HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 26. 10:53

Idézet: lada22 - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 10:27

Detektálni biztosan tudja, mert ha belépek a bios-ba ott felismeri, meg a fast bootot kikapcsolva az első képernyőn, ahol kilistázza a felismert hardvereket ott is benne van a listában, csak az azt követő képernyőn már csak egy kurzor villog és az említett vinyóLEDes dolog következik. Nem hiszem hogy egy vinyót egy (akár) félbehagyott partícionálás tönkretehetne (mármint a hardvert).

Hinni a templomban kell, én a gyakorlatban sajnos már találkoztam ilyen esettel.
De mint írtam, a PC-s próba egyértelműen eldönti.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#722 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 12:00

Idézet: pittti - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 23:18

Mit gondolsz - szórakozásból írtam hogy azt mindenképpen ki kellene mérni?

Nem nagyon értelek, rébuszokban beszélsz. Ha felajánlod, hogy megnézed az elektronikát, akkor szólok  a srácnak, hogy vegye fel veled a kapcsolatot, más közöm nincs a dologhoz.
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#723 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 26. 12:11

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2008. dec. 26., péntek - 12:00

Nem nagyon értelek, rébuszokban beszélsz...

Ami azt illeti, Te sem mindig arra válaszoltál amit kérdeztem. Én azt hiszem általánosságban elég világosan leírtam, hogy mik a lehetőségek, egyáltalán mit lehet tenni. Ha Te a helyemben világosabb válaszokat tudsz adni erre az esetre, amikor még a hibás eszköz típusát sem ismered - hát mit ne mondjak, akkor gondolatolvasó vagy.

Igen, kézzelfogható vizsgálat nélkül tanácsot adni elég felelőtlenség lenne. Ha elküldi a barátod a winyót, természetesen megvizsgálom (ez még nem kerül semmibe), ezek után már tudok konkrét dolgokat mondani.

#724 Felhasználó inaktív   Jedykoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 13:34

Sziasztok!

Van egy WD SE16 400GB-os SATA-s vinyóm. az vele a problémám, h nem hajlandó működni.:)
Az elejéről: Van egy raid tömböm, és egyszer azt vettem észre, h szétesett. OK, minden más hdd kiköt, és akkor működött. szép lassan kiszűrtem, h ha közös tápon van a raidből az egyik hdd a 400assal, akkor szétesik a tömb. Szóval, 400-as a táp másik ágára. boot, fagyás. másik satakábellel ugyanez. másik gépben ugyanez. Másik gépben, nem a sata tára kötve, hanem a hagyományos molexre, úgy bebootolt, viszont a commander szerint nincs ilyen meghajtó, a disk management látja, de csak a betűjelet, és a méretet. a szabad hely, cimkenév, filerendszer nem látszik. És a hdd kb 5 másodpercenként mordul egy halkat.

Szóval Ámen a hdd-nek, van van még olyan remény, ami nem kerül 150.000FT+-ba?

Mondanom sem kell, az adatok persze fontosak.
(Különösen nagy sz*pás az egészben, a hdd is akkor tud tönkremenni, amikor particionálás miatt szét akartam szedni a raid1-et. De ezen már csak kínomban röhögök...)

Remélem tud valaki valami tanácsot adni!

Köszi!
"HAW-HAW" - Nelson Muntz
K1: ASUS P5B Deluxe/Wifi, E4300 1,8@3Ghz, CM Hyper TX, GeiL Ultra 800Mhz 2x1GB, ASUS X1950 Pro, Corsair HX520, CT BRAVO, WDRE 2x250, WDBL 640, Seagate 200, 3520A, MX1000
K2: P5N-E SLI, 805D, A-data 2x512 800, 7600GT, Poseidon, CT 400W, WD 640, WD 250, Maxtor 2x120, 7173A, Audigy, PCTV Pro, MX3000

#725 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 14:07

Idézet: Jedykoma - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 13:34

Szóval Ámen a hdd-nek, van van még olyan remény, ami nem kerül 150.000FT+-ba?

Mondanom sem kell, az adatok persze fontosak....

Arra ugye még nem gondoltál hogy szakemberrel megnézesd (nem számítógépes szervizben)!

Pedig én a helyedben azonnal levenném a számítógépről és eljuttatnám a megfelelő helyre. Valszeg a végét járja, a fejek már csak szívességből olvasnak - minden indítással csak romlik az állapota. Ha teljesen leáll, akkor már csak tisztateres átszereléssel oldható meg a mentés - látom ennek az áráról már van némi fogalmad (bár inkább minimum 2-vel szoroznám!).

#726 Felhasználó inaktív   Jedykoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 15:33

Idézet: pittti - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 15:07

Arra ugye még nem gondoltál hogy szakemberrel megnézesd (nem számítógépes szervizben)!

Pedig én a helyedben azonnal levenném a számítógépről és eljuttatnám a megfelelő helyre. Valszeg a végét járja, a fejek már csak szívességből olvasnak - minden indítással csak romlik az állapota. Ha teljesen leáll, akkor már csak tisztateres átszereléssel oldható meg a mentés - látom ennek az áráról már van némi fogalmad (bár inkább minimum 2-vel szoroznám!).

Ööö... De gondoltam rá. A gépről már levettem. Csak a megfelelő helyet keresem. Tudsz/tud valaki megbízható helyet, ahol ilyen dolgokal foglalkoznak?
"HAW-HAW" - Nelson Muntz
K1: ASUS P5B Deluxe/Wifi, E4300 1,8@3Ghz, CM Hyper TX, GeiL Ultra 800Mhz 2x1GB, ASUS X1950 Pro, Corsair HX520, CT BRAVO, WDRE 2x250, WDBL 640, Seagate 200, 3520A, MX1000
K2: P5N-E SLI, 805D, A-data 2x512 800, 7600GT, Poseidon, CT 400W, WD 640, WD 250, Maxtor 2x120, 7173A, Audigy, PCTV Pro, MX3000

#727 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 14:25

Idézet: Jedykoma - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 14:34

...
(Különösen nagy sz*pás az egészben, a hdd is akkor tud tönkremenni, amikor particionálás miatt szét akartam szedni a raid1-et. ...

A Raid1 tükrözős, tehát az adatok ott vannak a működő hdd-ken, 100%-ban... Nem?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#728 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 09:10

sziasztok!
Van egy seagate st9250827as 250gb-os laptop hdd-m. A problámám a következö, nagy file-ok másolásakor mindegy hogy erre a hdd-re, vagy pedig külsö usb-sre kb. 20 mp után megáll a másolás kb. 15mp.-re, majd utána újra folytatódik, és ugyanígy megáll, újraindul periodikusan.
Az op. rendszer friss windows xp sp3, de vistan is csinálta.
néha elöforul, hogy pl. netezésnél, vagy program indításánál lefagya az op. rendszer kb. 10mp.-re.
A seagate tools szerint semmi gond nincs, a hard disk sentinel szerint is minden smart adat rendben van. Adatvesztés sem látszik.
Beszúrok két képet, egyiken a smart adatok vannak, a másikon porocess explorer másolás közben.
Firmware 3.aaa.
Esetleg van valakinek elképzelése, mi baj lehet, a seagate nem válaszol már vagy egy hete

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  a.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

#729 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 09:11

itt pedig a smart.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  b.JPG (0byte)
    Letöltések:: 14

#730 Felhasználó inaktív   Jedykoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 15:05

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 15:25

A Raid1 tükrözős, tehát az adatok ott vannak a működő hdd-ken, 100%-ban... Nem?

Az igen, de a raid1-ről tettem az adatokat arra a hdd-re, amelyik tönkrement, épp akkor, amikor a fontos adatok voltak rajta ideiglenesen...

De közben megoldódott a problem, getdatabackkel visszahoztuk a cuccokat...
"HAW-HAW" - Nelson Muntz

#731 Felhasználó inaktív   arnoczki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 02. 21:41

Hello!
Egy olyan problémával állok most elő, amire nem találtam választ a fórumon.
Relytéjesen hasonlitanak a tünetek az itt megnevezett problémákhoz, de mégse!
Nemrégiben vásároltam egy Samsung HD502IJ tipusu vincsit, az ASUS P5VD2-VM SE lapomba. Betettem, bedugtam, bekapcsolom, és láss csodát, LÁTJA... ennek megörülve tovább haladok az XP telepités felé, mikoris, a kijelölendő particióra elkezdem másolni a cuccokat, majd kb 9% körül, a DRIVER.CAB fájl másolása közben a lemezt olvashatatlannak találja! (driver.cab fájt nem tudom másolni, valószinüleg lemezolvasási hiba)
Nincs pánik... másik xp lemez  /// VADONAT uj XP lemez sp3--2x látott gépet, abbol egyszercsak elvitték előtte///
a hiba továbbra is fennt áll.
Megpróbáltam a sokat emlegetett F6 kombó val, de nem megy, hiba ugyan az, bár nem is kellett volna használnom, mivel a driverem megvan, mivel látja a vincsit
:ötlet:  megoldás uj CD olvasó.... betesz, install, kivesz... ergó nem megy, ugyan az a hiba, 9% driver.cab PÁKK!!!
EGyes emberek vélemény szerint lehetséges a RAM meghalniakarása, melyet kiküszöböltem, mivel 4db ram található itthon, mindegyiknél ugyan az a hiba.
Nincs több ötletem.
az uj vincsit betettem egy másik gépbe, tudta formázni, látta... szóval az se lehet rosz szerintem.
Igy nincs más hátra, mint hogy megkérjelek titeket:  SEGÍÍÍÍTSETEEEEEEEK 
ASUS P5VD2-VM SE ALAPLAP ELADÓ

ASUS P5VD2-VM SE, 3.06Ghz Intel, 1x1GB+2x512MB 800MHz Memo, 9500GT TOP, Samsung 500GB winch,

#732 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 12:03

Sziasztok!

Van egy Samsung 200Gb-os vinyóm a problémám a következő vele:

Eddig kifogástalanul működött, aztán 1 napja mikor bekapcsoltam, nem látta a windows alól a vinyót lemezkezelőbe csak invalid-ot ír ki rá!

Biosba, bootoláskor látja, nem is kattog egyéb ilyen hibát nem észleltem rajta, de nem tudom mi lehet vele, hogy windows alól nem látja.

Próbáltam más sata kábellel más helyre átdugni, ugyanúgy látja biosban, de windows alól nem.

Mit tudnék csinálni vele, hogy az adataim ne vesszenek el róla?

Vista 64bites rendszert haználok, nem tudom milyen infót írjak róla még..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#733 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 12:09

Miért van az, hogy minden 2. kérés Samsung vinyóra alapszik? :Đ
Enyire megbízható nem?!

#734 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 12:57

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 9:10

sziasztok!
Van egy seagate st9250827as 250gb-os laptop hdd-m. A problámám a következö, nagy file-ok másolásakor mindegy hogy erre a hdd-re, vagy pedig külsö usb-sre kb. 20 mp után megáll a másolás kb. 15mp.-re, majd utána újra folytatódik, és ugyanígy megáll, újraindul periodikusan.
Az op. rendszer friss windows xp sp3, de vistan is csinálta.
néha elöforul, hogy pl. netezésnél, vagy program indításánál lefagya az op. rendszer kb. 10mp.-re.
A seagate tools szerint semmi gond nincs, a hard disk sentinel szerint is minden smart adat rendben van. Adatvesztés sem látszik.
Beszúrok két képet, egyiken a smart adatok vannak, a másikon porocess explorer másolás közben.
Firmware 3.aaa.
Esetleg van valakinek elképzelése, mi baj lehet, a seagate nem válaszol már vagy egy hete

:think:

Melegedés miatti újrakalibrálás?

Szerk:
(Csakhogy Stol kollegának legyen egy riposztja...  :Đ  )

Szerkesztette: StSanya 2009. 01. 03. 12:58 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#735 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 17:04

Idézet: Hippo - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 12:03

Eddig kifogástalanul működött, aztán 1 napja mikor bekapcsoltam, nem látta a windows alól a vinyót lemezkezelőbe csak invalid-ot ír ki rá!
Mit tudnék csinálni vele, hogy az adataim ne vesszenek el róla?

PTTD-vel (PartitionTableDoctor) meg kellene nézni mit mutat. Ha nem talál rajta érvényes partíciót, akkor maradnak az adatmentő programok (HandyRecovery, FinalDataRecovery).
Ezeket egy másik, működő rendszer alól kell indítani, és a winyón legyen legalább annyi szabad hely mint a rossz winyón lévő adat, mert a mentés is ide történik.

#736 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 17:36

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 12:57

:think:

Melegedés miatti újrakalibrálás?

Szerk:
(Csakhogy Stol kollegának legyen egy riposztja...  :Đ  )

Ez mit jelent, és mit lehet ellene tenni?
Nagy melegedés nincs, ma egész nap ment a laptop, és csak 33 fokos.
igaz másoláskor felmegy 45-ig, de szerintem az nem veszélyes, vagy mégis?

#737 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:15

Idézet: pittti - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 18:04

PTTD-vel (PartitionTableDoctor) meg kellene nézni mit mutat. Ha nem talál rajta érvényes partíciót, akkor maradnak az adatmentő programok (HandyRecovery, FinalDataRecovery).
Ezeket egy másik, működő rendszer alól kell indítani, és a winyón legyen legalább annyi szabad hely mint a rossz winyón lévő adat, mert a mentés is ide történik.

Köszi! Kipróbálom a leírt progikat!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#738 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 21:15

Idézet: krisz123 - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 17:36

Ez mit jelent, és mit lehet ellene tenni?
Nagy melegedés nincs, ma egész nap ment a laptop, és csak 33 fokos.
igaz másoláskor felmegy 45-ig, de szerintem az nem veszélyes, vagy mégis?

Bizonyos idejű működés, azaz olvasás - írás után, a melegedés miatt az elektronika olvasás-írás ellenőrzési tesztet hajt végre. Ennek során a hasznos tevékenység felfüggesztődik. Ez régebben a videó rögzítés és szerkesztési műveleteknél volt gond, ma már annyira nem jellemző probléma. Tenni ellene nemigen tudsz, max. ha nem laptopban használod a HDD-t, hanem külső adattárolónak, akkor a hűtésére nagyobb figyelmet szentelsz. Ha azonban be van építve, akkor ennyi, csere egy jobbra...

Szerk:

Ha jól olvasom a SMART adatokat, volt már a HDD-d 53 C is... Kattogni nem szokott?

Szerkesztette: StSanya 2009. 01. 03. 21:20 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#739 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 23:50

Idézet: arnoczki - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 21:41

Hello!
Egy olyan problémával állok most elő, amire nem találtam választ a fórumon.
Relytéjesen hasonlitanak a tünetek az itt megnevezett problémákhoz, de mégse!
Nemrégiben vásároltam egy Samsung HD502IJ tipusu vincsit, az ASUS P5VD2-VM SE lapomba.

...

Én nekem mikor ezt csinálta a gépem, akkor memóriagondja volt...
Hogyan is küszöbölted ki ezt a lehetséges problémát? Mind a 4 drb. RAM-mal kipróbáltad?
Vannak ISO-ban letölthető programcsomagok, amelyek tartalmaznak memóriatesztelő progikat, azokkal érdemes lenne esetleg a RAM-ot átvizsgálni.

Szerkesztette: cyberman30 2009. 01. 03. 23:55 -kor

#740 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 00:17

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 21:15

Bizonyos idejű működés, azaz olvasás - írás után, a melegedés miatt az elektronika olvasás-írás ellenőrzési tesztet hajt végre. Ennek során a hasznos tevékenység felfüggesztődik. Ez régebben a videó rögzítés és szerkesztési műveleteknél volt gond, ma már annyira nem jellemző probléma. Tenni ellene nemigen tudsz, max. ha nem laptopban használod a HDD-t, hanem külső adattárolónak, akkor a hűtésére nagyobb figyelmet szentelsz. Ha azonban be van építve, akkor ennyi, csere egy jobbra...

Szerk:

Ha jól olvasom a SMART adatokat, volt már a HDD-d 53 C is... Kattogni nem szokott?

másolás közben, amikor nincs adatmozgás ,olyan hangokat hallok, mintha seekelne a hdd.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.