HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 25. 08:28

Idézet: saen - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 7:36

Érdemes gyorsan vinyót cserélni?

valoszinuleg.

de erdemes lenne a teljes smart eredmenyet ide masolnod, abbol tobbet tudnak mondani akik ertenek hozza.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1602 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 10:28

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 10:28

Különösen fontos a rendszeres töredezettség-mentesítés, ha nem a legújabb, szupergyors számítógéppel (és merevlemezzel) rendelkezik az ember. Egy célszoftver hatékonysága pedig össze sem mérhető ilyen téren a Windows beépített alkalmazásáéval.

Én inkább nem használok windowst, és a rendszer egy 10krpm-es raptoron van, és csókolom. Ettől tuti gyorsabb.
(Barton 2500+, 1G RAM, többit le sem írom, nem foglalkozom a géppel. Video, net menjen rajta, dolgozni tudjak, többi nem érdekel.)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1603 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 17:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 8:28

valoszinuleg.

de erdemes lenne a teljes smart eredmenyet ide masolnod, abbol tobbet tudnak mondani akik ertenek hozza.

Csatolva:

Csatolt fájl:

#1604 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 17:58

ha jol ertem (en magam nem vagyok smart guru) mar majdnem ketezer(!) szektort kenytelen volt atpakolni! a kovetkeztetest szerintem Te is le tudod vonni..
a forum ma:

#1605 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 18:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 17:58

ha jol ertem (en magam nem vagyok smart guru) mar majdnem ketezer(!) szektort kenytelen volt atpakolni! a kovetkeztetest szerintem Te is le tudod vonni..

Köszi, akkor csere lesz hétvégén. Semmi kedvem az egészhez, de hát ez van  :(

#1606 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 18:04

orulj, hogy eszrevetted, es nem a halott, meg sem "szolalo" winchestert nezegeted!
a forum ma:

#1607 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 18:18

Idézet: saen - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 18:25

Csatolva:

1885 bad az kemény ,annak a vinyónak game over...Az áthelyezési események számlálója is több mint 3000 et mutat.

Szerkesztette: djculture 2010. 02. 25. 18:21 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1608 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 18:21

Idézet: djculture - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 18:18

1885 bad az kemény ,annak a vinyónak game over...

Köszi srácok!
Mentés folyamatban (bár a legfontosabb cuccok egyébként is mentve voltak), így "csak" pénzt és időt veszítek.

#1609 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 19:36

Idézet: Signal - Dátum: 2010. febr. 25., csütörtök - 8:12

A kérdésed pedig azért volt félrevezető, mert itt arról volt szó, hogy az Eszközkezelőből is eltűnt a HDD, holott jelen kell lennie.

Hát, igen,ezt előtte más is említette. Nos, elég felületesen nézhettem meg az eszközkezelőben. Ellenben állítólag Linux alatt, a cfdisk futtatásakor, valamint a Windows telepítésekor kellett volna látnom a meghajtót, és mivel nem láttam, nem néztem meg mégegyszer az eszközkezelőben. Egyébként ha a Win telepítője szerintem azért nem látta, mert egy nem bootolható DVD-ről indítottam Windows alatt egy virtuális meghajtóról.
De lassan off topic lesz ez a téma, mindenkinek köszi a segítséget.

#1610 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 12:56

Sziasztok!

Szerintetek menhetetlen (néhány adatot sem tudok megmenteni róla)?
Fizikai Lemez Információ - Lemez: #1: SAMSUNG SP1213C
Lemez Tulajdonságok

Lemez sorszám : 1 
  Interfész : S-ATA 
  Lemez vezérlõ : Intel® 82801EB Ultra ATA Storage Controllers (ATA) 
  Lemez pozíció : 0, Device: 0 
  Lemez modelszám : SAMSUNG SP1213C 
  Lemez revízió : SV100-27 
  Lemez sorozatszám : 0694J1FX208712 
  Teljes méret : 114494 MB 
  Energiatakarékossági üzemmód : Aktív 
  Jelenlegi hõmérséklet : 36 °C 
  Mûködési idõ : 370 nap, 4 óra, 59 perc (becsült érték) 
  Becsült hátralévõ élettartam : 11 nap

Kondíció : 
  9 % (Rossz) 
  Teljesítmény :
  100 % (Kiváló)

Meghibásodás várható - Attribútum: 198 Javíthatatlan szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez önteszt során talált 847 hibás szektort.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsõben romlott.
Azonnali merevlemez csere szükséges.

Ajánlatos az adatok sûrû mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

#1611 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 15:15

Masolj mindent azonnal, aminel megakad, annak kb. integethetsz, az elektronikajat meg ajanld fel valakinek, aki epp olyat keres, a maradek meg kuka (elotte celszeru olvashatatlanna tenni a maradekot :D)

Szerkesztette: asdf 2010. 02. 27. 15:15 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1612 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 10:54

Sziasztok,

Van egy külső WD 1 TB-os winyóm (firewire-el van összekötve a géppel). Egy éve hibátlanul megy, de ma előjött egy hiba: a gépen nem ismeri fel (Xp). A neve helyett helyi lemezt ír ki, asszem még a betűkiosztása is más (de ebben nem vagyok biztos), és nem tudom megnyitni (ha rákattintok az ikonjára, hosszú gondolkodás után azt írja ki az Xp, hogy "A meghajtóban található lemez nincs megformázva. Megformázza most?"

Ilyenkor mi van?
Kösz
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#1613 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:21

Idézet: asdf - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 14:15

Masolj mindent azonnal, aminel megakad, annak kb. integethetsz, az elektronikajat meg ajanld fel valakinek, aki epp olyat keres, a maradek meg kuka (elotte celszeru olvashatatlanna tenni a maradekot :D)

Másolnám, de nem látja az XP.

#1614 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 14:32

GetDataBack, de surgosen!
a forum ma:

#1615 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 28. 15:17

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 10:54

Van egy külső WD 1 TB-os winyóm (firewire-el van összekötve a géppel).

HDD kivesz, másk keretben gépre dug, aztán valahol 1 tera üres hely, getdataback átmenti.
Make love not Wor.

#1616 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 16:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 20:36

Átmásolod az egészet egy másikra, ahol ugat, hogy nem olvasható a file, nahh, az volt az.

Az ExcelStor vinyó cserélve lett egy WD 5000AAKS vinyóra, a fontosabb adatokat sikerült átmásolnom  :Đ , remélem ezzel már nem lesznek ilyen gondjaim.
:up:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1617 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 17:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 16:17

HDD kivesz, másk keretben gépre dug, aztán valahol 1 tera üres hely, getdataback átmenti.

Köszi a választ.

Az a helyzet, hogy nincs rajta fontos adat, azaz a vicc az, hogy ez egy backup winyó volt. Szóval nem az adatokat akarom megmenteni róla, a kérdésem inkább az, hogy akkor most ez a winyó bedöglött, vége, vagy fel lehet támasztani? Ha igen, mivel kísérletezzek?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#1618 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 28. 20:42

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 17:30

akkor most ez a winyó bedöglött, vége, vagy fel lehet támasztani? Ha igen, mivel kísérletezzek?

Tán próbáld megformázni, meg hasonlók. Aztán hdsentinellel nézz rá a paramétereire.
Make love not Wor.

#1619 Felhasználó inaktív   napppali 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 01. 09:55

Sziasztok!

Az egész úgy kezdődött, hogy elhalálozott az 500GB-os Maxtor vinyóm. Egyszercsak nem látta többé az BIOS se. Másik gépben is ki lett próbálva, szóval tutira behalt.
Na gyorsan vettem is egy másikat. Ez egy szintén 500GB-os Samsung HD502HJ-t. Új rendszer fel, meg minden ami ilyenkor kell. (WinXP integrált SP2-vel)

Na eztán jött az érdekes rész. Azt vettem észre, hogy hidegindításkor nem mindig töltődik be a rendszer. Sokszor megáll a boot a Win betöltődési képernyőjénél, ahol az a csík fut. De úgy megáll, hogy a csík is lefagy és CTRL+ALT+DEL-re se reagál. Volt hogy több percig is ott állt és semmi se történt. (a fagyás elején még világít a HDD led, aztán már nem) Ilyenkor RESET.

Újraindul a gép, bejön az a képernyő, hogy a Windows nem helyesen lett leállítva és válasszak indítási módot. Ilyenkor a Normál módot választom és simán betöltődik a rendszer. Talán egyszer fordult elő, hogy ilyenkor is lefagyott, de harmadjára már indult. Valamint a nem lefagyással végződő indulásoknál is látható, hogy néha megakad az a csík. Mondjuk egy boot-nál 1-2-szer. Van hogy egy mp-re, van hogy olyan 3-4 mp-re.

És eztán jött a még érdekesebb dolog. Egyik alkalommal, mikor indítottam a gépet, megállt azzal az üzenettel, hogy nem találja az NTLDR-t. (Az hozzátartozik, hogy a BIOS ekkor is, és a lefagyásoknál is tökéletesen látta a vinyót!)

Na gondoltam XP telepítő cd, rendszer javítás. Csakhogy 2 fajtát is próbáltam és mindkettő ugyanott állt meg. A legelején miután azt írja, hogy "A számítógép hardverkiépítésének vizsgálata". A szöveg után fekete képernyő és semmi sem történt, HDD led se villogott.

A vinyó mindeddig egyedüli hdd-ként pihent a gépben. Na rádugtam a rég nem használt, de hibátlan PATA-s vinyómatis , és láss csodát a telepítő cd nem fagyott le. Ekkor épp azt a cd-t próbáltam amin volt előtelepített Windows is (Simpicity), melyet elindítottam, gondolván, hogy azon van sok szoftver is, töbek között merevlemez ellenőrző is. Többet is lefuttattam és mind hibátlannak találta a vinyót. Na az egyikben találtam olyan gombot, hogy FIXBOOT. Rányomtam, azt írta rendben. Hát gondoltam ez nem sok infó.
Gép újraindítás, és hopp elindult a rendszerem. Ennek nagyon örültem, mert már azt hittem hibás a HDD és vihetem vissza garba. Természetesen újra egyedüli merevlemezként van jelen a Samsung.

Csak azt nem értem, miért kellett nekem ehhez egy másik vinyót a gépre dugnom amin mellesleg semmiféle rendszer nincsen. És mi van, ha nincsen másik vinyóm? És vajon azért indult el a telepítő cd a másik vinyóval mert az PATA-s, vagy mert az hibátlan?

A indulási lefagyás azóta is ugyanúgy jelentkezik, de úgy mint azelőtt vannak hibátlan hidegindulások is.

Ja még annyi hogy egyszer-kétszer kék halál is előfordult.
Memtest rendben.
Az előző vinyóval sosem volt indulási fagyás.

Alaplap: GIGABYTE GA-M61PME-S2
Proci: AMD Athlon 64 X2 5200+
Memória: 2x1GB DDRII 800MHz kit Geil
VGA: GIGABYTE GeForce 9500GT

Én úgy gondolom, hogy vagy a HDD vagy az alaplap a ludas. Kíváncsi vagyok tapasztaltabb emberek véleményére, nem is annyira a tekintetben, hogy mi lehet a hibás a gépemben, hanem úgy általában a jelenséggel kapcsolatban.

Bocs a hosszú meseszerű leírásért! Itt a vége...

#1620 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 10:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 21:42

Tán próbáld megformázni, meg hasonlók. Aztán hdsentinellel nézz rá a paramétereire.

Rendben, de mivel totál nem hozzáértő vagyok, légyszi írd le konkrétabban: hol formázzam? Amikor rákattintáskor kiírja a hibaüzenetet, megkérdezi, hogy formázom-e most. Itt formázzam? Vagy a lemezkezelőből? Vagy a futtatás ablakból valami extra paranccsal?

Kösz

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.