HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 18:45

Nem, sajnos ezek ilyenek. A gyártó hibájából 1x csak szétesnek, mindenféle fizikai beavatkozás nélkül.

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 07. 21. 18:46 -kor

#262 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 07. 21. 19:10

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 19:45

Nem, sajnos ezek ilyenek. A gyártó hibájából 1x csak szétesnek, mindenféle fizikai beavatkozás nélkül.

és szerinted gariban lenyelik?

Most az a rossz, hogy nem lehet tudni az alaplap, vagy a tápegység károsodott e , esetleg a videókártya, illetve, hogy mi váltotta ki pontosan.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 07. 21. 19:10 -kor

#263 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 19:38

Azt mondjátok meg, hogy Ti most mit csinálnátok, mert ha kicserélik a termékeket, és megint az újakat is ugyanígy gariztatni kell majd, akkor lehet, hogy a táp volt, de az is, hogy esetleg az alaplap. Mondjuk az biztos, hogy a HDD már az első perctől kezdve kattogott. Elkellene vinni valahova bevizsgáltatni a gépet ? A videókártya garanciális szintén 2 évig a processzor is, de az alaplap nem, illetve a Chieftech 420 is 1 évig volt gariis.

#264 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 22:54

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 19:38

Elkellene vinni valahova bevizsgáltatni a gépet ?!!!

Ebben van az igazság. A winyót sem házilag kellett volna beszerelni.
A garanciális ügyintézés pedig enyhén szólva nehézkes lesz, mert égett winyót egyetlen nagyker sem cserél (magyarán - elhajtanak mint a sz...s macskát). Ebben még a fogyasztóvédelem sem tud segíteni!

A meséd egyébként több helyen is sántít. Az még csak elképzelhető, hogy az új HDD helyből rossz (nem egy ilyen volt már), de a kattogás egyértelműen kontakthibára, vagy mechanikai hibára utal. Ha zárlatos lett volna, a tápod be sem indul. Ez egyetlen méréssel eldönthető.
A másik winyóról készített fotóval pedig vastagon öngólt rúgtál, hiszen csak a vak nem látja hogy a SATA tápcsatlakozót fordítva próbáltad rádugni! Sőt nem csak próbáltad, hanem olyan erővel nyomtad, hogy a műanyag pecek letörése árán sikerült is! Mit gondolsz az a kis vezetősín minek van ott? Nézzél már meg egy SATA tápcsatlakozót! Ezek után már könnyű elképzelni hogy mi történt amikor a gépet bekapcsoltad.
Szóval - nyugodtan próbáld meg gariztatni. Ha szerencséd van, nem én leszek ott.

Szerkesztette: pittti 2008. 07. 21. 23:47 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#265 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 05:20

Pont ezért írtam előtted amit (a letöréssel kapcs) de látom nem kapcsolt  :(  :Đ

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 07. 22. 05:30 -kor

#266 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 07:35

Ismerős móka, naponta hoznak ilyet hozzánk is aztán még ő nekik áll feljebb mikor közöljük ez nem garanciális probléma mert fizikai sérülés.Szóval kuka a vinyó ,illetve bocsánat oda se mert veszélyeshulladék.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#267 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 11:09

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 23:54

A garanciális ügyintézés pedig enyhén szólva nehézkes lesz, mert égett winyót egyetlen nagyker sem cserél (magyarán - elhajtanak mint a sz...s macskát). Ebben még a fogyasztóvédelem sem tud segíteni!

A meséd egyébként több helyen is sántít. Az még csak elképzelhető, hogy az új HDD helyből rossz (nem egy ilyen volt már), de a kattogás egyértelműen kontakthibára, vagy mechanikai hibára utal. Ha zárlatos lett volna, a tápod be sem indul. Ez egyetlen méréssel eldönthető.
A másik winyóról készített fotóval pedig vastagon öngólt rúgtál, hiszen csak a vak nem látja hogy a SATA tápcsatlakozót fordítva próbáltad rádugni! Sőt nem csak próbáltad, hanem olyan erővel nyomtad, hogy a műanyag pecek letörése árán sikerült is! Mit gondolsz az a kis vezetősín minek van ott? Nézzél már meg egy SATA tápcsatlakozót! Ezek után már könnyű elképzelni hogy mi történt amikor a gépet bekapcsoltad.
Szóval - nyugodtan próbáld meg gariztatni. Ha szerencséd van, nem én leszek ott.

Az új vinyóról nincs kép rákapcsolva, csak a régiről, és amikor elfüstölt, akkor molexx táp volt rajta és nem sata, sőt a füst szag a molexx felől érződik, és nem a sata felől. Továbbá a chieftech tápot bemérték, egy xilence márkáju műszerrel, az 5V-os illetve a 12V-os ágon is hibásan működött :(

szerk: nem gondolod komolyan ugye, hogy a vinyót bekellene vinni szervízbe szerelésre? Akkor ne adja ki a bolt, hanem ragaszkodjon ahhoz hogy ő szerelhesse be, ellenkező esetben meg fogja be a száját.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 07. 22. 11:11 -kor

#268 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 11:25

Pitti : még valami én azt mondtam, hogy zárlatra gyanakodtam, nem jelentettem ki egyértelműen, hogy az szerintem. Nade értsd már meg, hogy amíg az Új HDD nem került be a gépbe, addig nem volt semmi gond. Utána pedig az APC UPS CS 650, fentről a harmadik LED pirosan világított, és Overloadot jelzett. Mitől lehetett akkor ?  Valami túl áramra gyanakszom:

szerk: http://prohardver.hu/tema/milyen_wincheste...ss.html#msg5578

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 07. 22. 11:35 -kor

#269 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 12:07

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 22:54

Na én akkor vak vagyok. Mondjuk sose volt még dolgom satás cuccal. :lama:  :D
Szóval GoodSpeed, lőttek az egész garanciának, szinte garantáltan.

#270 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 12:42

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 13:07

Na én akkor vak vagyok. Mondjuk sose volt még dolgom satás cuccal. :lama:  :D
Szóval GoodSpeed, lőttek az egész garanciának, szinte garantáltan.

de semmi égés nyom nincs rajta, csak ha az orrával közelebb megszagolja a boltos a molexxnél akkor érződik fura szag, amúgy megy a HDD belső hibájából eredendően nem éghet le?

#271 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 13:13

KépKépKépKép
Kép

Sehol égés nyom a csatlakozókon. Azthiszem legjobb lesz teljesen új gépet vásárolni :(

#272 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 14:39

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 12:42

de semmi égés nyom nincs rajta, csak ha az orrával közelebb megszagolja a boltos a molexxnél akkor érződik fura szag, amúgy megy a HDD belső hibájából eredendően nem éghet le?

Megnyugtatlak, nem szagolgatni fogják - annál sokkal több eszük van. Egyszerűen rámérnek a winyóra egy ellenállásmérővel, ha zárlat van leveszik a panelt (a WD-nél a panel belső oldalán vannak az alkatrészek), megnézik mi égett le, és símán kinevetnek.
A winchestereknek az elektronikája ugyanis úgy van tervezve, hogy túlfeszültség esetén egy bizonyos alkatrész égjen le. Ez, valamilyen szinten az adatok védelmét is biztosítja. Tehát nem 100%, hanem 1000% biztonsággal megállapítható hogy az a winyó túlfeszt kapott (ez a téma egyébként nemrég már szóba került a fórumon!) - erre pedig nemigazán vonatkozik a garancia.
Egyébként igazad van, saját magától is leéghet egy winyó (pl. motorzárlat) - de olyankor egészen máshol van az égésnyom.

Szerkesztette: pittti 2008. 07. 22. 14:41 -kor

#273 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:00

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 11:09

Továbbá a chieftech tápot bemérték, egy xilence márkáju műszerrel, az 5V-os illetve a 12V-os ágon is hibásan működött :(

szerk: nem gondolod komolyan ugye, hogy a vinyót bekellene vinni szervízbe szerelésre? Akkor ne adja ki a bolt, hanem ragaszkodjon ahhoz hogy ő szerelhesse be, ellenkező esetben meg fogja be a száját.

Mekkora terhelés alatt mérték? (egyébként én szörnyen régimódi vagyok - egy bizonytalan tápot minden esetben elektroszkóppal vizsgálok meg) A hibák legnagyobb részét ugyanis az egyszerűbb (és a komolyabb) multiméterek sem tudják jelezni. Ne felejtsd el, hogy kapcsolóüzemű eszközről van szó.

Érdekes - hozzám nem egy gépet hoz a tulaj, zsebében a frissen vásárolt winyóval, hogy szereljem be neki. Dehát ők biztosan szörnyen buta, tudatlan emberkék...

#274 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:07

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:00

Mekkora terhelés alatt mérték? (egyébként én szörnyen régimódi vagyok - egy bizonytalan tápot minden esetben elektroszkóppal vizsgálok meg) A hibák legnagyobb részét ugyanis az egyszerűbb (és a komolyabb) multiméterek sem tudják jelezni. Ne felejtsd el, hogy kapcsolóüzemű eszközről van szó.

Érdekes - hozzám nem egy gépet hoz a tulaj, zsebében a frissen vásárolt winyóval, hogy szereljem be neki. Dehát ők biztosan szörnyen buta, tudatlan emberkék...

Bevittem a gépet, , HDD nem volt benne, mivel a rosszat értelemszerűen nem hagytuk benne, az újat meg elvitte a futár, szóval volt benne egy DVD-ROM, meg egy HD3850-es kártya, de mivel az alaplapról a főcstlakozó illetve a 12V-os csatit amint az alatti képeken is látni fogsz lehúzta, így nem tudom pontosan mennyin ment:

KépKépKép

Jut eszembe, mikor hazajöttünk visszadugtuk az alaplapi atx-et, de a 12 V-osról megfeledkeztünk, hogx a szervzben nem dugta vissza, így rövid ideig ,amig észleltük, hogy a CRT monitor nem kapcsol be így indult a gép. Ebből lehet gond?

#275 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:08

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 13:13

Azthiszem legjobb lesz teljesen új gépet vásárolni :(

És azt is magad fogod összerakni?

#276 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:20

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 15:07

de mivel az alaplapról a főcstlakozó illetve a 12V-os csatit amint az alatti képeken is látni fogsz lehúzta, így nem tudom pontosan mennyin ment:

Jut eszembe, mikor hazajöttünk visszadugtuk az alaplapi atx-et, de a 12 V-osról megfeledkeztünk, hogx a szervzben nem dugta vissza, így rövid ideig ,amig észleltük, hogy a CRT monitor nem kapcsol be így indult a gép. Ebből lehet gond?

Hát terhelés nélkül nem csoda hogy pontatlan eredményt kapott (A maximális terhelés 30%-a és 70%-a között illik mérni!!!).
Nem a monitorod nem kapcsolt be, hanem a segédtáp nélkül a videókártyád nem indult. Ebből azonkívül hogy nem működik, nem szokott különösebb gond lenni.

#277 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:30

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:08

És azt is magad fogod összerakni?

EZT SEM ÉN RAKTAM ÖSSZE :(

pl, Alaplap, Processzor beszerelését mindig szervízzel végeztetjük. Nade 1997 óta nem fordult olyan velünk elő, hogy HDD így leégjen. 2006 óta van SATA-s vinyónk, ez lett volna a második, csak olyan kis hely volt a házban, hogy  lámpával is alig lehett oda világítani, másfelől pedig az 5.25 helyen tartottam egy Glacialtech HDD ICe Crown passzív hűtő.

#278 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:31

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:00

Terheletlenül mérte a boltban, se monitor, de még billentyűzet sem volt nála rádugva. Semmi.

szerk: Sőt elővett egy állítólag új codegent, azt is rátette natúr, és megjegyezte hogy nicsak az is rossz.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 07. 22. 15:32 -kor

#279 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 15:39

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 15:31

Terheletlenül mérte a boltban, se monitor, de még billentyűzet sem volt nála rádugva. Semmi.

Sőt elővett egy állítólag új codegent, azt is rátette natúr, és megjegyezte hogy nicsak az is rossz.

Ez pontosan minősíti a szervizes hozzáértését, szakértelmét.

#280 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:04

Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 16:39

Ez pontosan minősíti a szervizes hozzáértését, szakértelmét.

Most ha kicserélik az új vinyót ezek után belemernéd tenni? Az a helyzet, hogy az alaplap nem tűnik rossznak, a VGA ventije forog, a CPU ventije forog, a ház ventije forog, a BIOS bejön, csak HDD nincs benne, de rejtély, hogy a megjelenítővel milett, főleg ilyen masszív hálózati védelem miatt, csak valami véletlen egybeesés lehet. Arra is gondoltam már, hogy a megjelenítő keltette a túl áramot, de akkor a VGA-t meg az alaplapot is vitte volna,, és ugyanez igaz a HDD-re is, az is vitte volna valszeg a VGA-t ,vagy lehet a MAXX számítógépvédőáramkör óvta meg. Az is igaz, hogy az APC rinyál egy ideje, hogy akkut lenne javasolt cserélni .

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.