HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2761 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 17. 19:03

Mindkét meghajtón van elsődleges partíció és elsődleges kötet?

#2762 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 17. 19:03

Mindkét meghajtón van elsődleges partíció és elsődleges kötet?

Ertelemszeruen minden meghajto 1:1-ben leformazva.

#2763 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 17. 22:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 11. 15. 09:29

Mentsd le az adataidat és sürgősen cserélj HDD-t. Ha garanciális még akkor úgy, ha nem, akkor nyúlj a zsebedbe és vegyél egy újat.
Az a vinyó épp most teszi meg az utolsó lépést a sírba.

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 17. 13:37

Nincs low level format már sok éve ATA eszközöknél. Akárki, akármit mond.
Fizikai hibát nem lehet javítani szoftveres úton. A fej nem fogja kisimogatni a hibás, gyengülő területet, sérülést. Csak romlani fog, ahogy eddig is romlott.
Partícionáláskor nem tudod előre, hogy hol lesz még hiba.
A lemez kukaérett, nem tudsz vele mit kezdeni. Mielőbb ments róla. Már a chkdsk-t sem lett volna szabad.

Ok, köszönöm az infót. A Seagate HDD-SSD Hybridjét választottam(az 500GB-osat 4GB SSDvel). Már 3 éven túli a notebookom, így nem garanciális...

#2764 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 18. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: onemans - Dátum: 2012. 11. 17. 18:53

...nagy az ertetlenseg, csak nem ertem, miert...
Mert nehezen látjuk át. Mellesleg csak én kötözködtem. Teszt meg azért, mert mi más? Millió dolgot milló helyre lehet kötögetni millió féleképpen és olyan is van hol megy adott összeállításban, utána meg nem. Még szakikat is megizzaszt néha.
- Hagyományos SATA porton keresztül mindkettőnek mennie kell. Most mondanám, ha az egyik nem, miközben a másik ugyanott ugyanazokkal a kábelekkel megy, akkor az egyik hibás és gari - de usb dokkban mégis megy.
- Fel kell pörögniök, ha áramot kapnak, legjobb kipróbálni adatkábel nélkül. És jól fülelni kell hozzá, mert a környező gép, ventik zúgása elnyomhatja - erre is rákérdezhetnék, hogy miből gondolod, hogy nem pörög föl.
Létezik(-het) olyan eset, hogy nem pörög föl, mert az adatkábel rajta van - más a terhelés/feszültség viszony, kitudja, de mintha a "javított ST"-m is valami hasonlót produkálna: indításnál nem szokik felpörögni, csak ha kicsit megmozgatom, le-fel húzom valamelyik kábelét. Szóval a felpörgést adatkábel nélkül tessék először nézni, ha úgy jó, akkor az adatkábellel akadhat össze (persze még mindig nyitott, akkor usb dokkban mért megy, de pl az másképp adhatja ki az elektromos jelet). Ha csak táppal sem pörög föl, akkor másik kábellel is meg lehet (kell) próbálni. Lehet a táp kábel is laza az egyik vinyónak, miközben a másiknak még pont jó, mittomén mert kevesebb teljesítménnyel beéri vagy kisebb nyitófesszel (laza csatlakozás mintha ellenállás lenne és nem 12V jön, hanem mondjuk ~11V, valamint a hdd elelktronika eloxidálódása miatt is lehet -> tisztitás, csiszolás). Illetve a táp kábelt is meg lehet próbálni nem tövig rányomni, hanem olyan állásban, amikor érezhetően a legjobban szorul.
- Hogy nem csak egy, hanem kettő darab 1Terás vinyó sem megy a dokkban arra utal, hogy mégis valami inkompatibilitás játszik. Mint nekem is gondot okoz, pedig "haver gépében" nincs vele gond.
Továbbá, hogy értetlenkedjek még: másodjára nem derült ki, hogy a "másik" gépen hogy viselkedik az elsőhöz képest. Mivel az első hozzászólásodból úgy lehetett érteni, hogy aszerint működik-e így vagy úgy, hogy melyik gépben van (viszont az nem volt 1értelmű, hogy közvetlen satával vagy usb-vel).

Végeredményben:
- ha a WD 2T csak táppal felpörög, de adattal már nem (egyik-másik vagy mindegyik gépben, legalább 2 adatkábellel és több alaplapi csatiban kipróbálva), akkor fogalmazzunk úgy, hogy hibás - illetve ha csak egy adott gépben nem megy így, akkor az alaplap és hdd között lehet diszharmónia ebben az összeállításban. Mégha az usb dokkban használható is maradhat az örökké valóságig.
- Ha az 1T Seagatek usb dokkban nem mennek akármelyik gépben akármelyik usb aljzatban, szintén több (ha van kéznél, de ez már kevésbé lehet befolyással) usb kábellel, akkor az usb dokk és ST vinyók között van összeférhetetlenség. És büdős életben nem fogod azzal a dokkal használni azokat a vinyókat.

Valaki arra terelné a gyanút, hogy esetleg a felhasználóban van hiba: rosszul particionálta, formázta, betűjel hozzárendelés, stb, de szerintem ezt kizárhatjuk, elvégre már biztosan láttad működni valamiképp összekötve.
Még Didy vagy pittti hozzáadhat értékes információkat.

Usb-vel kapcsolatban még: van nekünk olyan 4-es elosztónk, ami után összetett eszközt (ez tipikusan a külsős usb vinyók) kötve nem működik. Ilyen látja a vindóz de mégse kezeli jellegű jelenség. Főként 1.1-es usb miatt lehet, 2-es verziójú kelle neki. Mellesleg a kezem alatt mőködött 1.1-essel usb-s vinyó (összesen egyszer sikerült valahogy összehozni), írható olvasható is volt. Na most a dokkolód is valami hasonló lehet, mivel az elosztó is - tehát a vinyót nem közvetlen köti usb-re, hanem előtte még elosztó tago(ka)t iktat be. Ettől persze működnie kell, mivel arra tervezték, de lehet hogy némely vinyónak ez már sok (nyitott kérdés, hogy mitől tudná a merevlemez elektronikája, hogy hány elosztó mögött van, ráadásul usb-ben, miközben ő sata).
Szép ez a számítástechnika
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2765 Felhasználó inaktív   funksoul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 20. 17:31

Sziasztok!

Lenne egy problémám, hálás lennék ha valaki tudna segíteni!
Lenovo G550 laptopról lenne szó, egyik napról a másikra tönkrement a merevlemeze (szabályos leállítás után mikor bekapcsoltam SMART üzenet fogadott hogy meg fog halni, és már be se bootolt) garancia már lejárt, úgyhogy vettem bele egy új merevlemezt 2 év garival (WDC WD5000BPVT-60HXZT3 ATA Device Scorpion Blue 500 GB, teljesen ugyanilyen volt benne előtte is) beleraktam és kb 2 hét után belassult a rendszer és minden baja volt, gyorsan felraktam a HD Sentinelt és 1 gyenge szektort jelzett, viszont a kondíció azóta 97%-ról 88%-ra csökkent (5 bekapcsolás után)
Íme:

Kép

Felület teszt:

Kép

Kérdésem az lenne, mi okozhatja a merevlemez meghibásodását, illetve ezzel a problémával én mit tudnék kezdeni? Ilyenkor szabad op rendszert újratelepíteni (formázni), illetve van értelme? Én valamilyen kábelre gyanakszom vagy inkább reménykedem h az legyen.
Ismerősöm lefuttatta rajt a Hirens Boot CD-t vírus sincs és úgy néz ki az alaplappal se lehet gond.
még egy megjegyzés: minden leállításnál 4-5 perc várakozás után kékhalál, rögtön újraindul és csak csökkentett módban lehet szabályosan kikapcsolni :s

Előre is köszönöm a válaszokat, ha valami infó kell még akkor írok.

+1 kép:

Kép

Szerkesztette: funksoul 2012. 11. 20. 17:32 -kor

#2766 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 22. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: funksoul - Dátum: 2012. 11. 20. 17:31

Sziasztok!

Lenne egy problémám, hálás lennék ha valaki tudna segíteni!
Lenovo G550 laptopról lenne szó, egyik napról a másikra tönkrement a merevlemeze (szabályos leállítás után mikor bekapcsoltam SMART üzenet fogadott hogy meg fog halni, és már be se bootolt) garancia már lejárt, úgyhogy vettem bele egy új merevlemezt 2 év garival (WDC WD5000BPVT-60HXZT3 ATA Device Scorpion Blue 500 GB, teljesen ugyanilyen volt benne előtte is) beleraktam és kb 2 hét után belassult a rendszer és minden baja volt, gyorsan felraktam a HD Sentinelt és 1 gyenge szektort jelzett, viszont a kondíció azóta 97%-ról 88%-ra csökkent (5 bekapcsolás után)
Íme:
Kérdésem az lenne, mi okozhatja a merevlemez meghibásodását, illetve ezzel a problémával én mit tudnék kezdeni? Ilyenkor szabad op rendszert újratelepíteni (formázni), illetve van értelme? Én valamilyen kábelre gyanakszom vagy inkább reménykedem h az legyen.
Ismerősöm lefuttatta rajt a Hirens Boot CD-t vírus sincs és úgy néz ki az alaplappal se lehet gond.
még egy megjegyzés: minden leállításnál 4-5 perc várakozás után kékhalál, rögtön újraindul és csak csökkentett módban lehet szabályosan kikapcsolni :s

Előre is köszönöm a válaszokat, ha valami infó kell még akkor írok.

Laptopban nem lesz kábelhiba. Hibás szektort nem okoz sem vírus, sem program. Hibás szektort helytelen kezelés, ütés, rázkódás, gyárilag gyenge mágneses felület, elégtelen tápellátás és nagyon ritkán a táp váratlan megszűnése okoz. A tüneteidből úgy tűnik, hogy a lemez maga lesz a hiba oka. Kék halál mit mond pontosan?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2767 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 22. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: onemans - Dátum: 2012. 11. 17. 18:53

Akkor kezdjuk elolrol, mert ugy latom, nagy az ertetlenseg, csak nem ertem, miert. :-s

Tehat, a kiindulasi helyzet a kovetkezo: Van egy szamitogep, aminek van alaplapi SATA csatlakozasa es 2,0-as usb csatlakozoja.

Valamint van egy sata usb-s dokkolo, amibe 2,5 vagy 3,5 sata hdd mehet, usb 2-n vagy e-sata-n keresztul kapcsolodik a pc-hez, es van rajta tovabbi 6 usb, ami pendrajvok es egyeb kutyuk elburjanzasa miatt idonkent elege hasznos. :)

Itt a kutyu kepe: dokkolo
(a "zoccso kinai" es hasonlo szovegeket hagyjuk, egyreszt szinte minden kinai, masreszt ez tobb, mint egy eve stabilan mukodik 2 TB-os wd hdd-vel.)

Na, akkor most jon a "teszt", ahogy ti fogalmaztatok, bar fogalmam sincs, hogy miert. :)

Tehat dokkoloba wd 2 TB hdd beteve, bekapcsolva, pc szepen felismeri, es dolgozik rola.
Dokkolo lekapcsolva, 2 TB kiveve, 1 TB st beteve, bekapcsolva, pc szepen felismeri, alul uzenet, hogy meghajto telepitve, hasznalatra kesz - uzenet eltunik, ettol kezdve win alatt meg a meghajto betujele se jelenik meg. Sentinel (ingyenes alapvaltozat) elinditva, "G" drive-kent st-t felismeri, tipusat kiirja, de kozli, hogy "nincs drive beteve", es 0 byte a kapacitasa.

Ekkor minden lekapcsolva, gep szetszedve.
Alaplapon levo sata csatlakozoba st 1 TB csatlakoztatva.
gep osszerakva, bekapcsolva, mukodik es jol erzi magat, 1 TB st felismerve, lehet vele dolgozni.
Gep lekapcsolva, 1 TB kiszedve, a helyere 2 TB wd beteve.
Gep bekapcsolva, elindul, mukodik, de 2 TB wd meg se mukkan, meg csak fel se porog a motorja.
Gep lekapcsolva, feljegyzesek megirva, ide bemasolva.

Most varok es remenykedek, hogy ezek utan mar ertitek, mi a helyzet es meg olyan is lesz, aki a megoldast megirja. Ide, a kobakomba: :pokeas:

Mert egyebkent ilyen vagyok: :tired::-s:box2::mad:
Raadasul, ha hetfoig nem lesz megoldas, ez var ram: :help:

Másik gépen ki tudod próbálni? Ha nem, akkor registryből törölni kellene az adott eszközökhöz tartozó/ütköző mounteddevices bejegyzéseket, illetve eszközkezelő alól is a telepített eszközöket (mind ata, mind usb interfacén csatlakozva).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2768 Felhasználó inaktív   funksoul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 22. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 22. 09:30

Laptopban nem lesz kábelhiba. Hibás szektort nem okoz sem vírus, sem program. Hibás szektort helytelen kezelés, ütés, rázkódás, gyárilag gyenge mágneses felület, elégtelen tápellátás és nagyon ritkán a táp váratlan megszűnése okoz. A tüneteidből úgy tűnik, hogy a lemez maga lesz a hiba oka. Kék halál mit mond pontosan?

Köszönöm a választ! Az elégtelen tápellátás mit takarhat pontosan? Mert a lakásban már egy másik albérlőnek is elszállt a táp pcből. kékhalált sajnos nem tudom elolvasni, most épp nincs nálam a laptop.

#2769 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 19:02

Üdv ismét. Egy hete említett HDD-vel kapcsolatban: érdemes még foglalkozni vele? Jelenleg a Windows formázza mindkét partíciót. Ez után mit érdemes kezdeni velük? Berakni a szekrénybe, kukába, esetleg valami konstruktívabb? :) Mert ha használható, akkor miért dobjam el, csak azt nem tudom, honnan állapítom meg, hogy használható-e hosszabb távon(1+ év akár)

#2770 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 22:30

Üzenet megtekintéseIdézet: pardiimre - Dátum: 2012. 11. 23. 19:02

Üdv ismét. Egy hete említett HDD-vel kapcsolatban: érdemes még foglalkozni vele? Jelenleg a Windows formázza mindkét partíciót. Ez után mit érdemes kezdeni velük? Berakni a szekrénybe, kukába, esetleg valami konstruktívabb? :) Mert ha használható, akkor miért dobjam el, csak azt nem tudom, honnan állapítom meg, hogy használható-e hosszabb távon(1+ év akár)

szerk: teljes(Windows, 50 perc/partíció) formázás után is 9%-osnak mutatja a HDSentinel és 750+ hibás szektor. Asszem itt nincs már kérdés...

#2771 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 00:23

Üzenet megtekintéseIdézet: pardiimre - Dátum: 2012. 11. 24. 00:30

szerk: teljes(Windows, 50 perc/partíció) formázás után is 9%-osnak mutatja a HDSentinel és 750+ hibás szektor. Asszem itt nincs már kérdés...

HDD Regenerator a barátod, már ha van egy plusz napod és/vagy géped? Egy próbát még megér! Nekem 17 óra alatt rakta helyre az 500 gigás, "Oh, milyen fos, garis csere!"-vinyómat. Ennek néhány éve már, és azóta is kifogástalan.

A HD Sentinelnek pedig nem kell elhinni mindent: a több mint 90 EZER órát pörgött Maxtor vinyóm hátralévő élettartama szerinte 13 óra... Nevetséges! :laugh:

Szerkesztette: Macikák 2012. 11. 24. 00:44 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2772 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 15:50

A plusz gép megvan. A HDD Regenerator fut Windowson belül?

#2773 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: pardiimre - Dátum: 2012. 11. 24. 17:50

A plusz gép megvan. A HDD Regenerator fut Windowson belül?

Rendszer-partició (C:) esetén nem, egy indítható CD/DVD-t kell létrehozni, vagy USB Flash-t. Kizárólagos hozzáférést igényel, ugyanis. A program maga ezt legyártja, és arról kell a gépet újraindítani, ezért addig nem tudod használni. Más, nem-rendszer partició esetén fut Windows alatt is. Adatvesztés nincsen, nem kell se formázni, se újratelepíteni semmit.

Szerkesztette: Macikák 2012. 11. 24. 16:33 -kor

#2774 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 11. 24. 00:23

HDD Regenerator a barátod, már ha van egy plusz napod és/vagy géped? Egy próbát még megér! Nekem 17 óra alatt rakta helyre az 500 gigás, "Oh, milyen fos, garis csere!"-vinyómat. Ennek néhány éve már, és azóta is kifogástalan.

A HD Sentinelnek pedig nem kell elhinni mindent: a több mint 90 EZER órát pörgött Maxtor vinyóm hátralévő élettartama szerinte 13 óra... Nevetséges! :laugh:

Én azért nem erről üzemeltetném a lélegeztetőgépem...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2775 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 11. 24. 19:03

Én azért nem erről üzemeltetném a lélegeztetőgépem...

Jogos, én se azt állítottam, hogy csodaszer lenne a HDD Regenerator, minden esetre 2009 szept. óta megy az a vinyóm problémamentesen (szigorúan háttérként, heti ellenőrzésekkel). Ezidáig még nem mutatkozott újabb gond vele (kop-kop!).

#2776 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 02:00

Üzenet megtekintéseIdézet: pardiimre - Dátum: 2012. 11. 23. 21:02

...érdemes még foglalkozni vele? Jelenleg a Windows formázza mindkét partíciót. Ez után mit érdemes kezdeni velük? Berakni a szekrénybe, kukába, esetleg valami konstruktívabb? :) Mert ha használható, akkor miért dobjam el, csak azt nem tudom, honnan állapítom meg, hogy használható-e hosszabb távon(1+ év akár)

@VKP: még két rövid kiegészítés:
1.) A kérdező ugye EZT kérdezte (ld. fent), amire a HDD Regenerator éppen megfelelő, szvsz.
2.) Ami a saját gépemet illeti: nem állítottam azt se, hogy egy korh. intenzív osztályán üzemel, plusz!
Hetente leghostolom az egész trágyadombot, úgyhogy... :wtf:

Szerkesztette: Macikák 2012. 11. 25. 02:01 -kor

#2777 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 11:01

Ez nálad tiszta sor, de az átlaguser a fenti irományból annyit fog fel, hogy "lehet azt még használni", azt már nem olvassa hozzá, hogy igen, napi mentéssel talán.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2778 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 11. 25. 13:01

Ez nálad tiszta sor, de az átlaguser a fenti irományból annyit fog fel, hogy "lehet azt még használni", azt már nem olvassa hozzá, hogy igen, napi mentéssel talán.

Így van, ebben valszeg igazad lehet, sajna... :respect:

#2779 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 11. 25. 11:01

Különböző hatásokra a cilinderek (adatgyűrűk) ki tudnak cakkosodni.
A HDD regenerátor ezeket simítja vissza többszöri felülírással.
Korábban már többször szóba került, h közel sem minden az aminek látszik és aminek HITETIK.
Persze vannak mágneses felület sérüléses hibák és (elektronikából, vezérlésből adódó) fejpozicionálásos és fejszitálásos hibák IS.

#2780 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 11. 25. 13:32

Különböző hatásokra a cilinderek (adatgyűrűk) ki tudnak cakkosodni.
A HDD regenerátor ezeket simítja vissza többszöri felülírással.
Korábban már többször szóba került, h közel sem minden az aminek látszik és aminek HITETIK.
Persze vannak mágneses felület sérüléses hibák és (elektronikából, vezérlésből adódó) fejpozicionálásos és fejszitálásos hibák IS.

HDD regenerátor az új szoftveres vinyó vasaló... :sandor:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.