HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 02. 15:44

Sziasztok!

Adott egy ilyen típusú merevlemez, a kép sarkában látszik a három (vagy négy) alkatrész, ami biztosan kuka. Adatok nem kellenek, csak ha egyszerű megoldás van, megjavítanám. Reménykedem benne, hogy típushiba. Gondolok pl. a diódák kiforrasztására és átkötésére vagy cseréje. Ha csere, akkor mire? Annyira megrongálódott kettő, hogy a felirat sem látszik rajta. A harmadikon látszik, de nem sokra megyek vele.

Sorry az óriás képért, így talán jobban látszik.

Kép
Kép

#1942 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 02. 17:38

Van egy 120GB HDD-m, melyen van egy rejtett ghost/dvd kép. Ezt szeretném letörölni,de nem tudom mivel lehet. Windows és DOS (fdisk) nem látja. A Ghost 11 látja és onnan tudom, mi van rajta. Amúgy ez egy rendszervisszaállító lemezkép. Próbáltam particionáló programmal is, de nem tudta töröéni.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1943 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: applause - Dátum: 2010. 10. 02. 18:38

Van egy 120GB HDD-m, melyen van egy rejtett ghost/dvd kép. Ezt szeretném letörölni,de nem tudom mivel lehet. Windows és DOS (fdisk) nem látja. A Ghost 11 látja és onnan tudom, mi van rajta. Amúgy ez egy rendszervisszaállító lemezkép. Próbáltam particionáló programmal is, de nem tudta töröéni.

Külön partíción van, Windows partíción vagy partíción kívül?

#1944 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 19:53

Üzenet megtekintéseIdézet: ReeChee - Dátum: 2010. 10. 02. 15:25

Sziasztok!

Van ötletetek vagy itt HWSW-s kolléga aki nem 40 000 Ft-ért diagnosztizálja?

Előre is köszönettel.

Diagnosztizálom én neked ingyen is - a fejszerelvény vezérlése adta meg magát (elég gyakori).

Viszont add meg annak a címét aki ezeket 40.000-ért menti - két ismerősé is nálam van ilyen problémával, csak ők ennek az összegnek az ötszörösére kaptak árajánlatot...
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1945 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy001 - Dátum: 2010. 10. 02. 15:44

Sziasztok!

Adott egy ilyen típusú merevlemez, a kép sarkában látszik a három (vagy négy) alkatrész, ami biztosan kuka. Adatok nem kellenek, csak ha egyszerű megoldás van, megjavítanám. Reménykedem benne, hogy típushiba. Gondolok pl. a diódák kiforrasztására és átkötésére vagy cseréje. Ha csere, akkor mire? Annyira megrongálódott kettő, hogy a felirat sem látszik rajta. A harmadikon látszik, de nem sokra megyek vele.

Nem típushiba, hanem tipikus túlfeszültség okozta zárlat. (tápodat ellenőrizni!)

Két Zenerdióda és egy kondenzátor. Csak az a gond velük hogy nem kapsz ilyet, max. egy másik elektronikárol tudod letermelni.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2010. 10. 02. 20:08 -kor

#1946 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 02. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy001 - Dátum: 2010. 10. 02. 18:46

Külön partíción van, Windows partíción vagy partíción kívül?

Nem önálló partición van,valószínúleg particón kivül.Van, volt rajta boot partició amiről elindult a gép és rámásolta ezt a képfájlt (komplett W7) a HDD-re.
A képfájl 8GB fogla el a lemezből.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#1947 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 21:50

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2010. 10. 02. 21:07

Nem típushiba, hanem tipikus túlfeszültség okozta zárlat. (tápodat ellenőrizni!)

Két Zenerdióda és egy kondenzátor. Csak az a gond velük hogy nem kapsz ilyet, max. egy másik elektronikárol tudod letermelni.

Ez lehetséges, de már mellékes, az a táp ki lett hajítva. Sima átkötés (dióda helyett rövidzár) nem megoldás? Semmi hasonlóval nem tudom helyettesíteni? Arra gondoltam műszaki boltban vennék hozzá valami hasonló alkatrészt.

#1948 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 22:06

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2010. 10. 02. 20:53

Diagnosztizálom én neked ingyen is - a fejszerelvény vezérlése adta meg magát (elég gyakori).

Viszont add meg annak a címét aki ezeket 40.000-ért menti - két ismerősé is nálam van ilyen problémával, csak ők ennek az összegnek az ötszörösére kaptak árajánlatot...

És kuka?
Javíthatatlan? (mármint gazdaságosan)

Ez WD típushiba?
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1949 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 23:25

Üzenet megtekintéseIdézet: applause - Dátum: 2010. 10. 02. 22:07

Nem önálló partición van,valószínúleg particón kivül.Van, volt rajta boot partició amiről elindult a gép és rámásolta ezt a képfájlt (komplett W7) a HDD-re.
A képfájl 8GB fogla el a lemezből.

Milyen Windows verziód van? Annak a partíció kezelője (OS-en belül) milyen partíciókat és üres területeket lát? Ha nem találod hol kell nézni: control panel/computer management/disk management (vezérlőpult/számítógép kezelés/lemezkezelés). Ismeretlennek vagy üres területnek mutatja? A Win 7 partíció kezelőjében van "extend volume..." (nem tudom mi magyarul), simán hozzácsapja a nem particionált részt a partícióhoz és már használhatod is. (Talán a Vista is tudja.) Ha nincs Win 7-ed, akkor valamivel biztos lehet még ilyet csinálni, de előtte alaposan gondold át, esetleg kérdezz, nehogy a meglévőben sérülés keletkezzen.

#1950 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 23:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy001 - Dátum: 2010. 10. 02. 21:50

Ez lehetséges, de már mellékes, az a táp ki lett hajítva. Sima átkötés (dióda helyett rövidzár) nem megoldás? Semmi hasonlóval nem tudom helyettesíteni? Arra gondoltam műszaki boltban vennék hozzá valami hasonló alkatrészt.

No comment... ezek az alkatrészek egyrészt a védőáramkör részét képezik, másrészt feszültségstabilizáló szerepet látnak el. Elég érdekes volna a helyükre rövidzárat tenni (valószínűleg jó nagy füsttel járna!). Bár a zárlat alighanem megfogná a tápot - szerencsére.

Hasonlóval tudod helyettesíteni, bár ilyen gyors letörésű Zenereket nem árul a kereskedelem (legalábbis elfogadható áron). Mint már mondtam, legegyszerűbben egy másik panelről lehet szerezni - ha ilyen hibával hoznak adatmentésre egy winchestert, akkor mindig egy másik elektronika feláldozásával javítom meg. Persze átmérni sem ártana azt a szerencsétlen elektronikát, egy ekkora zárlat ziher hogy okozott még hibát, legfeljebb szabad szemmel nem látod.

Egyébként az esetek 90%-ban csak a mentéshez jó a javítás (sokszor veszett erősen kell még hűteni is!), hosszú távon megbízhatóan használható adattároló ebből már soha nem lesz! Pontosan ezokból nem is vállalom el egy ilyennek a javítását - hiába adom vissza azzal hogy leteszteltem, tuti jó, - ha három hónap múlva végérvényesen megpusztul tele fontos adattal - nahát pont erre nincs szükségem. Azonkívül egy ilyen javítás megközelíti egy új winyó árát.

#1951 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 02. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: ReeChee - Dátum: 2010. 10. 02. 22:06

És kuka?
Javíthatatlan? (mármint gazdaságosan)

Ez WD típushiba?

Attól függ mit értesz típushiba alatt. A két nálam lévőből az egyik felpörög, majd pár másodperc után leáll. A másik detektál ugyan, de beindulni már nem tud - folyamatosan halkan kattog. Egyik esetben sincs felületről olvasott jel.

És igen, mindkettő WD (bár nem azonos széria).

Otthoni körülmények között, átlagos felkészültséggel menthetetlen. Egyébként a gyártó sem foglalkozik ezeknek a javításával - ha garanciaidőn belüli a hiba akkor gyári a szám alapján küldenek egy másikat a nagykernek, a hibásat meg „ártalmatlanítják”.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2010. 10. 02. 23:44 -kor

#1952 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 00:43

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2010. 10. 03. 00:27

No comment... ezek az alkatrészek egyrészt a védőáramkör részét képezik, másrészt feszültségstabilizáló szerepet látnak el. Elég érdekes volna a helyükre rövidzárat tenni (valószínűleg jó nagy füsttel járna!). Bár a zárlat alighanem megfogná a tápot - szerencsére.

Hasonlóval tudod helyettesíteni, bár ilyen gyors letörésű Zenereket nem árul a kereskedelem (legalábbis elfogadható áron). Mint már mondtam, legegyszerűbben egy másik panelről lehet szerezni - ha ilyen hibával hoznak adatmentésre egy winchestert, akkor mindig egy másik elektronika feláldozásával javítom meg. Persze átmérni sem ártana azt a szerencsétlen elektronikát, egy ekkora zárlat ziher hogy okozott még hibát, legfeljebb szabad szemmel nem látod.

Egyébként az esetek 90%-ban csak a mentéshez jó a javítás (sokszor veszett erősen kell még hűteni is!), hosszú távon megbízhatóan használható adattároló ebből már soha nem lesz! Pontosan ezokból nem is vállalom el egy ilyennek a javítását - hiába adom vissza azzal hogy leteszteltem, tuti jó, - ha három hónap múlva végérvényesen megpusztul tele fontos adattal - nahát pont erre nincs szükségem. Azonkívül egy ilyen javítás megközelíti egy új winyó árát.

Gondoltam, hogy védelmi szerepet lát el, tehát úgy véltem kiiktatva maximum nincs védelem (jó táppal még elmehet) - feszültség stabilizálás nem jutott eszembe. Ez volt a logikám, sajnálom ha fájdalmat okoztam. :) Mellesleg nem az enyém, nem is az én tápom nyírta ki, ilyen gagyikat nem használok. A tápon és a vinyón kívül minden más hibátlanul megúszta a gépben, szóval ezért nem értem, ha akkora túlfeszültség volt, a többi mitől nem ment el. Másik ugyanilyen panelról lehetne levenni vagy más típusról is? De ha nem hosszú életű a javítás, kár belekezdeni. Anyagár nincs, ha hoz másik elektronikát nekem az ügyfél.. illetve döglött vinyóm van vagy 20db, amiknek a feláldozása nem kerül pénzbe. Átrakni ezt a pár alkatrészt még a szerszámok kikészítésével, elrakásával is max fél óra. Szóval, még ha 1.5 órát is számolok, megérte volna nekem is, az ügyfélnek is, de ha nincs értelme, akkor hagyom.

#1953 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 06:59

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2010. 10. 03. 00:36

Attól függ mit értesz típushiba alatt. A két nálam lévőből az egyik felpörög, majd pár másodperc után leáll. A másik detektál ugyan, de beindulni már nem tud - folyamatosan halkan kattog. Egyik esetben sincs felületről olvasott jel.

És igen, mindkettő WD (bár nem azonos széria).

Otthoni körülmények között, átlagos felkészültséggel menthetetlen. Egyébként a gyártó sem foglalkozik ezeknek a javításával - ha garanciaidőn belüli a hiba akkor gyári a szám alapján küldenek egy másikat a nagykernek, a hibásat meg „ártalmatlanítják”.

Köszönöm a válaszod.
Reménykedtem hogy egyszerű kontakthiba lehet mert hurcibáltam magammal ezt a HDD-t sokszor.
Azért is kérdeztem hogy típushiba e, ha jól értem fiókban tartva is ez lett volna a vége..
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#1954 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 10. 03. 07:47

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2010. 10. 03. 00:27

Pitti, dehogy stabilizál, ki mondta neked ezt az ökörséget?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1955 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy001 - Dátum: 2010. 10. 03. 01:43

Gondoltam, hogy védelmi szerepet lát el, tehát úgy véltem kiiktatva maximum nincs védelem (jó táppal még elmehet) - feszültség stabilizálás nem jutott eszembe. Ez volt a logikám, sajnálom ha fájdalmat okoztam. :) Mellesleg nem az enyém, nem is az én tápom nyírta ki, ilyen gagyikat nem használok. A tápon és a vinyón kívül minden más hibátlanul megúszta a gépben, szóval ezért nem értem, ha akkora túlfeszültség volt, a többi mitől nem ment el. Másik ugyanilyen panelról lehetne levenni vagy más típusról is? De ha nem hosszú életű a javítás, kár belekezdeni. Anyagár nincs, ha hoz másik elektronikát nekem az ügyfél.. illetve döglött vinyóm van vagy 20db, amiknek a feláldozása nem kerül pénzbe. Átrakni ezt a pár alkatrészt még a szerszámok kikészítésével, elrakásával is max fél óra. Szóval, még ha 1.5 órát is számolok, megérte volna nekem is, az ügyfélnek is, de ha nincs értelme, akkor hagyom.

Pittivel ellentétben én javítom ezt a hibát és szerintem meg tartósan jól javítható, mert nem szoktak visszaköszönni ezek a lemezek. Nézzük sorjában.
Ezek a diódák egyfajta zenerek, a különlegességük annyi, hogy gyorsak és nagy áramokat el tudnak viselni rövid ideig. A nevük: Szupresszor dióda. Ilyen néven lehet kapni őket, filléres jószágok. A szerepük nagyjából tisztázott már, a tápfeszültség megszaladásakor jóval a lemez alkatrészeire káros mérték alatt (emiatt kritikus a típusuk és közeli a tápfeszhez a megszólalásuk) zárlatba vonulnak, ezzel védve a lemezt további károktól. Tekintve, hogy a módszer elég drasztikus, talán ezokból nem minden gyártó alkalmazza, de mivel adattárolás a feladat, egy extra védelmi pontnak fogható fel-ha nincs jelen, akkor is üzemszerű, normális a működés. Hogy mitől megy tönkre? A táp mindig gyanús, de spontánul is szeretnek elrepülni, mivel félvezetők és hőfoktényezőjük 6-7V felett negatívvá válik, így a 12V-ot védő tag előszeretettel repül el melegebb üzem során, valamint a diffúzió nem áll meg, csak lelassul, ezért némi paramétervándorlás az időnek is betudható talán. Első körben szedd le a diódákat, és mérj rá a tápcsatlakozóra, ha a zárlat megszűnt, akkor kipróbálható a lemez. Ha ennél komolyabb baja van, akkor felesleges tökölni vele többnyire (a kondi a diódák mellett inkább csak kapott némi kormot, egyebet, ritkán üt át), meg az a próba során hamar ki is derül (ha van, célszerű valami jobb fajta külső ház tápjával tesztelni, ami azért 2-3A-nál többet zárlat esetén nem enged meg). Én 3k körül javítom egyébként ezt a hibát.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1956 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 08:13

Üzenet megtekintéseIdézet: ReeChee - Dátum: 2010. 10. 03. 07:59

Köszönöm a válaszod.
Reménykedtem hogy egyszerű kontakthiba lehet mert hurcibáltam magammal ezt a HDD-t sokszor.
Azért is kérdeztem hogy típushiba e, ha jól értem fiókban tartva is ez lett volna a vége..

Nem feltétlenül, pontos diagnózis híján ezt nem lehet kijelenteni.

#1957 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 10. 03. 07:47

Pitti, dehogy stabilizál, ki mondta neked ezt az ökörséget?

Én másképp tanultam. Íme a Zener működési elve:

Például: a 12V-os ág védelmére általában 13.2V-os diódát alkalmaznak. Ha igen rövid ideig tartó 14V-os feszültségcsúcs éri, a Zener ezt letöri 13.2 Voltra. (ez nem stabilizátorhatás?) Jó, tényleg nem ez az elsődleges szerepe.
Ha a 14V tartósan fennáll (mivel az általánosan használt áramkorlátozó ellenállást itt elhagyták), a Zenerdióda „megszólal”, és a további károsodások megakadályozásának érdekében átmegy zárlatba (a földre zárja a pozitív ágat).

Idézet

Pittivel ellentétben én javítom ezt a hibát és szerintem meg tartósan jól javítható, mert nem szoktak visszaköszönni ezek a lemezek.

Nem azt állítottam hogy lehetetlen megjavítani - hiszen én is ezt teszem az adatmentés érdekében. Még az is előfordulhat, hogy esetleg nem lesz vele továbbiakban gond. Viszont én már sajnos nem egyszer jártam úgy, hogy az ügyfél erőszakoskodására megjavítottam, visszaadtam neki - és egy idő után újra tönkrement (persze addigra a figyelmeztetésemet gondosan elfelejtette!).
Az ebből eredő anyázgatásokra pedig végképpen nincs szükségem.

Végül pedig - éppen elég gondom van a mentésre behozott, tényleg fontos adatokat tartalmazó adathordozók életre keltésével - sem anyagom, sem felesleges időm és energiám nincs az ilyenekre.

Idézet

Én 3k körül javítom egyébként ezt a hibát.

Igen, ha van otthon kéznél felesleges anyagod. De kíváncsi lennék rá, hogy a múlt héten behozott 1,5 Terás winyót mennyiért javítottad volna meg, amihez meg kellett venni és feláldozni egy másik, ugyanolyan 1,5 Terásat!

Csatolt fájl:

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2010. 10. 03. 10:23 -kor

#1958 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2010. 10. 03. 11:02

...

Stabilizátorhatás: Ilyen fogalmat elektronikában nem ismerünk. Egy kapcsolásban a zener vagy párhuzamos stabilizátor szerepét tölti be, vagy üzemi áramkorlát nélkül saját maga megsemmisülésével szuppresszorként működik. Azt, hogy a szupresszor mennyi ideig viselkedhet itt klasszikusan zenerként, nem lehet definiálni, csak azt, hogy mennyi ideig és mekkora energiát képes elvezetni. Hagyjuk ezt a stabilizátorhatást.

"egy idő után újra tönkrement"
Micsoda? A dióda? A lemez? A tönkremenetel oka egyértelműen és kétséget kizáróan a szupresszor halálára vezethető vissza? Valóban semmi más ok nem játszhatott közre a tönkremenésben és valóban a szupresszor elhalása volt halmozati tényező? Bármely más javítás után nem mehet tönkre a lemez?

"De kíváncsi lennék rá, hogy a múlt héten behozott 1,5 Terás winyót mennyiért javítottad volna meg, amihez meg kellett venni és feláldozni egy másik, ugyanolyan 1,5 Terásat!"
A szupresszorok darabja 34-78Ft, kapható mindkét tápágra a megfelelő típus, a javítás ideje negyed óránál rövidebb, egy állapotfelmérő tesztelés ismét negyed óra, a többi a felhasználó dolga, itt tulajdonképpeni adatmentés többnyire nem szükséges. Nem értem a kérdésedet, miért kéne feláldozni egy másik lemezt ehhez a művelethez. Arról nem is beszélve, hogy a feláldozás két, a normál üzemben átlátszó alkatrész letermelését jelenti: Nélkülük n+1 napig ugyanolyan minőségben fog működni a lemez, amíg a kiszolgáló tápegység is rendben üzemel.

"Végül pedig - éppen elég gondom van a mentésre behozott, tényleg fontos adatokat tartalmazó adathordozók életre keltésével - sem anyagom, sem felesleges időm és energiám nincs az ilyenekre."
Akkor viszont ne vezesd félre a kérdezőt és ne válaszolj úgy, mintha csak te lennél kompetens a témában.

#1959 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 11:07

didyman: köszönöm a válaszod, zárlat nincs a tápágak között, sem a diódák kapcsai között. Diódavizsgálóval nézve az egyik irányban átengednek minimális nyitófeszültséggel (lehet, hogy hülyeséget írok, mert beforrasztva nem lehet mérni). A hiba, hogy a vinyó nem pörög fel. Illetve nem emlékszem pontosan, lehet rá kellene tennem egy rövidzárvédett tápra kipróbálni. Van mobil rackem is, Coolermaster, LC Power, ha az előbb lekapcsol, inkább arra.

Szerkesztette: Freddy001 2010. 10. 03. 11:10 -kor

#1960 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 03. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Freddy001 - Dátum: 2010. 10. 03. 12:07

didyman: köszönöm a válaszod, zárlat nincs a tápágak között, sem a diódák kapcsai között. Diódavizsgálóval nézve az egyik irányban átengednek minimális nyitófeszültséggel (lehet, hogy hülyeséget írok, mert beforrasztva nem lehet mérni). A hiba, hogy a vinyó nem pörög fel. Illetve nem emlékszem pontosan, lehet rá kellene tennem egy rövidzárvédett tápra kipróbálni. Van mobil rackem is, Coolermaster, LC Power, ha az előbb lekapcsol, inkább arra.

Ha nincs zárlat, az viszont baj. Az alkatrészek közül viszont lehet, hogy egyik, vagy másik tekercs/0Ohm-os ellenállat. A sata táppontjai és a diódák katódja között van zárlat, illetve az anódok és a test között?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.