HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   sityuka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 16. 20:54

Sziasztok.

Mivel tudnám a letörölt adataimat visszamenteni és hogyan?

üdv és köszönet.

#962 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 16. 21:43

Idézet: sityuka - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 20:54

Sziasztok.

Mivel tudnám a letörölt adataimat visszamenteni és hogyan?

üdv és köszönet.

Vinyót kiszeded, berakod egy másik gépbe, arra felmegy a GetDataBack (vagy van még sok más hasznos progi, nekem eddig ez segített), aztán a másik gép vinyójára vagy külső HDD-re átmásolod a GDB által talált adatfájlokat, mintha az Explorerben dolgoznál. Mindenekelőtt persze szükséges egy HDD scan, lemezmérettől függően akár hosszú ideig is eltarthat.

#963 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 22:13

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 21:43

Vinyót kiszeded, berakod egy másik gépbe, arra felmegy a GetDataBack (vagy van még sok más hasznos progi, nekem eddig ez segített), aztán a másik gép vinyójára vagy külső HDD-re átmásolod a GDB által talált adatfájlokat, mintha az Explorerben dolgoznál. Mindenekelőtt persze szükséges egy HDD scan, lemezmérettől függően akár hosszú ideig is eltarthat.

Én azért a scandiskkel vigyáznék. (További) adatvesztést okozhat.

#964 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 16. 23:26

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 22:43

Mindenekelőtt persze szükséges egy HDD scan, lemezmérettől függően akár hosszú ideig is eltarthat.

Minek? Az csak összekavarja, ami volt. GetDatabackot be kellene írni a topik címébe baze. Másik legalább akkora üres HDD, mint az elcseszett, átment, kész.
Make love not Wor.

#965 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 00:07

Jaj, én nem a Scandisk-re gondoltam, hanem a GDB mikor keres, az scanneli végig a HDD-t. Lehet, nem fogalmaztam elég érthetően, Scandisk-et meg pláne nem használnák ilyen esetben (nem mintha amúgy sűrűn használnám), nemhogy másnak tanácsoljam. Persze, hogy még az is ráadás rizikó.

Egyébként meg le sem volt írva szó szerint, hogy "Scandisk", nem kell rögtön arra asszociálni. Másik dolog meg, hogy a GDB-t még szép, hogy nem a problémás vinyóra kell rakni.

Szerkesztette: cyberman30 2009. 06. 17. 00:17 -kor

#966 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 00:32

Adott egy Maxtor Diamondmax 9-es 120 gigás ata133-as merevlemez. Úgy néz ki, elektronikahibás lett, haver ócska tápjának a 12V-os érintkezője eléggé szét volt nyílva, és arra tippelek, hogy az tett be neki. Ha rádugom a tápra, nem pörög fel, viszont az L7250E jelzésű IC elég erős hőtermelésbe kezd (neten túrva ez vezérli a motorját - elég logikus is, az alapján, hogy nem pörög fel). Viszont van egy nyolc lábú ST gyártmányú IC nem messze ettől a panel sarkában, ahogy most kibogarásztam, Z345 20PFS20V jelzés lehetett rajta, ennek a tokján egy kb. fél mm átmérőjű és ugyanilyen mély lyuk tátong, tehát szemmel láthatólag hibás. Tudja-e valaki, hogy ez az IC mi lehet? Én valami kapcsolóüzemű tápvezérlőnek saccolom. Esetleg adatlap az említett két ic-ről? Tipikus hiba-e ezen IC-k meghibásodása? Van itt a két chip között egy pont, ami mellé -5V felirat van írva, na ott 0V-ot mérek.

Szerkesztette: potyo 2009. 06. 22. 00:47 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#967 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 07:15

Vettem másodszor egy Seagate 1.5 terrás HDD-t és a CC1H firmware van rajtuk. Az alábbi problémám van: Egyben teljesen leformázva logikainak XP SP3 és XP64 SP2 alatt az egy terra feletti részt BAD szektorosnak nevezi ki; míg gyorsformázásnál rendben megformázza az egész másfélterrát és úgy tünik ekkor már rendben használni is lehet. Olyan mintha a format parancsfálj lenne egy giga fölötti pertición gázos lenne... két egyterrásnál kisebb partició gond nélkül működik ugyanezeken a HDD-ken.
Volna e esetleg valakinek javaslata?

#968 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 07:58

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 7:15

Vettem másodszor egy Seagate 1.5 terrás HDD-t és a CC1H firmware van rajtuk. Az alábbi problémám van: Egyben teljesen leformázva logikainak XP SP3 és XP64 SP2 alatt az egy terra feletti részt BAD szektorosnak nevezi ki; míg gyorsformázásnál rendben megformázza az egész másfélterrát és úgy tünik ekkor már rendben használni is lehet. Olyan mintha a format parancsfálj lenne egy giga fölötti pertición gázos lenne... két egyterrásnál kisebb partició gond nélkül működik ugyanezeken a HDD-ken.

NEm egybe partolni?

#969 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 08:06

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 8:15

Seagate-nek nincs rá saját merevlemez-kezelő progija? Amúgy mi a pontos típus, firmware-t nem kell neki frissíteni vajh'?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#970 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 24. 08:06

Idézet: stol - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 8:58

NEm egybe partolni?

Hát igen, ezt mindenképpen érdemes lenne megfontolni...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#971 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 06:13

Idézet: stol - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 6:58

NEm egybe partolni?

Ja.. Most az egyiken két partició van a másikon egyben. Utóbbin tegnap telenyomtam adattal és rendben lefutott a chkdsk /F /V /R. "0" BAD SECTOR! A HDD-n nem kell firmware-t frissiteni -annak utánanéztem. Az alaplapra rátettem a legújjabb ehónapi BIOS frissítést. Teljesen másik gépen is így viselkedik minden.
Egy terra fölött formázot már valaki HDD-t? (logikainak)
Lemezkezelő progi??? ez egy sima SATA HDD!  Olyat már láttam, hogy a generációkkal régebbi alaplap nem ismerte fel a HDD-t, de ekkor a windows betöltődése után azért már működött -általában.

#972 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 08:06

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 7:13

Ja.. Most az egyiken két partició van a másikon egyben. Utóbbin tegnap telenyomtam adattal és rendben lefutott a chkdsk /F /V /R. "0" BAD SECTOR! A HDD-n nem kell firmware-t frissiteni -annak utánanéztem. Az alaplapra rátettem a legújjabb ehónapi BIOS frissítést. Teljesen másik gépen is így viselkedik minden.
Lemezkezelő progi??? ez egy sima SATA HDD!  Olyat már láttam, hogy a generációkkal régebbi alaplap nem ismerte fel a HDD-t, de ekkor a windows betöltődése után azért már működött -általában.

Én a DiscWizard programra gondoltam...
"Mindörökké! Enter."

#973 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 25. 19:25

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 6:13

Egy Tera felett még nem próbáltam, de nálam már kb. egy éve működik 2db 1 Terás WD winyó Raid0-ban (pontosan a nagyméretű winyók adatmentése miatt). Egybe van partícionálva NTFS-re, semmi gond nincsen vele.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#974 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 02:04

Sziasztok!

Ma fordult elő velem, h kivettem egyik gépből egy Samsung F1 1T-s vinyót - mivel a régi gépet hazaküldtem ismerőssel nyárra, másik gépbe berak, ott meg a Windows 7,88GB-osnak látja...  :(  Gigabyte P35-DS3, Biost frissítettem a legújabbra, mivel még az eredeti volt rajta, s egyik Bios update-nél írták, hogy bizonyos 1T-s vinyókat nem kezel le rendesen. De a helyzet változatlan.
A CHS-t így látja: 8192*32*63. SMART-ot még nem tudtam nézni. Mit lehet vele kezdeni? Sajnos majdnem tele volt adattal (nem rendszervinyó volt, de fontos adatokkal). Minden tippet szívesen fogadok...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#975 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 03:16

Na, közben megoldottam. AGigabyte alaplapok és Samsung vinyók nem mindig szeretik egymást... Így megismerkedtem a host protected area fogalommal, valamint a Hdat2 nevű progi használatával...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#976 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 08:01

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 2:16

Így megismerkedtem a host protected area fogalommal, valamint a Hdat2 nevű progi használatával...

Szia! Megoszthatnád velünk a "host protected" és a Hdat2 program előnyeit. :) Jelenleg két 1.5- Terás Segate HDD-vel játszom Gigabyte-os alaplapban.

#977 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 09:42

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 8:01

Szia! Megoszthatnád velünk a "host protected" és a Hdat2 program előnyeit. :) Jelenleg két 1.5- Terás Segate HDD-vel játszom Gigabyte-os alaplapban.

Olvasgass: Link

A host protected area (HPA) a vinyók azon része, amit "nem lát" automatikusan az oprendszer. Spec. ATA paranccsal szabályozható a vinyó látható mérete, mely infó az ATA Controller regisztereiben tárolódik - ha az oprendszer lekérdezi a vinyó méretét, akkor csak annyit lát, amennyit az ATA Controller mutat, a fennmaradó rész a HPA. A HPA-ba szokták tenni pl. a különböző laptopgyártók az oprendszer telepítőt, meg általuk fontosnak vélt dolgokat.
Neten kutatva azt találtam, hogy több esetben felmerült a gyanú, Gigabyte alaplap plusz Samsung vinyó esetén automatikusan beállítódik (elállítódik) a HPA mérete, mondhatni kurva nagyra :D, azaz a látható része a vinyónak elenyészővé válik. Nekem nem is volt HPA beállítva eredetileg, aztán mikor bekötöttem az 1 TB-os vinyót, a Bios 33 MB-osnak, míg az XP 7,88 GB-onak látta a vinyóm - aztán mondom hogymivan?!  :eek:  Ezt mondjuk még nem értem teljesen, miért volt eltérő a kettő, de már nem is érdekel... A P35-DS3-asomhoz adtak ki Bios frissítést is, mert nem kezelte jól az 1 terás vinyókat - de az nem segített, így nekem kellett  megbirkóznom a HPA méret átállításával (pontosabban a látható méret átállításával). Erre való többek között a HDAT2 nevű, DOS-os progi, mellyel sikerült a vinyó látható részét maximumra visszaállítani, mely akció után a Bios is és az XP is teljes méretűnek látta, valamint megvolt minden adatom (előtte a 7,88 GB-os méretnél a vinyót RAW-nak látta az XP). A HDAT2 progiban a Set Max Address parancsnál be kell állítani a méretet, és jóváhagyni - nem bonyolult, Dos-os, alapapi hangszóró csipogtatós technika. :D

A Seagate 1,5 TB-os vinyókkal volt valami problem, adtak ki új firmware-t hozzájuk - alacsony sebességű használatnál (stream pl.) leálltak, aztán fél perc múlva elindultak... Bár ez nem tuti, csak ilyesmi rémlik. Ennek szerintem nézz utána.

#978 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 22:17

Kb. fél órával ezelőtt a külső mobilrack füstölni kezdett bekapcsolás után. Gyors lekapcs, majd vinyó ki megégette a kezem olyan forró volt. Sajnos az elektronikán egy kis alkatrész (IC) megrepedt (gondolom a hőtől). Samsung HD501LJ SATA-s vinyó "usb to sata" kábellel volt bekötve 1,5 éve gond nélkül, mostanáig.

Természetesen az adatok fontosak lennének róla. Megtaláltam a garis papírjait -> 3 év gari 2007.12 havi vásárlás. Eddig tiszta sor, de sajnos a M*stralnál lett véve, ami azóta ugye megszűnt.

Hova forduljak? (Mármint a garival)
Ha sehova, akkor kell egy ugyanilyen elektronika a mentéshez. Mit jelent az ugyanilyen: HD501LJ legyen és kész, vagy valami altípus esetleg?

Ha garis szervízbe viszem ott ügyelnek az adatokra, vagy letojják és egy működőképes vinyóra törekszenek?

Teljesen kétségbe vagyok esve!

HELP PLEASE!

Köszönöm!

#979 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 14. 22:31

Idézet: BooBoo - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 23:17

Ha garis szervízbe viszem ott ügyelnek az adatokra, vagy letojják és egy működőképes vinyóra törekszenek?

Adatokat leszarják, eleve teljes törléssel szokták tesztelgetni, vagy ha rögtön mond valamit, akkor rajt is hagyjá, majd ki tudja hova kerül. Szervizbe eleve semleges adatokkal kell HDD-t leadni, mert úgyis kuka és másikat kapsz helyette.
Make love not Wor.

#980 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 14. 22:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 14., kedd - 22:31

Adatokat leszarják, eleve teljes törléssel szokták tesztelgetni, vagy ha rögtön mond valamit, akkor rajt is hagyjá, majd ki tudja hova kerül. Szervizbe eleve semleges adatokkal kell HDD-t leadni, mert úgyis kuka és másikat kapsz helyette.

Hát ez fasza. Arra gondoltam, hogy veszek egy ugyanilyen vincsit és az elektronikát átültetve már csak helyet kell találnom az adataimnak, majd elektronika vissza és mehet gariba a cucc (de hova?). Szóval mit is jelent az ugyanilyen? Minden Samsung HD501LJ vinyó egyforma elektronikát használ, vagy van valami amire figyelni kell (altipus)?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.