HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 13. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 03. 13. 12:26

Ti lementettétek egy adatmentős céggel az adatait róla a garancia fejében???
Nem abszurdisztán, hanem jól bepaliztak.

A garancia szerint --alapesetben-- választhat, hogy kap egy ugyanolyan terméket vagy a pénzét.
Az adatmentésről neki kellett volna gondoskodnia, meg előtte is neki kellett volna mentést csinálnia/csináltatnia. (Hacsak nem álltok vele ilyen szerződésben is, hogy Ti menedzselitek az adatmentést, karbantartást, miegyebet nála, de gondolom ez nem áll fenn)

Abban bizonyára igaza van, hogy az adatmentéskor szétszedett diszkre is jár a garanciális csere vagy pénzvisszafizetés. (Hiszen a diszk már hibás volt, attól függetlenül, hogy az adatmentéshez szétszedték. Ha nem kellene róla az adat, visszahozták volna egy darabban.)

Szerk: arra viszont most is kíváncsi vagyok, hogy honnét fogod tudni, hogy melyik szoftvereket vette meg és melyiket lopta???

Még nem történt adatmentés.
Várjuk a jogi papírt, miszerint majd eljárunk.
Amiről tud számlát/hologramos címkét felmutatni, azt vette. Filmek/zenék, Game ISO-k megint más kategória és szerintem egyértelmű.

#1642 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 13. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: stol - Dátum: 2010. 03. 12. 11:20

Valamint, ha a fenti bekövetkezik, van-e mód arra, hogy a merevlemezen esetlegesen jogsértő tartalom felfedezésekor az Aj és vagy ASVA felé jelentést küldeni.

Köszi előre is a válaszokat.

Nem kötelezhető, nonszensz az egész, adathordozó garis, van ahol külön kiemelik, hogy adatokért nincs felelősség. Szép is lenne.

Adatmentésnél a mentőnek semmi köze a júzer cuccához, bit bit, ráadásul mi sem szeretjük a bajt, és a kavarást. Átmenm kifizeti, csókolom.
Make love not Wor.

#1643 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: stol - Dátum: 2010. 03. 13. 15:15

Még nem történt adatmentés.
Várjuk a jogi papírt, miszerint majd eljárunk.
Amiről tud számlát/hologramos címkét felmutatni, azt vette. Filmek/zenék, Game ISO-k megint más kategória és szerintem egyértelmű.

Akkor nincs gáz, ha még nem mentettetek. Legalábbis nem húzott csőbe.
Miféle "jogi papírt"??? Egyre érdekesebb. Nem egy szimpla kiskereskedés vagytok?
El kell hajtani a fenébe, az adataira nem szól a garancia.
Ha kell neki másik diszk akkor csere, ha nem kell, akkor az ára vissza. Ha nem tetszik neki, akkor sz*pjon hanyatt.

A szoftverek címkéjét vagy számláját mire mutatná fel Neked, mint hardveres bolti eladónak? Semmi közöd hozzá.
Filmet (talán zenét is?) saját magadnak letölthetsz, nem tilja semmi. ISO is lehet fent, általában egy példányban mindent másolhatsz.
Csak bonyolítod a dolgot, abból csak a szívás van ... el kell küldeni a fenébe, abból nincs baj.

#1644 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 21:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Trederik - Dátum: 2010. 03. 13. 13:43

Üdvözlet .

Végre sikerült leellenőrizni a HD Sentinel-lel , semmi hibát nem talált rajta ...
Lemez 1 f:, g: - Rendben
Merevlemez hőmérséglet 25c - 31c ha hosszabban megy akkor kissé felmelegszik de szerintem ez a hőmérséglet még nem lehet gond
Kondició 100%

Akkor nem fizikai a hiba ?
Ha van bárkinek ötlete - ami hasznos is lehet - kérlek osszátok az észt Kép

Ha a HD Sentinel azt mondja, hogy 100%-os a diszk, akkor nincs fizikai hiba. (A SMART szerint legalábbis, mert aztán az se mindenható ugye.)

#1645 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 18:08

Pár oldallal ezelőtt írtam, hogy meghalt a 1,5TB-os WDC Green (WD15EADS) winyóm. A héten kézhez kapom az új winyót gariból. Ezért a kérdés:

1TB -on felüli winyók tényleg ennyire halnak? Mik a statisztikák? Mire számíthatok, egy-két hónap és viszlát megint? :D Vagy azért előfordul néha egy hibátlan példány is?
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#1646 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 18:54

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2010. 03. 22. 18:08

1TB -on felüli winyók tényleg ennyire halnak? Mik a statisztikák? Mire számíthatok, egy-két hónap és viszlát megint? :D Vagy azért előfordul néha egy hibátlan példány is?

1 terásom még nem halt meg, van kb. 6 darab WD, 12 Samu. Meg cégnél nem kevés. Utolsó adagban a 250-es lapos Seagateből pár, s 320-as kék WDből több (és fiatalon), valamint az 501-es Samuból döglött meg egy adag. 750-es Seagate/WD vagy felette pld. még nem.
Make love not Wor.

#1647 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2010. 03. 22. 18:08

...
1TB -on felüli winyók tényleg ennyire halnak? ...

Szerintem ne kösd a kapacitáshoz.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1648 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 03. 26. 09:22

Szerintem ne kösd a kapacitáshoz.

Nem tudom mi máshoz köthetném. Mikor beírtam, hogy meghalt winyóm, akkor is jött olyan komment, hogy a 7200-es 1 terrán felüliek eléggé hullanak.

Ma kaptam meg új winyót dupla cache-l (előzőbe 32 mega volt), remélem ezzel a darabbal több szerencsém lesz. :)

Más: első formázásnál szokott még valaki teljes formázást csinálni? (nagyon régen volt valami mende-monda, hogy elsőnek érdemes egy teljes formázást csinálni.) 320GB körül felhagytam vele, mert igencsak időigényes lett egy teljes formázáshoz ilyen méret esetén. Utólag szoktam csinálni HDTune-al egy teljes bad sector ellenőrzést. Gondolom régen teljes formázás mellett az szólt, hogy kiderült, ha van valami hiba.

Szerkesztette: sadam 2010. 03. 31. 20:32 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#1649 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 31. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2010. 03. 31. 21:28

(nagyon régen volt valami mende-monda, hogy elsőnek érdemes egy teljes formázást csinálni.)

"Mende-monda", jól mondod. XP-nél legalábbis a teljes formázás egy olvasási folyamat miatt tart sokáig, de nem írja végig a lemezt. Lehet létjogosultsága, ha valaki mondjuk szeretné ellenőrizni a frissen gyártott lemezét, amit a gyártó már úgyis szénné ellenőrzött. Hátha útközben sérült például, vagy csak önmaga megnyugtatására.

Idézet

http://support.micro...om/?kbid=302686

Ha egy kötet hagyományos formázását választja, a rendszer eltávolítja a fájlokat a formázandó kötetről és merevlemezről, majd hibás szektorokat keres a lemezen. A kötetformázáshoz szükséges időt a hibás szektorok keresése jelentősen megnyújtja.

Ha a gyorsformázás lehetőségével él, a formázási művelet eltávolítja a fájlokat a partícióról, de nem ellenőrzi a lemezt a hibás szektorok felderítése érdekében. Ezt a lehetőséget csak akkor használja, ha előzőleg már formázta a merevlemezt, és biztos abban, hogy az nem sérült.

Ha a Windows XP rendszert gyorsformázással formázott partícióra telepítette, a lemezt a Windows XP telepítését követően a chkdsk /r paranccsal ellenőrizheti.
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:

* Microsoft Windows XP Professional Edition
* Microsoft Windows XP Home Edition

Fenti fogalmazás laikusok részére készült, a "fájlok eltávolítása" szektorszinten nem történik meg, hiszen a GetDataBack stb. segítségével nem véletlenül nélkül lehet visszahozni adatokat, formázás után is. Valójában csak a fájlrendszer kerül újraírásra (FAT, MFT) és a bootszektor, gyors és lassú formázásnál egyaránt, XP-ig.

Idézet

http://support.microsoft.com/kb/941961

The format command behavior has changed in Windows Vista. By default in Windows Vista, the format command writes zeros to the whole disk when a full format is performed. In Windows XP and in earlier versions of the Windows operating system, the format command does not write zeros to the whole disk when a full format is performed.

#1650 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 03. 31. 21:13

"Mende-monda", jól mondod. XP-nél legalábbis a teljes formázás egy olvasási folyamat miatt tart sokáig, de nem írja végig a lemezt. Lehet létjogosultsága, ha valaki mondjuk szeretné ellenőrizni a frissen gyártott lemezét, amit a gyártó már úgyis szénné ellenőrzött. Hátha útközben sérült például, vagy csak önmaga megnyugtatására.

Fenti fogalmazás laikusok részére készült, a "fájlok eltávolítása" szektorszinten nem történik meg, hiszen a GetDataBack stb. segítségével nem véletlenül nélkül lehet visszahozni adatokat, formázás után is. Valójában csak a fájlrendszer kerül újraírásra (FAT, MFT) és a bootszektor, gyors és lassú formázásnál egyaránt, XP-ig.

SCSI vezérlőknél szokott jelentősége lenni, hogy a SCSI BIOS saját eszközével legyen a lemez megformázva, komoly teljesítménybeli eltérést lehetett vele okozni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1651 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2010. 03. 31. 22:13

... Valójában csak a fájlrendszer kerül újraírásra (FAT, MFT) és a bootszektor, ...

:offtopic: A fájlrendszer "adminisztratív területei". Vagy ahogy máshol értik, többnyire fájlrendszer alatt az "egészet" értik, teljes tartalmával: "admin területek" + "adattartalom".
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1652 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 01. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 04. 01. 13:10

:offtopic: A fájlrendszer "adminisztratív területei". Vagy ahogy máshol értik, többnyire fájlrendszer alatt az "egészet" értik, teljes tartalmával: "admin területek" + "adattartalom".
Az még nem jelenti, hogy jól is értik. Képzeljünk el például egy múltszázadi könyvtárat, számítógép nélkül. Vannak benne a könyvek (fájlok) és van a katalógusrendszer (fájlrendszer).

Érezhető a különbség. Más fórumon azt is tisztáztuk, hogy nem a legjobb a hasonlat, mivel itt a fájlok több darabban szoktak elhelyezkedni, de közelítésnek azért elmegy.

Ettől függetlenül, tőlem mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, csak annyi, hogy én legalábbis nem véletlenül írtam fájlrendszert, hanem szándékosan.

Idézet

http://tldp.fsf.hu/H...g-hu/x1329.html

Mielőtt egy lemezt vagy partíciót fájlrendszerként kezdünk használni, inicializálni kell, és a nyilvántartó adatstruktúrákat a lemezre kell írni. Ezt a folyamatot fájlrendszer készítésnek nevezzük.

#1653 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 07:57

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2010. 03. 22. 20:08

Pár oldallal ezelőtt írtam, hogy meghalt a 1,5TB-os WDC Green (WD15EADS) winyóm. A héten kézhez kapom az új winyót gariból. Ezért a kérdés:

WD. Nekem 2001 őszén halt be egy vadi új, 2 hónapos garis... :angry: Magam vágtam fel a gyári zacsiját! Majdnem a szakdolim bánta: még jó hogy párhuzamosan mentettem másik vinyóra ami hálisten túlélte és így, azt átrakva egy kölcsön PC-be, be tudtam fejezni... :huh: Azóta kerülöm a WD-t, akármilyen kapacitású is... :(

Szvsz. ez a GREEN-téma pedig csak újabb szivatás annak "érdekében", hogy az amúgy sem igazán stabil cucc még hamarabb kinyekkenjen és ha kifeküdt, szaladhassál venni újat... :laugh:

Ez a leállítom => felpörgetem => újra leállítom, stb. Ciklus, aligha tesz jót a HW-nek: gyanítom, hogy mechanikailag többszörös az igénybevétele, mint egy hagyományos HDD-nek... :dry:

Több fórumon olvastam horror sztorikat, hogy leállt, és "elfelejtett" újra felpörögni, több 100 GB adattal, stb. Szerintem szimpla szivatás -- de, ez persze csak az én véleményem... :rolleyes:

Szerkesztette: Macikák 2010. 04. 10. 08:02 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1654 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 09:12

Minden fajtába van sz@r széria.Még a samu 5400rpm sorozata ami úgy ahogy jónak tűnik meg ahogy hallom bírja is.Persze az nem olyan gyors de az kit érdekel, lényeg ekkora vinyóknál nem a gyorsaság.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1655 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 15:26

éljen, most néztem rá HD sentinelre a NAS-omban.
a 1.5T Seagate 7200.11 vinyón 5 napja lett 1 bad sector, 150 napot ment
a 1.5T WD Green-en meg 3 napja lett 6 bad sector (és van rajta 6 gyenge szektor 0 napos kora óta), 51 napot ment

ugye bad sectorral lehet simán gariztatni?

bár nemtudom hogy fogom gariztatni, mert mindkettő kb tele van...

meg azt se tudom mi kéne ezek helyett. (raid5 tervben van)

Szerkesztette: WiZARD 2010. 04. 13. 15:30 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1656 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 04. 13. 16:26

éljen, most néztem rá HD sentinelre a NAS-omban.
a 1.5T Seagate 7200.11 vinyón 5 napja lett 1 bad sector, 150 napot ment
a 1.5T WD Green-en meg 3 napja lett 6 bad sector (és van rajta 6 gyenge szektor 0 napos kora óta), 51 napot ment

ugye bad sectorral lehet simán gariztatni?

bár nemtudom hogy fogom gariztatni, mert mindkettő kb tele van...

meg azt se tudom mi kéne ezek helyett. (raid5 tervben van)

Ezt nem olvasom túl nagy boldogsággal. :D Bad sectorban legalább annyi jó van, hogy még menthetők az adatok. Nekem ugrott szinte minden.
Mióta megkaptam a kicserélt winyót, elkezdtem használni a következő progit: synctoy 2.
500gb-osra csinálom a backupot, beállítottam 5 mappa párt, feladat ütemezőbe belőttem, hogy minden nap este 8kor fusson le minden mappára a syncelés. Picit paranoiás lettem. :D
Persze majd szelektálni kell fontosság szerint egy idő után, de egyelőre még van 126GB hely az 500GB-oson.

Szerkesztette: sadam 2010. 04. 13. 15:52 -kor

#1657 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: sadam - Dátum: 2010. 04. 13. 17:46

Ezt nem olvasom túl nagy boldogsággal. :D Bad sectorban legalább annyi jó van, hogy még menthetők az adatok. Nekem ugrott szinte minden.
Mióta megkaptam a kicserélt winyót, elkezdtem használni a következő progit: synctoy 2.
500gb-osra csinálom a backupot, beállítottam 5 mappa párt, feladat ütemezőbe belőttem, hogy minden nap este 8kor fusson le minden mappára a syncelés. Picit paranoiás lettem. :D
Persze majd szelektálni kell fontosság szerint egy idő után, de egyelőre még van 126GB hely az 500GB-oson.

Én GHOST-olok úgy 5 naponta, hetente... :cool2:
Nem inkrementális, hanem full backup.
Múltkor volt "szerencsém" a sokadik vinyócserés géphez: igen-igen, talált!
A hírhedt lapos Maxtor-széria egy jeles képviselője: klikk-klikk! :)
Mentés persze nem volt, csak fogcsikorgatás és fejvakarás... :laugh:
Amíg ILYEN baj nincs -- a népek sz@rnak bele... :p

TISZTELET A KIVÉTELNEK <= ez kimaradt, sorry! :)

Szerkesztette: Macikák 2010. 04. 13. 18:19 -kor

#1658 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2010. 04. 13. 19:13

Én GHOST-olok úgy 5 naponta, hetente... :cool2:
Nem inkrementális, hanem full backup.

Az meg már beteg. Főleg ha az előzőt felülírod, mi van ha 5 napon túl derül ki a szopó?
Make love not Wor.

#1659 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 23:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 13. 22:47

Az meg már beteg. Főleg ha az előzőt felülírod, mi van ha 5 napon túl derül ki a szopó?

Szia, Jahno! Remélem, hogy jól vagy... :laugh:

És aki életében eccer sem ment, mert fogalma se mi az és eccer csak jön a tikktakkoló vinyó?

5-7 nap alatt aligha változik annyit a cuccom, hogy berosáljak tóle, ne aggódj! :D

Egyebekben tervezek belegyógyítani masinkába egy 500-as SATA-vinyót otomata backup céljára:
már meg is vettem, csak még nem talált bele... :p

Szerkesztette: Macikák 2010. 04. 13. 23:43 -kor

#1660 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2010. 04. 14. 00:33

És aki életében eccer sem ment, mert fogalma se mi az és eccer csak jön a tikktakkoló vinyó?

Ez a két véglet. Egyik sem egészséges.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »