HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 09. 16:32

Piftuka: Ha még 1 oldalt összehozol (az 50 üzenet, nálam) a témában, kapsz tőlem egy PIII-as Celeronos (most csak ilyen van) gépet (alaplap, némi SDRAM, CPU), teljesen ingyen, csak el kell jönni érte (a HDD-id, VGA-d használható lenne benne, javítás: ezen nincs LAN, tehát egy hálókártyára szükséged lenne, de az kijön abból a hulladék IDE-vezérlőből, amit visszavittél). Az az ASUS alaplap(típus) már akkor is szar volt, amikor az ASUS legyártotta. Az "-X" arra utalt már akkor is, hogy eXtra szar.

Szerkesztette: brd 2010. 09. 09. 16:35 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1902 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2010. 09. 09. 16:32

Piftuka: Ha még 1 oldalt összehozol (az 50 üzenet, nálam) a témában, kapsz tőlem egy PIII-as Celeronos (most csak ilyen van) gépet (alaplap, némi SDRAM, CPU), teljesen ingyen, csak el kell jönni érte (a HDD-id, VGA-d használható lenne benne, javítás: ezen nincs LAN, tehát egy hálókártyára szükséged lenne, de az kijön abból a hulladék IDE-vezérlőből, amit visszavittél). Az az ASUS alaplap(típus) már akkor is szar volt, amikor az ASUS legyártotta. Az "-X" arra utalt már akkor is, hogy eXtra szar.

Miért cikized? Olyan lényegretörően tud írni...
(mondjuk a többivel egyetértek)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1903 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 17:43

Tulajdonképpen nem cikizésnek szántam, csak arra gondoltam, ha még akkorra sem oldódik meg a probléma, akkor segítek rajta, így legalább egy működő gépe lesz, és nem kell idegeskednie.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1904 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 09. 19:33

LOL, feladom!

Megpróbálkoztam ennek a PCI kártyának a "szűz Windows" alóli telepítésével; sikertelenül. :-)

A hozzá adott telepítőlemezről kimásoltam floppy-ra a szükséges fájlokat (mindjárt 2 floppy-ra is a biztonság kedvéért), elindítottam az XP telepítőt, F6-ot nyomtam, kérte a Floppy-t, beolvasta, majd hiányolta a "txtsetup.oem" nevű fájlt, így leállt a PCI kártya telepítésével, hiszen ott megakadt a vezérlő saját driverének XP telepítés során elvégzett installálása.

(Ezek szerint a gyári CD is hiányos. Mondjuk egy "no name" kínai kártya esetében ez már nem lep meg.)

Holnap délelőtt első dolgom lesz visszavinni ezt a kártyát.

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2010. 09. 09. 16:58

Ennek van a legkevesebb értelme - vacakot esetleg még vacakabbra cserélni. A fenti linken mutatott alkatrészekből még majdnem egy mai szinten is elfogadható, minőségi gépet lehet összerakni (persze nem játékra!).

Vacakra valóban nem cserélném. Éppen ezért mondtam, hogy csakis jóbarát által nekem adott, garantáltan hibátlan alaplapra cserélném, ha másik használt alaplapra lenne szükségem.

(Új Asrock Socket 462-es lapot - az egyetlen, ami még kapható újonnan - pedig nem fogok 16.000-17.000 forintért venni.)

Cégek, irodák ennél jócskán gyengébb gépekkel is dolgoznak (sokszor égnek is áll a hajam!)

OFF: Na igen... sajnos a cégek vezetői még gyakran azt az elvet vallják, hogy "irodába jó a legolcsóbb számítógép is".

Aztán bevásárolnak a legrosszabb, legolcsóbb, teljesen integrált "dzsunkákból". Hadd menjen csak tönkre a géppel dolgozó munkatársak, alkalmazottak szeme, s minden idegszála.

Előbbi erkölcsi szempontból is elítélhető (a munkavállalók egészségével való nem törődömség), utóbbi pedig butaság, mert nem jönnek rá, hogy egy hatékony, gyors, megbízható gépen dolgozó boldog alkalmazott összességében mennyivel hatékonyabb munkát tud letenni az asztalra; szó szerint és átvitt értelemben véve is.

Kész szerencse, hogy manapság már szinte nem lehet beszerezni CRT monitorokat, így legalább az alkalmazottak szeme nem folyik ki a vibrációtól. (Igaz... a zsugoriság miatt vett 14-15 collos TFT-ket bámulni sem leányálom.) Persze az is igaz, hogy sok helyen (fent említett vezetői hozzáállással) nem kapkodják el a CRT-ről TFT-re váltást.

S akkor még nem is említettük a szerencsétlen közalkalmazottakat, köztisztviselőket, akik anyagi okok miatt dolgoznak sokszor nagyon elavult gépeken, s bámulnak szemromboló monitorokat. /OFF

Hát igen, de ez kétoldalú dolog - valamiből a szogáltatóiparnak (kereskedelem) is meg kell élnie - viszont aki tudja hogy mit szeretne, azt nehezebb megvezetni. Sajnos az eladók 99%-a kevesebbet ért a portékájához mint egy kezdő szervizes - egyszerűen csak eladja amit a főnökei beszereznek.
Szaktanácsadás? ... Inkább maguk szorulnának tanácsra.

OFF: Hajajj! Nekem a horgászat a kedvenc hobbim, s a boltokban járva rendszeresen tapasztalom, hogy olyan dolgokat tudok mondani az eladóknak (beleértve a bolt tulajdonosait is), amelyektől kikerekedik a szemük.

Én számolok be nekik olyan újdonságokról, amelyekről nekik illene elsőként (partnerek katalógusai, kiállítások, saját érdeklődés online és offline forrásokból, stb.) értesülniük.

S azt még nem is említettem, amikor a készletükön lévő dolgokról nem tudnak, vagy nem ismerik az adott terméket.

De ahogyan mondtad... mindez a számítástechnika területén is megvan (anno, amikor újdonság volt számomra PC, s naprakész voltam HW kínálat terén én is tapasztaltam, amit te), de a kereskedelem összes más területén is sajnos! /OFF

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2010. 09. 09. 17:45

Miért cikized? Olyan lényegretörően tud írni...
(mondjuk a többivel egyetértek)

Sajnos, miután megvettem az alaplapot én is értesültem a sok negatív tapasztalatról, amelyről a korábbi tulajdonosok beszámoltak. Akkoriban egy EPoX 8K7A alaplapot cseréltem le. Ennyi pénzem volt; akkori viszonyok között (amikor megvettem) kevés info volt róla, s mindenki stabil, megbízható lapnak tartotta.

(S akkor még az ASUS sem a "gagyi" termékekről híresült el.)

Az említett EPoX lapot (s az egész tönkrement céget) egyébként nagyon sajnálom. Hatömören kellene összefoglalnom, hogy mit jelent számomra számítástechnikában a "megbízhatóság, igényesség, minőség, stabilitás, professzionalitás", akkor annyit mondanék: "Commodore64", "EPoX 8K7A". :cool:

Az az alaplap a mai napig működik hiba nélkül az új gazdájánál. :respect:

S hogy sokat írok?

Nos valóban... élőszóban sem vagyok egy szűkszavú, szótlan ember. :-) Amellett én tudom a legjobban, hogy mennyire rossz segíteni, amikor valaki pár szóban, vagy igen rövid tőmondatban teszi fel a kérdését.

A "HELP!!!!!! Segítsetek, Win-t telepítenék, de lefagy!!!!!!!!!!" típusú segítségkéréseknél nincsen rosszabb.

Ezért, ha itt a HWSW-n valamilyen számítógéppel kapcsolatos segítségre van szükségem, igyekszem a problémát részletesen ismertetni, hogy ne úgy kelljen a segíteni szándékozóknak még 5-10 hozzászólásban faggatni, hogy "és ezzel és ezzel próbálkoztál?", stb.

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2010. 09. 09. 18:43

Tulajdonképpen nem cikizésnek szántam, csak arra gondoltam, ha még akkorra sem oldódik meg a probléma, akkor segítek rajta, így legalább egy működő gépe lesz, és nem kell idegeskednie.

Tudom, hogy nem cikizésnek szántad, egyébként kedvelem a finoman cizellált szarkazmust! ;-)

A felajánásod pedig rendkívül kedves. Köszönöm szépen! Bízom benne, hogy a probléma hamarosan megoldódik (egy másik PCI kártyával), s nem kell igénybe vennem!

Amellett a "Felajánlások" topic-ban biztosan sokkal nagyobb hasznát veszik, mert olyan emberek kaphatják meg, akiknek semmilyen számítógépe nincsen.

(S ilyenkor eszembe jut, hogy bizony... bár vacakol a számítógépem, "kicsit sárga, kicsit savanyú", de... legalább nekem van számítógépem, s ezért hálásnak kell lennem.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1905 Felhasználó inaktív   r.o.b. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 11. 09:55

Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy egyik ismerősömnek a gép bootoláskor ezt a hibaüzenetet dobja ki: Disk Boot Failure Insert System Disk and Press Enter. Kicserélgettük a kábeleket, úgy se működött. Windows 7 operációs rendszere van. Amikor berakjuk a Win7 CDt és elindítanánk a hibakeresőjét a válaszható oprendszereknél nincs semmi... Lehet hogy a HDD halt meg? Ötletek?

#1906 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 11. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: r.o.b. - Dátum: 2010. 09. 11. 09:55

Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy egyik ismerősömnek a gép bootoláskor ezt a hibaüzenetet dobja ki: Disk Boot Failure Insert System Disk and Press Enter. Kicserélgettük a kábeleket, úgy se működött. Windows 7 operációs rendszere van. Amikor berakjuk a Win7 CDt és elindítanánk a hibakeresőjét a válaszható oprendszereknél nincs semmi... Lehet hogy a HDD halt meg? Ötletek?

Indulásnál nyomd meg a DEL billentyűt, ezzel belépsz a Biosba. Nézd meg, hogy látja-e normálisan a HDD-t. Ha nem, akkor szereld ki és nézd meg ugyanígy egy másik gépben.

Ha az sem látja, akkor az ismerősöd elgondolkozhat egy másik winyó beszerzésén.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1907 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 11. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 09. 09. 20:33

LOL, feladom!

Megpróbálkoztam ennek a PCI kártyának a "szűz Windows" alóli telepítésével; sikertelenül. :-)

A hozzá adott telepítőlemezről kimásoltam floppy-ra a szükséges fájlokat (mindjárt 2 floppy-ra is a biztonság kedvéért), elindítottam az XP telepítőt, F6-ot nyomtam, kérte a Floppy-t, beolvasta, majd hiányolta a "txtsetup.oem" nevű fájlt, így leállt a PCI kártya telepítésével, hiszen ott megakadt a vezérlő saját driverének XP telepítés során elvégzett installálása.

(Ezek szerint a gyári CD is hiányos. Mondjuk egy "no name" kínai kártya esetében ez már nem lep meg.)

Holnap délelőtt első dolgom lesz visszavinni ezt a kártyát.
...

Hogyan tetted ki floppyra? Mert eléggé precízen kell...

F6 + floppy esetén:

1. Formázd meg a floppyt.
2. Másold fel a driver fájljait a floppy gyökérkönyvtárába.
3. Hozd létre az $OEM$ mappát a floppyn.
4. Hozd létre a TEXTMODE mappát az $OEM$ mappán belül.
5. Másold be a driver fájljait az előbb létrehozott TEXTMODE mappába is. (Ne áthelyezd, hanem másold be oda is!)

Ha jól nézem ezek az állományok kellenek nálad, ha a floppy "A", a driver pedig v1.7.2.9 (20070917):

A:\iteraid
A:\txtsetup.oem
A:\WINXP\iteraid.cat
A:\WINXP\iteraid.inf
A:\WINXP\iteraid.sys

S akkor a fentieket még egyszer rárakod a floppyra:

A:\$OEM$\TEXTMODE\iteraid
A:\$OEM$\TEXTMODE\txtsetup.oem
A:\$OEM$\TEXTMODE\WINXP\iteraid.cat
A:\$OEM$\TEXTMODE\WINXP\iteraid.inf
A:\$OEM$\TEXTMODE\WINXP\iteraid.sys
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1908 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 14:26

Itt egy video/hang anyag a problémámról: http://www.sendspace.com/file/ltvmur

Egyik nap egy weboldal letöltődésekor lettem fura kattogó hangra figyelmes. Kb 3 sec volt és abbahagyta. Aztán ma több Gb-nyi adatot másoltam át egy másik gépre és közben újra elkezdte. Aztán kb 1 perc múlva a win i/o error meg egyéb hibákat mutogatott nekem, aztán szépen meg is adta magát. (rendszer hdd) Aztán restart, de a vinyót nem látta. megmozgattam picit a vezetékeket, mert nálam sajnos ezek a molex csatlakozók elég vackok, képesek egy kis mozgatásra is már vacakolni. szóval ez után már minden okés volt. hdd sentinel szerint semmi okom az aggodalomra. (health 100% performance 100%, és a smart értékek is normálisnak tüntek. 5-6 éves samsung 120Gb)

szóval az érdekelne, hogy mi ez a hang? mintha a fej mozogna ide-oda.

Szerkesztette: des 2010. 09. 13. 14:31 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1909 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2010. 09. 11. 21:41

Hogyan tetted ki floppyra? Mert eléggé precízen kell...

[..]

Pontosan úgy másoltam ki floppy-ra, ahogyan a kártyához adott gyári útmutató (és a logika) diktálta.

Tehát a CD-n, a megfelelő mappában található "iteraid.cat", "iteraid.inf" és "iteraid.sys" a floppy lemez gyökérkönyvtárába másoltam. A CD-n az XP driver mappában nem volt más fájl.

Amúgy nem értem, hogy minek kell egyáltalán bármilyen mappát létrehozni a floppy lemezen!? :-s (Így is látta az XP telepítő, amit kell, csak kereste a nem létező txtsetup.oem fájlt.)

A segítségedet mindazonáltal nagyon szépen köszönöm! :up:

A kártyát másnap visszavittem, ahogyan mondtam; visszakaptam az árát.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1910 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2010. 09. 13. 15:26

Itt egy video/hang anyag a problémámról: http://www.sendspace.com/file/ltvmur

Egyik nap egy weboldal letöltődésekor lettem fura kattogó hangra figyelmes. Kb 3 sec volt és abbahagyta. Aztán ma több Gb-nyi adatot másoltam át egy másik gépre és közben újra elkezdte. Aztán kb 1 perc múlva a win i/o error meg egyéb hibákat mutogatott nekem, aztán szépen meg is adta magát. (rendszer hdd) Aztán restart, de a vinyót nem látta. megmozgattam picit a vezetékeket, mert nálam sajnos ezek a molex csatlakozók elég vackok, képesek egy kis mozgatásra is már vacakolni. szóval ez után már minden okés volt. hdd sentinel szerint semmi okom az aggodalomra. (health 100% performance 100%, és a smart értékek is normálisnak tüntek. 5-6 éves samsung 120Gb)

szóval az érdekelne, hogy mi ez a hang? mintha a fej mozogna ide-oda.

Te magad írod le a hiba okát a molexek kivannak gyengülve nálad és nem kap normális tápot a vinyó,olyankor lekattan a feje.Szépen kattog ahogy hallom mondjuk ez már lehet más lesz.Everest smart értékekre mit mond?

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 09. 13. 19:25 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1911 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 09. 13. 20:19

Te magad írod le a hiba okát a molexek kivannak gyengülve nálad és nem kap normális tápot a vinyó,olyankor lekattan a feje.Szépen kattog ahogy hallom mondjuk ez már lehet más lesz.Everest smart értékekre mit mond?

Hát, lehetséges. De pont erre nem gyanakodtam volna, mert vagy kap áramot, vagy nem. De ilyet, hogy pulzálva kap/nem kap áramot azt nem hinném. hmm. De persze ha jobban belegondolok, bőven elég, ha mondjuk épphogy csak érintkezik, és úgy nem tud elég naftát leadni. az már éppen elég lenne. Jah. Ennek így lenne is értelme. pf. csak hirtelen nem is tudtam mire vélni a dolgot. na majd akkor helyre rakom jól.

Csatolt fájl:

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1912 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2010. 09. 13. 21:37

Hát, lehetséges. De pont erre nem gyanakodtam volna, mert vagy kap áramot, vagy nem. De ilyet, hogy pulzálva kap/nem kap áramot azt nem hinném. hmm. De persze ha jobban belegondolok, bőven elég, ha mondjuk épphogy csak érintkezik, és úgy nem tud elég naftát leadni. az már éppen elég lenne. Jah. Ennek így lenne is értelme. pf. csak hirtelen nem is tudtam mire vélni a dolgot. na majd akkor helyre rakom jól.

Pedig de. És a rugó meg alaphelyzetbe rántja a fejeket, ezt hallod.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1913 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 12:33

Aham. Jó. Thx. Lényeg az, hogy nincs nagy baj. :)

#1914 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 16:14

nem kábel lesz itt a gond. most már nem is akar életre kelni. bár még majd egy másik gépben kipróbálom azért. (kattog picit, aztán abbahagyja és megáll) jah és nem a rendszer samsungom adta ki ezt a hangot hanem egy western digital mellette. (80gb) pechemre ezt e a tesómmal cseréltem el egy seagate 60gb-osra ami tökéletes állapotban volt, de már 7-8 éves. ezen meg már volt 42 bad sector, de gondoltam sebaj, hiszen nyerek 20gbot.

gép bekapcsoláskor ezt írja ki hddhez: wdc rom model --sabre--
hát ez nem jó jel. :( bármit is jelentsen.

Szerkesztette: des 2010. 09. 15. 16:34 -kor

#1915 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 16:54

wdc rom model --sabre--
http://www.datacent....MODEL-SABRE----
At the moment it is not possible to fix this kind of problem at home.

remek. :( igaz, írták hogy kicserélhetem a pcb-t, de az sem valószínű, hogy segítene.

első hdd halálom volt. ami igazából nem kellett volna hogy megtörténjen. kellet nekem nyerészkednem, azzal a +20Gigával. :D pfffffffff

#1916 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 16. 08:03

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2010. 09. 15. 17:54

wdc rom model --sabre--
http://www.datacent....MODEL-SABRE----
At the moment it is not possible to fix this kind of problem at home.

remek. :( igaz, írták hogy kicserélhetem a pcb-t, de az sem valószínű, hogy segítene.

első hdd halálom volt. ami igazából nem kellett volna hogy megtörténjen. kellet nekem nyerészkednem, azzal a +20Gigával. :D pfffffffff

Te kustomizénemnormális :-D , 24 hibás szektornál kukázni szoktunk, nem használni :-D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1917 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 16. 08:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 09. 13. 20:14

Pontosan úgy másoltam ki floppy-ra, ahogyan a kártyához adott gyári útmutató (és a logika) diktálta.

Tehát a CD-n, a megfelelő mappában található "iteraid.cat", "iteraid.inf" és "iteraid.sys" a floppy lemez gyökérkönyvtárába másoltam. A CD-n az XP driver mappában nem volt más fájl.

Amúgy nem értem, hogy minek kell egyáltalán bármilyen mappát létrehozni a floppy lemezen!? :-s (Így is látta az XP telepítő, amit kell, csak kereste a nem létező txtsetup.oem fájlt.)

A segítségedet mindazonáltal nagyon szépen köszönöm! :up:

A kártyát másnap visszavittem, ahogyan mondtam; visszakaptam az árát.

A pontos mappaszerkezetet és elérési utat mindig leírja a betöltött inf fájl, ezért volt jó nálad így, én sem szoktam szerkezetelni, a legtöbb F6-illesztőben a kész könyvtárszerkezet fogad, azt flopira tolom és csoki. Régen volt, mikor utoljára sif-et böngésztem, meg elérési utakat kreáltam.
Gép akkor most megy? vagy elugorjak egy sör mellett javítani? :-D 462-es deszka van szerintem.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1918 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 16. 09:03

Te kustomizénemnormális :-D , 24 hibás szektornál kukázni szoktunk, nem használni :-D

:D hájóvanna., most azon gondolkozom, hogyan csináljak egy "kis dobozban" (0.5 m3) pormentes környezetet. :Đ pl valami elektromos valamivel odavonzani a porszemeket. vagy mittudomén. ááh, igazából már nem érdekel. kuka és kész. az odaveszett adatokat most pótlom. (a fontos cuccokról volt backup amúgy. szóval nem történt nagy baj)

#1919 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 12:59

Ehhez a vinyóhoz mit szóltok? 2005ben gyártott Samsung SP1614 Sata I-es 160Gb-os. Keveset volt használva, leginkább csak adattárolásra rackbe volt hordozva időnként, de régen volt rajta egy ideig windows is. Teljes formázás volt rajta mielőtt új gépbe került.
Jelenleg simán egyedüli vinyóként az xp nem települ fel rá, megáll a "start menü elemeinek telepítése" résznél amikor a csík végigér és nem megy tovább 15-20 perc után se (másik vinyóval ezen a gépen max fél percig áll ennél a résznél).
Ha raid0 tömböt csinálok belőle egy másik samsunggal akkor felmegy rájuk az xp, de a programok nagy részét nem lehet telepíteni, kiírja hogy kritikus raid olvasási hiba történt, a vezérlő programjában a másik vinyóra lefut a smart önellenőrzés hiba nélkül, erre pedig azt írja hogy sikertelen.
A hhd regenerátor a képen látható 19 bad blockot talált amit kijavított, a teszt hátralévő részében nem talált már többet. A másik képen a hard disk sentinel véleménye látható (nem tudom honnan veszi a 2 hibás szektort mert a hdd regenerator lefuttatása előtt és után is ezt írta ki). A smart fül képét már nem tudtam csatolni mert nem fért bele a 3 kép a 200K-s korlátba, ott a reallocated sectors count (küszöb 11, érték 100, legrosszabb 100) és a reallocation event count (küszöb 0, érték 90, legrosszabb 90) sorok sárga felkiáltójelesek de a státusz mindkettőnél OK, a többi sor mind zöld pipás.
Lefuttattam a hiren's boot cd-n lévő samsung diagnosztikai programot ami az alapvető funkciókba nem talál hibát, ha kérem a surface test-et is akkor viszont ott talál vagy 10 hibát. Miután lefutott a teszt kiírta hogy hibákat talált és javasolja disk erase-t, nyomtam is benne egy low level format-ot, ezután az újabb tesztelésnél megint ott vannak a hibák. Vélemény, javaslat?

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  hds.jpg (110,12K)
    Letöltések:: 13
  • Csatolt fájl  hddr.jpg (88,84K)
    Letöltések:: 11

Szerkesztette: Visormail 2010. 09. 22. 12:59 -kor

AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#1920 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 09. 22. 13:59

... ezután az újabb tesztelésnél megint ott vannak a hibák. Vélemény, javaslat?

Akkor az permanens. Ha otthonra, játszani kell, maradhat, más adathoz inkább nem ajánlatos. Ha regenerator-t futtattál, azt is érdemes kis idő után ismét futtatni. Nekem van hdd-m, amin lefutott, pár hibás szektort "javított", egy részük idővel visszajött, de szerencsére nem mind. Kínlódás, mert figyelni kell azokat, ráadásul ha ott adat van, nagy valószínűséggel veszni fog.

Én aztat csináltam, hogy volt 2 bad sector, ami mindenféleképp ott maradt, aztán regenerator megadta melyik blokk, utána 1 partíció eléjük, 1 "közéjük", 1 utánuk, azaz 3 partíció, s ezeken kívül esett a 2 bad... :) Működik.

ps.: 1 év után ránéztem regeneratorral megint, a bad-ek ugyanott maradtak, fain minden. Csak babrás meló volt, nem megy egyik pillanatról a másikra.

Szerkesztette: Warrior 2010. 09. 22. 13:12 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.