Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 11:48
Én azon tűnődöm, hogy lesz-e egyszer olyan, tömegesen elterjedt (tehát nem drága) számítógép, amelyekben az eszközök nem kábelekkel, s különféle csatlakozók segítségével fognak kommunikálni egymással, elkerülve ezzel az oxidáció, a csatlakozó meghibásodások, kábeltörések, stb. okozta bosszantó, idegesítő meghibásodásokat?
Rádióvezérlés, mikrohullámok... "mittomén"? :Đ
...
Sokkal többet "vinne el", mint amennyit "hozna a konyhára". Ugyanis lényegesen bonyolultabb lenne a szerkezet (most nem is nézem pl. az FCC-t, az elektromágneses zavarokat, behatásokat, a sugárzást, amivel a készükél zavar másokat, más készülékeket). Szerintem hatalmas energia, pénz és tervezés kelle hozzá, s szülne sokkal több hibafaktort, mint az egyszerű kontakthiba lehetősége. Csatlakozókra mindenképp szükség van, oxidáció mindenképp jelen lesz, nem lehet kiküszöbölni teljesen. Árnyékolás, mi van, ha kinyitod a házat, vagy mellé teszel egy másik, vagy akármennyi gépet, hisz nem zavarhatják egymást (vagy nem szabad nyitni a házat, mert fagynak, stb).
Több kérdést vetne fel, mint amennyit megoldana. Az egyszerű fémes kontaktus szerintem nem váltható ki, max. speciális helyeken. A levegő átvitele is
lényegesen rosszabb lenne. Egészen más "adatátviteli csatornát" képvisel, mint a folytonos fémhuzal.
A gép még így is érzékeny az elektromágneses zavarokra (ssd pl.), mi lenne akkor?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."