HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 22. 18:31

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 18:19

Ha visszadátumozza a számítógép óráját amivel csinálja?

szerk: csak azért, hogy megszabduljon a vevőtől :(

Te most miröl beszélsz?Gondolod hogy bárki is evvel fog sz@rakodni?Gondolkozz már racionálisan.Másik az hogy esetleg netáne elkéne ismerni igen én voltam a hozzánemértő vagy meggondolatlan és forditva dugtam bele a csatit,nem mindenféle dolgokat előhozni hogy azért történt nem a te sarad.Ez volt a tanulópénzed legközelebb ügyelsz erre.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#302 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 07. 22. 18:48

Idézet: djculture - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 19:31

Te most miröl beszélsz?Gondolod hogy bárki is evvel fog sz@rakodni?Gondolkozz már racionálisan.Másik az hogy esetleg netáne elkéne ismerni igen én voltam a hozzánemértő vagy meggondolatlan és forditva dugtam bele a csatit,nem mindenféle dolgokat előhozni hogy azért történt nem a te sarad.Ez volt a tanulópénzed legközelebb ügyelsz erre.

Fordítva rásem megy... nézd már ,vegyél elő egy SATA tápot, és egy SATA -s vinyót és nézd már meg, hogy nem is érintkezne, azon felül, hogy rásem menne. Kell erről is fotó ?

#303 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 18:54

jó ég..
Akkor szerinted mi az apám eres f*szától tört le a csatlakozó? Leprás lett és szétesik?

#304 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:00

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 18:48

Fordítva rásem megy... nézd már ,vegyél elő egy SATA tápot, és egy SATA -s vinyót és nézd már meg, hogy nem is érintkezne, azon felül, hogy rásem menne. Kell erről is fotó ?

Ha kicsit visszaolvasol pont erröl irtam mert csodálkoztam hogy sikerült.De valahogy csak letörted a pöcköt plusz a vinyók se maguktól mentek tönkre gondolom.Kicsit gyanus beszereled az uj merevlemezt erre tönkremegy mindkét vinyód.Elmondanám a tápok eleve nem indulnak el ha ráteszek egy zárlatos cuccot és ugy inditom a gépet.Ezt mamár még a codegenek is tudják.
Hádédész..

#305 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:02

Kivétel ha usb-s Hdd-vel csinálsz 1 szép zárlatot. Havernak anno sikerült fordítva rádugni a molexet  :cool:  :Đ
Megjegyzem nem kellett hozzá semmiféle erőfeszítés. Gumis csati volt, simán belement.

#306 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:06

Idézet: djculture - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 20:00

Ha kicsit visszaolvasol pont erröl irtam mert csodálkoztam hogy sikerült.De valahogy csak letörted a pöcköt plusz a vinyók se maguktól mentek tönkre gondolom.Kicsit gyanus beszereled az uj merevlemezt erre tönkremegy mindkét vinyód.Elmondanám a tápok eleve nem indulnak el ha ráteszek egy zárlatos cuccot és ugy inditom a gépet.Ezt mamár még a codegenek is tudják.

Akkor szerinted mi volt a helyzet, mert már baromira idegesítő a dolog. Az Alaplap, a TÁP, a CPU, A VGA kártya, hogy lekopogjam jótan tűnnek, de ezzel egyidőben jelzett overloadot az UPS. Van tipped?

szerk: rádaásul ez nem Codegen táp.

szerk 2: az új vinyó előtt 180 Watt körül volt terhelés alatt az UPS terhelése, tehát van bőven energiája.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 07. 22. 19:09 -kor

#307 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:18

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 19:06

Akkor szerinted mi volt a helyzet, mert már baromira idegesítő a dolog. Az Alaplap, a TÁP, a CPU, A VGA kártya, hogy lekopogjam jótan tűnnek, de ezzel egyidőben jelzett overloadot az UPS. Van tipped?

szerk 2: az új vinyó előtt 180 Watt körül volt terhelés alatt az UPS terhelése, tehát van bőven energiája.

Tehát a vinyók leégtek de a táp teljesen jó pláne hogy égett szagot is irtál.Nagyon zavaros nekem ez.
szerk:Ird már le pontosan hogy csináltad a beszerelést mert elolvastam többször is amit eddig irtál de nagyon zavaros.

Szerkesztette: djculture 2008. 07. 22. 19:28 -kor

Hádédész..

#308 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:53

Idézet: djculture - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 20:18

Tehát a vinyók leégtek de a táp teljesen jó pláne hogy égett szagot is irtál.Nagyon zavaros nekem ez.
szerk:Ird már le pontosan hogy csináltad a beszerelést mert elolvastam többször is amit eddig irtál de nagyon zavaros.

Oké, ahogy emlékszem:
Az új HDD beszerelésekor a SATA1-re került és egyből elkezdett kattogni, hozzáteszem, hogy ránézésre látszott, hogy sem a SATA POwer sem a SATA DATA nincs ferdén.

nade az elejétől:
Megjött a vinyó, kicsomagoltuk és elkezdtem gondolkodni hova férne be, mert felül volt a régi HDD a Glacialtechben, és mivel úgy olvastam, hogy az újnak nem szükséges aktívhűtés, ezért az Aerocool Aeroengine ház külön 3,5"-es felsőrészébe akartuk becsatlakoztatni, mert akkor pont elért volna a SATA tápkábel másik része az anyukám HDD-jétől, de ekkor észrevettem, hogyha olyan feltesszük, akkor az Aeroengine elején elhelyekedő 120mm-es hűtőnél magasabbra kerül, ezért lentebb kellett volna tenni, de lentebb pedig ott volt a Thermalright HR-05 SLI Chipsethűtője, mely eredetileg passzív, de egy 80mm-es hűtő azért megtámogatja, ezzel az a további gond, hogy az alaplapi SATA 2-t nehezen lehet elérni, és a HDD-t is nagyon nehezen lehett becsúsztatni a chipset hűtőtől, gondolkozva volt azon. Úgy gondolkoztunk, hogy a régi HDD-ről lehúztuk a SATA Powert, mivel azon volt molexx csatlakozó is, az újjal szemben, amin ugyebár nincs molexx, csak SATA Power. Azonban a régi HDD körülményes helyen volt szintén, legalább 12 csavar rögzítette, a sata power lehúzása nem volt nagyon nehézkes, csak mivel nehezen lehetett odalátni még a ház két oldalának eltávolítása mellett is így majd a későbbi visszahelyezés rendkivül rossz látási körülmények között zajlott, nade előbb megtaláltuk a molexx-sata power átalakítót, így úgy gondoltuk, hogy nem is kell a molexxre rácsatlakoztatni a régit közvetlenül, eddig nem is volt baj, mert az új HDD-t látta a régit meg nem, de aztán rájöttünk, hogy csdak akkor nem látja a régit ha a SATA2-n van és SATA 1-en látta a régit is, mivel nagy volt a kábel dzsumbuj inkább mégis a molexx mellett döntöttünk.

Jöhetett a bekapcsolás, eleinte kattogotta a HDD, ( Ott füleltünk mellett bootoláskor) aztán hallani lehetett egy pukkanást
Ekkor már nem csak az volt a gond, hogy kattog a HDD? Hanem az égett szagot is, lehetett érezni. A Gép gyors kikapcsolása következett ,meglett nyomva a power gomb, de ahelyett, hogy kikapcsolt volna, rögtön visszakapcsolt, és a szünetmentes táp overloadot jelzett, majd pirosan világított, elsőnek a monitor felsem tűnt, mert arra koncentráltam, hogy mi lehet a gond, manuálisan ezért lelett állítva a táp főcsatlakozójával illetve a az UPS főcsatlakozójával. Az UPS kétszer játszotta el ezt az overload effektust, utána láttam, hogy a monitor megsem nyikkan. Már az elsőnél sem nyikkant meg.

szerk: nem mindenre emlékszem pontosan, ha valahol ellentmondást látsz szólj kérlek, mert eléggé idegesek voltunk, ugyanis ilyennel még  igen találkoztunk, ez egy egyszerű HDD beszerelés lett volna, és tovcábbra sem értjük, miköze a monitorhoz.

Kép

Így néz most ki a családi gép oldalról, felül van a DVD-ROM közvetlen alatta volt a anyukám HDD-je, és ahol van a ház  hőmérsékletmérő dióda, ott volt az új HDD, látható, hogy a hozzúvideókártya is eléggé lekorlátozta a helyet.

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 07. 22. 19:58 -kor

#309 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 20:10

Így átolvasva a molex csati volt kigyengülve az lehetett a fő baj sokszor huzgálja ki be az ember előfordul az ilyesmi.Valószinűleg ívet huzott amit a vinyók mivel érzékeny cuccok nem tolerálnak  mivel pont azon az ágon lógnak.A molexen ami bevolt dugva akkor viszont látszania kell az égésnek.
ui:A tápot mindenképp átkéne nézetni ezek után.

Szerkesztette: djculture 2008. 07. 22. 20:21 -kor

Hádédész..

#310 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 20:29

Idézet: djculture - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 21:10

Így átolvasva a molex csati volt kigyengülve az lehetett a fő baj sokszor huzgálja ki be az ember előfordul az ilyesmi.Valószinűleg ívet huzott amit a vinyók mivel érzékeny cuccok nem tolerálnak  mivel pont azon az ágon lógnak.A molexen ami bevolt dugva akkor viszont látszania kell az égésnek.
ui:A tápot mindenképp átkéne nézetni ezek után.

Végiglett szimatolva a Molexxcsatlakozók szinte mindegyike, de egyiken sincs égett szag...

Kép

Nem is látszik rajtuk ilyesmi.

A tápot elég lesz egymagába bevinni egy másik üzletbe megnézetni ugye?

Szerkesztette: GoodSpeed 2008. 07. 22. 20:39 -kor

#311 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 20:59

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 19:06

Ct. A-PFC-je elég nagy káoszt tud csinálni, amikor szaraxik.

#312 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 21:01

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 19:53

Oké, ahogy emlékszem:
Az új HDD beszerelésekor a SATA1-re került és egyből elkezdett kattogni, hozzáteszem, hogy ránézésre látszott, hogy sem a SATA POwer sem a SATA DATA nincs ferdén.

nade az elejétől:
Megjött a vinyó, kicsomagoltuk és elkezdtem gondolkodni hova férne be, mert felül volt a régi HDD a Glacialtechben, és mivel úgy olvastam, hogy az újnak nem szükséges aktívhűtés, ezért az Aerocool Aeroengine ház külön 3,5"-es felsőrészébe akartuk becsatlakoztatni, mert akkor pont elért volna a SATA tápkábel másik része az anyukám HDD-jétől, de ekkor észrevettem, hogyha olyan feltesszük, akkor az Aeroengine elején elhelyekedő 120mm-es hűtőnél magasabbra kerül, ezért lentebb kellett volna tenni, de lentebb pedig ott volt a Thermalright HR-05 SLI Chipsethűtője, mely eredetileg passzív, de egy 80mm-es hűtő azért megtámogatja, ezzel az a további gond, hogy az alaplapi SATA 2-t nehezen lehet elérni, és a HDD-t is nagyon nehezen lehett becsúsztatni a chipset hűtőtől, gondolkozva volt azon. Úgy gondolkoztunk, hogy a régi HDD-ről lehúztuk a SATA Powert, mivel azon volt molexx csatlakozó is, az újjal szemben, amin ugyebár nincs molexx, csak SATA Power. Azonban a régi HDD körülményes helyen volt szintén, legalább 12 csavar rögzítette, a sata power lehúzása nem volt nagyon nehézkes, csak mivel nehezen lehetett odalátni még a ház két oldalának eltávolítása mellett is így majd a későbbi visszahelyezés rendkivül rossz látási körülmények között zajlott, nade előbb megtaláltuk a molexx-sata power átalakítót, így úgy gondoltuk, hogy nem is kell a molexxre rácsatlakoztatni a régit közvetlenül, eddig nem is volt baj, mert az új HDD-t látta a régit meg nem, de aztán rájöttünk, hogy csdak akkor nem látja a régit ha a SATA2-n van és SATA 1-en látta a régit is, mivel nagy volt a kábel dzsumbuj inkább mégis a molexx mellett döntöttünk.

Jöhetett a bekapcsolás, eleinte kattogotta a HDD, ( Ott füleltünk mellett bootoláskor) aztán hallani lehetett egy pukkanást
Ekkor már nem csak az volt a gond, hogy kattog a HDD? Hanem az égett szagot is, lehetett érezni. A Gép gyors kikapcsolása következett ,meglett nyomva a power gomb, de ahelyett, hogy kikapcsolt volna, rögtön visszakapcsolt, és a szünetmentes táp overloadot jelzett, majd pirosan világított, elsőnek a monitor felsem tűnt, mert arra koncentráltam, hogy mi lehet a gond, manuálisan ezért lelett állítva a táp főcsatlakozójával illetve a az UPS főcsatlakozójával. Az UPS kétszer játszotta el ezt az overload effektust, utána láttam, hogy a monitor megsem nyikkan. Már az elsőnél sem nyikkant meg.

szerk: nem mindenre emlékszem pontosan, ha valahol ellentmondást látsz szólj kérlek, mert eléggé idegesek voltunk, ugyanis ilyennel még  igen találkoztunk, ez egy egyszerű HDD beszerelés lett volna, és tovcábbra sem értjük, miköze a monitorhoz.

Kép

Így néz most ki a családi gép oldalról, felül van a DVD-ROM közvetlen alatta volt a anyukám HDD-je, és ahol van a ház  hőmérsékletmérő dióda, ott volt az új HDD, látható, hogy a hozzúvideókártya is eléggé lekorlátozta a helyet.

Mekkora dzsindzsa :Đ

#313 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 21:12

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 20:29

Végiglett szimatolva a Molexxcsatlakozók szinte mindegyike, de egyiken sincs égett szag...

Igen elég ha azt beviszed viszont kérdéses mennyire néznek majd bele.Jó lenne mindenképp kideriteni mi a fene égett amugy akkor.A vinyón volt égés nyom?
Hádédész..

#314 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 21:13

EGy lényeges momentum lemaradt, ugyanis kiment a házban a biztosíték is, úgy kellett visszakapcsolni.

#315 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 21:18

Idézet: djculture - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 22:12

Igen elég ha azt beviszed viszont kérdéses mennyire néznek majd bele.Jó lenne mindenképp kideriteni mi a fene égett amugy akkor.A vinyón volt égés nyom?

A vinyón nincs égés nyom, a panelján sincs, de ha a molexxet megszagolom, akkor meg érződik, bár valamivel talán enyhébben mint tegnap.

KépKép

#316 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 21:30

Most érkezett egy email a cégtől akiktől vásároltuk a Chieftec HPC420-at, hogy utánanéztek, és egyév garancia volt rá, mivel a számlán nem volt konkrétan feltüntetve a külön garancia idő, illetve a jótállási jegyen, ez csak akkor van náluk feltüntetve, ha 1 évtől eltér, de utána nézett, hogy nem e mégis több gar van rajta, ha másik nagykerből vásárolták volna. Mindegy, most majd megkérdezem, hogy a bevizsgálását elválalják e.

#317 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 22:24

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 21:13

EGy lényeges momentum lemaradt, ugyanis kiment a házban a biztosíték is, úgy kellett visszakapcsolni.

Leoldott a kismegszakító?Nem a szünetmentes működésébe állt be véletlen hiba?Mert egyszerűen nemtudom elképzelni hogy a tápba lévő üvegbisztosíték nem olvadt ki akkor ha lement a kismegszakitó.
Hádédész..

#318 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 22:37

A végén még az is kiderül hogy a szakszerű beszerelés közepette Pakson felrobbant 1 blokk, és ez okozhatta a HDD halálát..

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 07. 22. 22:43 -kor

#319 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 22. 22:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 18:23

Tömören? Igen. Miért? Mert aláirtad. Lehet szlovákozni, megbölcs vezérezni, csak akkor is igy van, mert az van a szerződésben.

:offtopic: mondd, micike, még mindig hiszel a mesékben, meg a hercegben a fehér lovon. télapóban, meg az egész pereputtyban? anyu nem mondta el, h hát ez azért nem így van???
őszintén, inkább ne vállalkozz, ne legyél munkaadó, ésatöbbi. durva csalódások érnek az életben, ha ennyire naiv vagy és azt hiszed bármilyen szerződésben a hatályos jogszabályokat felül lehet írni. anno, elsőfogú szabálysértési hatóságként volt szerencsém ilyen űberokosokhoz, akik megmontaják áma frankót munkaügyben meg munkavédelemben. aztán kicsit csodálkoztak, mikor harmadfokon, a bíróságon durvábban kellett csengetni, mint a bírság. monnyuk volt egy pont, ahol már az én gyomrom sem bírta az egészet, oszt lekoccoltam a nyugdíjas kis közalkis állásból. bár igazából nem azért, mert az űberhülyék maguknak csinálták a bajt, hanem mert a hatóságok jelenleg épp kinyírják a kisvállalkozásokat, csak h kis extraprofitot generáljanak állambának. és ebben én nem voltam hajlandó részt venni. ráadásul vannak ennél szemetebb társaságok is, lásd apeh.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 22. 22:45 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#320 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 22. 22:54

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 18:23

tisztességről szó sincs, az ugyanis nem ugyanazt jelenti, mint a törvény betartás, és forditva.

amennyiben egy olyan sérülésre hivatkozva nem javítanak valamit, aminek a meghibásodáshoz semmi köze, valamint az alapvető működőképességet sem befolyásolja, ha szarunk is a törvényre, akkor tisztességesen járunk el? fura egy értékrendszer az ilyen, szavamra.
monnyuk goodspeed és a csatik találkozása a feszültséggel teli oldalon nem igazán ez az eset, mert sanszos, h a rosszul rárakott csati miatt kaptak túlfeszt a vinyójai.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 22. 22:55 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.