdosod.
Esetleg ahol a nyáklaphoz csatlakoznak a motor érintkezői, lehet, hogy ott rossz a kontaktus. A általában csak néhány rugalmas lemezke vagy rugós érintkező, ami nekinyomódik a nyáknak.

A nyáklapos-rugós dolgot még tegnap megnéztem, ott nem tapasztaltam semmi különöset. (az előző esetemnél leszereltem egyről a nyákot, akkor figyeltem meg milyen egyszerűen oldották ezt meg)

Magát a táp dugót ugyan nem húzgáltam sűrűn, de a szállítás miatt (legtöbbször házon belül) azért kaphatott az a csatlakozó (feszülés, ütődés, stb). Mindenesetre este ránézek. Elég jónak tartom a szemem, remélem meglátom amit kell. Ha ez a hiba egyáltalán. Lehet, hogy mechanika és akkor részemről kakukk.

Köszönöm a törődést!

#1419 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 16:16

Sziasztok

Nem rég ment tönkre a második vinyóm ugyan azon a porton. Újként semmi baj nem volt velük, majd elkezdtek meghüjűlni. Készenlétből nem akartak elindulni /elindult de ha megnyitottam 2-3 percre lefagyott a gép aztán ment rendesen/ random leváltak a rendszerről. Most elkezdtem figyelni az eseménynaplót és ugyan azokat írja mint  mielőtt az utóbbi tönkre ment /raktam a régi helyére újat/. Ráadásul már az ide portra is hibát ír. Rossz a lap, megöli a vinyókat? Vagy pusztán szerencsétlenség?  :confused:

Csináltam egy képet hátha valaki el tudja magyarázni mit jelent.

Kép

Ha nem ide kellett volna akkor bocs.

Szerkesztette: Razor 2 2010. 01. 20. 16:28 -kor

#1420 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 17:39

Idézet: Razor 2 - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 17:16

Sziasztok

Nem rég ment tönkre a második vinyóm ugyan azon a porton. Újként semmi baj nem volt velük, majd elkezdtek meghüjűlni. Készenlétből nem akartak elindulni /elindult de ha megnyitottam 2-3 percre lefagyott a gép aztán ment rendesen/ random leváltak a rendszerről. Most elkezdtem figyelni az eseménynaplót és ugyan azokat írja mint  mielőtt az utóbbi tönkre ment /raktam a régi helyére újat/. Ráadásul már az ide portra is hibát ír. Rossz a lap, megöli a vinyókat? Vagy pusztán szerencsétlenség?  :confused:

Csináltam egy képet hátha valaki el tudja magyarázni mit jelent.

Kép

Ha nem ide kellett volna akkor bocs.

Szép, szórja a hibát rendesen... Milyen alaplap ez, amúgy? Másik portra próbáltad átdugni?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.