HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2721 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 02. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 09. 29. 15:18

Nem hülye vagyok, hanem Te nem látsz (vagy úgy teszel, mintha nem látnál) bizonyos dolgokat és összefüggéseket.
A másoddiplomám a "Felsőfokú üzleti munkatárs" nevet viseli. Én itt kaptam kiképzést többek között a mulimarketingről is. Ebben nem csupán a rajzfilmekkel bevezetett játék és hupikék törpike melléklettel való hamburger eladásról volt szó.

Ez kellett ahhoz a szatyorboltos mókához? Meg a tanyához, ahol halálra éheztették az állatokat, aztán a tetemeket megpróbálták eltüzelni, hogy a hatóságok ne jöjjenek rá? Vagy az a Szövetség volt? :rolleyes:

Idézet

És megint felhívom a figyelmeteket arra, h a fórumban minden visszaolvasható. A hamisságaitokkal önmagatokat járatjátok le.

:up:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2722 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 20:14

...aztán megnéztem a leveleimet is, gondoltam biztos kellett küldeniük. Valóban. Már pénteken fordult a kocka, egyúttal már a cseredarabot is elküldték. DHL által, már a héten megérkezhet. Adatait is megadták: ugyanolyan 500 gigás barackutya egy újabb típusa (413-as a 320 helyett). A szövegből úgy sejlik, Hollandiából intézik, ott van valami közpuntjuk. Tehát mégsem usába ment vissza / vagy oda ment csak a cseredarab már közelebbről jön.

Vitátokhoz: Nagy jelentősége nem nagyon van, mert úgyis előbb következik be a Föld kataklizmája, minthogy a (mesterségesen generált) fejlődés megtorpanna. Bár egyre jobban újrahasznosítás, napelem, energiatakarék, de mégsem elég gyors az üteme a romláshoz képest (amit már nem elég csak megállítani, vissza is kéne fordítani valamennyire). Emlékeztet: 20 éve is még normális telek voltak, kellemes nyarakkal, bőséges terménnyel, ma meg egy évben árvíz, másikban aszály, állandó 40 fok (lesz az 50 is), jó termést csak nagyítóval azt is drágán. Nagyok meg azon veszekednek, kié lesz az északi csücsök, ha elolvad róla a jég; vagy néhány kelet Indiai-óceáni sziget, mert még ott sok a hal (nem sokáig). Illetve még újabb olaj lelőhely után éheznek mindenhol. -na fel is mérgeltem magam-
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2723 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 10:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 10. 02. 19:56

Hát, ez az! DVD se volt eleinte... :)

Azért mire bejöttek a DVD-s megjelenések addigra bőven 10K körül volt egy DVD iró olvasó most egy BD olvasó (habár nem néztem utána) saccra 20K kóstál, a lmezek hozzá meg szintén drágábbak.

Arányaiban a DVD hez viszonyítva még nem piacképes megoldás a BD és egy jódarabig nem is lesz az ha a memória árík a földön maradnak, főleg akkor ha még lejjebb mennke és átalnka a tartalom terjszetők mondjuk penddrive-ra.

#2724 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 02. 21:14

Vitátokhoz: Nagy jelentősége nem nagyon van, mert úgyis előbb következik be a Föld kataklizmája, minthogy a (mesterségesen generált) fejlődés megtorpanna. Bár egyre jobban újrahasznosítás, napelem, energiatakarék, de mégsem elég gyors az üteme a romláshoz képest (amit már nem elég csak megállítani, vissza is kéne fordítani valamennyire). Emlékeztet: 20 éve is még normális telek voltak, kellemes nyarakkal, bőséges terménnyel, ma meg egy évben árvíz, másikban aszály, állandó 40 fok (lesz az 50 is), jó termést csak nagyítóval azt is drágán. Nagyok meg azon veszekednek, kié lesz az északi csücsök, ha elolvad róla a jég; vagy néhány kelet Indiai-óceáni sziget, mert még ott sok a hal (nem sokáig). Illetve még újabb olaj lelőhely után éheznek mindenhol. -na fel is mérgeltem magam-

Ebben a topikban részletes információkat találhatsz a problematikával kapcsolatban. Fontos anyagok vannak ott, mindenképpen érdemes átolvasni :up: :rolleyes:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2725 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 10. 03. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 10. 03. 17:45

Ebben a topikban részletes információkat találhatsz a problematikával kapcsolatban. Fontos anyagok vannak ott, mindenképpen érdemes átolvasni :up: :rolleyes:

Nem csak olvasni kell, de nagyon tanulságos, 2 órás youtube videók vannak mindenféléről.
Make love not Wor.

#2726 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 10. 01. 16:37

Tudod, vannak akik (a jelenlegi rendszer szabályszerűségei mellett) nem vállalják be azt ami a sikerességhez szükséges (akkor sem, ha amúgy a tudásuk elég a megtételéhez).
Vagy mondhatom úgy is, túl sokat tudnak ahhoz, h megtegyék.
Azt sokan látják, h a jelenlegi rendszerkonstrukció a működtetésében élhetetlen szemétdombbá alakítja az élőhelyünket.
Innen ágazik többfelé a dolog.
Vannak akik ezt a konstrukciót (ilyen-olyan alapon) megváltoztathatatlan adottságnak tekintik és megpróbálnak benne a számukra legjobb elérhető szinten megélni (ameddig el nem fogy alólunk az élőhelyünk).
És vannak akik az egyéni vágyaikat háttérbe szorítva megpróbálnak egy hosszútávon fenntartható világrend létrejötte irányába hatni.
Hitek, tudás és értékrend kérdése, h ki miként gondolkozik, cselekszik.

Megint a nagy duma.

Mer' szerinted én szar ember vagyok, vagy gazember vagyok, és szemétdombbá alakítom a világot, mert melóba járok, meg hogy olyan melót próbáltam meg, amivel mostanában talán egy picit jobban élek, mint az átlag?

#2727 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 10. 02. 17:54

A számítástechnika területén is egyértelműen tettenérhető a multimarketing módszereit is felhasználó (direkt hardver erőforrás zabáló rendszerfilozófia és ezen belül erőforrás zabáló egyedi programok) piacgenerálás.
Jól megfigyelhető (fejlesztések címszó alatt) a hardverrendszeren belüli inkompatibilitás gyártások (lényegében nem tud többet, de a régi cucit ne lehessen az újabba berakni, módosítások).
Ugyanezt láthatjuk a szoftver inkompatibilitások (és az ebből adódó hardver cserekényszer) terén (példul, periféria meghajtók újabb rendszerekől való kihagyása).
Avagy ahogy Gyurcsány mondá: Trükkök százai (és ezeknek az eltakarására a felszínes szemlélők számára elfogadható magyarázatok).
A valóság pedig az, h minimális használati érték növekedés mellett (a mezei felhasználók számára) durván növekedik a gépigény és ezzel generáltan folyamatos hardverfejlesztési költségük van.
Ma nem tudod azt mondani, h nekem erre (a használati értékre és ilyen és ilyen szinten) van szükségem (igényem), megveszem az ehhez szükséges gépet és majd változtatok ha másra lesz igényem. Egy sima nethasználat is folyamatosan növekvő gépigénnyel jár (amit jó tudás mellett valamennyivel lehet lassítani).
Felső szinten nem a fejlesztés, hanem a folyamatos kontroll és velük való függőségben tartásod a cél (és legmasszívabb függőség a tőlük való megélhetési függőséged (amit magán a rendszeren keresztül tartanak fenn)).

Hülye vagy megint.
Sima nethasználatra meg munkahelyi számítógépnek bőven-bőven elég egy bontós Pentium 4-es, 10e ft-ért ...
Ennél milyen kisebb használati értéket akarsz?

Ui: de ha olyan jó a tudásod, akkor egy Pentium III-ason is netezhetsz, amit utánad vágnak 2e ft-ért.
Én van, hogy egy Pentium I-es gépen netezek. Persze nem flash-es játékokat, de 20 éves technika, egy balaton szeletért.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 10. 06. 13:35 -kor

#2728 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 02. 21:14

...aztán megnéztem a leveleimet is, gondoltam biztos kellett küldeniük. Valóban. Már pénteken fordult a kocka, egyúttal már a cseredarabot is elküldték. DHL által, már a héten megérkezhet. Adatait is megadták: ugyanolyan 500 gigás barackutya egy újabb típusa (413-as a 320 helyett). A szövegből úgy sejlik, Hollandiából intézik, ott van valami közpuntjuk. Tehát mégsem usába ment vissza / vagy oda ment csak a cseredarab már közelebbről jön.

Régen is voltak árvizek, még nagyobbak is. Meg aszályos időszak is.
Meg régen is volt olyan tél, hogy a bor befagyott a pincében.

#2729 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 18:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 10. 06. 14:24

Naja, Vörös Erik Grönlandnak nevezte el Grönlandot, mert akkor, amikor meglátta olyan szépen zöldelt, Mátyást a Duna jegén koronázták, Bécstől Budáig azon jöttek le a kommandós csoporttal. Bár ebből még nem következik nekem a pazarló életmód létjogosultsága, és igen szimpi a hosszútávon élvezhető tartós cuccok világa is, a mai fenntartható hiszti megnyilvánulása nekem sem jön be. Arról nem is beszélve, mennyire ész nélküli beindulások vannak, lásd víztakarékos zuhanyfej... Vagy nem pont ez a kategória, de pl. minap voltam egy pályaudvaron, ahol a hangosbemondó éppen a dohányzás tilalmáról lökte a dumát, miközben egy dízelmozdony hajtott át a népek között, és valami éktelen mennyiségű füstöt okádott alulról...

#2730 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 07. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 10. 06. 14:24

És minél öregebb a nagypapa, annál jobb tanuló volt az iskolában...
Make love not Wor.

#2731 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 08. 20:15

Winyó...
Már szerdán megjött (volna) csak valamiért elkerültük 1mást a DHL futárral, pénteken telefonáltam rájuk: itt vagyok, csöngessen bátran a (csomagoláson egyébként helyesen megadott) címre!
Kezdhetem rá visszamásolni a korábbi "tükrözés" darabjait.

Barracuda 7200.12 (lépett egy századnyit)
ST3500413AS, P/N:9YP142-304, FW:JC4B
És a címkéjén sem a kommersz felirat virít, hanem a "Certified Repaired HDD"
Szerintetek mennyire bízzak benne hosszútávon?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2732 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 08. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 08. 21:15

Hajajjj, nekem ebből csak sok évvel ezelőtti tapasztalataim vannak, de azok nem túl jók. Még több éve a Maxtor pld. úgy adta vissza a 40-es vinyót, hogy címke alatt még virított az eredetileg 80asnak gyártott cucc :-D Hátvaze.
Make love not Wor.

#2733 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 08. 21:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 08. 20:15

Hát erősen romlott a hozzáállásuk, nem újat adtak (bár erre nincsenek is kötelezve), hanem egy gyárilag felújítottat. Ezzel megspórolják azt a három év garanciát, ami a 0 kilométeresre járna. Ez viszont az eredeti garanciát viszi tovább.

Hogy mennyire lesz megbízható? Ez csak használat közben fog kiderülni...
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2734 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 04:56

ezt közölték is a garanciális szerződésben, úgyhogy nem meglepő. Annyi optimizmusom van, hogy a javított akár még jobb is lehet, elvégre mentesítve van már az új gyári hibájától. Pl az elektronika és a burkolat között már nincs (vagy kivették) a szivacs, valamivel jobban hűl.

#2735 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 15:18

Bocs, ha nem a megfelelő topicban kérdezek

"Valami történt" az XP rendszer particiójával:
a boot elindul, de kék halál a vége.

A Hiren's BootCD-n lévő miniXP sem látja a particiót:
Kép

az ugyan itt található DiskGenius viszont látja (még a labelt-t is jól tudja, amit az Explorer nem)
Kép

Jobb ötlet híjján megpróbáltam ennek a "Geniusnak" a Particio Rebuild funkcióját, de hatástalan.
Hogyan tovább?

#2736 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2012. 10. 11. 15:18

Hogyan tovább?

Semmi baja annak a partíciónak, a buherálással csak elrontod. A boot ment el, az eredeti XP telepítőlemezt futtatva add ki a Recovery Consol-ból a FixBoot, majd a FixMBR parancsokat.

Ha ez nem vezet eredményre, akkor ugyanerről a CD-ről csinálsz egy javító telepítést (az indulásnál talált rendszert nem felülírod, hanem a „J” betűt választod).

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2012. 10. 11. 17:03 -kor

#2737 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 10. 11. 17:00

Semmi baja annak a partíciónak, a buherálással csak elrontod. A boot ment el, az eredeti XP telepítőlemezt futtatva add ki a Recovery Consol-ból a FixBoot, majd a FixMBR parancsokat.

Meg fogom próbálni (veszteni nem veszthetek semmit),
de ez azért nem magyarázza azt, hogy a miniXP-ből egyáltalán nem olvasható a C: partició. A másik kettő simán!. Vagy igen?
És azt sem, hogy a boot nem csak hogy elindul (tehát megtalálja az ntdetekt-et, ntldr-t, boot.ini-t, stb.), hanem egy ideig láthatóan mindenfélét be is töltöget:
az utolsó a JGOGO.sys
majd press ESC to cancel VAX347b.sys
és azután akár ESC akár nem, egy kis csend, majd jön a kék halál: STOP x24,
amiről azt olvastam a net-en, hogy STOP 24 errors are generally corrupt (damaged) file systems

Szerkesztette: malvin 2012. 10. 11. 19:31 -kor

#2738 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2012. 10. 11. 19:03

És azt sem, hogy a boot nem csak hogy elindul (tehát megtalálja az ntdetekt-et, ntldr-t, boot.ini-t, stb.), hanem egy ideig láthatóan mindenfélét be is töltöget:
az utolsó a JGOGO.sys
majd press ESC to cancel VAX347b.sys
és azután akár ESC akár nem, egy kis csend, majd jön a kék halál: STOP x24,
amiről azt olvastam a net-en, hogy STOP 24 errors are generally corrupt (damaged) file systems

Ha ezt ilyen pontos részletességgel leírod az előbb, akkor nem javasoltam volna a Recovery Consolt.
Egyből a javító telepítéssel kell kezdeni.
(apropó - csökkentett módban is ez a jelenség?)

#2739 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 10. 11. 20:16

(apropó - csökkentett módban is ez a jelenség?)

Igen, a fentiek csökkentett módban értendők.
Mellesleg a Recovery Console sem látja a WINDOWS-t.
Miért is látná, ha az XP nem látja?

Most próbálkozom a CHKDSK /r -el:
50%-ig elég gyorsan elment, de azóta alig mozdul.
Remélem azért marad a diszkből valami!

u.i. bár furcsán viselkedett (elvánszorgott 70%-ig, majd visszament 50%-ra, és onnan már normálisan végig), de rendbetette a diszket!

Szerkesztette: malvin 2012. 10. 11. 21:23 -kor

#2740 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 11. 22:15

Nakkérem, már vissza is másoltam a darabokat egybe. Úgy tűnik nincs benne hiba (mármint a részek összeillesztéséből fakadóan), most másolgatok meg ellenőrizgetem.
Néhány érdekesség a visszamásolást illetően. (másolás különféle vinyókról -> az 500 gigás barracudára, 16 bites dos módban)
Az első rész a 137gigás scsi-n volt rajta, de csak 40-es ultra wideon syncelve. Kb 5-6 óra alatt másolhatta át - elég durva becslés -, ami a korábban tapasztalt 8-9megabyte másodpercenkénti átvitelt hozza.
Ezután szintén 137 gigás scsi következett, de ez a beteg, ami zörgeti a fejet. Hát alig akart beindulni, mindig kiakadt, aztán elkapott egy ritmust (+elvettem tőle a ventillátort, biztos melegben szeret dolgozni). Nagyjából EGY TELJES NAP (24 óra) alatt másolta át.
Harmadik a 80gigás sata vinyó volt, ezzel elvolt 3-4-5 órát.
A meglepetés a 4. résznél ért: 120 gigás samsung pata vinyó. Úgy egy (azaz 1) óra alatt áttolta. Alig akartam elhinni. Ez kb a 33MB/s ata sebességnek fel meg (lineáris olvasás). Visszafele, íráskor mintha nem lett volna ilyen gyors.
A végére a kezicsókolom repaired hdd is produkált egyet: teljesen lefagyott, csak a hard reset segített - úgymint az elromlott testvérénél. Bár ez a jelenség összefüggött azzal, hogy magasabb címet kapott, mint a legutolsó címezhető szektor, de más vinyók jobban veszik ezt az akadályt (nem fagynak csontra).

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.